Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

View attachment 276667
Αγόρασα τελικά μεταχειρισμένα τα ηχεία Focal Chora 826 . Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και απόψεις, τα άκουσα από ψηφιακή πηγή Spotify στον προηγούμενο ιδιοκτήτη και με ικανοποίησαν περισσότερο που σε χαμηλές εντάσεις όσο και σε υψηλές ακούγονταν όλα καθαρά. Ο χώρος που τα ακούσαμε ήταν μεγάλος όσο ο δικός μου αλλά πιο "γυμνός" άρα ελπίζω σε εμένα να ακούσω καλύτερα με λιγότερες αντανακλάσεις. Τα είχε σε άψογη κατάσταση και φάνηκε να πονέσει που τα αποχωρίστηκε. Μάλιστα μου έβαλε και άκουσα με ξεχωριστούς συνδιασμούς καλωδίων και μιας και είχα μεγάλη απορία αν αυτό με τα καλά είναι μύθος ή αλήθεια.
Άρα τώρα συνεχίζω το ψάξιμο για ενίσχυση και ένα ζευγάρι καλωδίων σχετικά καλό.
Καλοταξίδα τα νέα σου ηχεία, ωραία επιλογή..
Προσπάθησε να πάρεις δυνατό ενισχυτή σε ρεύμα γιατί τα Focal είναι απαιτητικά σε αυτόν τον τομέα λόγο της χαμηλής αντίστασης που πέφτουν..
Επισης είναι ένα πλήρες 3 δρόμο ηχείο..
Θα σου έλεγα να μην χρησιμοποιήσεις το sub που έχεις με τα συγκεκριμένα ηχεία διότι είναι κατώτερο ποιοτικά των ηχείων σου και δεν θα έχεις καλά ηχητικά αποτελέσματα..

• Like
Reactions: panzer_dagon
2.9Ω αλλά και 48Hz, δεν κατεβαίνει πολύ χαμηλά. Τα LINTON πχ που έχουν αναφερθεί στο νήμα, τα δίνουν 40Hz.
Τα 2.9Ω είναι πιό ζόρικο θέμα.

Γαι δες αυτή την ευκαιρία -50%.... με ICE power module. Δεν ξέρω πολλά για τους ICE ενισχυτές, αλλά σίγουρα εδώ κάποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Βέβαια δεν είναι μόνο ενισχυτής, αλλά και streamer/DAC!

Screenshot 2026-09-05 172525.png

• Like
Αυτός ο nad του προηγούμενου ιδιοκτήτη δεν ειναι καθόλου τυχαίος
Ειναι ο nad 3080 με 2χ90 watt στα 8 ohm και κυριο χαρακτηριστικο της nad (ειδικα εκείνης της εποχης) ειναι το "γλυκοηχο" κούρδισμα στον ήχο.

Οποτε εαν ληφθούν υπόψη και τα όσα ειπώθηκαν πριν για το "αέρινο" ακουσμα στις υψηλές μονο τυχαίος δεν φαίνεται να ήταν στο ταίριασμα ο συνδυασμός.

Αρα δώσε έμφαση σε γλυκοηχους ενισχυτές με δυνατότητα οδήγησης (nad, marantz pm 80mk2 ή κανεναν xindak 6200 που ειναι με λάμπα στην προενισχυση κλπ) και εχε στο νου σου και μια ακόμη εκδοχή. Ποια είναι αυτή?

Μπας και έβρισκες κανεναν vintage προενισχυτή (οι οποίοι έχουν συνήθως και αξιόλογα phono για το πικαπ σου) και να τον συνδέσεις πάνω σε τιποτα class d τελικους (πχ fosi v3) οποτε θα έχεις το ηχοχρωμα του προενισχυτή και την καθαρή οδήγηση των τελικών (εγώ ετσι εχω εναν nad 3020 με τους τελικους της fosi στο δευτερο μου σύστημα) και ειμαι σούπερ ευχαριστημένος.

Οι εν λόγω λύσεις ειναι μέσα στο budget σου πχ στα 600 ευρω που είχες θεσει αρχικά (εαν θεωρήσουμε οτι έχεις δώσει περίπου 800 για τα ηχεία)

Καλό ακουστα να είναι και καλο ξεκίνημα στο χωρο του hi-fi

Υ.γ. μην ασχοληθείς με το sub και ιδανικα οταν πάρεις τον ενισχυτή βαλε τα focal στη θέση των edifier (θα ανοίξει η σκηνη και άλλο 😉)

Γαι δες αυτή την ευκαιρία -50%.... με ICE power module. Δεν ξέρω πολλά για τους ICE ενισχυτές, αλλά σίγουρα εδώ κάποιοι μπορούν να βοηθήσουν

View attachment 276675
ICE power και Focal είναι περίεργη φάση..
Καλύτερα να πάρει ενισχυτή με AB τάξη λειτουργίας..

• Like
Αυτός ο nad του προηγούμενου ιδιοκτήτη δεν ειναι καθόλου τυχαίος
Ειναι ο nad 3080 με 2χ90 watt στα 8 ohm και κυριο χαρακτηριστικο της nad (ειδικα εκείνης της εποχης) ειναι το "γλυκοηχο" κούρδισμα στον ήχο.
....
Σωστά, δεν είναι ένας μικρός NAD, αλλά οι ενισχυτές του 1975-1980 εστίαζαν στα 8Ω ηχεία, με τα 2.9 των Focal μάλλον έχει θέμα στις ψηλές εντάσεις (που τις τραβάνε τα 50 τετραγωνικά και τα 4 μ ύψος) και υποψιάζομαι πως για αυτό και τα πούλησε ο προηγούμενος

Η οδήγηση ηχείων που πέφτουν χαμηλά σε εμπέδηση, θέλει ζόρικο ενισχυτή. Την έχω πατήσει, υπερεκτιμόντας τις δυνατότητες του προηγούμενου ενισχυτή (2Χ100WRMS/8Ω - θεωρητικά ανώτερο του συγκεκριμένου NAD) που είχα της ίδιας με τον NAD εποχής, για την οδήγηση νέων ηχείων που υποτίθεται πως ήταν 6Ω έναντι 8Ω των προηγούμενων, με τα οποία δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην τσίτα.

Last edited:
  • Like
Reactions: dimmanoukas