Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Επιβεβαίωνω ότι τα coffeeway διαθέτουν καψουλες συμβατές με nespresso, πήγα σε ένα μαγαζί πριν λίγο, αλλα δυστυχώς δεν είχαν να μου δώσουν..θα φέρουν τις επόμενες μέρες.

αν συμβιβάζεστε με "ετοιματζίδικο" καφε και θεωρείτε "καλή" την τιμή που πλησιάζει το μισό ευρώ, να πάρετε μηχανή Lavazza με κάψουλες με εκχύλισμα. Λίγο ακριβότερη, αλλά υπάρχουν προσφορές με πολλές μερίδες και αξιόλογη ποιότητα. η ποσότητα νερού ρυθμίζεται χειροκίνητα σε κάθε καφέ

Last edited:
3.60 η δεκάδα, αντί 4.1 της αυθεντικής. Υπάρχουν και μερικές ποικιλίες. Αν θυμάμαι καλά, 1 lugo, 1 decafe, και 4 κανονικές.

Τώρα, το κρίσιμο..... Εγινε η δοκιμή. Οι κάψουλες ταίριαξαν απόλυτα στη συσκευή χωρίς πρόβλημα. Η γεύση...... Καλή.... Αλλά όχι σαν τον αυθεντικό.

Η επιφάνεια ενός κόκκου καφέ, που έρχεται σε επαφή με τον αέρα, είναι πολύ μικρή για τον όγκο του και θερμικά επεξεργασμένη (ψήσιμο). Γι αυτό δεν αλλοιώνεται ιδιαίτερα ο κόκκος αν είναι σωστά αποθηκευμένος, μόνο επειδή ανοίγουμε τη συσκευασία για να βγάζουμε καφέ.

Δεν ξέρω,ίσως και να είναι έτσι.Πάντως εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια που αγόραζα τον illy σε κόκκους,όσο το κουτί πλησίαζε προς το τέλος του,τόσο οι κόκκοι γίνονταν άοσμοι και άγευστοι.
Ίσως να έφταιγε ο αέρας της Γλυφάδας...

Last edited:
Με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα στο site δεν τις βρήκα αλλά για να το λες κάπου θα είναι.
Βασίλη,οι κάψουλες τις nespresso έχουν όντως πολύ έντονο άρωμα και ένταση,πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για το τι βάζουν μέσα.Σίγουρα δεν φταίει μόνο το αεροστεγές κλείσιμο,μιας και σε φρεσκότατο άλλο καφέ το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο...Αυτό που έχω κάνει εγώ,είναι να μειώσω λίγο την ποσότητα του νερού.Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.
Πες τα χρυσόστομε!!!
Φτιάχνει η γυναίκα μου τον καφέ και η μυρωδιά του φτάνει στον πάνω όροφο(μεζονετα ε,μην τρελλαθούμε).
Φυσικά ο φρεσκότατος άλλος καφές,πιθανόν οι κόκκοι του να έχουν μείνει "αεράτοι" για αρκετό καιρό.

Το αυτό... Εάν ήταν έτσι που τα λες Σωκράτη, θα κυκλοφορούσε ο καφές μόνο σε φακελάκια..
Κοίτα,αφού υπάρχουν κορόιδα σαν κι εμένα που είχαν αγοράσει καφετιέρα με μύλο για να απολαμβάνουν τον -και καλά-φρεσκοαλεσμένο καφέ τους,γιατί να μην έχουν και σε φακελάκια και σε κόκκους?
Τι θέλει ο πελάτης?Να μην αλέθει?Πάρε σκόνη.
Την βρίσκει να αλέθει?Πάρε κόκκους.

Δεν ξέρω,ίσως και να είναι έτσι.Πάντως εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια που αγόραζα τον illy σε κόκκους,όσο το κουτί πλησίαζε προς το τέλος του,τόσο οι κόκκοι γίνονταν άοσμοι και άγευστοι.
Ίσως να έφταιγε ο αέρας της Γλυφάδας...

Το κουτί όταν το ανοίγεις να το βάζεις στο ψύγειο μετά.

Παιδιά αν μου επιτρέπετε να πω δυο πράγματα, όχι ως ειδήμων προσωπικά, αλλά επειδή έχω στην οικογένεια ανθρώπους που ζούνε από τον καφέ εδώ και τρεις γενιές και το αγαπάνε το άθλημα και μαθαίνω κι εγώ και σας τα μεταφέρω.
Κατ' αρχήν απομακρυνθείτε από εταιρίες που διαφημίζονται κάθε μέρα και έχουν πείσει τον κόσμο, ο οποίος πλέον "πιστεύει" πως βρίσκει στον προϊόν τη διαφημιζόμενη ποιότητα. Δύο, τρία ονόματα, illy, buondi & nescafe, αν είστε μερακλήδες του καφέ προσπαθήστε να τα αποφύγετε. Αν κάποιος μπαίνει σε τόσο κόπο να αλέθει τον καφέ του κλπ. ας μπει στη νοοτροπία του φρέσκου όσο γίνεται και μη βιομηχανοποιημένου, που θα αγοράζει σε μικρές ποσότητες και συχνά, από ένα καφεκόπτη που θα δοκιμάσει και θα βρει της αρεσκείας του. Όχι για να υποστηρίξουμε τους καφεκόπτες, αλλά όπως π.χ. κανένα βιομηχανικά συσκευασμένο σε μεγάλες ποσότητες κρέας δεν μπορεί να φτάσει την ποιότητα του φρέσκου από το χασάπικο, αντίστοιχα είναι τα πράγματα για όλα τα τρόφιμα και τον καφέ.
Το ίδιο και για τις ποσότητες. Είπαμε δεν αλλοιώνεται εύκολα ο κόκκος, αλλά αν είναι να φτιάχνεις 1-2 φλυτζάνια την ημέρα, το να αγοράσεις μισό κιλό και να κάνεις ένα μήνα και να το καταναλώσεις, δεν έχει νόημα. Και εννοείται το κρατάς φυλαγμένο από μυρωδιές, λίγη επαφή με αέρα και ΣΤΕΓΝΟ, αυτά είναι νόμος για οποιοδήποτε καφέ.
Αν πάλι πρέπει να ψωνίσετε από το σούπερ μάρκετ, επώνυμο προϊόν, δοκιμάστε εταιρίες όπως η Lavazza, που βγάζει και κάποιους σπέσιαλ καφέδες.
Αυτή ήταν συμβουλή Ιταλού φίλου και συναδέλφου, ανθρώπου που γουστάρει γενικά, που έφτιαχνε μόνος τα ζυμαρικά του και αυτόν τον καφέ αγόραζε εδώ. Ως σύμπτωση, οι καφεκόπτες που γνωρίζω αυτόν τον καφέ φτιάχνουν για τον εαυτό τους στο μαγαζί τους, ανεξάρτητα αν πουλάνε όλες τις μάρκες, κάτι σημαίνει αυτό...
Το άλεσμα του καφέ αλλάζει ανάλογα με τα γούστα του πότη και τη μηχανή που τον φτιάχνει.
Δοκιμάστε μόνοι σας ή προμηθευτείτε αλεσμένο καφέ από κάποιον που ξέρει. Ακόμη και πράγματα όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος το κατακαλόκαιρο/καταχείμωνο επηρεάζουν και χρειάζεται διαφορετική ρύθμιση στο άλεσμα, αν κάποιος πραγματικά θέλει να ασχοληθεί και να απολαύσει τον καφέ του και όχι απλά να καταναλώσει καφεΐνη.
Εκτός σπιτιού, σε φαινόμενα όπως να μυρίζει έντονα καφές ή σοκολάτα ολος ο χώρος να είστε δύσπιστοι. εκτός αν κάποιος καβουρδίζει εκείνη την ώρα. Να ξέρετε πως υπάρχουν έτοιμα χημικά αρώματα με αυτόματο ψεκασμό με χρονοδιακόπτη, σαν τα αρωματικά χώρου.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους αρωματισμένους καφέδες, συνήθως φίλτρου, "βανίλια" κλπ. μετά το ψήσιμο ψεκάζονται κανονικά με διάλυμα χημικού. Αν δείτε τους κόκκους φαίνονται σαν να έχουν περαστεί βερνίκι.
Τώρα η μόδα με τις ταμπλέτες, συγκεκριμένες για κάθε μηχανή, που τις αγοράζουμε σαν τα μελάνια του εκτυπωτή μας από πολυκαταστήματα (μόνο), βολεύει τις εταιρίες και τις εταιρίες και την τσέπη των εταιριών.
Είναι σχεδόν απάτη...
Αυτά τα ...ολίγα από εμένα. Καλό καφεδάκι!

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Κοίτα,αφού υπάρχουν κορόιδα σαν κι εμένα που είχαν αγοράσει καφετιέρα με μύλο για να απολαμβάνουν τον -και καλά-φρεσκοαλεσμένο καφέ τους,γιατί να μην έχουν και σε φακελάκια και σε κόκκους?
Τι θέλει ο πελάτης?Να μην αλέθει?Πάρε σκόνη.
Την βρίσκει να αλέθει?Πάρε κόκκους.

Κοιτα, το ότι αγόρασες μηχανή με μυλο, δεν σημαινει οτι ήπιες και καλο καφέ.. Αυτο διότι, ενας πετυχημενος "χειροποίητος" καφές εχει πολλες απαιτήσεις:
Καλή (αρα και σχετικα ακριβή) μηχανή, καλο και κυριως καλορυθμισμενο μυλο, καλής ποιότητα κόκκο καφέ, ο οποιος πρεπει να φυλάσσεται σε προστατευμενο σκιερο περιβάλλον, ζεσταμα μηχανης, σωστο tampering και εμπειρια του barista.. Εαν δεν υπαρχουν αυτές οι προυποθεσεις, πιθανοτερο ειναι να πιεις χειροτερο καφε απο του pod. Δεν ειναι ομως τοσο δυσκολο οσο ακούγεται, απλα απαιτει χρονο (και σχετικό χρήμα).
Εγώ γι' αυτο στραφηκα σε υπεραυτόματη (jura) που μπορει να μην φτασει να κάνει "god shot' αλλα παράγει δραματικά ανωτερο αποτελεσμα απο οποιoδήποτε pod, ισάξιο με πολλες καλες manual μηχανες, αλλα παραλληλα συνδυάζοντας την απλοτητα και ευκολια του pod.

Παιδιά και εγώ ειμαι στην αναζητηση για μηχανή καφέ με καψουλες.μεχρι 100 ευρω σκέφτομαι.
Τελικα τι αξίζει;dolche gusto ή krups nespresso?

Εγώ πήγα απο senseo σε Nespresso πριν απο μερικούς μήνες και δεν γυρνάω πίσω... Τα Dolce Gusto τα έχουμε στην δουλειά και δεν με εντυπωσίασαν. Αντίθετα η Nespresso βρίσκω οτι είναι ότι καλύτερο υπάρχει μετά τις αυτόματες. Υπάρχουν μερικές απο τις ποικιλίες τις που είναι απλά εξαιρετικές...

μαλιστα.ειναι και το συν του οτι παιρνει και αδεια καψουλα να βαλεις οτι καφε θες.....

Δεν ξερω αν εννοείς την nespresso,αλλά πέρασα και από αυτό το στάδιο και δεν λεει.
Αν θα πάρεις Nespresso,θα παίρνεις μόνο τις κάψουλές της.Οτιδήποτε άλλο δοκιμάσεις,θα σε απογοητεύσει οικτρά και θα πετάξεις τα χρήματά σου.
Στο αρχικό ερώτημα,Nespresso Dolce Gusto,η διαφορά στο τι πίνεις είναι τεράστια και πάντα υπέρ της Nespresso.

Δεν ξερω αν εννοείς την nespresso,αλλά πέρασα και από αυτό το στάδιο και δεν λεει.
Αν θα πάρεις Nespresso,θα παίρνεις μόνο τις κάψουλές της.Οτιδήποτε άλλο δοκιμάσεις,θα σε απογοητεύσει οικτρά και θα πετάξεις τα χρήματά σου.
Στο αρχικό ερώτημα,Nespresso Dolce Gusto,η διαφορά στο τι πίνεις είναι τεράστια και πάντα υπέρ της Nespresso.

Και σε Francis επισης ειναι μεγάλη διαφορά με nespresso?παιρνει κενές καψουλες;αξίζει;