Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

το οτι πχ ενας accuphase e5000 με 240 στα 8 και 320 στα 4 θα οδηγησει πιο ανετα και ευκολα τα φοκαλ χαιρω πολυ χαιροπουλος εννοειται. Αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο ενας νορμαλ σαν το yamaha μου μπορει να οδηγησει τα φοκαλ χωρις θεμα ακομα και σε υχηλες εντασεις. Και κατ εμε ναι μπορει ανετα
Οκ, λες να προσπαθώ να σε πείσω για το αντίθετο;
Για ποιον λόγο;

Θα το ξαναπω άλλη μια φορά...
Με 400w μετασχηματιστή και 13000 εξομάλυνση δεν υπάρχει ελπίδα...
(Μιλάμε για τα Focal πάντα)...

Γιατί όμως γίνεται η ίδια κουβέντα συνέχεια;
Ποιο το νόημα;
Για περίμενε επειδή αυτή η τροφοδοσία αποδεικνύεται θαυματουργή!
Είμαι στο τσακ για να πουλήσω τον ενισχυτή μου και ν' αγοράσω τον Roksan.

Για περίμενε επειδή αυτή η τροφοδοσία αποδεικνύεται θαυματουργή!
Είμαι στο τσακ για να πουλήσω τον ενισχυτή μου και ν' αγοράσω τον Roksan.
Θα σε παρακαλούσα να μην το κάνεις διότι θα βρεθείς προς δυσάρεστες εκπλήξεις...😉

Θα το ξαναπω άλλη μια φορά...
Με 400w μετασχηματιστή και 13000 εξομάλυνση δεν υπάρχει ελπίδα...
(Μιλάμε για τα Focal πάντα)...

Γιατί όμως γίνεται η ίδια κουβέντα συνέχεια;
Ποιο το νόημα;
Το νοήμα είναι για να το διαβάσουν άνθρωποι που έχουν ανοιχτό μυαλό, λογική και ωριμότητα να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα δεδομένα και δεν ενεργούν υπο την επήρεια δοξασιών και λοιπών παθών.

• Like
Reactions: chocbhed
Επειδη οπως συμπεραινω απο τη συζητηση , απασχολει η ικανοτητα του ενισχυτη κυριως για "ψηλες" εντασεις και ενδεχομενως συνεχεις.
Μαθαμε για τι εντασεις ενδιαφερεται να ακουει ο φιλος εδω , ή ας παρουμε μια ferrari μπας και χρειαστει ? :D

Το νοήμα είναι για να διαβάσουν οι άνθρωποι που έχουν ανοιχτό μυαλό, λογική και ωριμότητα να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα δεδομένα και δεν ενεργούν υπό την επήρεια δοξασιών και λοιπών παθών.
Τώρα όμως προσβάλεις τον συνομιλητή σου...
Οσοι έχουν ανοιχτό μυαλό και γνωρίζουν τεχνικά δεν είχαν επιλογή του Roksan για την οδήγηση των Focal...
Φυσικά εσύ μπορείς να επιμένεις όσο θες...
Ομως εγώ δεν λαμβάνω υπ'οψιν πράγματα που δεν έχουν ουσία...

Επειδη οπως συμπεραινω απο τη συζητηση , απασχολει η ικανοτητα του ενισχυτη κυριως για "ψηλες" εντασεις και ενδεχομενως συνεχεις.
Μαθαμε για τι εντασεις ενδιαφερεται να ακουει ο φιλος εδω , ή ας παρουμε μια ferrari μπας και χρειαστει ? :D
Εαν τον παρει υπολογιζω κατα μεσο ορο και αναλογα το κομματι, οτι μεσο μεγιστο spl σε dbC θα εχει μεταξύ 94-96 και με στιγμιαιες κορυφές στα 105-106dbC στα 2.5μ που θα καθεται.

• Like
Reactions: Deneb
Θα σε παρακαλούσα να μην το κάνεις διότι θα βρεθείς προς δυσάρεστες εκπλήξεις...😉
Εννοείται πως αστειεύομαι.
Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός πως οι μετρήσεις του ενισχυτή μου δικαιωνουν την ATC η οποία δεν συστήνει κάτω από 4Ω.
Στην περίπτωση του Roksan είτε δικαιωνουν την εταιρία(Stereophile)είτε δικαιωνουν τον ...εαυτό τους(Hi-Fi News).

Εαν τον παρει υπολογιζω κατα μεσο ορο και αναλογα το κομματι, οτι μεσο μεγιστο spl σε dbC θα εχει μεταξύ 94-96 και με στιγμιαιες κορυφές στα 105-106dbC στα 2.5μ που θα καθεται.
106db κορυφές στο 1khz στα 2.5 μέτρα χωρίς δυναμική συμπίεση δεν.παιζει από 6.5 ιντσών μεγάφωνα...
Με τον συγκεκριμένο Roksan...

Εννοείται πως αστειεύομαι.
Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός πως οι μετρήσεις του ενισχυτή μου δικαιωνουν την ATC η οποία δεν συστήνει κάτω από 4Ω.
Στην περίπτωση του Roksan είτε δικαιωνουν την εταιρία(Stereophile)είτε δικαιωνουν τον ...εαυτό τους(Hi-Fi News).
Το ξέρω ότι αστειεύεσαι...😉
Γνωρίζεις κάποια πράγματα...

Τώρα όμως προσβάλεις τον συνομιλητή σου...
Οσοι έχουν ανοιχτό μυαλό και γνωρίζουν τεχνικά δεν είχαν επιλογή του Roksan για την οδήγηση των Focal...
Φυσικά εσύ μπορείς να επιμένεις όσο θες...
Ομως εγώ δεν λαμβάνω υπ'οψιν πράγματα που δεν έχουν ουσία...
Επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς το ίδιο αφήγημα, παρότι οι δημοσιευμένες μετρήσεις δείχνουν κάτι διαφορετικό. Αν θέλουμε να συζητάμε τεχνικά, ξεκινάμε από τα δεδομένα και μετά ερμηνεύουμε την κατασκευή, όχι το αντίστροφο. Γι' αυτό.

Βαρέθηκα το καφενείο...

• Like
Reactions: chocbhed
Επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς το ίδιο αφήγημα, παρότι οι δημοσιευμένες μετρήσεις δείχνουν κάτι διαφορετικό. Αν θέλουμε να συζητάμε τεχνικά, ξεκινάμε από τα δεδομένα και μετά ερμηνεύουμε την κατασκευή, όχι το αντίστροφο. Γι' αυτό.

Βαρέθηκα το καφενείο...
Το τεχνικό κομμάτι δεν είναι καφενείο...
Να γράφουμε ή όχι διότι γίνομαι δυσαρεστος σε εσένα ή κάποιους άλλους;
Ξεκαθαρίζω ότι ρεγουλατορος στην τσέπη του κάθε χομπίστα δεν είμαι...
Η ελευθερία των αγορών σας σύμφωνα με την κρίση σας είναι απεριόριστη, μην δίνετε σημασία σε εμένα..😉😁

Υπάρχει κάτι μεμπτό ;;
Το Like για την άμεση απάντηση, όμως σχεδόν οι μισές από τις 22 σελίδες αφορούν απαντήσεις επί απαντήσεων τριών σχολιαστών επί του ιδίου θέματος, που ουσιαστικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ουσία του νήματος. Υπάρχει και το chat...

• Like
Reactions: chocbhed and Deneb
Το Like για την άμεση απάντηση, όμως σχεδόν οι μισές από τις 22 σελίδες απαντήσεις επί απαντήσεων τριών σχολιαστών επί του ιδίου θέματος, που ουσιαστικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ουσία του νήματος. Υπάρχει και το chat...
Εσύ που είσαι ουδέτερος και κρίνεις ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ουσία στα λεγόμενα τριών σχολιαστών, έχεις να προσφέρεις κάτι στο νήμα του ανθρώπου που ψάχνει για αγορά ενισχυτή για τα ηχεία του (Focal) με κάποιον κατάλληλο ενισχυτή για αυτά στο κόστος που έχει ορίσει ο κάτοχος των ηχείων;...

• Like
Reactions: steadyshot
Το Like για την άμεση απάντηση, όμως σχεδόν οι μισές από τις 22 σελίδες αφορούν απαντήσεις επί απαντήσεων τριών σχολιαστών επί του ιδίου θέματος, που ουσιαστικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ουσία του νήματος. Υπάρχει και το chat...
Επειδή είμαι ο ένας από τους τρεις σχολιαστές,συμφωνω επειδή ο νηματοθετης έχει δηλώσει από την αρχή πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν είναι πρώτη προτεραιοτητα του άρα κακώς συντηρησα-συντηρηθηκε το θέμα.

Τι πρακτικό νόημα έχει μέτρηση 15.9Α αλλά για 20msec που γράφουν? Ή όποια άλλη μέτρηση για msec?
Τα 20msec είναι 1/50 του δευτερολέπτου, ας πούμε στα 100Hz πχ, το 1/50 είναι τα 2Hz, δλδ μετά από 2 πηγαινέλα του μεγαφώνου δεν θα ενεργοποιηθεί η προστασία του ενισχυτή?