Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Δεν υπάρχει 2 ohm ηχείο . Υπάρχει περίπτωση να πέσει χαμηλά η αντίσταση σε μια πολλη συγκεκριμένη συχνότητα για μικρό δευτερόλεπτα (ms) αλλά η μουσική δεν είναι σταθεροί τόνοι
Μην είσαι τόσο σίγουρος για κάποια ηχεία του εμπορίου...

Τι εννοείς είναι πιο δύσκολα από τα Focal, σε ποιους παραμέτρους;
Η μετρημένη ευαισθησία είναι χαμηλότερη κατά 7db. Για την ίδια στάθμη έντασης SPL χρειάζονται 5 φορές μεγαλύτερη ηλεκτρική ισχύ τα elac carina από τα focal .

Επίσης τα focal chora 826 έχουν περισσότερους οδηγούς οπότε το μπάσο ακουστικά βγαίνει με μικρότερες εκδρομές και με λιγότερη ισχύ παρόλες τις βυθίσεις στο χαμηλό που έχει στην αντίσταση .

Last edited:
Η μετρημένη ευαισθησία είναι χαμηλότερη κατά 7db. Για την ίδια στάθμη έντασης SPL χρειάζονται 5 φορές μεγαλύτερη ηλεκτρική ισχύ τα elac carina από τα focal .

Επίσης τα focal chora 826 έχουν περισσότερους οδηγούς οπότε το μπάσο ακουστικά βγαίνει με μικρότερες εκδρομές και με λιγότερη ισχύ παρόλες τις βυθίσεις στο χαμηλό που έχει στην αντίσταση .
Αν θυμάμαι καλά δεν ακούς δυνατά συνεπώς το πρώτο δεν έχει πρακτική αξία.
Το δεύτερο είναι μειονεκτημα για τα Focal επειδή ο ενισχυτής πρέπει να ελέγξει περισσότερα woofers από το ένα του Elac.
Το κάτω όριο(4Ω)των περισσότερων ενισχυτών αφορά ηχεία 8Ω των οποίων η αντίσταση πέφτει ως 4Ω και όχι ηχεία με ονομαστική αντίσταση 4Ω των οποίων η αντίσταση πέφτει ακόμη πιο χαμηλά.

Υπενθυμίζω ότι στα 2ohm παρέχει 330w ισχύ … Είναι αστείο να συζητάμε ακόμα αν μπορεί να τα οδηγήσει .

Οδηγεί τα μεγάλα monitor audio gold και silver

• Like
Reactions: panzer_dagon
Υπενθυμίζω ότι στα 2ohm παρέχει 330w ισχύ … Είναι αστείο να συζητάμε ακόμα αν μπορεί να τα οδηγήσει .

Μιλάς για τον rocsan attessa? Απίθανο να δίνει 330W στα 2Ω. Η προδιαγραφή του είναι 130W στα 4Ω. Ακόμα και αν διπλασίαζε την ισχύ του στα 2Ω, πράγμα που είναι απολύτως απίθανο, δεν θα έφτανε όπως καταλαβαίνεις στα 330Ω!. Αν μπορεί να είναι σταθερός στα 2Ω, θα έλεγα να βγάζει το πολύ 200W.

Μιλάς για τον rocsan attessa? Απίθανο να δίνει 330W στα 2Ω. Η προδιαγραφή του είναι 130W στα 4Ω. Ακόμα και αν διπλασίαζε την ισχύ του στα 2Ω, πράγμα που είναι απολύτως απίθανο, δεν θα έφτανε όπως καταλαβαίνεις στα 330Ω!. Αν μπορεί να είναι σταθερός στα 2Ω, θα έλεγα να βγάζει το πολύ 200W.
Δημοσίευσα μετρήσεις . Το απίθανο που το βρήκες

Από το section των μετρήσεων

“this is a very capable Class AB amp that meets its specification at 2x88W/8ohm and 2x145W/4ohm with sufficient headroom to accommodate 105W, 195W and 330W into 8, 4 and 2ohm under dynamic conditions at <1% THD. However, there's a current limit of 16.7A that trips the electronic protection at 280W/1ohm [see Graph 1, below].”

Attachments

• IMG_0682.png
    IMG_0682.png
    377.5 KB · Views: 10
Last edited:

Ποσο είπες ότι έχει; 400VA μετασχηματιστή;
Βγαλε τον τύπο , χλωμό τα 330w στα 2ωμ...

• Like
Reactions: Music matters...
Δημοσίευσα μετρήσεις . Το απίθανο που το βρήκες

Από την ενότητα των μετρήσεων

«Πρόκειται για έναν πολύ ικανό ενισχυτή Κλάσης AB που πληροί τις προδιαγραφές του στα 2x88W/8ohm και 2x145W/4ohm με επαρκή χώρο για να φιλοξενήσει 105W, 195W και 330W σε 8, 4 και 2ohm υπό δυναμικές συνθήκες σε <1% THD. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο ρεύματος 16,7A που ενεργοποιεί την ηλεκτρονική προστασία στα 280W/1ohm [βλ. Γράφημα 1, παρακάτω].»
Δεν είναι Wrms...

Εκείνο το στοίχημα,ισχύει;
Ρώτησε την Roksan κι αν χάσω θα πληρώσω από την τσέπη μου.
Αν χάσεις,μπορείς να ζητησεις από το HiFi News να πληρώσει επειδή σε παρέσυρε με τις μετρήσεις του.
Μπα! Θα πληρώσεις από την τσέπη σου επειδή το εμπιστευτηκες.

Αν χάσεις, μπορείς να ζητήσεις από το HiFi News να πληρώσει επειδή σε παρέσχε με τις μετρήσεις του.
Μπα! Θα πληρώσεις από την τσέπη σου επειδή το πιστεύεις.
Μην τον βάζεις να βάλει στοίχημα, θα το χάσει...
Επίσης πιστεύει ότι τα ELAC του είναι πιο δύσκολα από τα Focal...
Οτι και να κανει δεν βγαινουν τα κουκια...
(Βέβαια εσύ το ξέρεις)

@panzer_dagon

Και μιας και έχεις αρχίσει να μπαίνεις στο κλίμα.....

Ο Yamaha A-S701 (αν τελικά πάρεις αυτόν) νομίζω πως έχει 2πολικό καλώδιο ρεύματος, δηλαδή δεν γειώνεται στην πρίζα. Ρίξε μια ματιά και στις υπόλοιπες συσκευές που θα βάλεις πάνω στην συγκεκριμένη πρίζα και αν όλες έχουν διπολικό καλώδιο..... κάνε μια βόλτα από Καυκά, χτύπα ένα πολύμπριζο της Legrand χωρίς διακόπτες και λαμπάκια και δώσε τα λεφτά που θα σου μείνουν για καλύτερο ενισχυτή.

Μετά, αφού φάω ξύλο απ' όλο το forum, θα σου πω και για τα καλώδια ρεύματος :ROFLMAO:

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Μην τον βάζεις να βάλει στοίχημα, θα το χάσει...
Επίσης πιστεύει ότι τα ELAC του είναι πιο δύσκολα από τα Focal...
Οτι και να κανει δεν βγαινουν τα κουκια...
(Βέβαια εσύ το ξέρεις)
Μα,υπάρχει Βρετανικό περιοδικό που να μην "σπρώχνει" τα Βρετανικά μηχανήματα;
Το συγκεκριμένο περιοδικό " έδωσε" στον ενισχυτή μου αλλα 50W ανά κανάλι/8Ω!!!

Μα,υπάρχει Βρετανικό περιοδικό που να μην "σπρώχνει" τα Βρετανικά μηχανήματα;
Στον ενισχυτή μου "έδωσε" αλλα 50W ανά κανάλι/8Ω!!!
Και που τα πήγες τα 50w παραπάνω ανά κανάλι; Στα έφαγαν τα καλώδια ηχείων;..😁😁🤣🤣
(Ξέρεις ότι κάνω πλάκα φυσικά)

• Haha
Αν θυμάμαι καλά δεν ακούς δυνατά συνεπώς το πρώτο δεν έχει πρακτική αξία.
Το δεύτερο είναι μειονεκτημα για τα Focal επειδή ο ενισχυτής πρέπει να ελέγξει περισσότερα woofers από το ένα του Elac.
Το κάτω όριο(4Ω)των περισσότερων ενισχυτών αφορά ηχεία 8Ω των οποίων η αντίσταση πέφτει ως 4Ω και όχι ηχεία με ονομαστική αντίσταση 4Ω των οποίων η αντίσταση πέφτει ακόμη πιο χαμηλά.

Κατά τα άλλα δεν μπορείς να φτιάξεις τους βραχυκυκλωτήρες και περιμένεις από μένα...... :ROFLMAO:

Κατά τα άλλα δεν μπορείς να φτιάξεις τους βραχυκυκλωτήρες και περιμένεις από μένα...... :ROFLMAO:
Τι δεν μπορεί να φτιάξει στους βραχυκυκλωτηρες; Έχει πάρει το καλώδιο και το έχει και κάθεται ακόμα;

• Like

@panzer_dagon

Και μιας και έχεις αρχίσει να μπαίνεις στο κλίμα.....

Ο Yamaha A-S701 (αν τελικά πάρεις αυτόν) νομίζω πως έχει 2πολικό καλώδιο ρεύματος, δηλαδή δεν γειώνεται στην πρίζα. Ρίξε μια ματιά και στις υπόλοιπες συσκευές που θα βάλεις πάνω στην συγκεκριμένη πρίζα και αν όλες έχουν διπολικό καλώδιο..... κάνε μια βόλτα από Καυκά, χτύπα ένα πολύμπριζο της Legrand χωρίς διακόπτες και λαμπάκια και δώσε τα λεφτά που θα σου μείνουν για καλύτερο ενισχυτή.

Μετά, αφού φάω ξύλο απ' όλο το forum, θα σου πω και για τα καλώδια ρεύματος :ROFLMAO:
Ναι έχει διπολικό, Τα λεφτά που θα μου μείνουν θα είναι στο 100 , με τα χαρακτηριστικά που ψάχνω δύσκολο στα 800€

Αν χάσεις,μπορείς να ζητησεις από το HiFi News να πληρώσει επειδή σε παρέσυρε με τις μετρήσεις του.
Μπα! Θα πληρώσεις από την τσέπη σου επειδή το εμπιστευτηκες.
Δηλαδή η ιδία η εταιρία θα μου πει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει τα focal των 1300 ευρώ ; Πραγματικά πιστεύεις ότι θα μου πει κάτι τέτοιο ;