Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Παιδια καλημερα, λεω να βαλω μοτερ στο ενος μετρου πιατο, ποιον δορυφορικο δεκτη FullHD να παρω? Ευχαριστω!

Ποιος δορυφορικός δέκτης μπορεί να παίξει ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους σε μορφή ANSI? Εάν δεν υπάρχει, υπάρχει τουλάχιστον κάποιος που να αντικαθιστά επαρκώς ένα media player? Να μπορείς να αλλάξεις μέγεθος/θέση υποτίτλων και να παίζει φυσικά τις ματρόσκες χωρίς πρόβλημα?

Καλησπέρα είναι η πρώτη μου μέρα εδώ και δεν ξέρω εαν σου έχουνε απαντήσει αλλά πιστεύω πως είναι πιο εύκολο να αλλάξεις απλά την κωδικοποίηση των υποτίτλων απο ANSI σε UTF ή UTF8 ας πούμε που είναι αναγνώσιμοι από τους περισσότερους αποκωδικοποιητές .

Last edited by a moderator:
Θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τον Edision γιατί θέλω να τον αγοράσω για να του βάλω ένα πιάτο ενός μέτρου να κατεβάσω ελεύθερα κανάλια για πειτε την γνώμη σας ευχαριστώ.

Να σημειώσω οτι είναι HD με USB κ είσοδο HDMI

Παιδιά συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις που φαντάζομαι ότι έχουν απαντηθεί 100 φορές εδώ αλλά κοίταξα το φορουμ αρκετή ώρα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα θα ήθελα να πάρω ένα καινούργιο δέκτη γιατί ο Commander HD8600 που έχω δεν έχει USB θύρα (!) και ουσιαστικά είναι αδύνατο να αναβαθμιστεί καθότι δεν έχω ποια υπολογιστή με serial port... Άλλο που δυσκολεύομαι να βρω λίστες με τα κανάλια / δορυφόρους γι αυτόν τον δέκτη.

Συνεπώς, καθότι κάηκα στον χυλό, φοβάμαι και το γιαούρτι και θέλω ένα δέκτη ο οποίος είναι όσο γίνεται πιο εύκολη η ανανέωση των καναλιών/δορυφόρων του, καθότι τα καταράμενα ησιχία δεν έχουν και αλλάζουν συνέχεια. Διάβασα κάπου για δυνατότητα "blind scan" χωρίς αρχείο από το ιντερνετ αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά δουλεύει ούτε πιοι δέκτες προσφέρουν κάτι αντίστοιχο. Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο με αυτό (συγνώμη εάν η ερώτηση μου είναι χαζή!).

Μιά άλλη χαζή ερώτηση είναι πιο είναι το πλεονέκτημα το να έχει ένα μηχάνημα δύο ή παραπάνω δορυφορικούς δέκτες.

Τέλος, μπορεί να μου πει κανείς ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημα των linux δεκτών σε σχέση με τους άλλους (π.χ. Edision) εάν δεν ενδιαφέρεται κανείς για ccam κλπ;

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια και την υπομονή σας μαζί μου!

1 Αν έχεις εγκατάσταση με 1-2 δορυφόρους (την τυπική δλδ Astra/Hotbird) καλύτερα κάνε μια στις τόσες ένα scan παρά να ψάχνεις λίστες. Τελειώνεις μάνι μάνι και δεν περιμένεις κανέναν να ανεβάσει λίστες
2 το blind scan δεν κάνει αυτό που νομίζεις. Άστο καλύτερα. Είναι χόμπι (και κόλλημα) για λίγο πιο προχωρημένους.
3 Δυο tuners (προφανώς αυτό εννοείς) είναι σαν να έχεις 2 δέκτες. Με την κατάλληλη εγκατάσταση (2 LNBs κτλ) βλέπεις από το ένα, γράφεις από το άλλο, μοιράζεις σήμα χωρίς θέματα. ΚΑΙ αυτό είναι ένα θέμα για λίγο πιο απαιτητικούς χρήστες πάντως, οπότε δεν βλέπω τι μπορεί να σου χρησιμεύει.
4 Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Για μένα δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ. Κάποια παιδιά όμως βρίσκουν τα plugins του Enigma ΠΟΛΥ χρήσιμα. Στο τελευταίο ενώ δεν διαφωνώ, θεωρώ οτι αντισταθμίζεται από την εν γένει πολυπλοκότητα του συστήματος που στο τέλος το κάνει δύσχρηστο για έναν μη σχετικό.

1 Αν έχεις εγκατάσταση με 1-2 δορυφόρους (την τυπική δλδ Astra/Hotbird) καλύτερα κάνε μια στις τόσες ένα scan παρά να ψάχνεις λίστες. Τελειώνεις μάνι μάνι και δεν περιμένεις κανέναν να ανεβάσει λίστες

Ευχαριστώ πολύ! Πάντως το να κάνω scan δεν με έχει βοηθήσει πολύ γιατί φαίνεται πως πολλά νέα κανάλια είναι σε νέα transponders (?) και δεν τα βρίσκει το scan... Ίσως να είναι επειδή έχω σπαστικό/παλιό δέκτη...

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.

Τον δέκτη που έχεις δεν τον ξέρω καν. Συνεπώς μόνο γενικής φύσεως συμβουλές μπορώ να δώσω. Σωστά λες οτι η έλλειψη USB είναι μεγάλο μείον. Απ' την άλλη εφόσον το firmware του δέκτη που έχεις δεν έχει κάποιο σοβαρό θέμα, δεν βλέπω και κανέναν λόγο να κάνεις αναβαθμίσεις. ΑΝ δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο πρόβλημα, γιατί να μην "κάτσεις στα αυγά σου ;"

Στο θέμα που έθιξες σχετικά με τις λίστες καναλιών, μου φαίνεται οτι περισσότερο χρειάζεσαι κάποιο προγραμματάκι με το οποίο να μπορείς να κάνεις editing στις ήδη υπάρχουσες λίστες και ειδικότερα να μπορείς να "πειράζεις" τις λίστες με τους transponders. Εφόσον έπεσα μέσα και έχεις ένα σταθερό με Αstra/hotbird (ή κάτι αντίστοιχο) ρίχνεις μια ματιά στις γνωστές σελίδες (Lyngsat, Kingofsat κτλ) βλέπεις ποιος transponder σου λείπει (δεν μπορεί με την μια να αλλάζουν 100 κανάλια, σχεδόν πάντα για καμιά 10ριά μιλάμε), περνάς με το χέρι τις αλλαγές, κάνεις ξανά scan και έτοιμος. Τώρα αν έχεις κινητό ή είσαι σε διαδικασία να αποκτήσεις το θέμα αλλάζει.

Μια και ο δορυφορικός δέκτης που έχω (Humax IRCI-5400) δεν πιάνει τα HD κανάλια σκέφτομαι προς το παρόν την αγορά ενός απλού, φτηνού δέκτη με κόστος γύρω στα 70 ευρώ. Έχω το συνηθισμένο setup για Astra και Hotbird και αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως τα ελεύθερα γερμανικά HD κανάλια που εκπέμπουν από το Astra.

Θα μπορώ να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα με έναν από αυτούς;
http://www.ebw.gr/el/product/10205/...ISION-Progressiv-HD-(Full-HD-1080p)-1-x-Scart
http://www.ebw.gr/el/product/33428/AMIKO-MINI-HD-LAN-CX-Doryforikos-Dektis-Ypsilis-Eykrin-c

Ο Edision με αρέσει επειδή έχει κανονική σειριακή θύρα (ξέρω, κολλήματα είναι αυτά) και LNB out (να υποθέσω ότι κάνει pass-through το σήμα του LNB in ώστε να συνδέεται και άλλος δέκτης σε σειρά; ).
Ο Amiko έχει θύρα Ethernet, υπάρχει απλά για αναβαθμίσεις ή χρησιμεύει και σε κάτι άλλο;
Επίσης πρόσεξα ότι και οι δύο έχουν USB port, ξέρει κανείς αν μπορώ συνδέοντας έναν σκληρό να έχω PVR λειτουργίες;

Κάθε άλλη πρόταση είναι φυσικά καλοδεχούμενη αρκεί να μη ξεφεύγει από το budget των 70 ευρώ. Στο μέλλον σκοπεύω να περάσω σε κάτι καλύτερο (πχ. VU+) αλλά για τώρα χρειάζομαι μια άμεση και οικονομική λύση.

Φιλε Μανωλη το ιδιο ψαχνουμε απο οτι βλεπω!! ειδα τον δεκτη που εβαλλες,καλος φαινεται απλα περιμενω απο τους γνωστες του αντικειμενου να 'μιλησουν'...αν βρεις καποιον αλλον βγαλτον και εδω ...θα με βοηθουσες πολυ !

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι εννοούμε με τον όρο "Linux δέκτης". Αν απλώς ο δέκτης έχει λογισμικό με βάση το Linux (όπως πχ αυτός που αναφέρατε παραπάνω), τότε Linux δέκτης είναι και ο Pace της Nova ή ο Kaon του OTE. Linux πυρήνα έχουν και οι δύο.

Όταν λέμε Linux δέκτες, εννοούμε δέκτες που είναι διαθέσιμος ο κώδικάς τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έτσι μπορούμε να επέμβουμε στο λογισμικό επιτρέποντας προσθήκες plugin, αλλαγές στον κώδικα ώστε να βάλουμε νέες δυνατότητες κτλ.

Μια και ο δορυφορικός δέκτης που έχω (Humax IRCI-5400) δεν πιάνει τα HD κανάλια σκέφτομαι προς το παρόν την αγορά ενός απλού, φτηνού δέκτη με κόστος γύρω στα 70 ευρώ. Έχω το συνηθισμένο setup για Astra και Hotbird και αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως τα ελεύθερα γερμανικά HD κανάλια που εκπέμπουν από το Astra.

Θα μπορώ να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα με έναν από αυτούς;
http://www.ebw.gr/el/product/10205/...ISION-Progressiv-HD-(Full-HD-1080p)-1-x-Scart
http://www.ebw.gr/el/product/33428/AMIKO-MINI-HD-LAN-CX-Doryforikos-Dektis-Ypsilis-Eykrin-c

Ο Edision με αρέσει επειδή έχει κανονική σειριακή θύρα (ξέρω, κολλήματα είναι αυτά) και LNB out (να υποθέσω ότι κάνει pass-through το σήμα του LNB in ώστε να συνδέεται και άλλος δέκτης σε σειρά; ).
Ο Amiko έχει θύρα Ethernet, υπάρχει απλά για αναβαθμίσεις ή χρησιμεύει και σε κάτι άλλο;
Επίσης πρόσεξα ότι και οι δύο έχουν USB port, ξέρει κανείς αν μπορώ συνδέοντας έναν σκληρό να έχω PVR λειτουργίες;

Κάθε άλλη πρόταση είναι φυσικά καλοδεχούμενη αρκεί να μη ξεφεύγει από το budget των 70 ευρώ. Στο μέλλον σκοπεύω να περάσω σε κάτι καλύτερο (πχ. VU+) αλλά για τώρα χρειάζομαι μια άμεση και οικονομική λύση.

Mια άλλη πρόταση που δεν ξεφεύγει από το budget των 75 ευρώ θα σου έλεγα να δεις κι αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/2579247/Edision-Optimuss-Underline.html
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=469

Είμαι έτοιμος να αγοράσω τον EDISION ARGUS mini 2 IN1 HD IP με 139 ευρώ. Τον θέλω για να δω al jazeera hd με νόμιμη κάρτα και τα υπόλοιπα hd κανάλια σε hotbird και astra. Είναι καλός για τα λεφτά του? Έχει κανείς να προτείνει τίποτα άλλο στα ίδια περίπου?

Νομίζω πως ο συγκεκριμένος δέκτης έχει αντικατασταθεί από τον highspeed.... Ψάξτο λίγο

Σωστός.

Διαθέσιμος είναι μόνο ο ARGUS MINIPLUS HIGHSPEED 2IN1... η τιμή που έχει βάλει είναι του Highspeed όμως... οπότε κατά το ήμισυ έχει πέσει μέσα..

Ο πρώτος δέκτης που έγραψα, προερχόταν από εδώ:
http://www.ptm-sat.gr/edision-argus-mini-in1-hd-ip-digea-certified-p-271.html
Μετά τη συμβουλή σας, βρήκα και αυτόν:
http://www.ebw.gr/el/product/10206/...ISION-Argus-Mini-Plus-High-Speed-2-in-1-(Full
Tο πρώτο μαγαζί, όμως, μου είπε στο τηλ ότι θα μου βάλει αναβάθμιση που θα παίζει κατευθείαν η Al jazeera κάρτα. Για το δεύτερο, ξέρετε αν θα παίζει? Γιατί δεν αναλαμβάνουν κάτι αντίστοιχο..