Αγορά κλιματιστικού

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

το εβαλα στο 22 αλλα δεν εχω τσεκαρει σε τι θερμοκρασια αντιστοιχει στο χωρο. Θέλει να το "μάθω".

αν δεις σε διπλανό θεμα, παίζει αρκετά η ρύθμιση.
Πχ στο δικό μου (και δικό σου) στο 22 με 19 ή 20 μέσα στο χώρο, στο Α βγάζει σχεδόν αέρα θερμοκρασίας δωματίου.
Πρέπει να το έχεις στο 23 ή έστω κάτι παραπάνω από 2-3 βαθμούς για να δώσει ζέστη.
Δηλαδή υπάχει ένα χρονικό διάστημα που γενικά σου τη σπάει καθώς το σκέφτεται αν θα σου δώσει ζετό.
Η άλλη λύση είναι να το πας 24-25 και μετά να τρέχει συνέχεια

Επίσης, την λειτουργιά (Α)υτόματου που λέει κι ο υπέρηχας παραπάνω την χρησιμοποιείτε γενικά?
Δεν την έχω δουλέψει ποτέ, μόνο κρύο ή ζέστη ανάλογα την εποχή.

από όσο θυμάμαι στο panasonic που εχω λέει ότι στο Α όσο έχει ανεβάσει ο κομπρέσσορας πίεση το φαν δουλεύει στο μαξ. Όταν δώσει την θερμότητα μέσα και ξαναμαζεύει τότε ρίχνει τον ανεμιστήρα για να μην έχεις αίσθηση διακυμάνσεων.
Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει για όλα.

Χθες πάντως που η αγαπημένη μου κόρη :slapface: πείραξε το τηλεχειριστήριο χωρίς να την πάρω χαμπάρι, άρχισα να παγώνω γιατί πετούσε κρύο αέρα.
Ήταν στο Α στους 22 βαθμούς..

έχω την πεποίθηση ότι σίγουρα πρέπει να έχει 3-4 βαθμούς διαφορά από το όσο δείχνει το θερμόμετρο στο δωμάτιο με το χειριστήριο

Επίσης, την λειτουργιά (Α)υτόματου που λέει κι ο υπέρηχας παραπάνω την χρησιμοποιείτε γενικά?
Δεν την έχω δουλέψει ποτέ, μόνο κρύο ή ζέστη ανάλογα την εποχή.

Στο auto (A), το a/c θα προσπαθήσει να πάει την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς. Αν έχεις τρέχουσα θερμοκρασία χώρου 22+, θα σου βγάλει κρύο αέρα. Αν είναι 20- θα σου βγάλει ζεστό. Φυσικά παίζει ρόλο η ακρίβεια του θερμόμετρου/αισθητήρα της συσκευής και ο χώρος μέτρησης είναι το σημείο που είναι τοποθετημένη η εσωτερική μονάδα (επειδή είναι ψηλά, έχει συνήθως ενα βαθμό παραπάνω απο το υπόλοιπο δωμάτιο).

Για πείτε καμιά γνώμη για κλιματιστικό δωματίου (9άρι) σε σπίτι που χρησιμοποιείται κάνα μήνα το χρόνο (2 βδομάδες καλοκαίρι, 2 χειμώνα πάνω κάτω). Έλεγα να πάω σε κάποιο απ' τα "καλά", αλλά δεδομένης της χρήσης μήπως να πάρω κάποιο πιο φτηνό; Τι θα προτείνατε;

Αν πάρεις ένα aircondition στα 400-450 ευρώ όλα στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Μπορεί να δεις το ίδιο ουσιαστικά μοντέλο να κυκλοφορεί ως πχ. Toyotomi , Carrier , Mitsubishi , Daikin , Gree , Inventor κτλ.

Πιο σημαντικό θεωρώ να κοιτάξεις το θέμα της υποστήριξης και της εγγύησης.

Ok, ποιο έχει την καλύτερη υποστήριξη λοιπόν; :-) Μ' έχει φάει ένας γνωστός για τα Gree, ότι έχουν πολύ καλή εγγύηση, ότι σ' αυτή την κατηγορία είναι τα καλύτερα, δεδομένου ότι τα περισσότερα επώνυμα φτιάχνονται ούτως ή άλλως απ' το εργοστάσιό τους κτλ.

Ας καταθέσω και εγώ την δικιά μου εμπειρία για τα κλιματιστικά.

Όποιος νομίζει ότι όλα είναι ίδια ...Κάνει ένα μεγάλο λάθος ...Το πιο σημαντικό είναι τι καταναλώνει και ας λένε όλοι ότι είναι ενεργειακής κλάσης Α.

Δεν είναι μόνο αυτό,αλλά και η ποιότητα του αέρα που εχει να κάνει καθαρά με την σχεδίαση της εσωτερικής μονάδας.

Την υποστήριξη...Αν το εγχώριο servis διαθέτει και την παραμικρή βίδα ,εφόσον και χρειαστεί.

Το αθόρυβο της λειτουργίας όχι μόνο της εσωτερικής μονάδος αλλά και της εξωτερικής.

Τον καθαρισμό όχι μόνο του φίλτρου αλλά και του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας χωρίς καν να αρχίζεις να ξεβιδώνεις .

Την πραγματική απόδοση του Copresora.

Προσωπική μου αποψη λοιπόν ,μετά από χρήση διάφορων μοντέλων στο πατρικό μου αλλά και στο καινούργιο σπίτι μου αλλά και την εμπειρία ψυκτικών συναδέλφων που έχω την τύχη να τους έχω κοντά μου ...
Εγώ με άλλη ειδικότητα .

Για όλους του λόγους αυτούς που αναφερω πάνω, απλά Mitsubishi Electric.

Εγω όταν ειχα παρει το δικο μου το lg 24αρι, δεν ειχα ακουσει τιποτα καλα λογια.
Περισσοτερο κινοταν στα αδιαφορα.
Το προτιμησα λογω του design. Ξερεις είναι το γκριζο αυτό με τον καθρεπτη.
Επειδή θα εμπαινε σε ένα γκρι σκουρο τοιχο, δεν ηθελα με τιποτα ασπρο και εκεινη την εποχη μονο ασπρα επαιζαν.

Μετα από 6 χρονια που το εχω, μονο καλα λογια εχω να πω.
Παιζει με τον ανεμιστηρα στο αυτοματο, στους 24-25 βαθμούς τον χειμωνα και καλυπτει 70 τετραγωνικα
Κάθε 2 χρονια του κανω κι ένα service. Δηλαδη ελεγχο στο φρεο και καθαρισμα.

από όσο θυμάμαι στο panasonic που εχω λέει ότι στο Α όσο έχει ανεβάσει ο κομπρέσσορας πίεση το φαν δουλεύει στο μαξ. Όταν δώσει την θερμότητα μέσα και ξαναμαζεύει τότε ρίχνει τον ανεμιστήρα για να μην έχεις αίσθηση διακυμάνσεων.
Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει για όλα.

Δυστυχώς δεν ισχύει για όλα...Το hitachi Ras 35jx5 inverter που έχω σε ένα δωμάτιο στο αυτόματο απλά όταν πιάσει την θερμοκρασία δουλεύει σαν ανεμιστήρας χωρίς όμως να κατεβάζει το fan.

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Εγω όταν ειχα παρει το δικο μου το lg 24αρι, δεν ειχα ακουσει τιποτα καλα λογια.
Περισσοτερο κινοταν στα αδιαφορα.
Το προτιμησα λογω του design. Ξερεις είναι το γκριζο αυτό με τον καθρεπτη.
Επειδή θα εμπαινε σε ένα γκρι σκουρο τοιχο, δεν ηθελα με τιποτα ασπρο και εκεινη την εποχη μονο ασπρα επαιζαν.

Μετα από 6 χρονια που το εχω, μονο καλα λογια εχω να πω.
Παιζει με τον ανεμιστηρα στο αυτοματο, στους 24-25 βαθμούς τον χειμωνα και καλυπτει 70 τετραγωνικα
Κάθε 2 χρονια του κανω κι ένα service. Δηλαδη ελεγχο στο φρεο και καθαρισμα.

και εγω ενα 24αρι πηρα για το μαγαζι περιμενω να το φερουν σε λιγες μερες

Έχει κανείς βάλει Toshiba? Είμαι ανάμεσα σε Toshiba, Mitsubishi heavy industries & Mitsubishi electric. Ως τώρα έχω παίξει μόνο Mitsubishi (και τις 2) αλλά όλα είναι made in Japan. Έχει μείνει τίποτα made in Japan ή όλα πια είναι σε τρίτες χώρες; Η Toshiba αν δεν κάνω λάθος είναι Ινδονησία.

Τα πιο σκυλιά από όλα είναι κάτι Mitsubishi Heavy Industries με περιστροφικό συμπιεστή που αγοράστηκαν το 1987 και ακόμη δουλεύουν, έχοντας και μια μετακόμιση στην πλάτη τους (είχαν μείνει σε αποθήκη κάπου 3 μήνες, πράγμα που απαγορεύεται δια ροπάλου για να μην κολήσει ο συμπιεστής). Ακόμη δίνουν μια χαρα - προφανώς ο βαθμός απόδοσης είναι χαμηλότερος και δεν είναι και inverter, σε σχέση με τα σημερινά όμως κάθε φορά που τα βλέπω να δουλεύουν νιώθω σαν τους παπούδες που πετάνε την ατάκα, δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά. Α και να σημειώσω πως απλά συντηρούνται κάθε 3-4 χρόνια (καθαρισμός και συμπλήρωση ψυκτικού αν χρειάζεται) και δεν έχουν βγάλει καμία βλάβη...
Από τη μια σκεπτόμενος αυτά λέω να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω Made in Japan, αλλά πια αυτά είναι τα πανάκριβα μοντέλα (επί 2 από τα "ακριβά" επώνυμα) και δεν ξέρω αν αξίζει...

Τελικά μετά από έρευνα αγοράς και σε συνάρτηση με το διαθέσιμο Budget αποφάσισα να πάω σε 18000αρι γιατί βάσει μόνωσης και τετραγωνικών το 12000αρι θα ήταν τελείως οριακό.
Έτσι είμαι μεταξύ των:
- Toshiba Avant RAS-167SKV-E5/RAS-167SAV-E5
(http://www.toshiba-aircon.co.uk/assets/uploads/product_assets/ras_high_wall_split_system.pdf)
- Daikin FTXV50AB
(http://www.icglimited.co.uk/library...Units/RXV-AB Technical Data (EEDEN14-034).pdf)

Η τιμή και για τα δύο είναι πρακτικά η ίδια. Έχει κανείς κανένα από τα παραπάνω μηχανήματα; Ποια η γνώμη σας;

Kαλημερα. Ειμαι σε φαση αναζητησης air condition 9αριου για το υπνοδωματιο γυρω στο 500ρικο και εχω κατασταλαξει στα παρακατω απο το συγκεκριμενο καταστημα:
Fujitsu ASYG25LLCR
(με πολυ καλες κριτικες χωρις ιονιστη αλλα δε βρισκω τι φιλτρα εχει, λογικα ενεργου ανθρακα...)
http://www.kotsovolos.gr/s...tsu-asyg25llcr
και
Carrier 42QHF009DSA iPLUS(με τρια φιλτρα αντιβακτηριδιακό,ΗΕPA και ενεργου ανθρακα και 5ετη εγγυηση συμπιεστη)
http://www.kotsovolos.gr/s...hf009dsa-iplus
εχω ξεχωρισει αυτα τα δυο σαν ποιο αξιοπιστες και καταξιομενες μαρκες στον χωρο τον κλιματιστικων(η Carrier εχει γινει ενα με την Toshiba)

και σαν τριτη λυση το Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission & WiFi Module που αν και φενετε να τα εχει ολα(+ιονιστη) δεν εχω την Midea σε τοσο εκτιμηση καθως απο οσα εχω διαβασει τα κλιματιστικα της ειναι φασον απο Κινα και το συγκεκριμενο δεν τον εισαγει η Midea εδω στην Ελλαδα οποτε μαλλον δε μιλαμε για 5 χρονια εγγυηση που αναφερετε αλλα για 2 χρονια εγγυησης απο τον Κοτσοβολο.
http://www.kotsovolos.gr/s...-&-wifi-module

Τελος κοιτουσα και τα toyotomi που βγαινουν καλη τιμη και εχουν και αυτα ιονιστη αλλα βλεπω λιγο αυξημενα επιπεδα θορυβου 29 αντι 22 των αλλων και φοβαμε μην μου κανει θορυβο μεσα στο υπνοδωματιο.

Για πειτε τη γνωμη σας γιατι μεχρι το Σαββατο θελω να παω κλεισω..