Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

ο et4000 ειναι καλυτερος απο τον dm800hd; Σε περιπτωση που επιλεξω τον 4000 ποιον να εχω ως κυριο μηχανημα;

το φρεσκο, ειναι αλλιως...

λογω chipset καθ μονο καλυτρος ο 4000..
ο αλλος εχει μια 5ετιοσ... αντε 4ετια.... αυτο σκεφτομαι και γ.. αν οχι τον νεο VU........

Last edited by a moderator:
...παλια πηγαιναμε με κλειστα ματια στον dream και τελειωναμε, τωρα 100 επιλογες, μπερδεμα :)

ο dream δεν ειναι επιλογη πλεον.. λογω χρηματων και τεχνικων χαρακτηριστικων...
και εχουν περασει στο παρελθόν και απο μενα ένα σωρό μοντέλα.....

υγ κάτι άκουσα για νέο μοντέλο πολύ δυνατό από dream media.. αλλά τι το θες.. ποιός ξερει ποσο θα το χρεώνουν..

Last edited:
λοιπον επειδη ψιλομπερδευτηκα με το πληθος των επιλογών, ψανχω δεκτη ο οποιος
  • να είναι enigma2
  • να υπαρχει υποστηριξη απο αρκετά group και κυρίως από openpli
  • να δεχεται εσωτερικα hdd
  • να αναγνωρίζει usb dvb-t και κυρίως το redi 100
  • δε θελω να ξεπερνα τα 300

παρακαλώ προτείνετε κατι οτι πιο κοντα σε αυτα που ψαχνω γιατι ψιλοχαθηκα, ο et6500 που βρηκα κανει όλα αυτα που ψαχνω;

Δηλαδή με όλα αυτά που λες, ΔΕΝ σε ενδιαφέρει να έχει το πιο πρόσφατο chip της broadcom??
Επειδή αυτό είανι θέμα ποιότητας εικόνας..
Νομίζω ότι με ένα σχετικό ψάξιμο στο τεράστιο φόρουμ μπορείς να δεις τι γίνεται...
Από αυτά τα λίγα που διάβασα, κατάλαβα ότι οι επιλογές στα έως 200 είναι το 4000 που αναφέρθηκε παραπάνω, και το Vu+ 2 που ήδη στην Γερμανία τον έχουν περίπου 350 ευρώ άντε 390 με τον σκληρό.. Not bad, αν σκεφτείς ότι όταν αγόρασα τον DM 800hd είχα δώσει με τον σκληρό καμία 600αρα... Τώρα θα αγόραζα ΚΑΙ τους δύο.. :) :)

Υπάρχουν ειδικότεροι εμού που θα σου προτείνουν κάτι καλύτερο ενδεχομένως..
Ιδίως ο malakudi με το Openpli κονε του, σίγουρα :) (σορυ, εγώ ακόμη newngima είμαι στον 800αρι... :) :) :) )

στην ποιοτητα εικονας δεν ειμαι τοσο ψείρας, ο 4000 με χαλασε οτι δεν παιρνει εσωτερικά τον HDD, τα 300 γινονται βαριά βαριά 310 με τιποτα παραπάνω

υγ: κι επειδή επαιζα χρονια με newnigma στον dm800 θα σου προτεινα να πας σε openpli, το εβαλα σχετικά προσφατα κι εμεινα πολυ ευχαριστημενος

Last edited:
Ναι, ε??
Θα το δοκιμάσω... βέβαια, να ρωτήσω, γιατί για εμένα, η ποιότητα, ιδίως του SD σήματος έχει σημασία, στο openpli έχουμε διαφορά ποιότητας εικόνας.
Γιατί κατά τα άλλα το newnigma ούτε μου έχει κολλήσει ούτε τίποτα.. Από ποιά άποψη το λες?

σε ποιοτητα εικονας μη με ρωτας γιατι οπως σου ειπα δεν το προσεχω τοσο πολυ, το λεω απο την αποψη οτι σε μενα κολουσε συχνα, ειτε οταν πατουσα το μπλε κουμπί ειτε οταν εβλεπα καποιο καναλι που ειχε υποτιτλους συν οτι ηταν αρκετά βαρύ. Με το openpli και ελαφρυνε το μηχανημα και δεν εχω κολληματα

ο et4000 ειναι καλυτερος απο τον dm800hd; Σε περιπτωση που επιλεξω τον 4000 ποιον να εχω ως κυριο μηχανημα;

Το μόνο πλεονέκτημα του 800 είναι ότι παίρνει εσωτερικά δίσκο. Κατά τα άλλα είναι χειρότερος σε όλα. Είναι ξεπερασμένος πλέον, τα έχει φάει τα χρονάκια του. Ακόμα και η DMM αποφάσισε να μην υποστηρίξει σε αυτόν Linux kernel 3.x και OE 2.0

λοιπον επειδη ψιλομπερδευτηκα με το πληθος των επιλογών, ψανχω δεκτη ο οποιος
  • να είναι enigma2
  • να υπαρχει υποστηριξη απο αρκετά group και κυρίως από openpli
  • να δεχεται εσωτερικα hdd
  • να αναγνωρίζει usb dvb-t και κυρίως το redi 100
  • δε θελω να ξεπερνα τα 300

παρακαλώ προτείνετε κατι οτι πιο κοντα σε αυτα που ψαχνω γιατι ψιλοχαθηκα, ο et6500 που βρηκα κανει όλα αυτα που ψαχνω;

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, είσαι μεταξύ VU+ Uno και ET6500. Αν ανέβεις όμως λίγο σε χρήματα πας για VU Solo2 που είναι σαφώς ανώτερος.

ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ.......
αγορασα προσφατα ΤΟΝ x-trend et-9500 hd που ειναι ανωτερος απο τον dreambox 8000 hd στα 460euro απο εικονα δεν παιζεται ειμαι πολυ ευχαριστημενος ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΤΟΝ.........

Όχι το budget είναι αυτο, ήδη απο 200 ανεβηκα στα 300, δεν με παίρνει άλλο, μεταξύ UNO και 6500 να προτιμησω κάποιον ή είναι ολοιδιοι;

Δεν αξίζουν τα 100 ευρώ παραπάνω μόνο για τη δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικού δίσκου. Και οι δύο είναι το ίδιο καλοί, ίσως λίγο καλύτερη υποστήριξη σε θέματα οδηγών έχει ο Xtrend (είναι ήδη σε Linux 3.6 όταν η VU+ έχει μείνει στον 3.1)

δεν βολευει ο εξωτερικός σκληρος, περα οτι θα χρειαστω θήκη για να κανω τον εσωτερικό-εξωτερικό θα πιανει εξτρα χωρο στο ηδη βεβαρημένο απο χωρο επιπλο συν ακομα 2 καλωδια. Οποτε κατέληξα στον et6500. Ευχαριστώ για τις συμβουλες Μαλακούδη και γενικοτερα για τα σχολια-γνωσεις που ποσταρεις για τα δορυφορικά και παιρνουμε μια ιδεα κι εμεις οι πιο ασχετοι

Ποιον δεκτη προτινετε για χρηση ψψψαμ απο αγγλια με οριο καπου 150 ; θελω ο συνολικος εξοπλισμος να μην ξεπερασει τα 300 . Για χρηση κυριως του 13'. Δεν εχω τπτ, θα τα αγορασω απο Αγγλια ή ιντερνετικα.

Κατι για enigma κλπ που λετε δεν ξερω τι ειναι. Θα τα μαθω σιγα σιγα.

Μου ειπαν για τον dreambox 800se hd κλωνο ταιβαν, αλλα τον θεωρω ακριβο.

Αξιζει να μαζεψω περισσοτερα χρηματα για κατι καλυτερο; ή να ξεκινησω με κατι πιο λαητ για αρχη;

Η αγορα θα γινει απο Γεναρη που θα παω μαντσεστερ.

Kαρτα pci για pc αξιζει; αν ναι πειτε καμια καλη...

Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε καποιον φτηνο δεκτη που να υποστηριζει ccam και να εχει υποδοχη για HDMI....
εχω εναν κλωνο Dreambox 500s αλλα ετοιμαζομαι να αγορασω καινουρια τηλεοραση οποτε θα μου χρειαστει ενας αποκωδικοποιητης HD για να μπορω να απολαμβανω τα καναλια της συνδρομητικης σε υψηλη αναλυση...μετα απο ψαξιμο βρηκα εναν δεκτη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανει για την περιπτωση μου.... http://www.insomnia.gr/classifieds/...ifi-sim-210-ssl84b-και-dreambox-dm500s-black/
οποιος γνωριζει κατι ας μου πει...
Λευτερης.

Για τα περισσότερα κανάλια συνδρομητικής απαιτείται πλέον ο ιδιοκτησιακός δέκτης των πακέτων. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Για το δέκτη θα σου πει κάποιος, αν γνωρίζει.