Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

410w στα 4ωμ πόσο παραπάνω θέλουν τα focal δηλαδή;

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
410 dynamic power, δλδ για ένα μικρό κλάσμα του δευτερόλεπτου και σε ειδικές συνθήκες. Πρακτικά, μια μέτρηση για τα μάτια του κόσμου.
Τα WRMS είναι 150 και στα 8 και στα 4Ω. Στην αριστερή στήλη τα λέει μια χαρά.
Αυτές είναι οι κανονικές του οδηγικές ικανότητες.

Last edited:
410 dynamic power, δλδ για ένα μικρό κλάσμα του δευτερόλεπτου και σε ειδικές συνθήκες. Πρακτικά, μια μέτρηση για τα μάτια του κόσμου.
Τα WRMS είναι 150 και στα 8 και στα 4Ω. Στην αριστερή στήλη τα λέει μια χαρά.
Αυτές είναι οι κανονικές του οδηγικές ικανότητες.

Ο 375BEE είναι τερατάκι ισχύος ψάξ το λίγο. Μπορεί να στείλει πάνω από 50Α στα ηχεία. Η NAD έχει ιδιαίτερη τεχνολογία, γι' αυτό τους δηλώνει έτσι. 150W στα 4Ω είναι λίγα? Έχεις δει πολλούς ενισχυτές να δηλώνουν κατανάλωση ρεύματος 640W? :)

Last edited:
Ο 375BEE είναι τερατάκι ισχύος ψάξ το λίγο. Μπορεί να στείλει πάνω από 50Α στα ηχεία. Η NAD έχει ιδιαίτερη τεχνολογία, γι' αυτό τους δηλώνει έτσι. 150W στα 4Ω είναι λίγα? Έχεις δει πολλούς ενισχυτές να δηλώνουν κατανάλωση ρεύματος 640W? :)

Αφού γράφω παραπάνω πως έχω και c162-c272, τι να ψάξω; έχω το σετ προ-τελικού. Θεωρητικά καλύτερο από τον αντίστοιχο ολοκληρωμένο.
Τα 50Α που λες είναι για 1mSec/1Ω. Το γράφει και στο datasheet. Κάποια νούμερα που βάζουν είναι απλά για εντυπωσιασμό, χωρίς πρακτική αξία.
Με 1Ω στα ηχεία, δεν θα ενεργοποιηθεί η προστασία του ενισχυτή?
Τα 640W κατανάλωση χοντρικά αντιστοιχούν σε 320W στα ηχεία (περίπου 50% απόδοση για ΑΒ τάξη) άρα τα 2Χ150 που δίνει ο κατασκευαστής φαίνονται σωστά.
Ο 919 πχ είχε 500W κατανάλωση για 2χ100WRMS/8Ω.

Last edited:
Γενικά, η υπόθεση "ψάχνω ενισχυτή για τα ηχεία μου" αντιμετωπίζεται μόνο με δοκιμές... Απλά, όταν γνωρίζεις κάποια πράγματα, πχ οτι τα ηχεία είναι απαιτητικά σε ρεύμα, περιορίζεις
τις δοκιμές. Ειδικά όταν οι δοκιμές δεν είναι εύκολες, λόγω του ότι είσαι επαρχία, πρέπει να είναι ακόμα πιο στοχευμένες.

Κατ' αρχάς, με τι ενισχυτή έπαιζε αυτός που σου τα πούλησε; Μπορείς να ψάξεις για κάτι "παραπλήσιο";

Δεύτερον, αρκετοί σύγχρονοι class-D έχουν λύσει το θέμα απόκρισης σε σχέση με την εμπέδηση του ηχείου, οπότε μήπως να δοκίμαζες κάτι τέτοιο; Οι Fosi που ανέφερε ο φίλος παραπάνω
είναι μια τέτοια περίπτωση(TPA3255 με PFFB, αν δεν κάνω λάθος).

Τρίτον, ακούμε σύστημα κι όχι ηχείο ή ενισχυτή ή οτιδήποτε άλλο... Κάποιος ξεκινά με δύσκολο ηχείο, κάποιος με εύκολο, δε χάλασε ο κόσμος. Είναι σημαντικό που άκουσες το ηχείο και σου άρεσε γιατί, ό,τι και να λέμε, ο ηχητικός χαρακτήρας ενός συστήματος καθορίζεται από το ηχείο. Υπομονή, ψάξιμο και διάβασμα.

Τέλος, θα πρότεινα να πας μόνο σε μεταχειρισμένο ή ex-demo.
Αναφέρεται πιο πάνω ο ενισχυτής του προηγούμενου ιδιοκτήτη, νομίζω είναι ο NAD 3030

• Like
Reactions: Busoni
Άρα ισχύει και για τους υπόλοιπους που μου προτείνουν εδώ αρκετοί που είναι παλιότεροι απο τα '70 ;

Πρεπει να συμφωνούμε όλοι? Εγώ αν σκόπευαν να δώσω 1000€ δεν θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο κ ειδικά τόσο παλιό. Και αν είχα τα ηχεία σου θα έπαιρνα πιθανότατα Vinsent ή class D.

Κάποια από αυτούς τους τόσο παλιούς ενισχυτές έχουν μέσα μέρη τα οποία δεν υπάρχουν πλέον. Έχεις τεχνικό να σου τα αντικαταστήσει με διαφορετικά καινούργια και να στον επισκευάσει σωστά?

• Like
Reactions: panzer_dagon
Για να μην ανοίγω καινούριο νήμα και επειδή τον θέμα αποκτά πλέον ενδιαφέρων και για μένα θα ήθελα να ρωτήσω

Είμαι κάτοχος των Focal Chorus 726 μαζί με Yamaha A-S701 και αν κατάλαβα καλά ο Yamaha A-S701 είναι μικρός για αυτά τα ηχεία (δεν επαρκούν τα ρεύματα) Σωστά ? Η αγορά https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/fosi-audio-v3-mono-combo-p-20935.html τι περισσότερο θα μου δώσει στο υπάρχων σύστημα μου?

• Η αγορά των FOSI AUDIO V3 ακυρώνει τον Yamaha η μπορώ να το χρησιμοποιήσω το Yamaha σαν προ ενισχυτή και FOSI AUDIO V3 σαν τελικούς
Επισημάνω ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες μέχρι μηδαμινές αν σας φαίνονται κάπως περίεργες οι ερωτήσεις
Τα Focal Chorus 726 που έχεις είναι ίδια με τα δικά μου σε ρεύματα απ' ότι είδα (διάφορες στα υλικά κατασκευής έχουν) με τον Yamaha A-S701 σε μεγάλες εντάσεις δεν έχεις παρατηρήσει κάτι άσχημο να υποθέσω μίας και σε προηγούμενο σχόλιο σου είσαι απόλυτα ικανοποιημένος

Πρόσεχε τα συμπεράσματα που βγάζεις. Εσύ έχεις έναν χώρο 50 τετραγωνικών. Η μεγάλη ένταση στο χώρο σου δεν είναι το ίδιο με την μεγάλη ένταση σε ένα χώρο 20 τετραγωνικών για οαράδειγμα.

• Like
Reactions: Θρησκος
Μίλησα τηλεφωνικά με δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του Hi-Fi, με εμπειρία στα Focal Chora και στους ενισχυτές Yamaha (δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους). Και οι δύο, ανεξάρτητα η μία από την άλλη, μου ανέφεραν ότι ο Yamaha A-S701 μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των συγκεκριμένων ηχείων και να τα οδηγήσει σωστά. Για την ώρα το ψάξιμο όμως συνεχίζεται...

Μίλησα τηλεφωνικά με δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του Hi-Fi, με εμπειρία στα Focal Chora και στους ενισχυτές Yamaha (δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους). Και οι δύο, ανεξάρτητα η μία από την άλλη, μου ανέφεραν ότι ο Yamaha A-S701 μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των συγκεκριμένων ηχείων και να τα οδηγήσει σωστά. Για την ώρα το ψάξιμο όμως συνεχίζεται...
Τους ανέφερες τις διαστάσεις του χώρου σου;
Ρωτώ επειδή τα ηχεία σου δεν είναι επαρκη για την καλυψη του χώρου σου ούτε με D' Agostino πόσο μάλλον με Yamaha.

Ρωτώ επειδή τα ηχεία σου δεν είναι επαρκη για την καλυψη του χώρου σου ούτε με D' Agostino πόσο μάλλον με Yamaha.
Ναι βέβαια όπως έχω πει παραπάνω για το θέμα απορρόφησης υπάρχουν γυψοσανίδες, βιβλιοθήκες χάλια κτλ

Δεν πιστεύω ότι ο φίλος μας θέλει να καλύψει 50τμ χώρο. Αλλά ότι σε ένα χώρο των 50τμ θέλει να στήσει τα ηχεία σε τρίγωνο πλευράς 3μ (ενδεικτικά), σε κάποιο κομμάτι του χώρου.
Σ' αυτή την περίπτωση ο ακροατής ακούει κυρίως από το ηχείο και λιγότερο ανακλάσεις και είναι καλυμμένος για τέτοια θέση ακρόασης.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Από την φωτό στο #61, το διαθέσιμο πλάτος του χώρου πρέπει να είναι γύρω στ 3.5μ από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη, ήτοι περίπου 4μ από τοίχο σε τοίχο.
Δεν πήρε προφανώς τα δαπέδου για να κάνει nearfield ακρόαση. Και στα 3 μ να κάθεται από πίσω υπάρχουν άλλα 7-8. Συν τα 4μ ύψος.

Last edited:
Δεν πιστεύω ότι ο φίλος μας θέλει να καλύψει 50τμ χώρο. Αλλά ότι σε ένα χώρο των 50τμ θέλει να στήσει τα ηχεία σε τρίγωνο πλευράς 3μ (ενδεικτικά), σε κάποιο κομμάτι του χώρου.
Σ' αυτή την περίπτωση ο ακροατής ακούει κυρίως από το ηχείο και λιγότερο ανακλάσεις και είναι καλυμμένος για τέτοια θέση ακρόασης.
Το τρίγωνο που θα είμαι μεταξύ των ηχείων είναι στα 2,5 μέτρα μεταξύ τους τα ηχεία και στα 2,5 η θέση

• Like
Reactions: Music matters...