Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

...
Έχει ένας φίλος το συγκεκριμένο, αξίζει ο κόπος να το φέρει στο δικό μου σύστημα να το ακούσουμε;
+1 για το Zen Phono 3. Το είχα όσο έστηνα το Emerald και παίζει πολύ καλά για την κατηγορία τιμής του.

• Like
Reactions: panzer_dagon
+1 για το Zen Phono 3. Το είχα όσο έστηνα το Emerald και παίζει πολύ καλά για την κατηγορία τιμής του.
Αφού λέτε ότι αξίζει, θα μπούμε στον κόπο να το δοκιμάσουμε. Ευχαριστώ

• Like
Reactions: vlad66
Δοκιμή iFi ZEN Phono 3

(Audio-Technica AT-LP120XUSB
Βελόνα/Κεφαλή: Audio-Technica AT-VMN95EN (Nude Elliptical - πορτοκαλί)
Phono Stage: iFi ZEN Phono 3
Καλώδιο διασύνδεσης: Pro-Ject Connect It E RCA
Ενισχυτής: Yamaha A-S701
Ηχεία: Focal Chora 826)

Κομμάτια δοκιμής:
Elvis Presley – Fever
Steely Dan – Black Cow
Agalloch – Falling Snow
Jennifer Warnes – First We Take Manhattan

Εντυπώσεις & Παρατηρήσεις:
Noise Floor (Φύσημα): Χωρίς να παίζει μουσική, το φύσημα γινόταν αντιληπτό από τη μέση του ποτενσιομέτρου (12 η ώρα) και μετά.
Ήχος : Στα κομμάτια που συγκρίθηκαν, η διαφορά ήταν αισθητή. Ο ήχος «γλύκανε»/«μάλαξε» αισθητά, ενώ υπήρξε πολύ καλύτερο άνοιγμα της σκηνής και ξεκάθαρος διαχωρισμός των οργάνων.

Subsonic Filter & Capacitance (100 pF → 200 pF): Τόσο με την ενεργοποίηση του Subsonic filter όσο και με την αλλαγή της χωρητικότητας από 100 pF σε 200 pF, δεν αντιλήφθηκα κάποια ακουστή διαφορά στο αυτί.

Η δοκιμή δεν κράτησε πολύ, καθώς η συσκευή ήταν δανεική και δεν ήθελα να τη ζορίσω. Παρ' όλα αυτά, το αποτέλεσμα με έπεισε απόλυτα: έψαξα στις αγγελίες και βρήκα ένα κομμάτι «του κουτιού» (αγορά 5/26) στα 175€.
Θα επανέλθω με πληρέστερο review μόλις το παραλάβω και κάνω τη μόνιμη εγκατάσταση

Noise Floor (Φύσημα): Χωρίς να παίζει μουσική, το φύσημα γινόταν αντιληπτό από τη μέση του ποτενσιομέτρου (12 η ώρα) και μετά.

Δυο διευκρινίσεις αν μπορείς...

Όταν λες γίνεται αντιληπτό, εννοείς από τη θέση ακρόασης;
Με τον Yamaha από ποια θέση του ποντεσιόμετρου γίνεται αντιληπτό;

Δυο διευκρινίσεις αν μπορείς...

Όταν λες γίνεται αντιληπτό, εννοείς από τη θέση ακρόασης;
Με τον Yamaha από ποια θέση του ποντεσιόμετρου γίνεται αντιληπτό;
Γίνεται αντιληπτό Από από την θέση ακρόασης στην μέση του ποτενσιόμετρου και μετά Δηλαδή στο τέρμα ένταση για τα αφτιά μου 50% μέχρι το 100%

• Like
Reactions: Nikos6699
Δεν είναι λογικό τόσο πολύ φύσημα με το volume στο 12 και στα 2-3 μέτρα.
Με τέρμα το volume θα ακούγεται στο διπλανό σπίτι, που λέει ο λόγος

Για την χωρητικότητα πρέπει να δεις τι συνιστά η ΑΤ για την 95, πόση έχει το καλώδιο Project από πικαπ στο phono και να επιλέξεις την ρύθμιση στο ΖΕΝ ώστε το άθρισμα των δύο τελευταίων να είναι κοντά σ' αυτή που λέει η ΑΤ

Last edited:
  • Like
Reactions: panzer_dagon
Ακούω ψηφιακά αρκετά, στο αυτοκίνητο στην δουλειά κτλ ο χρόνος ακροάσης στο TIDAL σίγουρα είναι περισσότερος από τα υπόλοιπα, αλλά το σύστημα που φτιάχνω (για την ώρα) είναι για σοβαρή ακρόαση μόνο απο φυσικά φορμάτ. Δεν νομίζω ότι το "παιχνίδι" της αναλογικής ακρόασης και του φυσικού μέσου μπορούν να μου το αντικαταστήσουν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
Λάθος συλλογισμός!

• Like
Reactions: vlad66
Λάθος συλλογισμός!
Θα είχε ενδιαφέρον να μου εξηγήσεις πού ακριβώς βρίσκεται ο λάθος συλλογισμός. Δεν λέω ότι το ψηφιακό δεν είναι εξαιρετικό μέσο — το χρησιμοποιώ καθημερινά και μάλιστα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Απλώς για το συγκεκριμένο σύστημα επέλεξα συνειδητά να δώσω έμφαση στα φυσικά φορμάτ, γιατί για μένα η ακρόαση ενός δίσκου ή ενός CD είναι κάτι περισσότερο από το ίδιο το μουσικό αρχείο. Αν διαφωνείς, ευχαρίστως να ακούσω το σκεπτικό σου.