Αγορά κλιματιστικού

Προσωπικά, προτιμώ όσο λιγότερα φίλτρα, τόσο καλύτερα.Τα Hepa συνήθως είναι πανάκριβα και θέλουν συχνή αλλαγή. Τα άνθρακος για μυρωδιές κλπ επίσης αχρηστεύονται γρήγορα. Το χειρότερο είναι, οταν το A/C δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί αν δεν υπάρχει ή δεν αλλαχθεί κάποιο απο τα φίλτρα. Φυσικά, τα πλενόμενα φίλτρα για τρίχες και χοντρή σκόνη είναι απαραίτητα.

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Kαλημερα. Ειμαι σε φαση αναζητησης air condition 9αριου για το υπνοδωματιο γυρω στο 500ρικο και εχω κατασταλαξει στα παρακατω απο το συγκεκριμενο καταστημα:
Fujitsu ASYG25LLCR
(με πολυ καλες κριτικες χωρις ιονιστη αλλα δε βρισκω τι φιλτρα εχει, λογικα ενεργου ανθρακα...)
http://www.kotsovolos.gr/s...tsu-asyg25llcr
και
Carrier 42QHF009DSA iPLUS(με τρια φιλτρα αντιβακτηριδιακό,ΗΕPA και ενεργου ανθρακα και 5ετη εγγυηση συμπιεστη)
http://www.kotsovolos.gr/s...hf009dsa-iplus
εχω ξεχωρισει αυτα τα δυο σαν ποιο αξιοπιστες και καταξιομενες μαρκες στον χωρο τον κλιματιστικων(η Carrier εχει γινει ενα με την Toshiba)

και σαν τριτη λυση το Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission & WiFi Module που αν και φενετε να τα εχει ολα(+ιονιστη) δεν εχω την Midea σε τοσο εκτιμηση καθως απο οσα εχω διαβασει τα κλιματιστικα της ειναι φασον απο Κινα και το συγκεκριμενο δεν τον εισαγει η Midea εδω στην Ελλαδα οποτε μαλλον δε μιλαμε για 5 χρονια εγγυηση που αναφερετε αλλα για 2 χρονια εγγυησης απο τον Κοτσοβολο.
http://www.kotsovolos.gr/s...-&-wifi-module

Τελος κοιτουσα και τα toyotomi που βγαινουν καλη τιμη και εχουν και αυτα ιονιστη αλλα βλεπω λιγο αυξημενα επιπεδα θορυβου 29 αντι 22 των αλλων και φοβαμε μην μου κανει θορυβο μεσα στο υπνοδωματιο.

Για πειτε τη γνωμη σας γιατι μεχρι το Σαββατο θελω να παω κλεισω..

Δες τα Daikin και τα Mitsubischi είναι πολύ ποιοτικά και αξιόπιστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις!
Προσωπικά, προτιμώ όσο λιγότερα φίλτρα, τόσο καλύτερα.Τα Hepa συνήθως είναι πανάκριβα και θέλουν συχνή αλλαγή. Τα άνθρακος για μυρωδιές κλπ επίσης αχρηστεύονται γρήγορα. Το χειρότερο είναι, οταν το A/C δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί αν δεν υπάρχει ή δεν αλλαχθεί κάποιο απο τα φίλτρα. Φυσικά, τα πλενόμενα φίλτρα για τρίχες και χοντρή σκόνη είναι απαραίτητα.
Γνωριζεις ποσο κοστιζουν τα HEPA και εαν εχω τη δυνατοτητα να το βγαλωαν δε τα θελω;Tα ανθρακα απο οτι ακουσα απο εναν γνωστο μου το αλλαζει μια φορα το χρονο με κανα 10ρικο.Βασικα κοιταω να εχει κανενα φιλτρο η ιονιστη γιατι με ψηλοπιανουν κατι αλεργιες καθε ανοιξη και τυχαινει να κανω να κανω και κανα τσιγαρο μεσα στο σπιτι το χειμωνα και θεωρω πως και ιονιστη να μην εχει με κανα δυο φιλτρα θα γινετε δουλεια και ας δωσω 10-20 ευρω το χρονο.Τωρα δε ξερω αν σκεφτομαι σωστα αλλα το φιλτρο ανθρακα χοντρικα κανει τη δουλεια που κανει ο ιονιστης...
Δες τα Daikin και τα Mitsubischi είναι πολύ ποιοτικά και αξιόπιστα.
Δεν υπαρχει καποιο με την ενεργειακη κλαση που κοιταω(Α++,Α+) και στα χρηματα που κοιταω απο το συγκεκριμενο καταστημα για αυτο ξεχωρισα αυτα τα 2-3.Σε ευχαριστω παντως.

...και σαν τριτη λυση το Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission & WiFi Module που αν και φενετε να τα εχει ολα(+ιονιστη) δεν εχω την Midea σε τοσο εκτιμηση καθως απο οσα εχω διαβασει τα κλιματιστικα της ειναι φασον απο Κινα...

Και τα άλλα δύο που αναφέρεις "φασόν από Κίνα" είναι όπως το 90% των κλιματιστικών. Μάλιστα από ότι κοίταξα το Carrier φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Midea...

The Midea-Carrier joint venture will produce residential and light commercial duct-free split air-conditioning systems exclusively for Carrier for the global market. The partners expect the manufacturing facility to be fully operational by the end of the year.

http://www.carrier.com/carrier/en/u...orm_manufacturing_joint_venture_in_china.aspx

Τα πιο ποιοτικά air condition γενικά θεωρούνται αυτά που κατασκευάζονται από την Gree (εκτός από το δικό της όνομα έχουν σήμα Toyotomi , Inventor , Daikin κτλ).

Και τα άλλα δύο που αναφέρεις "φασόν από Κίνα" είναι όπως το 90% των κλιματιστικών. Μάλιστα από ότι κοίταξα το Carrier φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Midea...

The Midea-Carrier joint venture will produce residential and light commercial duct-free split air-conditioning systems exclusively for Carrier for the global market. The partners expect the manufacturing facility to be fully operational by the end of the year.

http://www.carrier.com/carrier/en/u...orm_manufacturing_joint_venture_in_china.aspx

Τα πιο ποιοτικά air condition γενικά θεωρούνται αυτά που κατασκευάζονται από την Gree (εκτός από το δικό της όνομα έχουν σήμα Toyotomi , Inventor , Daikin κτλ).

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

...Γνωριζεις ποσο κοστιζουν τα HEPA και εαν εχω τη δυνατοτητα να το βγαλωαν δε τα θελω;Tα ανθρακα απο οτι ακουσα απο εναν γνωστο μου το αλλαζει μια φορα το χρονο με κανα 10ρικο.Βασικα κοιταω να εχει κανενα φιλτρο η ιονιστη γιατι με ψηλοπιανουν κατι αλεργιες καθε ανοιξη και τυχαινει να κανω να κανω και κανα τσιγαρο μεσα στο σπιτι το χειμωνα και θεωρω πως και ιονιστη να μην εχει με κανα δυο φιλτρα θα γινετε δουλεια και ας δωσω 10-20 ευρω το χρονο.Τωρα δε ξερω αν σκεφτομαι σωστα αλλα το φιλτρο ανθρακα χοντρικα κανει τη δουλεια που κανει ο ιονιστης...
...

To φίλτρο άνθρακα είναι για τις μυρωδιές. Το Hepa μόνο, καθαρίζει τον αέρα (οκ και τα 2 πλενόμενα "φίλτρα" στην εξαγωγή του αέρα). Το τσιγάρο απαγορεύεται με ανοιχτό το a/c. Καλύτερα πάρε ξεχωριστό καθαριστή (όχι απλά ιονιστή) αέρα - αλλά κι αυτός θέλει Hepa φίλτρα. Αυτά κοστίζουν απο 5-10 ευρώ και πάνω. Συνήθως (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα αυτό) τα a/c δουλεύουν και χωρίς να τοποθετηθεί το Hepa.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aν αγόραζα σήμερα a/c θα έπαιρνα αυτό το Daikin στα 460 E (χωρίς τοποθέτηση). Τα Daikin αυτά φτιάχνονται στην Τσεχία.

http://www.e-shop.gr/air-condition-daikin-ftxb35c-rxb35c-12000btu-klasi-a--p-HAP.000806

Ωραια οσο παει πιο πολυ μπερδευομαι:chinscratch:

Απο τις συγκεκριμενες επιλογες τι θα επιλεγατε;
http://www.kotsovolos.gr/site/air-c...&company=Carrier&2801=41674&price=349.0-587.0

Περισσότερο κοίτα την εγγύηση και την υποστήριξη της κάθε μάρκας (σέρβις , ανταλλακτικά κτλ) , η μάρκα στα air condition είναι απλά ένα αυτοκόλλητο.

Από ότι ξέρω πχ. και τα Fujitsu και τα Toyotomi έχουν πολύ καλή υποστήριξη , αλλιώς θα σου πρότεινα είτε Gree είτε Inventor (πρόκειται για τα ίδια air condition ουσιαστικά).

Το fujitsu το πγρα για τη μητέρα μου τα Χριστούγεννα. Βασικά για θερμανση. Εξαιρετικό θα έλεγα. Αθόρυβο πολυ οικονομικο και αποδοτικό. Στην ψυξη από οσο ειδα μια απο τα ίδια αν και γίνεται περιορισμένη χρηση λογω ηλικιας

Πηρα ενα Mitsubishi 12αρι (οχι inverter) πριν 7 χρονια. Του εκανα μονο μια συντηρηση
και μπορω να σου πω οτι μπορουσα να την ειχα καθυστερησει ... για αλλα 2-3 χρονια.
Εχει γινει λιγο πιο θορυβωδες (τα τελευταια 3 χρονια) αλλα οχι κατι το ανυποφορο.
Μαλλον οι περσιδες εξαερισμου (οχι τα φιλτρα) συντονιζουν και θελουν λιγο σφιξιμο.
Εφαγε και μια μετακομιση (στο κεφαλι) ....

Πριν 3 χρονια προσθεσα και ενα Inventor 12αρι στο σαλονι (η διαριθμηση του σπιτιου
το επεβαλε, δεν γινοταν με ενα κλιματιστικο να ψυχθουν ολα τα δωματια).
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αθορυβο κλιματιστικο. Στην σκαλα low .... δεν ακουγεται τιποτα.
Εχει εγγυηση 10 χρονια (5 χρονια στο μοτερ και 10 σε ολα τα υπολοιπα).
Ειναι και inverter και Α++.

To Mitsubishi στοιχισε 700 ευρω (πριν 7 χρονια) και το Inventor 650 ευρω (πριν 3 χρονια).

Θα κανω εγκατασταση τη επομενη Δευτερα. Μετα απο devis απο 4 εταιριες αποφασισα Mitsubishi.
Και ο χωρος μου ειναι λιγο περιεργος-δυσκολος.
Eξαλου και οι εταιριες αυτο μου προτειναν σαν οπτιμουμ λυση απο τεχνολογικης αποψης για τα σημερινα δεδωμενα.

Tελικα εκλεισα το Fujitsu ASYG09LLCC το οποιο εχει ιδια χαρακτηριστικα με το Ecolandia αλλα πιο νεο μοντελο απο οτι μου ειπαν!
Οταν με το καλο το εγκαταστησω και το δουλεψω θα σας πω εντυπωσεις!:up:

καλησπερα, ψαχνω κλιματιστικο για θερμανση/ψυξη.

Ιδανικα θα ηθελα να καλυψω 2 δωματια το ενα απεναντι απο το αλλο..
ενα σαλονι 6x3m για ψυξη (για θερμανση υπαρχει στον ιδιο χωρο μια σομπα πελλετ)
και ενα υπνοδωματιο 3χ4m το οποιο χρειαζεται ψυξη αλλα και θερμανση, τις πολυ κρυες μερες δεν φτανει η ζεστη απο την σομπα πελλετ και χρησιμοποιω εναν ενεργοβόρο θερμοπομπό..

Ομως ακουσα οτι δεν προτέινετε να τοποθετετούμε κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο, καθως ειναι πολυ δυσκολο να μην μας "χτυπαει" ο κρυος αέρας ακόμα και αν οι περσίδες στέλνουν τον αερα παράλληλα με το πατωμα..

επισης ο θορυβος πρεπει να ειναι από 22-23db και κάτω για να θεωρείται αθόρυβο.
Ιδανικα ειναι τα 19db. Ενω η εξωτερική μοναδα πρεπει να τοποθετηθεί αρκετά μακρυα απο την εσωτερική μοναδα και όχι ακριβως απο πίσω όπως συνηθίζεται.
Διαφορετικά θα ακούμε τα ~50-55db (που συνήθως εχουν) της εξωτερικης μονάδας.

Ποια λύση προτείνετε;
να βάλω ενα αθόρυβο 9αρι στο υπνοδωμάτιο, ενα αθορυβο 12αρι στο σαλόνι..;
καποια άλλη λυση;

μάρκες/μοντέλα που προτεινετε;
αν θα εχει ιονιστη, φιλτρα κτλ καλοδεχούμενα.. αλλα δεν μπορω να διαθεσω πάνω απο 600-700 .

ευχαριστώ

Last edited:
θα τοποθετήσεις το 9άρι στο υπνοδωμάτιο έτσι ώστε να σημαδεύουν οι γρίλλιες προς το σαλόνι και όχι προς κρεβάτια.
ή το 12άρι στο σαλόνι με το ίδιο σκεπτικό.
Εχε υπόψη ότι στο κρύο τα περισσότερα κλιματιστικά γυρίζουν τις περσίδες ψηλά, ενώ στη ζέστη προς τα κάτω.
Τα 9άρια είναι αθόρυβα. Δύσκολα θα βρεις θορυβώδες.
Στα λεφτά είσαι κοντά.

Εννοείται όλα έχουν συστήματα ύπνου, που αντίστοιχα σε χειμώνα καλοκαίρι ρίχνουν βαθμούς σταδιακά.

Κατι απο την δικη μου εμπειρια (εχω μεγαλη ευαισθησια με την πλατη
αλλα εχω συμβουλευτει, στο συγκεκριμενο θεμα, και ορθοπεδικους).

ΠΟΤΕ ανοιχτο το κλιματιστικο ενοσω κοιμομαστε ... οσο ηπια και αν δουλευει !
Το κλιματιστικο (ψυξη) λειτουργει μονο οσο ειμαστε ξυπνιοι και κοινουμαστε.

Εαν δεν μπορειτε να αντεξετε καποια πολυ ζεστη νυχτα (οπως αλλωστε και εγω)
βαλτε σε αποσταση 3-4 μετρων καποιον ανεμιστηρα στην χαμηλοτερη σκαλα λειτουργιας
(δηλαδη, να μην νιωθετε ρευμα αερα επανω σας) και πεστε να κοιμηθειτε. Ο ζεστος αερας
που σπρωχνει ο ανεμιστηρας απο αποσταση 4 μετρων ειναι πολυ προτιμοτερος απο ... μια
καραμπινατη πτωση θερμοκρασιας (απο κλιματιστικο). Ο ανεμιστηρας μπορει να μην
ανακουφιζει τοσο καλα αλλα ειναι σιγουρα ... προτιμοτερος (για το μυοσκελετικο σας).

Ειδικα οσοι εχετε προβληματα με την μεση ..... ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ο υπνος σε δωματιο
με κλιματιστικο σε λειτουργια.

Απάντηση: Re: Αγορά κλιματιστικού

Οσο εχει να κανει με τα φιλτρα και τους ιονιστες στα aircondition επειδη τα κοιτουσα και εγω οσο εψαχνα και βλεπω το αναφερει και ο auteur απο πανω, κανουν οντως την δουλεια που αναφερουν η ειναι εφε για να πουλησουν;Δηλαδη τη εννοω, κανει την ιδια δουλεια με εναν ιονιστη των 100 ευρω η οχι;Γενικα ειστε της αποψης για καποιον που τον ενδιαφερει να παρει ενα aircondition με ενσωματωμενο ιονιστη η να παρει ενα aircondition και εναν ξεχωριστο μηχανημα για ιονιστη ωστε να καθαριζει τον αερα;

Εμείς πάντως έχουμε στα υπνοδωμάτια δύο 9άρια και ένα 12άρι με κοινή εξωτερική μονάδα. Αν το τοποθετήσεις σωστά (να μην χτυπάει απ' ευθείας στο κρεβάτι) και το προγραμματίσεις σωστά (να αφήνει την θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά-σιγά), δεν έχεις πρόβλημα να κοιμάσε με αυτό.
Και η σωστή τοποθέτηση καμιά φορά δεν είναι η προφανής. Στο ένα δωμάτιο είναι πάνω από το κρεβάτι, οπότε το ρεύμα του κρύου αέρα φεύγει μακριά και είναι ΟΚ.
Επίσης, τα dB δεν λένε όλη την αλήθεια. Έχει σημασία και η συχνότητα λειτουργίας, μα και τυχόν θόρυβοι όταν ανοιγοκλείνει από συστολές-διαστολές στα πλαστικά και στις σωληνώσεις. Ένα LG στο σπίτι των γονιών μου κάνει έχει πιο ενοχλητικό θόρυβο από το παλιό Panasonic παρότι στα χαρτιά είναι 2dB πιο ήσυχο.
Τέλος, πρέπει να δείτε και τα dB της εξωτερικής μονάδας, που συχνά μεταφέρει κραδασμούς μέσα από τους τοίχους. Άσε που καμιά φορά είναι τόσο ενοχλητικά τα A/C των γειτόνων, που αναγκάζομαι να κλείσω τα παράθυρά μου και να βάλω και το δικό μου μπροστά...
Πάντως είναι αλήθεια ότι ο ανεμιστήρας είναι αρκετός για τα περισσότερα βράδια. Κάθε χρόνο σκέφτομαι να πάρω οροφής για τις κρεβατοκάμαρες, αλλά ακόμα δεν το έχω αποφασίσει.

Σημερα εγινε η εγκατασταση του κλιματιστικου. Τι να σας πω... η μερα με την νυχτα.
πολυτα ευχαριστημενος απο την αποδωση του Mitsubishi MUZ-F42VE

Περυσι το καλοκαιρο για πρωτη φορα στη ζωή μου υπεφερα απο την ζεστη, και ημουν συνηθισμένος.

Τωρα, αποψε, με την κλιμ...η ποιοτητα ζωης αλαξε...δροσια....μεχρι και παγετο φτιαχνω αμα θελω :flipout: Αρχιζω να βλεπω πιγκουινους μπροστα στο παραθυρο. :BDGBGDB55:

Να μια αγορα για την οποια δεν μετανοιωνω.