Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Σε ενα φορουμ, όσοι γράφουν, δαπανούν το χρόνο τους για να βοηθήσουν, χωρίς να έχουν κανένα όφελος (όπως σε ένα κατάστημα).

Οπότε, δεν μπορείς να έχεις ''απαιτήσεις'' (όπως σε ένα κατάστημα).

Επίσης, όταν αυτοί που προσπαθούν να βοηθήσουν, βλέπουν ότι οι γνώμες τους (σωστές ή λάθος), αγνοούνται, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να συνεχίζουν να χάνουν το χρόνο τους προσπαθώντας να βοηθήσουν.

Τα παραπάνω με όλη την καλή διάθεση (και επειδή τα ζούμε κάθε μέρα) ;)

Σίγουρα θα υπάρχουν συστήματα εκεί έξω που αν τα ακούσεις θα παίζουν σωστότερα και θα είναι ακριβότερα από το δικό σου. Ότι "ταβάνι" έχει ο καθένας. Εξαρχής δήλωσα ξεκάθαρα πόσα θέλω να διαθέσω και τις πηγές που έχω
Και σου έχουμε απαντήσει ότι δε θα μείνεις ευχαριστημένος με ό,τι πάρεις με το ποσό αυτό και σου έχουμε εξηγήσει τους λόγους. Θα χρειαστεί να μαζέψεις κι άλλα χρήματα.
Περιμένουμε τις δικές σου εντυπώσεις ακροάσεων των υποψηφίων προς αγορά ενισχυτικών.

Και σου έχουμε απαντήσει ότι δε θα μείνεις ευχαριστημένος με ό,τι πάρεις με το ποσό αυτό και σου έχουμε εξηγήσει τους λόγους. Θα χρειαστεί να μαζέψεις κι άλλα χρήματα.
Όλοι μαζί; Δεν νομίζω, επίσης υπάρχει άτομο που σχολίασε και είναι κάτοχος με τα ίδια ηχεία και ενισχυτή.

Last edited:
Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ χωρίς εξήγηση είναι το «ούτε για αστείο» για τον A-S701. Αν πράγματι δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά τα συγκεκριμένα Focal, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι ακριβώς του λείπει: ισχύς, ρεύμα, headroom, συμπεριφορά στα χαμηλά Ω ή κάτι άλλο;Γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο για μένα. Δεν ψάχνω κάποιον να μου πει απλώς «πάρε μεγαλύτερο ενισχυτή». Θέλω να καταλάβω γιατί χρειάζομαι κάτι μεγαλύτερο και ποια συγκεκριμένη επιλογή μέχρι το budget μου θα έκανε ουσιαστικά καλύτερη δουλειά.
Και φυσικά δεν θεωρώ ότι όποιος δουλεύει σε κατάστημα έχει αυτομάτως περισσότερες γνώσεις. Από την άλλη, ούτε θεωρώ ότι όποιος γράφει σε ένα forum έχει αυτομάτως δίκιο επειδή «γνωρίζει τα Focal πολλά χρόνια». 😉
Προσπάθησε να κατανοείς τις προδιαγραφές και τα διαγράμματα των ηχείων σου και τα specs του 701 και τις απαντήσεις θα τις πάρεις όλες μόνος σου...
Από την στιγμή που δεν θες να ακούσεις έναν άνθρωπο (εγώ πχ) που σου λέω ότι ο yamaha ούτε για αστείο δεν επαρκεί για τα ηχεία και τον χώρο σου σε συνάρτηση με την απόσταση ακρόασης που έχεις ορίσει, και νομίζεις ότι λέω "τα δικά μου", θα σε αφήσω να πληρώνεις διάφορους (ανεπαρκείς) ενισχυτές για να μπεις στο νόημα της ενίσχυσης...
Όποιος δεν θέλει να ακούει πληρώνει και χάνει χρήματα...
Η επιλογές είναι δικές σου..
Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο στο νήμα σου..😉

• Like
Reactions: quevedo
Σίγουρα θα υπάρχουν συστήματα εκεί έξω που αν τα ακούσεις θα παίζουν σωστότερα και θα είναι ακριβότερα από το δικό σου. Ότι "ταβάνι" έχει ο καθένας. Εξαρχής δήλωσα ξεκάθαρα πόσα θέλω να διαθέσω και τις πηγές που έχω

Δεν σου πρότεινα κάτι ακριβότερο από τα χρήματα που θέλεις να δώσεις. Σου είπα απλά ότι ο Yamaha είναι εισαγωγικής κατηγορίας, κατώτερος από τα ηχεία σου κ ότι δεν κάνει για τα ηχεία σου. Υπήρξα κι εγώ με εισαγωγικό Yamaha κ Focal στην ίδια κατηγορία με τα δικά σου. Τα Focal τα έχω ακόμα, ο ενισχυτής έφυγε σε ένα χρόνο. Τόσο γρήγορα που "φοβήθηκα" μην τα ακούσω από την γυναίκα μου, αλλά ειχε κ έχει κατανόηση.

Και είπα, κάτι που είναι αλήθεια ότι αν τον αγοράσεις θα συνεχισει να σου αρέσει μέχρι να αλλάξεις ενισχυτή, όπου θα αναρωτηθείς πως άκουγες έτσι. Έχω περάσει απ' όλα αυτά τα στάδια. Δεν είναι κακό ούτε προσβλητικό.

Σε ενα φορουμ, όσοι γράφουν, δαπανούν το χρόνο τους για να βοηθήσουν, χωρίς να έχουν κανένα όφελος (όπως σε ένα κατάστημα).

Οπότε, δεν μπορείς να έχεις ''απαιτήσεις'' (όπως σε ένα κατάστημα).

Επίσης, όταν αυτοί που προσπαθούν να βοηθήσουν, βλέπουν ότι οι γνώμες τους (σωστές ή λάθος), αγνοούνται, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να συνεχίζουν να χάνουν το χρόνο τους προσπαθώντας να βοηθήσουν.

Τα παραπάνω με όλη την καλή διάθεση (και επειδή τα ζούμε κάθε μέρα) ;)
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και εκτιμώ τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας για να βοηθήσει. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι κάποιος εδώ «υποχρεούται» να μου δώσει απάντηση ή ότι έχω τις ίδιες απαιτήσεις που θα είχα από ένα κατάστημα.
Από την άλλη όμως, το ότι κάποιος μπαίνει στον κόπο να μου δώσει μια συμβουλή δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την ακολουθήσω χωρίς να την εξετάσω. Γι’ αυτό άλλωστε ρωτάω, συγκρίνω διαφορετικές απόψεις και προσπαθώ να καταλάβω το τεχνικό κομμάτι.

Δεν υπάρχει λόγος να μαλ
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και εκτιμώ τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας για να βοηθήσει. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι κάποιος εδώ «υποχρεούται» να μου δώσει απάντηση ή ότι έχω τις ίδιες απαιτήσεις που θα είχα από ένα κατάστημα.
Από την άλλη όμως, το ότι κάποιος μπαίνει στον κόπο να μου δώσει μια συμβουλή δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την ακολουθήσω χωρίς να την εξετάσω. Γι’ αυτό άλλωστε ρωτάω, συγκρίνω διαφορετικές απόψεις και προσπαθώ να καταλάβω το τεχνικό κομμάτι.

Καλά κάνεις κ το ψάχνεις. Αλίμονο, εσύ θα πληρώσεις κνεσυ θα μείνεις με το αποτελεσμα.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Πάντως για να μην τον αδικούμε, ο Yamaha AS701 έχει εξαιρετικές μετρήσεις και φαίνεται να τα καταφέρνει παρά πολύ καλά με φορτία 4Ω και 2Ω.

@panzer_dagon θα σου πρότεινα να τον δοκιμάσεις αν μπορείς.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Πάντως για να μην τον αδικούμε, ο Yamaha AS701 έχει εξαιρετικές μετρήσεις και φαίνεται να τα καταφέρνει παρά πολύ καλά με φορτία 4Ω και 2Ω.

@panzer_dagon θα σου πρότεινα να τον δοκιμάσεις αν μπορείς.
Δυστυχώς δεν μπορώ. Και τα ηχεία έτυχε και τα άκουσα. Αυτό που παρεξήγησαν κάποιοι είναι ότι ψάχνω πρώτα κάτι να δουλεύει σωστά με τα χρήματα που διαθέτω και μέτα να δούμε πόσο "ζεστός" η "ξερός" θα βγεί ο ήχος κτλ. Τα edifier που έχω τώρα δουλεύουν ρολόι και πεντακάθαρα χωρίς προβλήματα δηλαδή να τρίζουν να κλείνουν να μπουκωνουν κτλ. Απλά θέλω να αλλάξω κατηγορία. Το αν μου βγεί αδύναμο το subwoofer σε ένα νέο σύστημα είναι λογικό ότι θα εξαρτηθεί και το ποσό ψηλά οικονομικά μπορω να φτάσω. Επίσης επειδή είμαι οπτικός Τύπος γι'αυτό λατρεύω και έχω φυσικά φορμάτ στην συλλογή μου και άκουω, θέλω κάτι να μου αρέσει σε εμφάνιση και να ταιριάζει στο υπόλοιπο σύστημα οπτικά. Κάτι κακομούτσουνους μπαλτάδες τι να τους κάνω και ας έχουν τριφασικό ρεύμα;

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonorus
Αν η Focal γράφει 40–250 W recommended amplifier power, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι τα 40 W σημαίνουν αυτομάτως «στάθμες ψιθύρου». Προφανώς όμως άλλο 40 W σε έναν ενισχυτή που δυσκολεύεται όταν το φορτίο πέφτει χαμηλά και άλλο 40 W από έναν ενισχυτή με σοβαρή τροφοδοσία και δυνατότητα παροχής ρεύματος.

Είναι πολύ εύκολο να βρεις ένα SPL calculator να δεις τι περίπου στάθμη (ένταση) θα έχουν τα ηχεία που πήρες με έναν ενισχυτή 40W στην απόσταση που θες.

Τελευταία μου κουβέντα, όπως και πολλών άλλων που βλέπουν τα ίδια με εμένα :)