Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Σε γενικές γραμμές όταν ο κατασκευαστής δίνει δεδομένα του τύπου recommanded amplifier power 40/250W, είναι καλό να στοχεύουμε όσο το δυνατόν στο μέγιστο νούμερο. Τα χαμηλά νούμερα είναι marketing για να πουλήσει το ηχείο.

Η ίδια η FOCAL συνιστά ο ενισχυτής να είναι το 50-75% αυτού που σηκώνει το ηχείο της.
Δεν έχει σημασία, έτσι κι αλλοιώς δεν κοιτάς ενισχυτές με τόσα watt

Το τρίγωνο που θα είμαι μεταξύ των ηχείων είναι στα 2,5 μέτρα μεταξύ τους τα ηχεία και στα 2,5 η θέση
Πολύ καλό για 2 6,5αρια γούφερ.... και εγώ τα δικά μου σε περίπου τέτοια απόσταση τα ακούω (2,7 μέτρα)

• Like
Reactions: panzer_dagon
Σε γενικές γραμμές όταν ο κατασκευαστής δίνει δεδομένα του τύπου recommanded amplifier power 40/250W, είναι καλό να στοχεύουμε όσο το δυνατόν στο μέγιστο νούμερο. Τα χαμηλά νούμερα είναι marketing για να πουλήσει το ηχείο.
Να με συγχωρείς αγαπητέ Sonorous αλλά οι σοβαρές εταιρείες (ήταν πολλές και είναι αρκετές) δεν εξαπατούν καθ’ ουδένα τρόπο τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνονται. Όταν λένε ότι απαιτούνται ενισχυτές 40-250 watt αυτό de facto ισχύει ειδικά στην Focal. Από την άλλη για ποιο marketing μιλάμε ώστε ένα σύγχρονο ηχείο να αγοραστεί από κάποιο κάτοχο ολιγόβατου ενισχυτή. Δηλαδή από όσα γράφονται εδώ μέσα έχει βγάλει κανένας το συμπέρασμα ότι ενδιαφέρεται κανένας - με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους - για ενισχυτές 40-80 watt ή μικρότερους; Όλο αναφορές για θηρία, μεγαθήρια, τα τριψήφια watt θεωρούνται …must, προτάσεις για κλάσης d ενισχυτές γηπεδικών …προδιαγραφών και όλα αυτά για να ακούσει κάποιος μουσικούλα στα δωματιάκια 2Χ4 που η πλειοψηφία από μας ζει. Να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας…

Να με συγχωρείς αγαπητέ Sonorous αλλά οι σοβαρές εταιρείες (ήταν πολλές και είναι αρκετές) δεν εξαπατούν καθ’ ουδένα τρόπο τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνονται. Όταν λένε ότι απαιτούνται ενισχυτές 40-250 watt αυτό de facto ισχύει ειδικά στην Focal. Από την άλλη για ποιο marketing μιλάμε ώστε ένα σύγχρονο ηχείο να αγοραστεί από κάποιο κάτοχο ολιγόβατου ενισχυτή. Δηλαδή από όσα γράφονται εδώ μέσα έχει βγάλει κανένας το συμπέρασμα ότι ενδιαφέρεται κανένας - με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους - για ενισχυτές 40-80 watt ή μικρότερους; Όλο αναφορές για θηρία, μεγαθήρια, τα τριψήφια watt θεωρούνται …must, προτάσεις για κλάσης d ενισχυτές γηπεδικών …προδιαγραφών και όλα αυτά για να ακούσει κάποιος μουσικούλα στα δωματιάκια 2Χ4 που η πλειοψηφία από μας ζει. Να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας…
Φίλε μου, δοκίμασε εσύ να παίξεις αυτά τα ηχεία με ενισχυτή ονομαστικής ισχύος 40W και τα ξαναλέμε. Εκτός και αν το επιθυμητό είναι στάθμες ψιθύρου με μουσική χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Και εξηγώ γιατί είναι marketing. Διότι αν σου γράψει ότι το ηχείο θέλει 200 γεμάτα watt τότε έχει χάσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το ηχείο καινούργιο είχε περίπου €1300. Συνήθως αλλά τόσα δίνει ο αγοραστής για ενισχυτή και φυσικά σε αυτά τα χρήματα σπανίζουν οι καλές επιλογές. Προφανώς και υπάρχουν φθηνές λύσεις Class D κλπ, αλλά συνήθως ο μέσος αγοραστής είτε δεν τις γνωρίζει ή δεν τις συμπαθεί. Θέλει να πάρει ένα Denon, ένα Yamaha να γουστάρει. Σκέφτεται λοιπόν ότι με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ο AS701 είναι μια χαρά. Μόλις πάει σπίτι να ακούσει μουσική τότε προσγειώνεται στην πραγματικότητα.

Συνήθως δεν προσγειώνεται στο σπίτι του.. από απειρία θεωρεί ότι έχει πετύχει τέλειο αποτέλεσμα, μέχρι να πάει σε σπίτι πιο έμπειρου χρήστη...

Εκεί προσγειώνεται στην πραγματικότητα και καταλαβαίνει τα λάθη....

Μίλησα τηλεφωνικά με δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του Hi-Fi, με εμπειρία στα Focal Chora και στους ενισχυτές Yamaha (δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους). Και οι δύο, ανεξάρτητα η μία από την άλλη, μου ανέφεραν ότι ο Yamaha A-S701 μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των συγκεκριμένων ηχείων και να τα οδηγήσει σωστά. Για την ώρα το ψάξιμο όμως συνεχίζεται...
Ρε τι λένε οι επιχειρήσεις για να πουλήσουν...

• Haha
Reactions: billpeppas
Ρε τι λένε οι επιχειρήσεις για να πουλήσουν...
Για κάτι τέτοιους σχολιασμούς δεν αποκάλυψα με ποιους μίλησα, επίσης δεν μιλήσαμε για τον συγκεκριμένο ενισχυτή μόνο για να θέλουν να μου τον "σπρώξουν". Προφανώς δεν το γνωρίζεις Καλά το θέμα.

Φίλε μου, δοκίμασε εσύ να παίξεις αυτά τα ηχεία με ενισχυτή ονομαστικής ισχύος 40W και τα ξαναλέμε. Εκτός και αν το επιθυμητό είναι στάθμες ψιθύρου με μουσική χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Και εξηγώ γιατί είναι marketing. Διότι αν σου γράψει ότι το ηχείο θέλει 200 γεμάτα watt τότε έχει χάσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το ηχείο καινούργιο είχε περίπου €1300. Συνήθως αλλά τόσα δίνει ο αγοραστής για ενισχυτή και φυσικά σε αυτά τα χρήματα σπανίζουν οι καλές επιλογές. Προφανώς και υπάρχουν φθηνές λύσεις Class D κλπ, αλλά συνήθως ο μέσος αγοραστής είτε δεν τις γνωρίζει ή δεν τις συμπαθεί. Θέλει να πάρει ένα Denon, ένα Yamaha να γουστάρει. Σκέφτεται λοιπόν ότι με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ο AS701 είναι μια χαρά. Μόλις πάει σπίτι να ακούσει μουσική τότε προσγειώνεται στην πραγματικότητα.
Αν η Focal γράφει 40–250 W recommended amplifier power, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι τα 40 W σημαίνουν αυτομάτως «στάθμες ψιθύρου». Προφανώς όμως άλλο 40 W σε έναν ενισχυτή που δυσκολεύεται όταν το φορτίο πέφτει χαμηλά και άλλο 40 W από έναν ενισχυτή με σοβαρή τροφοδοσία και δυνατότητα παροχής ρεύματος.

Ο έμπειρος ακροατής έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να φτάσει να απολαμβάνει αξιοπρεπώς τη μουσική του και όπως αυτός βιώνει το μουσικό γεγονός.
Ο panzer_dagon δεν αναφέρει αν ενημέρωσε τα μαγαζιά για το χώρο και την απόσταση ακρόασης που θα κληθεί να καλύψει ο προς αγορά ενισχυτής.
Ξαναλέω τα 200 W στο κανάλι είναι απαραίτητα για να ακούσει τη μουσική του αξιοπρεπώς.
Δεν έχουμε όλοι μικρούς χώρους για να θέλουμε λίγα watts.
¨Εχω το σύστημα σε 50+ τετραγωνικά και ακούω στα 3,20 μέτρα. Τα ηχεία μου είναι τα Dynaudio Focus 340

• Like
Reactions: Sonorus
Ο έμπειρος ακροατής έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να φτάσει να απολαμβάνει αξιοπρεπώς τη μουσική του και όπως αυτός βιώνει το μουσικό γεγονός.
Ο panzer_dagon δεν αναφέρει αν ενημέρωσε τα μαγαζιά για το χώρο και την απόσταση ακρόασης που θα κληθεί να καλύψει ο προς αγορά ενισχυτής.
Ξαναλέω τα 200 W στο κανάλι είναι απαραίτητα για να ακούσει τη μουσική του αξιοπρεπώς.
Δεν έχουμε όλοι μικρούς χώρους για να θέλουμε λίγα watts.
¨Εχω το σύστημα σε 50+ τετραγωνικά και ακούω στα 3,20 μέτρα. Τα ηχεία μου είναι τα Dynaudio Focus 340
Το αναφέρω ότι ενημέρωσα και ότι δεν μίλησα μόνο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Το αναφέρω ότι ενημέρωσα και ότι δεν μίλησα μόνο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Ο μαγαζάτορας λέει, λέει, λέει. Ο αγοραστής όμως θα πληρώσει και θα ακούει το σύστημα στο σπίτι του. Δυνατότητα ακρόασης του Yamaha και όποιου άλλου ενισχυτή υπάρχει?

Για κάτι τέτοιους σχολιασμούς δεν αποκάλυψα με ποιους μίλησα, επίσης δεν μιλήσαμε για τον συγκεκριμένο ενισχυτή μόνο για να θέλουν να μου τον "σπρώξουν". Προφανώς δεν το γνωρίζεις Καλά το θέμα.
Οι σχολιασμοί μου είναι αυτοί που πρέπει να είναι για τον Yamaha 701 που "λένε" οι επιχειρηματίες ότι θα οδηγήσει σωστά τα Focal...
Ούτε για αστείο δεν μπορεί να οδηγήσει τα Focal σου..
Πίστεψε με γνωρίζω πολύ καλά το θέμα Focal εδώ και πάρα πολλά χρόνια...😉
Μην βιάζεσαι να κρίνεις χωρίς να ξέρεις κάποια πράγματα...
Μου είναι αδιάφορο τι σου πρότειναν να αγοράσεις διότι ξέρω πολύ καλά τι θέλουν να "σπρώξουν" σε τέτοιες περιπτώσεις...
Στο κάτω κάτω εγώ δεν έχω κάποιο θέμα στο τι ενισχυτή θα πάρεις για τα ηχεία σου από την στιγμή που δεν πληρώνω εγώ..😁
Προσπάθησε να μην παρεξηγείς ότι σου γράφουν από την στιγμή πού δεν προσβάλουν εσένα αλλά "τρίτους"...
Σε forum γράφεις...

Αν έχεις τόσο εμπιστοσύνη στα καταστήματα (το προσωπικό των οποίων btw δεν σημαίνει ότι έχει πάντα τις απαραίτητες γνώσεις για να βοηθήσει - δεν είναι θέμα δλδ μόνο να ''σπρώξουν'' αυτό που θέλουν), θα γλύτωνες πολύ χρόνο αν απλά απευθυνόσουν εκεί εξ' αρχής ;)

• Haha
Reactions: billpeppas
Πληροφορία για τον panzer_dagon: Ακροάσεις: Luxman L-505u (100w/ch τάξης ΑΒ) vs Luxman L-590A-II (30W/ch τάξης A) να οδηγούν Focal 1028 Be με impedance 8 Ohms που κατεβαίνει στα 3.5 Ohms στα χαμηλά. Στο κομμάτι 'Tanga" των Paquiro D'Rivera & Arturo Sandoval στην εισαγωγή έχει πολλά αφρολάτιν κρoυστά που βαράνε όλα μαζί. Ο 505 δε μπόρεσε να ανταποκριθεί, τα "μάσησε". Ο 590 τα απέδωσε με άνεση.
Θυμάμαι τον πωλητή να επιμένει να ακούσω πρώτα τον 505 και μετά τον 590, παρόλο που του ζήτησα να έχει ετοιμάσει τον 590. Αναγκάστηκα να πάω 2 φορές στο κατάστημά του.

Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο @vlad66 . Δεν ξέρουν, αγοράζουν κ δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να ακούσουν πως παίζει ένα σύστημα σωστά.

Αν η Focal γράφει 40–250 W recommended amplifier power, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι τα 40 W σημαίνουν αυτομάτως «στάθμες ψιθύρου». Προφανώς όμως άλλο 40 W σε έναν ενισχυτή που δυσκολεύεται όταν το φορτίο πέφτει χαμηλά και άλλο 40 W από έναν ενισχυτή με σοβαρή τροφοδοσία και δυνατότητα παροχής ρεύματος.
Όχι ότι θα είναι αρκετά αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα.

Το πρόβλημα (για εσένα) είναι ότι χαμηλόβατοι ενισχυτές με σοβαρές τροφοδοσίες ανήκουν στην κατηγορία high-end.

Αν έχεις τόσο εμπιστοσύνη στα καταστήματα (το προσωπικό των οποίων btw δεν σημαίνει ότι έχει πάντα τις απαραίτητες γνώσεις για να βοηθήσει - δεν είναι θέμα δλδ μόνο να ''σπρώξουν'' αυτό που θέλουν), θα γλύτωνες πολύ χρόνο αν απλά απευθυνόσουν εκεί εξ' αρχής ;)

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ χωρίς εξήγηση είναι το «ούτε για αστείο» για τον A-S701. Αν πράγματι δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά τα συγκεκριμένα Focal, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι ακριβώς του λείπει: ισχύς, ρεύμα, headroom, συμπεριφορά στα χαμηλά Ω ή κάτι άλλο;Γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο για μένα. Δεν ψάχνω κάποιον να μου πει απλώς «πάρε μεγαλύτερο ενισχυτή». Θέλω να καταλάβω γιατί χρειάζομαι κάτι μεγαλύτερο και ποια συγκεκριμένη επιλογή μέχρι το budget μου θα έκανε ουσιαστικά καλύτερη δουλειά.
Και φυσικά δεν θεωρώ ότι όποιος δουλεύει σε κατάστημα έχει αυτομάτως περισσότερες γνώσεις. Από την άλλη, ούτε θεωρώ ότι όποιος γράφει σε ένα forum έχει αυτομάτως δίκιο επειδή «γνωρίζει τα Focal πολλά χρόνια». 😉

Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο @vlad66 . Δεν ξέρουν, αγοράζουν κ δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να ακούσουν πως παίζει ένα σύστημα σωστά.
Σίγουρα θα υπάρχουν συστήματα εκεί έξω που αν τα ακούσεις θα παίζουν σωστότερα και θα είναι ακριβότερα από το δικό σου. Ότι "ταβάνι" έχει ο καθένας. Εξαρχής δήλωσα ξεκάθαρα πόσα θέλω να διαθέσω και τις πηγές που έχω