Αγορά κλιματιστικού

Παιδια μην το ψαχνεται με απολυτα λογιστικα κριτηρια τρεις το λαδι τρεις το ξυδι...

Βασικα αυτες οι επιχειρησεις ειναι συνθετες που παρεχουν υλικα αγαθα και σερβις και μελετες, προσωπικο, αποθηκες, βιτρινες, γραφεια, διαφημηση,, οπoτε οταν κοστολογουν σου παρουσιαζουν ενα ολον, ενα πιάτο ( assiete ) οπως σε ενα γευμα, αφου βεβαια εχουν πανω κατω οριοποιησει τις τιμες μεταξυ τους που τους επιτρεπει την επιβιωση και βεβαια το κερδος και την αναπτυξη. Αυτο σου προσφερουν, σαν "πιατο", εσυ κοιτας το μενου και το παιρνεις η οχι.

Το λεω γιατι αυτες οι επιχειρησεις υπολογιζουν οχι τοσο μοναδες απο δω και απο κει (που βεβαια δικαιολογουν στο τιμολογιο τους) αλλα τι τους χρειαζεται για να υπαρχουν και να κερδιζουν. Ενα αλλο devis που κρατησα ειδα οτι εχει διαφορετικη κοστολογηση κατα τι φτηνοτερο σε κατι, πιο θεαματικο, αλλα τελικα ερχοταν ακριβοτερο.

Βεβαια να πω οτι εδω στην περιοχη μου το τετραγωνικο μετρο ιδιοκτησιας κυμαινεται ανω των 4000 ευρω, και σε σταντινγκ μερη στα 6000 ευρω. Αξ ισου το τετραγωνικο μετρο για χωρους αποθηκευσης ειναι στα υψη να μην σας πω ποσο κοστιζει ενα κλειστο γκαραζ (που ολοι ψαχνουν εδω που εχουν σκαφη κλπ) και παθετε σοκ κλπ...

Οποτε αγοραζεις το πακετο σε καθε επιχειρηση που πουλαει Υλικα + σερβις + σαβουαρ φαιρ.

Οποιος δεν θελει να μπει σε αυτην την διαδικασία κανει κατι απλο...παραγγελνει την μοναδα στο ιντερνετ και ψαχνει να βρει καποιον για μαυρη εργασια και ο Θεος βοηθος.
Θα του ερθει φτηνότερα...αλλα σε τελικη φαση ισως του στοιχησει ακριβοτερα.

Παντως αυτες οι κοστολογησεις δεν ειναι αισχροκερδης, γιατι πανω κατω ειναι γνωστες εκ των προτερων και δεν υπαρχουν εκπληξεις.
Εκει που μπορει να υπαρξει απατη ειναι τα σερβις που δεν μπορεις να ελεγξεις... (διορθωσεις αυτοκινητων, ηλεκτρο-ηλεκτρονικων, σκαφων, Εστιατόρια )
Εκει ειναι πολυ πιο ευκολο να πληρωσεις κερατιατικα εαν δεν γνωριζεις η δεν εχεις ακρες.

Σωστα μιλας. Σε ολα η δυναμη είναι το χρημα. Αν υπαρχει προχωρας και ρυθμιζονται ολα.

Οταν ενας καλος μισθος στην Ελλαδα θεωρουνται πλεον τα 1.300 ευρω και στην Γαλλια τα 4.000 (διορθωσε με , μήπως λεω λιγα?) τι να λεμε.... σου περισσέουν για να πληρώσεις και 3000 για ενα καλο κλιματιστικο με τις μελετες του τις εγκαταστασεις του τα παντα όλα!!!
να χαίρεσαι φίλε το επίπεδο ζωης σου και ας τα βλεπουμε εμείς που βραζουμε στο ζουμι μας....-bye-

Σωστα μιλας. Σε ολα η δυναμη είναι το χρημα. Αν υπαρχει προχωρας και ρυθμιζονται ολα.

Οταν ενας καλος μισθος στην Ελλαδα θεωρουνται πλεον τα 1.300 ευρω και στην Γαλλια τα 4.000 (διορθωσε με , μήπως λεω λιγα?) τι να λεμε.... σου περισσέουν για να πληρώσεις και 3000 για ενα καλο κλιματιστικο με τις μελετες του τις εγκαταστασεις του τα παντα όλα!!!
να χαίρεσαι φίλε το επίπεδο ζωης σου και ας τα βλεπουμε εμείς που βραζουμε στο ζουμι μας....-bye-

προσωπικα δεν γνωριζω πολλους μισθωτους, με πανω απο 1000 /μηνα σε Ελλαδα (Θεσσαλονική ειδικοτερα).. εκτος και αν μιλαμε για πολυεθνικές..
αν μιλας για ελευθερους επαγγελματιες ειναι αλλο..

σε μεγαλες επιχειρησεις πχ ikea, plaisio, zara κτλ δινουν βασικο και κατι παραπανω (700-800 ) για τον υπευθυνο του μαγαζιου κτλ..

Oλα χτιζονται γυρω απο την μεση αγοραστικη δυναμη μιας κοινωνιας.
Προφανως η μεση αγοραστικη δυναμη (που στηριζεται στο μεσο εισοδημα)
ειναι αρκετα πανω της αντιστοιχης ελληνικης. Οποτε κανεις δεν τσιναει.
Αν ερθει το ιδιο συνεργειο στην Ελλαδα και απαιτησει τα ιδια χρηματα
(για την ιδια δουλεια) .... θα πεταχθει ακαριαια απ'το μπαλκονι !!!!

Πόσο υπολογίζεται να είναι ο μέσος μηνιαίως μισθός ενός Έλληνα;

Και πόσο ενός Γάλλου;
Υπάρχει κάποιο αξιόπιστη έρευνα;

@ auteur

Το ποσο που εβαλες σε προηγουμενο ποστ ειναι σωστο κατα τη γνωμη μου.
Αν καποια ερευνα προτεινει καποιο αλλο ποσο δεν θα εχει διαφορα παρα ελαχιστη διαφορα.

Και μην ξεχναμε, ζουμε σε ελευθερη οικονομικα και επιχειρησιακα κοινωνια. Οποια επιχειρηση δεν εκπληρει τα απαιτουμενα απο την ζητηση απλα κλεινει.

Αλλα νομιζω οτι ξεφυγαμε απο το θεμα, απλα απαντησα στην αρχη σε μια ερωτηση εδω, ποσο κοστιζει η εγκατασταση. Και η κουβεντα πηρε οικονομικη τροπη.

Πόσο υπολογίζεται να είναι ο μέσος μηνιαίως μισθός ενός Έλληνα;

Και πόσο ενός Γάλλου;
Υπάρχει κάποιο αξιόπιστη έρευνα;
Νομίζω η ελληνική στατιστική υπηρεσία έβγαλε ότι για φέτος στην Ελλάδα ο μέσος μισθός ανέρχεται σε κάπου 1180 ευρώ καθαρά.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τριαντα χρονια μαθαινω .... και ολο στην αρχη βρισκομαι.
Μην σου πω οτι νιωθω περισσοτερο κενος απο ποτε ... ανυποφορο συναισθημα.
Δεν βρισκεις ευτυχια με την γνωση ... μονο δυναμικη (αυτο που λες "νεοτητα").

Για τα Daikin πρόσεξε ότι υπάρχει μια φτηνή σειρά που είναι φτιαγμένη στην Κίνα. Όλα τα άλλα είναι φτιαγμένα στην Τσεχία, και να προτιμήσεις αυτά.
Εγώ είχα αγοράσει ένα Fujitsu για το σαλόνι, αλλά ήθελε σωλήνα 3/4" και στην εγκατάσταση είχα περάσει 1/2", και το μόνο επώνυμο 18άρι που βρήκα με μικρότερη σωλήνα ήταν το Daikin.

Για τα Daikin πρόσεξε ότι υπάρχει μια φτηνή σειρά που είναι φτιαγμένη στην Κίνα. Όλα τα άλλα είναι φτιαγμένα στην Τσεχία, και να προτιμήσεις αυτά.
Εγώ είχα αγοράσει ένα Fujitsu για το σαλόνι, αλλά ήθελε σωλήνα 3/4" και στην εγκατάσταση είχα περάσει 1/2", και το μόνο επώνυμο 18άρι που βρήκα με μικρότερη σωλήνα ήταν το Daikin.

Ξέρουμε ποια σειρά είναι αυτή;

ειμαι αναμεσα σε 1 DAIKIN και ενα Fujitsu που μου τα αφηνουν στην ιδια τιμη.. ποιο θα επιλεγατε;

Fujitsu ASYG12LLCC

c10257621-2.jpg

Daikon ATXN35NB9

12.jpg

ισως αυριο παω να δω και κανενα Mitsubishi..

To φίλτρο άνθρακα είναι για τις μυρωδιές. Το Hepa μόνο, καθαρίζει τον αέρα (οκ και τα 2 πλενόμενα "φίλτρα" στην εξαγωγή του αέρα). Το τσιγάρο απαγορεύεται με ανοιχτό το a/c. Καλύτερα πάρε ξεχωριστό καθαριστή (όχι απλά ιονιστή) αέρα - αλλά κι αυτός θέλει Hepa φίλτρα. Αυτά κοστίζουν απο 5-10 ευρώ και πάνω. Συνήθως (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα αυτό) τα a/c δουλεύουν και χωρίς να τοποθετηθεί το Hepa.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aν αγόραζα σήμερα a/c θα έπαιρνα αυτό το Daikin στα 460 E (χωρίς τοποθέτηση). Τα Daikin αυτά φτιάχνονται στην Τσεχία.

http://www.e-shop.gr/air-condition-daikin-ftxb35c-rxb35c-12000btu-klasi-a--p-HAP.000806

και αυτο που προτεινει ο φιλος Yperion φαινεται πολυ καλο βγαινει και λιγο πιο οικονομικο στα 463 ..
περιεργο που δεν το εχουν mediamarkt/κοτσοβωλος..

To 2009,φτιάχνοντας το σπίτι μου-μονοκατοικία-αποφάσισα να κάνω κεντρική εγκατάσταση ψύξης/θέρμανσης προκειμενου να αποφυγω τα κρεμασμενα κλιματιστικα σε εσωτερικους και εξωτερικους τοιχους.
Η πρόταση του μηχανολόγου ηταν να πάω σε κατι "ποιοτικό,αθορυβο που κάνει μεγάλη οικονομια και αθάνατο",δηλαδη DAIKIN INVERTER.
Κόστος;14.000 με την αμέσως χαμηλότερη τιμή σε "ποιοτικη" εταιρία,στα 11.000.
Να μην πλατιάζω,πιστευω ότι στην κυριολεξια,πέταξα τα λεφτά μου.
Λιγο μετα την 2ετια,κάηκε ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μονάδας.
Υπέθεσα ότι με τα 5 χρονα εγγυηση,δεν θα πλήρωνα τιποτα.
Αμ δε...
Ο ανεμιστηρας-λέει-καλυπτεται με 2 χρονια εγγυηση...
Το καλοκαιρι του 2015,κάηκαν σε 2 από τις 8 συνολικα εσωτερικες μονάδες οι πλακέτες τους.
Πλήρωσε κι εκεί DAIKIN...
Kαι εκτος από τα παραπάνω,δεν μπορώ να πω οτι εμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή τους,τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση.
Aν σημερα αγόραζα κλιματιστικό,μόνο GREE.
10 χρόνια εγγυηση και με την καλύτερη σχέση τιμής με ποιότητα.

Στα Gree η εγγυση τους ειναι 5 έτη για μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη και 10 έτη για το συμπιεστή, οχι 10 έτη για όλα.

τα Gree αποριφθηκαν γιατι τους παρακατω λόγους..
οι 2 φθηνες σειρες Cozy & Change (μεχρι 600 ) ειναι αρκετα θορυβωδες απο οτι ο ανταγωνισμος..

Διαβασα οτι δεν μπορεις να τα προγραμματισεις με χρονοδιακόπτη ποτε να ανοιξουν και να κλεισουν (για τις σειρες Cozy & Change)

H εγγύηση στα Daikin ATXN35NB9 & Fujitsu ASYG12LLCC που έχω ξεχωρίσει, εχουν 3 έτη για μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη και 5 έτη για το συμπιεστή,
ένω αυτη την περίοδο τα συγκεκριμένα έχουν και δωρεάν εγκατάσταση. Τα Gree δεν έχουν. Κερδίζεις δηλαδή τα 70 που χρεώνουν για την εγκατάσταση.

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Το καλοκαιρι του 2015,κάηκαν σε 2 από τις 8 συνολικα εσωτερικες μονάδες οι πλακέτες τους.
Αυτό δεν μπορεί να είναι βλάβη που οφείλεται στο ίδιο το κλιματιστικό. Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην παροχή του ρεύματος; Σε αυτές τις εγκαταστάσεις το ρεύμα από την εξωτερική μονάδα τροφοδοτεί και τις εσωτερικές. Στο σπίτι μου ένας άλλος μάστορας έκανε ζημιά στο καλώδιο που συνέδεε την κεντρική εξωτερική μονάδα με την εσωτερική και περνούσε κάτω από το δάπεδο της βεράντας. Χρειάστηκε ολόκληρη πατέντα για να διορθωθεί... Και δεν το βρήκαμε αμέσως, αφού το κλιματιστικό συνήθως δούλευε, άλλα έπεφταν οι ασφάλειες που και που.