Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

thanx dimitris
οποτε προτεινεις να κανω "απλα" τη δουλεια μου τωρα και στο μελλον αναβαθμιζω ολο το σετ (TV,media player κτλ κτλ...)

Καλημέρα και απο μένα,ενδιαφερομαι να αγορασω ένα media player που να παίζει τα πάντα(δεν με νοιάζει το 3d)και να παίζει καλα διαδικτυακα.Για την ακρίβεια έχω στο router μου συνδεδεμένο με Ethernet έναν Mac και θα ήθελα με ένα δεύτερο καλώδιο Ethernet να συνδέσω στο router μου το media player.Δυο φιλοι του Φορουμ μου πρότειναν ήδη κάποιο απο τα μικρά dune 101/301 και η αληθεια ειναι πωσ κλινω σε καποιο απο αυτα και δη στο 101 που ειναι και πιο φθηνο,θα ήθελα να ξέρω αν έχει κάποιος άλλος φιλος κάποια άλλη γνώμη,ευχαριστω πολυ

Last edited:

Τα media players που έχουν δυνατοτητα ethernet σημαίνει (εκτος των αλλων) ότι μπορείς να βλέπεις να περιεχόμενά του (αν έχεις συνδέσει πάνω του ενα εξωτερικό σκληρο) και μέσω internet (από το γραφείο ας πούμε);;
Η λογική είναι να μπορείς να μεταφέρεις μέσω internet μια ταινία στο σκληρό στο σπίτι. Γίνεται αυτό;

μια βοηθεια για εναν αρχαριο please...:)
οι απαιτησεις μου ειναι σχετικα χαμηλες (προς το παρον) και ψαχνω εναν player για ταινιες και σειρες , mkv αρχεια και καλη συμβατοτητα με τους "κοινους" υποτιτλους που κυκλοφορουν στην "αγορα"
εδω και 2 χρονια ειχα προσαρμοστει με τον player της TV μου (LG 42LH3000) αλλα δυστυχως δεν παιζει τα παντα....

ψαχνοντας λιγο στο forum (και χωρις να ειμαι ειδικος ή εστω καλα πληροφορημενος) προσανατολιζομαι στις 2 παρακατω επιλογες
1)Dune HD Smart H1 3D Full HD
2)popcorn hour a-300

στην ιδια τιμη ειναι πανω-κατω και τα δυο..
φανταζομαι οτι την απλη χρηση που θελω να κανω (δεν εχω home theater κτλ κτλ) μπορω να την πετυχω και με φτηνοτερες λυσεις..
το σκεπτικο μου ειναι να παρω κατι "καλο" διοτι στο μελλον (αμεσο ή εμμεσο) σιγουρα θα αναβαθμιστω πχ καλυτερη TV...μην ψαχνω παλι τοτε και για καλυτερο player..
εκτος αν κανω λαθος απο την αρχη και πρεπει απλα να καταληξω σε κατι φτηνοτερο και απλουστερο..

thanks προκαταβολικα...)

εγω εχω τον Dune HD Smart H1 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Παιζει τα παντα.Τωρα,αν εξελιχθουν τα formats πιστευω οτι θα βγει update και θα ειμαι ενταξει για μια 5ετια.

Φίλος θέλει να ξέρει αν τα dune B1, H1, περνάνε μέσω bitstream τα νεα φορμά ήχου στον ενισχυτή.

Μέχρι τώρα ήμουν κάτοχος ενός WD TV live gen 2.Το μηχανάκι είναι πολύ καλό και δεν είχα κανένα παράπονο όσο καιρό το χρησιμοποιούσα.Δυστηχώς οι απαιτήσεις τώρα αυξήθηκαν οπότε αποφάσισα να κοιτάξω για κάποιο καινούργιο.

Αυτά που θα παίξουν ρόλο για την αγορά του καινούργιου είναι τα εξής και τα οποία αυτή την στιγμή μου λείπουν πολύ από το WD:
-Να μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο δίκτυο είτε από μόνο του είτε με την χρήση κάποιας έξτρα κεραίας.
-Να έχει δικό του movie jukebox καθώς και αν γίνεται να μπορεί να δημιουργήσει από μόνο του τα movie sheets χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμα στον υπολογιστή.(Για μουσική δεν με ενδιαφέρει καθώς θα χρησιμοποιείται μόνο για ταινίες).
-Να υποστηρίζει ρώσσικη κωδικοποίηση για τους υπότιτλους.
-Να μπορεί να παίξει τα καινούργια mkv τα οποία έχουν header compression.

Μετά από πολύ ψάξιμο στο φόρουμ έχω χάσει λίγο τον μπούσουλα και γι αυτό ζητάω μία βοήθεια.

Μια πολύ καλή λύση για την περίπτωση σου είναι το Α300, δεν χρειάζεσαι υπολογιστή για τίποτα από όλα αυτά που ζητάς. Βρίσκει - κατεβάζει εξώφυλλα και υπότιτλους μόνο του χωρίς χρήση υπολογιστή

Μια πολύ καλή λύση για την περίπτωση σου είναι το Α300, δεν χρειάζεσαι υπολογιστή για τίποτα από όλα αυτά που ζητάς. Βρίσκει - κατεβάζει εξώφυλλα και υπότιτλους μόνο του χωρίς χρήση υπολογιστή

Να σου πω την αλήθεια και εγώ για αυτό σκεφτόμουν παρόλο που μου φαίνεται λίγο ακριβό.Είδα ότι τα ίδια ακριβώς κάνει και το xtreamer sidewinder 3 αλλά διαβάζω πάρα πολλά αρνητικά σχόλια όσον αφορά την υποστήριξη που έχει οπότε μάλλον θα το αποφύγω.Είναι σίγουρο ότι το Α300 έχει υποστήριξη για ρώσσικη κωδικοποίηση εκτός από ελληνική?Γιατί στα χαρακτηριστικά του δεν γράφει πουθενά τις κωδικοποιήσεις που υποστηρίζει και για μένα είναι πολύ σημαντικό καθώς χρησιμοποιώ πολύ ρώσσικους υπότιτλους.

γεια σας,
ξερω οτι ειμαι εκτος θεματος και ζηταω συγνωμη αλλα ψαχνω και δεν βρισκω, εχοντας την gt30 ειχα παρει και το netgear wind3100v2 και ολα ηταν καλα μεχρι που αλλαξαμε τους κωδικους στο ρουτερ και απο εκει και μετα παπαλα, πως θα μπορεσω να ξαξασυνδεσω την tv με το ιντερνετ???

γεια σας,
ξερω οτι ειμαι εκτος θεματος και ζηταω συγνωμη αλλα ψαχνω και δεν βρισκω, εχοντας την gt30 ειχα παρει και το netgear wind3100v2 και ολα ηταν καλα μεχρι που αλλαξαμε τους κωδικους στο ρουτερ και απο εκει και μετα παπαλα, πως θα μπορεσω να ξαξασυνδεσω την tv με το ιντερνετ???

Καποιος-κατι??????

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Τι σημαίνει "αλλάξαμε κωδικούς στο ρούτερ"; Πρόσβασης στον πάροχο;

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Τι σημαίνει "αλλάξαμε κωδικούς στο ρούτερ"; Πρόσβασης στον πάροχο;

λογω οτι υπηρχε υποψια οτι μου "κλεβουνε" ιντερνετ απο το ασυρματο που εχω ενας φιλος μπηκε και αλλαξε το ονομα και τον κωδικο στο router.
Στην αναζήτηση ασύρματων δικτύων βλεπω το νεο ονομα του ρουτερ που εδωσε, αλλα οταν παω και βαζω το κωδικο (η αλλιως κλειδι αν δεν κανω λαθος) κανει αναζητηση αλλα μετα απο λιγη ωρα γραφει στην οθονη οτι δεν ειναι δυνατη η συνδεση.
Οταν πρωτοπηρα τον ανταπτορα της netgear 3100v2 και τον εβαλα στην tv αμεσως βρηκε και συνδεθηκε στο ιντερνετ, μηπως με καποιο ευκολο τροπο μπορω να κανω το ιδιο????

Last edited:

Μήπως χρησιμοποιείς κάποιο πρωτόκολλο ασφάλειας/κρυπτογράφησης στο ασύρματο δίκτυο, που δεν υποστηρίζει η συσκευή;
(Και για αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί; )

Μήπως χρησιμοποιείς κάποιο πρωτόκολλο ασφάλειας/κρυπτογράφησης στο ασύρματο δίκτυο, που δεν υποστηρίζει η συσκευή;
(Και για αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί; )

δεν τα γνωριζω αυτα γιαυτο ρωταω εσας μηπωε ξερετε να με βοηθησετε,

ειμαι και εγω σε φαση αγορας media player. αυτο που ψαχνω ειναι να εχει gigabit ethernet (θα ειναι η κυρια χρηση του), να μπορει να παιζει χωρις προβλημα τα διαφορα φορμα (πχ mkv με header compression και 10bit κωδικοποιησεις), και υποστηριξη υποτιτλων (διαφορων φορμα, ελληνικων και μη). 3d προς το παρον δε με ενδιαφερει μιας και δεν εχω τετοια τηλεοραση. το budget μου ειναι μεχρι 100ευρω. σκεφτομουνα για το appstreamer (το απλο). για οσα εχω αναφερει ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τα καλυπτει. μονο 10bit κωδικοποιησεις δεν ξερω αν παιζει. παιζει κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα?