Αγορά κλιματιστικού

δε μου τα λες καλά Γιώργο...
δυό που πέρασα πρόσφατα με τιμή προσφοράς από κατάστημα (δηλαδή επιδότηση από το κατάστημα) 65 ευρώ, δούλεψαν στη μια 1+1 άνθρωποι και στην άλλη 1+2. Οι ώρες ήταν τρεις καθαρές. (και τα δυό ήταν δύσκολα και θα μπορούσαν να είναι ευκολώτερα)
Βάλε και το ΦΠΑ 17 ευρώ, πήγαμε 85 βαρειά βαρειά.
Και να σκεφτείς ότι από τα 65 τα 20 είναι εφορία. Ο άνθρωπος αυτός με τα 45 καθαρά (χωρίς να υπολογίζεις, βενζίνες, εργαλεία, μια υποτυπώδη έδρα κλπ) πως βγαίνει?
Και να συζητάμε είναι τόσο φουλ που το να σε αθετήσει στο ραντεβού είναι δεδομένο με το καλημέρα.
Παρ όλο που τον χρησιμοποίησα δυό φορές, έφαγα τέτοιο στήσιμο στις δυό και στην τρίτη δεν το άντεξα και τον έδιωξα. Και τώρα περιμένω άλλον.
Αλλά προφανώς βγαίνει από εκεί.
Τα στησίματα σημαίνουν ότι ξεχυλώνει ο χρόνος του. Αυτός σίγουρα περνάει 5-6 κομμάτια τη μέρα.
Είπαμε πριν 45 καθαρά προ εξόδων Χ5 σου βάζω 225 τη μέρα. (χώρια τα μαύρα - διότι σίγουρα έχει και τέτοια) και φυσικά τα ΣΚ (ναι μου το πρότεινε αφού με τσάκισε στις καθυστερήσεις τις καθημερινές).
Υπάρχουν πολλοί που να βγάζουν 225Χ5=1100. 4.5 το μήνα, χώρια τα άλλα που λέγαμε και να σηκώνει να έχει δυό βοηθούς? (περσι έναν είχε).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δυστυχώς στην Ελλάδα οι καλοί είναι δουλευταράδες.
Αυτός μετά από δυό στησίματα ήθελε να έρθει να το περάσει στις 3 το μεσημέρι. Και σκασίλα του.
Ετσι βγαίνουν 5-6 τη μέρα.
Και φυσικά τον έστειλα.

Στο εξωτερικό, ο υπάλληλος της μιτσου έχει το μισθό του, το ωράριό του το γαλλικό, στις δυό κλείνουμε, στο ότι βρήκα βίδα, βρήκα σίδερο, βρήκα ατσάλι, ήταν ψηλά, ήταν στραβά....
Εδώ ο κόσμος δουλεύει όσο κανείς άλλος.
Εξω ξύνονται.
έχω δει γάλλους μάστορες και και συνεργεία στον κουμπάρο μου όσο ήταν γαλλία. Όλα τα έβλεπαν σαν πυρηνική φυσική και περίμεναν να πληρωθούν τόσο.
Γιατί ΤΟΣΟ πληρώνονται. Διότι ο μέσος παριζιάνος θα φωνάξει ηλεκτρολόγο να του αλλάξει μια σούκο. Διότι δεν έχει κατσαβίδι καν.
Ακου εκεί 700 ευρώ για ένα κλιματιστικό.
Εγώ πέρασα και αγόρασα με 570.

δε μου τα λες καλά Γιώργο...
δυό που πέρασα πρόσφατα με τιμή προσφοράς από κατάστημα (δηλαδή επιδότηση από το κατάστημα) 65 ευρώ, δούλεψαν στη μια 1+1 άνθρωποι και στην άλλη 1+2. Οι ώρες ήταν τρεις καθαρές. (και τα δυό ήταν δύσκολα και θα μπορούσαν να είναι ευκολώτερα)
Βάλε και το ΦΠΑ 17 ευρώ, πήγαμε 85 βαρειά βαρειά.
Και να σκεφτείς ότι από τα 65 τα 20 είναι εφορία. Ο άνθρωπος αυτός με τα 45 καθαρά (χωρίς να υπολογίζεις, βενζίνες, εργαλεία, μια υποτυπώδη έδρα κλπ) πως βγαίνει?
Και να συζητάμε είναι τόσο φουλ που το να σε αθετήσει στο ραντεβού είναι δεδομένο με το καλημέρα.
Παρ όλο που τον χρησιμοποίησα δυό φορές, έφαγα τέτοιο στήσιμο στις δυό και στην τρίτη δεν το άντεξα και τον έδιωξα. Και τώρα περιμένω άλλον.
Αλλά προφανώς βγαίνει από εκεί.
Τα στησίματα σημαίνουν ότι ξεχυλώνει ο χρόνος του. Αυτός σίγουρα περνάει 5-6 κομμάτια τη μέρα.
Είπαμε πριν 45 καθαρά προ εξόδων Χ5 σου βάζω 225 τη μέρα. (χώρια τα μαύρα - διότι σίγουρα έχει και τέτοια) και φυσικά τα ΣΚ (ναι μου το πρότεινε αφού με τσάκισε στις καθυστερήσεις τις καθημερινές).
Υπάρχουν πολλοί που να βγάζουν 225Χ5=1100. 4.5 το μήνα, χώρια τα άλλα που λέγαμε και να σηκώνει να έχει δυό βοηθούς? (περσι έναν είχε).

ολα αυτα με ιδανικες συνθηκες, οτι εχει 5 εγκαταστασεις την ημερα.

γινονται τοσες εγκαταστασεις κλιματιστικων καθημερινα και για ολους τους μηνες;
ειναι κατι που αγοραζει καποιος συχνα;
αλλοι επαγγελματιες που να κανουν εγκατασταση κλιματιστικου δεν υπαρχουν;

ας φαντασουμε ομως ενα οικογενειάρχη στην Ουκρανία με 51 ή στην Ρωσία με 88 βασικο μισθο τον μήνα..
ποσους μήνες πρεπει να εργαστει για να αγορασει ενα κλιματιστικό;

Last edited:
Δεν ξέρω πόσο πουλάνε ένα κλιματιστικό εκεί.
Όμως ένα κορυφαίο μιτσου εδώ κάνει 980 και στη Γαλλία πουλήθηκε 2200.
Και φυσικά εδώ μπορείς να βάλεις 15άρι ινβερτερ φτηνό με 450 ευρώ.
Μη σου πω ότι αν δεν έχεις χρήματα βάζεις ό,τι νάναι και με 300.

Προφανώς στην Ουκρανία έχει και εκεί κινεζιές.
Το ίδιο θέμα με τον συγκεκριμένο εγκαταστάτη το είχα χειμώνα καλοκαίρι γιατί τον χρησιμοποίησα για όλες τις εποχές.
Ήταν τίγκα στη δουλειά.
Το ίδιο και ο δεύτερος που τον αντικατέστησε. Μια εβδομάδα μετά ραντεβού με 10 μέρες.

Και το πρώτο κλιματιστικό που έβαλα το 1996 μου κόστισε τότε γύρω στις 350000. Δηλαδή 1000 ευρώ και.
Μου φάνηκε φωτιά.
Σήμερα το ίδιο (και ινβερτερ) το βάζεις με 500 και δεν σου φαίνεται τόσο ακριβό.

...................
Επανερχομαι αργοτερα με λεπτομερειες...

Λοιπον με καποιες λεπτομεριες

Το τιμολογιο του μηχανηματος αναλυτικα (με τα διαφορα που εχει)...

WP_20160615_12_43_08_Pro_zps432lh6ja.jpg

Τωρα για την δυσκολια του εξωτερικου τοιχου...
Μανο σιγουρα ο τοιχος σου δεν ειναι σαν τον δικο μου...μια φωτο για να καταλαβεις τις διαστασεις σχετικα με την εξωτερικη μοναδα...

WP_20160615_15_54_08_Pro_zpsibpwk2of.jpg

Το παιδι που δουλεψε το τρυπανι, (ειπαμε το καρότο το γραφει και στο τιμολογιο γιατι εχει ειδικη τιμη ογκο και...παρελκομενα) αρχισε το πρωϊ στις 8.45 και τελειωσε το μεσημερι. Καθιστος γρου γρου γρου πανω επι 3 ωρες τον λυπηθηκε η ψυχη μου. Οταν καταφεραν και διαπερασαν τον εξωτερικο τοιχο ξεσπασαν σε ζητοκραυγες

Ομως και ο εσωτερικος τοιχος δεν ηταν γλυκο του κουταλιου

Οπως θα δειτε στην τριτη φωτο δεν υπαρχουν γκαινες...γιατι ; Γιατι ζητησα να περασει τις σωληνωσεις στην εξωτερικη πλευρα στην λοτζια για να μην φαινονται εσα στο καθιστικο.

Οποτε εκει επρεπε να ξανατρυπησει μπετον αρμε στην πλακα-κολωνα που παει μεχρι το ταβανι... και σε 3,5 μετρα υψος...
Οποτε επρεπε να βαλουν σκαλωσια οχι μονο για να ανεβουν αλλα και για στηριξη των εργαλειων τους εκει πανω

WP_20160615_15_59_47_Pro_zpstxn1uvrq.jpg

Ταυτοχρονα εκαναν συνεχως κατα την διαρκεια της εργασις αλλα και στο τελος αυτης, καθαριοτητα του χωρου ωστε να ειναι ολα γυαλι.

Στο τελος μου προτειναν οι ιδιοι και μου φιξαραν μεχρι και το τηλεχειρηστηριο στον τοιχο.

WP_20160615_16_49_32_Pro_zpsmzicajld.jpg

Τελικα οι τεχνικοι ξεκινησαν στις 8μισυ περιπου το πρωϊ και τελειωσαν γυρω στις 4μισυ το απογευμα.
Με μια ωρα μονο γευμα αντι για 2 οπως γινεται στην Γαλλια. Οποτε χαλαλι τους.

Βεβαια δεν διαφωνω οτι στην Ελλαδα μπορει να ηταν φτηνοτερα αλλα δεν θα καναν την ιδια δουλεια σε λιγοτερο επι 6-7 ωρες Χ2 σιγουρα.

Aρα .... 2200 ηταν ολα !!! Αγορα + εγκατασταση.
Mεχρι στιγμης μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση οτι τα 700 ευρω ηταν επιπλεον των 2200 για το κλιματιστικο.
Δευτερον, πρωτη (ισως και τελευταια) φορα βλεπω σε τιμολογιο, ξεχωριστα περασμενο το εσωτερικο κομματι του κλιματιστικου
(Unite Interieure !!!! :blink:) Tριτον, τα υλικα εγκαταστασης ειναι συνολο 165 ευρω. Ενα κοστος .... καθολα λογικο (αν και λιγο
τσιμπημενο). Η ερωτηση μου ειναι σε ποια κατηγορια εχουν περασει τα εργατικα τους (οι λεβεντες) ? Στην 1.2 η στην 1.3 ?
Η και στις τρεις (1.1, 1.2 και 1.3) ? Τεταρτον, δεν καταλαβαινω που ακριβως εγινε η εκπτωση, αν θες μου επισημαινεις.

Οσον αφορα την φωτο (του εξωτερικου module) .... πολυ χαμηλα εχεις την μοναδα. Εγω ξερω οτι η εξωτερικη μοναδα
βρισκεται λιγο ψηλοτερα απο την αντιστοιχη εσωτερικη. Οχι στο δαπεδο της μπαλκονοπορτας. Και κατι ακομα ....
για full αποδοση του μηχανηματος ΔΕΝ πρεπει να υπαρχει τιποτα μπροστα απο τον συμπιεστη και μεχρι τα 3 μετρα.
Γνωριζω οτι κατι τετοιο ελαχιστοι το τηρουν .... απλα στο λεω (και χρειαζεσαι και λιγη σιλικονη στον αρμο μεταξυ
κουφωματος και του τοιχου-δοκου :p)

Bλεποντας την τριτη φωτο (τζαμαρια) μου κανει τεραστια εντυπωση ποσο ψηλη ειναι ... :blink:
Το κλιματιστικο φαινεται σαν παιχνιδι τοιχου :laugh:. Ερωτηση 1η : Γιατι τοση μανια να μην φανουν ουτε 40 εκ σωληνωσης και
Ερωτηση 2η : ποσα μετρα διανυουν οι σωληνες απο την εξωτερικη μοναδα μεχρι την εσωτερικη ? Υποψιν οτι οικονομια
στο κλιματιστικο με σωληνωσεις ΠΑΝΩ απο 3 με 3μισυ μετρα .... απλα ξεχνα τες ! Εφαγαν την θερμοδυναμικη οι τοιχοι.

Φιλικα

Μανος -bye-

Last edited:
Aρα .... 2200 ηταν ολα !!! Αγορα + εγκατασταση.
Mεχρι στιγμης μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση οτι τα 700 ευρω ηταν επιπλεον των 2200 για το κλιματιστικο.
......

Σου απαντω στο πρωτο : Ολα ειναι 2980. Το δευτερο μερος του τιμολογιου ( εγκατασταση) το εβαλα σε προηγουμενο ποστ

Στα επόμενα θα τα δω αργοτερα να τα καταλαβω και το βραδυ πιο αργα θα σου απαντησω.
Απλα στο τελευταιο σιγουρα (με το ματι) πανω απο 3,5 μετρα που λες.

Την εκπτωση δεν καταλαβα ακομα που την εκαναν και αν φαινεται στο χαρτι η οχι δεν εκανα υπολογισμο.

Θα επανελθω

Σου απαντω στο πρωτο : Ολα ειναι 2980. Το δευτερο μερος του τιμολογιου ( εγκατασταση) το εβαλα σε προηγουμενο ποστ

Α .... οκ τοτε ! Ξαναερχομαστε στα ισια μας :laugh: ...

Παντως ειναι ποσα που για ΕΝΑ κλιματιστικο (που ΔΕΝ αφορα βιομηχανικη εγκατασταση) .... ψιλοπροκαλουν ΣΟΚ.

Το τιμολογιο του μηχανηματος αναλυτικα (με τα διαφορα που εχει)...

WP_20160615_12_43_08_Pro_zps432lh6ja.jpg

Last edited:
Στην Ελλάδα δεν έχει εύκολα δυσκολα. Περασμα κλιματιστικου είναι 80. Αλλαγή μεταφορά 100.
Μπορείς να το κάνεις σε δυο ώρες μπορείς και σε 5. Κανείς δεν θα σου δώσει παραπάνω

@ Manos

-No 2

Eτσι ειναι εδω, τουλαχιστο στις 4 μελετες-προσφορες που ειχα ολα ετσι ηταν. Ξεχωριστη τιμη το μεσα και το εξω στο τιμολογιο οσο και στην προσφορα (πυ ειναι σαν προ-τιμολογιο δηλ αυτο που θα κοστισει τελικα).

-Για το νο 3 βαριεμαι να κανω την προσθεση...αλλα εαν δεν βρισκεται η εκπτωση μεσα στον υπολογισμο εννοειται οτι στην εκανε προηγουμενα ο πωλητης. Δικα τους αυτα. Δεν γνωριζω εαν εχει κανενα οφελος απο ΦΠΑ η αν ειναι αληθινή εκπτωση. Αυτο που κοιταξα στην συγκριση των προσφορων ηταν η τελικη τιμη.
Και αυτο ηταν το φτηνοτερο των τεσσαρων με το μοντελο που με ενδιεφερε.

Στη επόμενη ερωτηση νομιζω κατατοπιστικες βρισκοντας τα 2 μερη.

-Για το αν ειναι χαμηλα η εξωτερικη δεν νομιζω γιατι η βαση ερχεται στανταρ, παντως ψηλοτερα απο την εσωτερικη δεν πιστευω γιατι λογω condensation δημιουργειται υγρασια και νερο, που πρεπει να κατευθυνθει λογω βαρυτητος προς τα κατω και να πεσει στον κηπο.
Παντως και αισθητικα δεν γινοταν να ειναι πιο ψηλα, ουτε απο και σε σχεση με την γειτονία ου πρεπει να τηρησεις καποια στανταρ.

-Αυτο που λες για την σιλικονη [αν καταλαβα καλα (ενας αρμός)] το εχω υποψιν μου πλεον και θα το κανω μονος μου Thanks για την παρατηρηση. Κατι φυλωσιες μπροστα που πεφτουν θα τις κλαδεψω.

Τωρα οσο αφορα το
Γιατι τοση μανια να μην φανουν ουτε 40 εκ σωληνωσης ;
Λοιπον αν ηταν η σωληνωση (η γκαινα ολοκληρη με την σωληνωση μεσα) απο το κεντρο περιπου μεχρι το ακρο δεξια οπου επρεπε να βγει για να δρομολογηθει στην απεναντι γωνια κλπ... Η σωληνωση θα ηταν 2 μετρα και οχι 40 εκατοστα. Αλλα και σαραντα να ηταν....ξερεις ειμαστε λιγο μανιακς σαυτο το σπιτι :flipout: (και να μην τα ριχνω ολα στην γυναικα, ευκολο ειναι...και γω ειμαι περιεργος με αυτα)

Καταλαβαινω οτι μια τετοια τιμη ισως προκαλει σοκ...και γω οταν εκανα το τσεκ σκεφτομουν με τα τρια χιλιαρικα οτι θα μπορουσα να εχω αγορασει εναν μεταχειρισμενο ενισχυτη McIntosh που τον εχω μερακι για παραδειγμα.
Αλλα απο περυσι αλλαξα...πριν ημουν σκληρο καρυδι, ουτε κρυο ουτε ζεστη...τωρα ειναι αλλιως. Δεν αντεχω τον καυσωνα. Επειδη πενηνταριασαμε ; Ισως. Αλλα απο περυσι το καλοκαιρι το πηρα αποφαση να το κανω πριν να μπει για τα καλα το καλοκαιρι.

Αν δεν το εκανα θα επαιρνα ομως ενιχυτη McIntosh ; Τιποτα το λιγοτερο σιγουρο οταν συμβιωνεις με δευτερο ημισυ (εσεις οι μοναχικοι εχετε και τα τυχερα σας)

Οποτε εγινε. Παντως να ξερετεοτι οταν ειναι να κανω μια τετοια δαπανη δεν πεφτω με τα μουτρα...ακομα κι αν δεν γνωριζω το αντικειμενο ( η αληθεα ποτε δεν παθιαστηκα με κλιματιστικα στη ζωη μου) κανω μια ερευνα αγορας και το μελεταω μηνες. Οποτε δεν πηρα οτι βρηκα μπροστα μου, αλλα διαλεξα μετα απο ψαξιμο και πολλες επαγγελματικες προτασεις.

Μην νομισετε οτι με κοροϊδεψε ενας πρωτος εμπορας. Αυτες ειναι οι τιμες εδω, τουλαχιστον στην ευρυτερη περιοχη, και ετσι δουλευουν οι επιχειρησεις σε αυτον τον τομεα.-bye-

μου κάνει εντύπωση οι ώρες για το καρότο

πλακα 25 εκατοστών με πολύ σκληρό μπετόν δεν πήρε πάνω από 20 λεπτά στον υδραυλικό για μεγάλη σωλήνα αποχέτευσης

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Δε ξερω αλλους τοιχους παιδια αλλα επειδη ξερω τους δικους μου, και μονο τους εσωτερικους γιατι εχω δουλεψει σαυτους για να βελω εταζερες και διαφορα...

Ποση ωρα βαραω-τρυπαω με αυτο το τρυπανι σε αυτη την σταση και με τα 100 κιλα μου για μια απλη βιδα...ας που με μια τρυπα 4 εκατοστων ; δηλ ισα ισα που να μπει το περιβλημα της βιδας...Μαντεψτε...

IMG_1588_zpsibx9ebhc.jpg

Αντε να σας το πω γυρω στο μισαωρο, και βαλε, με διακοπες βεβαια για ανασα και να κρυωνει το διαμαντι και λοιπα...για καθε τρυπα

Δε ξερω γιατι τοσο δυσκολοι αυτοι οι τοιχοι ; Εχουν στοιχειωθει απο το περασμα του Τσαρλς Μπρονσον και εγιναν σκληροι οπως αυτος ;

Γαλλια 2200 το κλιματιστικο.. δηλαδη ουτε 1,5 βασικος μισθος..
Ελλαδα 1000 το κλιματιστικο.. δηλαδη 2 βασικους μισθους..

που ειναι ακριβοτερο;

τα περαστικα ειναι αλλο θέμα..
10χ ειναι way to much..

Αυτό που περιγράφεις ειναι η αγοραστική δύναμη του έλληνα και του Γάλλου. Δλδ παρότι το κλιματιστικό κοστίζει λιγότερο απο το μισό απο ότι χρεώθηκε στην Γαλλία ο Έλληνας του βασικού μισθού δυσκολεύεται περισσότερο απο τον αντίστοιχο Γάλλο. Ως εδώ καλά και κατανοητά.

Όμως τι σχέση η αγοραστική δύναμη του κάθε λαού με την πράγματικη κοστολογική αξία του ac ? μήπως το "ελληνικο" μιτσουμπισι φτιάχνεται στην Ελλάδα του φθηνού εργατικού κόστους ή το αντίστοιχο "γαλλικό" στην Γαλλία? οχι φυσικά! Και τα 2 έχουν ίδια χώρα προέλευσης.

Η διαφορά μόνο προέρχεται απο το κόστος να συντηρείς μια εταιρεία στην Γαλλία και μια στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα μια επιχείρηση που πουλά κλιματιστικά φορολογείται , γιατί φυσικά τα κλιματιστικά δεν ειναι πασατέμπο , για όλα υπάρχουν τιμολόγια αγοράς και πωλήςης, με μεγαλύτερο συντελεστή απο ότι στην Ελλάδα. Αν κάποιο έπρεπε να κοστίζει ακριβότερα ειναι το ελληνικο!

Το μη μισθολογικό κόστος , πέρα απο την φορολογία, που ειναι και το μεγαλύτερο σε μια επιχείρηση , κοστίζει περισσότερο στην Γαλλία.

Το μισθολογικό κόστος στο κόστος της προμήθειας ειναι μικρό είτε εδώ είτε στην Γαλλία, φυςικα Εδώ μικρότερο, αλλά σίγουρα δεν δικαιολογεί την υπερδιπλάσια τιμή.

Συνεπώς αν ζυγίσουμε τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αισχροκερδούν στην προμήθεια του υλικού.

Σχετικά με την τιμή εγκατάστασης ένας μέσος τεχνίτης στην Ελλάδα κοστίζει 110 ευρώ την μέρα με το ένσημο του για εργασία 8 ωρών , στην πράξη 9 1/2 . Στην Γαλλία δεν γνωρίζω, αλλά αν πάμε αναλογικά απο τον βασικό ας πούμε ότι κοστίζει 300 ευρώ για 7 ώρες την μέρα και ειναι 7 !

ελλαδα τεχνίτης 110 Χ 5h/9.5h = 57
βοηθός 100 Χ 5/9.5=50 . Σύνολο 107 ευρώ για μια δύσκολη όπως αυτη που συζητάμε εγκατάσταση.

Γαλλια τεχνίτης 300 Χ5/7 = 214
Βοηθός 270 Χ5/7 =193 . Σύνολο 407 ευρώ! Και πλήρωσε 800!!! Δηλαδή και εδώ έπεσε δυστυχώς ...διπλή ταρίφα...

Last edited:
Φυσικά και αναφέρομαι στην αγοραστικη δύναμη. Το θέμα έχει πολιτική διάσταση, ενωμένη Ευρώπη ως προς την πώληση αγαθών άλλα τεράστιες διάφορες σε αγοραστικη δύναμη και μισθούς.

Θα βγούμε όμως off topic.
Καλο βράδυ

Δλδ η τιμή εγκατάστασης δικαιολογείται μόνο αν ήρθε συνεργείο ...4ατομων για να περάσει το κλιματιστικό!

Φυσικά και αναφέρομαι στην αγοραστικη δύναμη. Το θέμα έχει πολιτική διάσταση, ενωμένη Ευρώπη ως προς την πώληση αγαθών άλλα τεράστιες διάφορες σε αγοραστικη δύναμη και μισθούς.

Θα βγούμε όμως off topic.
Καλο βράδυ

Οκ κατανοητό αναφέρεσαι σε αγοραστική δύναμη. Αυτό που λέω ειναι ότι η διαφορά στην αγοραστική δύναμη δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να σχετίζεται με την αξία του ίδιου προϊόντος . Αν σχετίζεται μιλάμε για αισχροκέρδεια. Δλδ σε εσένα Γαλλε που έχεις φράγκα στην τσέπη το ίδιο κλιματιστικό κοστίζει 2200 ευρώ και σε εσένα έλληνα που εισαι φτωχαδάκι το δίνω 1000.

Και επειδή κανένας δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα η νορμαλ τιμή ειναι στην ελλαδα, εκτος αν ισχυριστεί κάποιος ότι εδώ πωλούν με ζημιά !

Υγ: πως είμαστε ενωμένη Ευρώπη στο παράδειγμα του ac οταν εδώ κανει 1000 και στην Γαλλία το χρέωσαν 2200?!

μου κάνει εντύπωση οι ώρες για το καρότο

πλακα 25 εκατοστών με πολύ σκληρό μπετόν δεν πήρε πάνω από 20 λεπτά στον υδραυλικό για μεγάλη σωλήνα αποχέτευσης

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Σύμφωνω. Έχοντας δει αρκετές διατρήσεις πλακών και τοίχων ακόμα και με καρότο Φ120 δεν έτυχε ποτέ να περάσουμε τα 20 -25 λεπτά.

-Για το αν ειναι χαμηλα η εξωτερικη δεν νομιζω γιατι η βαση ερχεται στανταρ, παντως ψηλοτερα απο την εσωτερικη δεν πιστευω γιατι λογω condensation δημιουργειται υγρασια και νερο, που πρεπει να κατευθυνθει λογω βαρυτητος προς τα κατω και να πεσει στον κηπο.

Nαι .... εχεις δικιο !!!!
Μολις πηρα τηλεφωνο εναν φιλο .... και το επαληθευσε. -bye-

Εννοειται οτι πιανομαι και εγω κοροιδο απο μαστορους-"τεχνικους".
Ο λογος που οι εξωτερικες μοναδες μπηκαν 20 εκ. ψηλοτερα (και οι δυο) δεν ειναι για θερμοδυναμικη αποδοση
(επρεπε να μπουν 40 εκ χαμηλοτερα) αλλα γιατι δεν μπορουσε να στηριχθει πουθενα αλλου το εξωτερικο τμημα.
120 κιλα δεν τα στηριζεις σε απλο τοιχο με τουβλα γιατι θα σου φυγουν. Βεβαια, αν μου το λεγαν εκεινη την στιγμη (αυτο)
θα τους ελεγα "τρυπηστε το μπαλκονι του πανω οροφου και κρεμαστε το χαμηλοτερα" και θα ειχαν αλλα προβληματα μετα.
Τωρα που το σκεφτομαι, ενα μικρο ψεμα ... τους γλιτωσε απο πολυ δουλεια. :laugh: Ισως και παρανομια (επιτρεπεται να
τρυπησεις το μπαλκονι του πανω οροφου ? δεν ξερω !)

Oσον αφορα τα υπολοιπα ...
Μην σου χαλαμε το κεφι ! Τωρα θα δεις ποσο ομορφα ειναι να απολαμβανεις 2μισυ ωρες ταινιουλα στο home cinema
χωρις να σταζεις, να βαριανασαινεις και να σιχτιριζεις. ΑΡΧΟΝΤΑΣ .... ΠΑΣΑΣ .... :proud: To ΜcIntosh παρτο αργοτερα.
Δεν χαθηκε ο κοσμος -bye-

Last edited:
Δλδ η τιμή εγκατάστασης δικαιολογείται μόνο αν ήρθε συνεργείο ...4ατομων για να περάσει το κλιματιστικό!

Οκ κατανοητό αναφέρεσαι σε αγοραστική δύναμη. Αυτό που λέω ειναι ότι η διαφορά στην αγοραστική δύναμη δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να σχετίζεται με την αξία του ίδιου προϊόντος . Αν σχετίζεται μιλάμε για αισχροκέρδεια. Δλδ σε εσένα Γαλλε που έχεις φράγκα στην τσέπη το ίδιο κλιματιστικό κοστίζει 2200 ευρώ και σε εσένα έλληνα που εισαι φτωχαδάκι το δίνω 1000.

Και επειδή κανένας δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα η νορμαλ τιμή ειναι στην ελλαδα, εκτος αν ισχυριστεί κάποιος ότι εδώ πωλούν με ζημιά !

Υγ: πως είμαστε ενωμένη Ευρώπη στο παράδειγμα του ac οταν εδώ κανει 1000 και στην Γαλλία το χρέωσαν 2200?!

Σύμφωνω. Έχοντας δει αρκετές διατρήσεις πλακών και τοίχων ακόμα και με καρότο Φ120 δεν έτυχε ποτέ να περάσουμε τα 20 -25 λεπτά.
Δεν υπολογισες τα ενοίκια στην Γαλλία κτλ
Εκτός αν μιλάμε για ίντερνετικο κατάστημα που έχει λιγότερα έξοδα.

Δεν υπολογισες τα ενοίκια στην Γαλλία κτλ
Εκτός αν μιλάμε για ίντερνετικο κατάστημα που έχει λιγότερα έξοδα.

Tα ενοικια είναι στο μη μισθολογικό κόστος που εγραψα πιο πανω και που είναι ακριβότερο στην Γαλλια. Αλλα μην την ψαχνεις ενα προιον απο 1000 ευρώ τιμη ραφιου στην Ελλαδα δεν μπορει να κοστιζει 2200 στην Γαλλια λογω του ενοικιου!!! εκτός αν νοικιάζεις μαγαζι εξω απο το πυργο του Αιφελ και εχεις 10 μονο κλιματιστικα στο μαγαζι και τιποτα άλλο και λες 10000 ευρω ενοικιο δια 10 κλιματιστικα μας κανουν 1000 ευρω χρεωση στο κομματι αρα τα 1000 γινονται 2000!!!!

Οπως καταλαβαινεις αυτα δεν ισχύουν ουτε για πλάκα οπότε απλα μιλάμε για υπεροκοστολογηση.

Με την λογικη που το λες θα επρεπε όλα τα αγαθα στην Γαλλια από μουσταρδες μεχρι με αυτοκινητα να ειχαν διπλασια και τιμη ...επειδη τα ενοικια και μισθοι ειναι διπλασιοι και βάλε στην Γαλλια!!! φυσικα κατι τετοιο δεν ισχυει ...

Μπορώ να σας πώ όμως και το αντίστοιχο παράδειγμα, από τη Σερβία και μάλιστα κοντά στο Κόσοβο που είναι από τις φτωχότερες περιοχές στη χώρα, όπου ήμουν τον περασμένο μήνα. Τα απορρυπαντικά ρούχων είχαν τη μισή τιμή από την Ελλάδα. Αν υπολογίσεις όμως ότι το ημερομίσθιο είναι το 1/3 ή και 1/4 του ελληνικού, προφανώς είναι πολύ ακριβότερα για αυτούς απ' ότι για εμάς.