Ge0rge
AVClub Addicted Member
- 17 April 2007
- 2,895
Ευχαριστώ πολύ, την εναλλακτική προ ενίσχυση και τελικό ενισχυτή θα την βάλω στο τραπέζι (αν και δεν ξέρω για αναλογικές Πηγές πικάπ είναι ιδανικό)Καλή συνέχεια από εμένα και καλοάκουστο ότι επιλέξεις
Δεν μου λες όμως γιατί, τα έχεις-είχες;Ότι δυστυχώς έκανες κακή επιλογή ηχείων.
Ωραία, όπως είπα και πάνω θα την κοιτάξω και αυτήν την λύση αλλά με μια rca που έχουν τι να πρώτο βάλω;πάλι δλδ με το πολύ μπριζο RCA θα παίξω; Το θέμα είναι στην τελική να σου αρέσει και αισθητικά το αποτέλεσμα. Όλα αυτά θα είναι ουσιαστικά συνδεμένα κουτάκια.Καλημερα
Το αναφέρει βασιζομενος στο γεγονός ότι τα ηχεια ειναι δύσκολα ως φορτίο και επιθετικα στο ακουσμα ειδικα στη μουσική που σου αρέσει.
Σου ειχα αναφέρει ότι χρειάζεται υπομονη και χρόνο η διαδικασία αλλα καθότι και εγω παρορμητικος και ανυπόμονος (όχι μονο στο ξεκίνημα με το hifi αλλα και ακομη καο σήμερα χαχα) το ενδεχόμενο λάθους καραδοκεί. Δεν ειναι οτι σε καθε περίπτωση χάλασε ο κόσμος αλλα οσο να ειναι χάνεται χρόνος, χρήμα και το αποτέλεσμα να μην ειναι στο επιθυμητό επίπεδο (το οποιο για εσένα λογω της απειρίας σου να μην είναι εύκολα αντιληπτό καθως δεν εχεις προτερη εμπειρία απο ενα καλοστημένο σύστημα σε ανάλογο χωρο με το δικό σου)
Την εμεπιρια θα την αποκτήσει σιγά σιγά, ισως πιο αργά λόγω και της επαρχίας, αλλά αυτο δεν σημαίνει οτι με κάποιες σωστές κινήσεις δεν θα κανεις κατι αξιόλογο.
Είδα ξανα το συστημα σου και σου προτείνω τα εξής για να εκμεταλλευτεις άμεσα τα ηχεία.
Εδώ μέσα ειναι μια αγγελία για τους fosi τελικους v3 εαν δεν εχουν πουληθεί ακόμη.
Πάρε και το fosi s3 καινούργιο καθως λειτουργεί ως streamer,dac και εχει αναλογική είσοδο να βάλεις και το πικαπ. Ακούς τη μουσική σου άνετος και ωραίος και όταν με το καλο βρεθει κατι καλο ως ευκαιρια είτε ως προενισχυτής είτε ολοκληρωμένος τον ακούς και πράττεις αναλόγως.
Τα fosi τα εχω και ξαναλέω στην τιμή τους είναι αδιανόητο value for money
Για να μην ανοίγω καινούριο νήμα και επειδή τον θέμα αποκτά πλέον ενδιαφέρων και για μένα θα ήθελα να ρωτήσωΠροσωπικά δεν θα έβαζα τον εισαγωγικό Yamaha που τα κάνει όλα και συμφέρει να παίξει με τα Focal, εκτός αν θα ήταν μεταβατικό στάδιο μέχρι να πάω σε καλύτερο ενισχυτή. Αυτό είχα κάνει εγώ με έναν εισαγωγικό Yamaha και τα Chorus 816v που έχω. Μέχρι που τον άλλαξα και σχετικά γρήγορα σε ένα χρόνο περίπου.
Ο λόγος είναι ότι πιστεύω πως θα θάψεις τα Focal. Όχι μόνο από πλευράς ρεύματος και ταιριάσματος, αλλά και ποιότητας συνολικά, δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Πιστεύω ότι όταν θα χτυπάει για παράδειγμα η μπότα μιας ντραμς, εκεί δηλαδή που ο ενισχυτής πρέπει να στείλει ακαριαίο ρεύμα, αν ειδικά έχεις τσιμπίσει λίγο την ένταση, ο ήχος θα συμπιεστεί. Και εκτός αυτού, θα υπάρχουν σημεία μέσα στα κομμάτια που θα σου τρυπάνε τα αυτιά λόγο σκληρότητας.
Εδώ μέσα έχουν δοκιμάσει σε ATC που είναι δυσκολότερα φορτία αυτούς: https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/fosi-audio-v3-mono-combo-p-20935.html
Αυτοί είναι δύο τελικοί ενισχυτές με πολύ καλή ικανότητα οδήγησης, πιστεύω ότι θα πάρουν τα Focal και θα τα χτυπήσουν κάτω σαν χταπόδια. Και κοίτα και ένα DAC με ενσωματωμένο προενισχυτή, όπως αυτό https://www.audiophonics.fr/en/dac-...-hd-ldac-32bit-768khz-dsd512-mqa-p-17243.html
Και με τα ρέστα αγοράζεις ένα streamer, το οποίο το ξέχασα ή στέλνεις από bluetooth
Αυτά είναι δική μου υποκειμενική γνώμη, εσύ ελέγχεις τις προτάσεις, ιεραρχείς και αποφασίζεις.
...H αγορά των FOSI AUDIO V3 ακυρώνει τον Yamaha η μπορώ να το χρησιμοποιήσω το Yamaha σαν προ ενισχυτή και FOSI AUDIO V3 σαν τελικούς
Στην μου λίστα έχω ψηλά τον Musical Fidelity M2si θα κάνω δουλειά;Προσπάθησε να βρεις (έστω και μεταχειρισμένο) έναν ενισχυτή με τη σωστή λειτουργία ρευμάτων για τα ηχεία σου που είναι μια χαρά απλά θέλουν ποιοτική ενίσχυση σε απόδοση τόσο στο ηχόχρωμα όσο και στις διατάξεις ρευμάτων ώστε να έχεις σωστή οδήγηση αυτών..
Μην κοιτάς εισαγωγικούς ενισχυτές δεν θα σε καλύψουν πουθενά..
Οι προτάσεις για τους Musical Fidelity είναι καλή λύση διότι έχουν καλό ηχόχρωμα και έχουν καλές τροφοδοσίες σαν ενισχυτές..
Το ηχείο σου είναι ένα πλήρες 3δρομο ηχείο με κάποιες απαιτήσεις σε συγκεκριμένους τομείς, αν το ματσαρεις με σωστό για αυτά ενισχυτή θα σε καλύψουν πλήρως..
Για να μην ανοίγω καινούριο νήμα και επειδή τον θέμα αποκτά πλέον ενδιαφέρων και για μένα θα ήθελα να ρωτήσω
Είμαι κάτοχος των Focal Chorus 726 μαζί με Yamaha A-S701 και αν κατάλαβα καλά ο Yamaha A-S701 είναι μικρός για αυτά τα ηχεία (δεν επαρκούν τα ρεύματα) Σωστά ? Η αγορά https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/fosi-audio-v3-mono-combo-p-20935.html τι περισσότερο θα μου δώσει στο υπάρχων σύστημα μου?
Επισημάνω ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες μέχρι μηδαμινές αν σας φαίνονται κάπως περίεργες οι ερωτήσεις
- Η αγορά των FOSI AUDIO V3 ακυρώνει τον Yamaha η μπορώ να το χρησιμοποιήσω το Yamaha σαν προ ενισχυτή και FOSI AUDIO V3 σαν τελικούς
Θα αστειεύεσαι βέβαια... Έχεις δει τα specs του ηχείου?Στην μου λίστα έχω ψηλά τον Musical Fidelity M2si θα κάνω δουλειά;
Ναι αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Τα ΑΙ μου λένε ότι είναι αρκετός και μια χαρά κτλΘα αστειεύεσαι βέβαια... Έχεις δει τα specs του ηχείου?
Ναι αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Τα ΑΙ μου λένε ότι είναι αρκετός και μια χαρά κτλ
Όχι.. δυστυχώς..Στην μου λίστα έχω ψηλά τον Musical Fidelity M2si θα κάνω δουλειά;
Η καλύτερη λύση είναι να περιμένεις καμμιά ευκαιρία στις αγγελίες π.χ κάποιον Musical Fidelity M5si ή αντίστοιχης ισχύος ενισχυτή. Ή διαφορετικά, δίνεις τα 1000 ευρώ προκαταβολή και βάζεις και 20 δόσεις των 50 ευρώ και τον παίρνεις καινούργιοΣτην μου λίστα έχω ψηλά τον Musical Fidelity M2si θα κάνω δουλειά;
Πραγματικά απορώ γιατί ζητάς τη γνώμη μας. Άσε το ΑΙ να αποφασίσει....Ναι αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Τα ΑΙ μου λένε ότι είναι αρκετός και μια χαρά κτλ
Αυτά τα 1000€ τα έχεις διαθέσιμα για αγορά τοις μετρητοίς ή σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο δόσεων;Έχω ταβάνι 1000€
Αφού ξέρεις ότι έχουν βάλει όλοι στη ζωή τους την ΑΙ και κάνουν ότι τους πει..Πραγματικά απορώ γιατί ζητάς τη γνώμη μας. Άσε το ΑΙ να αποφασίσει....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.