Αγορά κλιματιστικού

Σημερα εγινε η εγκατασταση του κλιματιστικου. Τι να σας πω... η μερα με την νυχτα.
πολυτα ευχαριστημενος απο την αποδωση του Mitsubishi MUZ-F42VE

Περυσι το καλοκαιρο για πρωτη φορα στη ζωή μου υπεφερα απο την ζεστη, και ημουν συνηθισμένος.

Τωρα, αποψε, με την κλιμ...η ποιοτητα ζωης αλαξε...δροσια....μεχρι και παγετο φτιαχνω αμα θελω :flipout: Αρχιζω να βλεπω πιγκουινους μπροστα στο παραθυρο. :BDGBGDB55:

Να μια αγορα για την οποια δεν μετανοιωνω.

Καλοδροσο .... το κλιμα -bye-

Ποσο στοιχησε η εγκατασταση (μονο) ?

Καλοδροσο .... το κλιμα -bye-

Ποσο στοιχησε η εγκατασταση (μονο) ?

Ευχαριστω.

Η Εγκατασταση μονο στοιχησε 803 ευρω και μου εγινε και μια "φιλικη εμπορικη χειρονομια" με αφαιρεση απο το ολο κοστος (συστημα συν εγκατασταση) 705 ευρω.

Το ολο 2980 Ευρω και τελικα 3000 με το πουρμπουαρ για τα παιδια που δουλεψαν ολη μερα.

Iσως να γινεται πιο ποιοτικη δουλεια στην Γαλλια ... αλλα ...
και τα δυο κλιματιστικα μου (αγορα + εγκατασταση) μου στοιχησαν .... 1350 ευρω.
Μαζι με την εγκατασταση !!!!

Βεβαια, το ξαναλεω ... η δουλεια μπορει να μην ηταν επιπεδου NASA ... αλλα μαλλον
η Ελλαδα εξακολουθει να ειναι ενας παραδεισος φθηνιας (που ισως πληρωσουμε πολυ
ακριβα μεθαυριο ... αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει συμβει το παραμικρο στα κλιματιστικα).

Μην με παρεξηγησεις, δεν το γραφω για να σου χαλασω την διαθεση.
Απλα, καποτε μια φιλη της αδερφης μου στο Λονδινο χρειαστηκε μια αλλαγη
νιπτηρα (μαζι με τα μερεμετια) και ο υδραυλικος της ζητησε .... 300 λιρες !!!!
Τι ειναι ρε παιδια αυτο που κανει ΔΙΠΛΑΣΙΩΣ ακριβοτερα τα εργατικα στην Ευρωπη ?

Πραγματικα και γω δεν καταλαβαινω τι εγκατασταση εγινε. Εκτος αν εβαλες τιποτα επαγγελματικου επιπέδου ή κανα δωματιο ψυγειο

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Παιδια αυτες ειναι οι τιμες εδω. Μαλλον εισαστε τυχεροι στην Ελλαδα.

Βασικα αυτη η τιμη ηταν η καλυτερη απο τις 3 αλλες που μου προταθηκαν.
Οπως ειπα ερχεται ενας τεχνικος που μελεταει τον χωρο σου, κανει τους υπολογισμους του και σου στελνει την προταση λιγες μερες μετα.

Ολες ηταν σε αυτο το επιπεδο και μαλιστα καπως ακριβότερες.

Ο χωρος μου ειναι και λιγο δυσκολος πραγμα που σιγουρα πηραν υπ'οψιν τους οταν μελετησαν τον χωρο. Μονο να βλεπατε τον τοιχο που τρυπησαν για την εξωτερικη μοναδα...κανονικο μπουνκερ 65 εκατοστων μπετον αρμέ. Το ενα παιδι εφαγε το πρωϊνο μονο και μονο για να τρυπησει τον τοιχο. Μαρτυρησε. Και οχι με οτιδηποτε τρυπανι, αλλα με αυτο που λεμε "καροτο" με εξωτερικο κομπρεσσερ και εισαγωγη νερου.

Το κιλματιστικο το ιδιο μπηκε σε 3μ5 μετρα περιπου υψος, και παλι σε μπλακα μπετον αρμέ, πραγμα που τους αναγκασε να δουλεψουν σε υψος κλπ...Πιθανων υπολογησε και αυτα ο τεχνικος, δεν ξερω... αλλα οι τιμες ειναι αυτες.

Προφανως οι τιμες ειναι διαφορετικες με Ελλαδα, γιαυτο λεω ειστε τυχεροι.

Last edited:
Στην αρχή όταν διάβασα το πρώτο πόστ με την τιμή εγκατάστασης νόμιζα ότι έβαλες κατα λάθος και άλλο ψηφίο ,αλλά όχι φαίνεται είδα σωστά 800 ευρώ !!!

Συγκεκριμενα

WP_20160615_08_09_16_Pro_zpsixkv9yog.jpg

Και ειχα αρχισει να εξεταζω την αγορα απο τον Σεπτεμβρη.

σορρυ να το πιάσω....
ένα κλιματιστικό 2200 και περαστικά 800?

Yes...

Αυτες ειναι οι τιμες σας λεω. και αυτη ηταν το καλυτερο devis (δεν θυμαμαι τη λεξη στα Ελληνικα) που ειχα. Γιαυτο το διαλεξα. Αλλα ηταν ακριβοτερα απο αυτο.

πόσα btu η μονάδα της μιτσου?

(περιττό να πω, ότι ΜΕΝΟΥΜΕ Ελλάδα...)

btu ???
Αυτο που ξερω για το μοντελο...
MUZ-SF42VE au R410A Inventer

Ισχυς
Puissance frigorifique 0.8-4.2-4.5 kW (EER: 3.13)
Puissance calorifique 1.3-5.4-6.0 kw (COP: 3.42)

Ειδαλως ειναι σχεδον αθορυβη σε κανονικες συνηκες

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως ισως αυτα τα στοιχεια, σας δινουν δειγματοληπτικα και μια ιδεα για το κοστος ζωης εδω και εκει.

Δεν ειναι παράλογη η διαφορα στο κοστος ζωης. Αλλος βασικος μισθος, αλλη φορολογια, καμια φοροδιαφυγη, ολα μαζι δινουν λογικη στο οτι δινεις πολλα, μη ξεχνας τι παιρνεις ομως.

μα τι άλλη φορολογία, οι άνθρωποι χρεώσαν στην Γαλλία διπλή τιμή, από το πιό ακριβό κατάστημα εδώ που έδωσε τιμή αντιπροσωπείας.
δε συζητάμε για τα περαστικά...
άκου 10 φορές πάνω...

αν ειναι Παρισι, μιλαμε για ενα απο τα 3 κεντρα του πλανητη..
ενα διαμερισμα 15τ.μ. στο κεντρο του Παρισιου, κοστιζει 100.000-150.000. πριν μερικα χρονια το ειχε αγορασει μια φιλη μου..

ο βασικος μισθος ειναι 1458, ενω εδω 586 (μεικτα χωρις κρατησεις)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_minimum_wage

επισης στην γαλλια ειναι 35 ωρες την εβδομαδα και οχι 40.

μα τι άλλη φορολογία, οι άνθρωποι χρεώσαν στην Γαλλία διπλή τιμή, από το πιό ακριβό κατάστημα εδώ που έδωσε τιμή αντιπροσωπείας.
δε συζητάμε για τα περαστικά...
άκου 10 φορές πάνω...

Γαλλια 2200 το κλιματιστικο.. δηλαδη ουτε 1,5 βασικος μισθος..
Ελλαδα 1000 το κλιματιστικο.. δηλαδη 2 βασικους μισθους..

που ειναι ακριβοτερο;

τα περαστικα ειναι αλλο θέμα..
10χ ειναι way to much..

Last edited:
αν ειναι Παρισι, μιλαμε για ενα απο τα 3 κεντρα του πλανητη..
ενα διαμερισμα 15τ.μ. στο κεντρο του Παρισιου, κοστιζει 100.000-150.000. πριν μερικα χρονια το ειχε αγορασει μια φιλη μου..

ο βασικος μισθος ειναι 1458, ενω εδω 586 (μεικτα χωρις κρατησεις)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_minimum_wage

επισης στην γαλλια ειναι 35 ωρες την εβδομαδα και οχι 40.

Γαλλια 2200 το κλιματιστικο.. δηλαδη ουτε 1,5 βασικος μισθος..
Ελλαδα 1000 το κλιματιστικο.. δηλαδη 2 βασικους μισθους..

που ειναι ακριβοτερο;

Ειναι πανακριβοι και κλεφτες...
Να σημειωθει και οτι το ποσοστο των Ελλήνων που πληρωνεται με το βασικο μισθο δεν ειναι ιδιο με το ποσοστο των Γάλλων που πληρωνονται με τον βασικο μισθο κ.ο.κ.

Στην Ελλαδα εχετε τα τυχερα σας, σιγουρα, αλλα τελικα η διαφορα δεν ειναι τοσο τεραστεια...εκτος την εγκατασταση...αλλα και για την εγκατασταση δεν μπορω να φανταστω πολυ λιγοτερα απο αυτα που πληρωσα. Τελικα το θεμα εχει ενδιαφερον και περαν του κλιματιστικου αυτου καθ αυτου.

Επανερχομαι αργοτερα με λεπτομερειες...

Πρέπει να το δείτε διαφορετικά. Η ανθρωπο-ώρα εκεί για έναν έμπειρο τεχνίτη μπορεί ναι είναι και 80-100 . Όπως περιγράφηκε, η εγκατάσταση ήταν δύσκολη και χρονοβόρα (τρύπημα μασίφ τσιμεντένιων τοίχων κλπ). Αν βάλεις τις ώρες που δούλεψαν με ένα τέτοιο ύψος ανθρωπο-ώρας δεν είναι και παράλογη η τιμή (επίσης όλα εκεί είναι δηλωμένα και φορολογημένα και όπως βλέπετε με ΦΠΑ ΜΟΛΙΣ 10%). Δείτε για σύγκριση πόσο χρεώνεται η ανρθωπο-ώρα σε επίσημες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα...
Για το κόστος όμως αγοράς της συσκευής, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι υπάρχει αισχροκέρδεια...

Δηλαδη, η ανθρωπο-ωρα εδω, εν Ελλαδι, για τρυπημα οριζοντιας δοκου μπετον-αρμε ... ειναι λιγοτερο δυσκολη ?
Γιατι ακριβως τα ιδια πραγματα εκαναν και σε μενα. Τους βγηκε η πιστη για να τρυπησουν σιδερα και τσιμεντα
και να χωσουν 6 βιδες (βιδαρες to be precise) ωστε να στηριχθουν τα δυο γαμμα. Οι σωληνωσεις, θα συμφωνησω,
μπηκαν αρκετα ευκολα .... αλλα η στηριξη της εξωτερικης μοναδας .... ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ.

Το ιδιο συνεβη και με το δευτερο κλιματιστικο. Mitsubishi 12αρι το πρωτο .... Inventor 12αρι το δευτερο.
Τα μονα εξτρα που πληρωσα (40 ευρω) ηταν .... ενα και μοναδικο service καθαρισμου του Mitsubishi.
Κυριως της εξωτερικης μοναδας (το εσωτερικο κομματι ειναι αστεια υποθεση).

Αποδειξεις κοπηκαν (και για το ενα και για το αλλο) αφου αλλιως .... παπαλα η εγγυηση και
τηλεφωνα σε αντιπροσωπειες επισης παρθηκαν (για να επαληθευσω την διαρκεια και ειδος της εγγυησης).

ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΠΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ? ...... απαντηστε μου σας παρακαλω !