Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Xαιρετώ.
Εχω εδώ και κάτι χρόνια,ένα πολύ καλό για την εποχή του player,το Ellion 3150,αυτό που έπαιρνε 2 σκληρούς.Το έχω για να παίζει με έναν προβολέα,επίσης προκατακλυσμιαίο,τον SONY VPL-VW11HT,επίσης καλό για την εποχή του.
Για διάφορους λόγους,είχα πολύ καιρό να δω κάτι,και χτες που έκανα σκάνιν στο Ellion για να βάλω μέσα τα καινούρια HD κανάλια,που εχθές έμαθα ότι μπήκαν,μιάς και δεν βλέπω συχνά τηλεόραση,διαπίστωσα ότι έκανε μία αιωνιότητα να το τελειώσει,ενώ μία τηλεόραση 32" Samsung ,σειράς 7 που έχω,το τελείωσε χτες κι αυτή, στο πι και φι.
Και ρωτάω εγώ ο περίεργος.Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά χρόνου;Μήπως παίρνει καμιά αναβάθμιση μέσα από το Ιντερνετ το player;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μετρώντας συγκριτικά με γεννήτρια. Από μικρές αποκλίσεις στο gamma (Realtek μηχανάκια) μέχρι χονδροειδείς ανισορροπίες gamma έως και χρωματικές εκτροπές (κάποια μηχανάκια android). Και φυσικά δεν είναι όλα τα μηχανάκια με Sigma σταθμισμένα σωστά, έχουμε δει και εκεί κατά καιρούς αποκλίσεις...

επειδή με μπέρδεψε αυτό με τη γεννήτρια, δε χρησιμοποιήσες κάποιο Η.264 BluRay ISO;
Και λες ότι κάποιας players αγνοούν bits ή ότι προσθέτουν/αφαιρούν bits ή ότι αλλοιώνουν τα bits;
η σύγκριση έγινε; το input στο player με το output του HDMI;

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Φιλε onlineN ασ υποθεσουμε οτι εχουμε το nuc (η την εκδοση την δικη σου η με τον επεξεργαστη i7 που θες να παρεις ) ποση ραμ πρεπει να αγορασουμε το λιγοτερο για να εχουμε το τελειο αποτελεσμα κ σε εικονα κ σε κινηση? Και επισης με τι λειτουργικο? Mε τα 7 τα 10 με openelec,ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος για να μας πεσουν τα σαγονια κατω απο το σουπερ αποτελεσμα...

Επίσης onlineN, συνεχίζοντας την ερώτηση του φίλου παραπάνω, τι ρυθμίσεις εχεις κανει στο Kodi ή/και στους drivers της κ.γραφικών;
Πχ εχεις επιλέξει software acceleration (αντι για HA) στο Kodi;
Shaders κλπ;
Έχουμε το ίδιο NUCάκι, γι' αυτό θα μ' ενδιέφερε πολυ η απάντηση σου...

Φίλε xlemp νομίζω οτι 8gb ειναι υπερ-αρκετα για χρηση media player.

αυτο ειναι για να εχεις καλυτερες επίδοση η καρτα γραφικών αλλα οχι να βελτιώσεις την ποιότητα απεικόνισης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.legitreviews.com/how-to-get-more-graphics-performance-from-the-intel-nuc_136218 Δοκιμασμένο. :D (Μόνο όμως σε i5. Δεν γίνεται σε i3)
αυτο ειναι για να εχεις καλυτερες επίδοση η καρτα γραφικών αλλα οχι να βελτιώσεις την ποιότητα απεικόνισης

Επίσης onlineN, συνεχίζοντας την ερώτηση του φίλου παραπάνω, τι ρυθμίσεις εχεις κανει στο Kodi ή/και στους drivers της κ.γραφικών;
Πχ εχεις επιλέξει software acceleration (αντι για HA) στο Kodi;
Shaders κλπ;
Έχουμε το ίδιο NUCάκι, γι' αυτό θα μ' ενδιέφερε πολυ η απάντηση σου...

Φίλε xlemp νομίζω οτι 8gb ειναι υπερ-αρκετα για χρηση media player.

Το πήγα εδώ φίλε μου γιατί η ερώτηση αλλά και η απάντηση δεν αφορούσε το NVidia Shield. Τώρα, διαλέγοντας ένα nuc σαν media player το πρώτο που πρέπει να δεις είναι σε τι TV στέλνεις εικόνα. Εάν η TV ρυθμίζεται τότε από το nuc δεν θελει η κάρτα καμμία ρύθμιση. Τυχερός θα είσαι εάν μπορείς να επιλέξεις YcBrc αντί για RGB και πλήρη γκάμα χρωμάτων . Λίγο ρεύμα παραπάνω επίσης στα cores της καρτας δίνει εξαιρετική εικόνα

αυτο ειναι για να εχεις καλυτερες επίδοση η καρτα γραφικών αλλα οχι να βελτιώσεις την ποιότητα απεικόνισης.

αυτο ειναι για να εχεις καλυτερες επίδοση η καρτα γραφικών αλλα οχι να βελτιώσεις την ποιότητα απεικόνισης

Τι σημαίνει ανάμεσα στα άλλα δηλαδή επίδοση της κάρτας γραφικών ? Δοκίμασέ το ! Θα καταλάβεις.

Χωρίς overclocking την κάρτα γραφικών, η HD 5500 (και άνω φαντάζομαι) παίζει άνετα madVR με Jinc σε πηγή 1080p χωρίς extra ρυθμίσεις (sharpen κλπ) με εξαιρετική εικόνα και gpu κοντά στο 70%.
Πάρε nuc αν αντέχει η τσέπη σου, μία φορά θα πάρεις κ θα κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ χωρίς περιορισμούς και ταυτόχρονα θα κάνεις κ άλλα (πχ torrent). Και με πολύ μικρή κατανάλωση. Με 4gb Ram θα είσαι καλά αλλά με 8 δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα αν κ νομίζω πως δεν θα χρειαστείς παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Το πήγα εδώ φίλε μου γιατί η ερώτηση αλλά και η απάντηση δεν αφορούσε το NVidia Shield. Τώρα, διαλέγοντας ένα nuc σαν media player το πρώτο που πρέπει να δεις είναι σε τι TV στέλνεις εικόνα. Εάν η TV ρυθμίζεται τότε από το nuc δεν θελει η κάρτα καμμία ρύθμιση. Τυχερός θα είσαι εάν μπορείς να επιλέξεις YcBrc αντί για RGB και πλήρη γκάμα χρωμάτων . Λίγο ρεύμα παραπάνω επίσης στα cores της καρτας δίνει εξαιρετική εικόνα

Τι σημαίνει ανάμεσα στα άλλα δηλαδή επίδοση της κάρτας γραφικών ? Δοκίμασέ το ! Θα καταλάβεις.

Τι εννοεις αν η τιβι ρυθμιζεται...εχω την σονυ 50αρα την b περσινο νομιζω κ προβολεα τον οπτομα 300αρη frame interpolation και τα δυο

Ευχαριστώ για την απάντηση κ τη μεταφορά.
Την ειχα δει αυτή τη μοντα στο bios για τα γραφικά αλλα τη φοβηθηκα να σου πω την αλήθεια. Θα τη δοκιμάσω τωρα που το λες. Το θέμα ειναι αν αξιοποιεί το Kodi αυτή την αύξηση στις επιδόσεις της. Ίσως στο HA να βοηθάει όμως το 54250 μας ειναι αρκετά δυνατό για software acceleration (που ρίχνει το βάρος στη CPU) κ εγω παίζω έτσι πλέον. Βέβαια απο 5-6% χρήση πηγα στα 40-50% (σε full bd folder) αλλα ο i5 τη σηκώνει άνετα..

Αν εννοείς το xvYCC η ΤV το υποστηρίζει. Οταν όμως το ενεργοποιώ στο NUC μου αλλάζει τα μαύρα σε limited RGB.
Αυτο που ξέρω ειναι οτι πρεπει να ειναι κλειστά ολα τα ρυθμιστικά/βελτιωτικά της κ.γραφικων ώστε να κανει μονο το Kodi τη διαχείριση της εικόνας.. Δηλ. "Πλήρες Εύρος" στις ρυθμίσεις γραφικών της Ιntel και Limited 16-235 ενεργό στις ρυθμίσεις του Kodi. Άλλωστε όλες οι ταινίες ειναι σε limited, όπως και οι περισσότερες τηλεοράσεις. Το full ειναι για περιεχόμενο PC.
http://kodi.wiki/view/Video_levels_and_color_space
http://lifehacker.com/how-to-get-better-picture-quality-from-your-home-theate-1700412363

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Θέλει κάποιος γνωστός μου να πάρει ένα android tv box με βάσικη χρήση την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω browser . Οπότε ψάχνω κάτι εύχρηστο και φθηνό . Aν το χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία και καλή απόκριση και ως airmouse, θα ήταν πολύ βολικό για να μην παίρνει και πληκτρολόγιο έξτρα.

Έχει κάποιος κάποια πρόταση; Budget γύρω στο 50αερικό.

Θέλει κάποιος γνωστός μου να πάρει ένα android tv box με βάσικη χρήση την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω browser . Οπότε ψάχνω κάτι εύχρηστο και φθηνό . Aν το χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία και καλή απόκριση και ως airmouse, θα ήταν πολύ βολικό για να μην παίρνει και πληκτρολόγιο έξτρα.

Έχει κάποιος κάποια πρόταση; Budget γύρω στο 50αερικό.

Τόσο φθηνό μόνο από Κίνα. Κάτι τέτοιο ίσως...!?
http://www.coolicool.com/r8-rk3368-...wifi-smart-tv-box-support-google-play-g-42190

Tο κινεζικό δεν το γλιτώνουμε ετσι κι αλλιώς σε αυτό το budget. Aπλως ψάχνω κάτι δοκιμασμένο γιατί ο φίλος δεν έχει καμία επαφή με το αντικείμενο.
Το έχεις χρησιμοποιήσει αυτο που πρότεινες;

Σκέφτομαι και το zidoo x5 που διάβασα το review του και φαίνεται καλή περίπτωση.

Tο κινεζικό δεν το γλιτώνουμε ετσι κι αλλιώς σε αυτό το budget. Aπλως ψάχνω κάτι δοκιμασμένο γιατί ο φίλος δεν έχει καμία επαφή με το αντικείμενο.
Το έχεις χρησιμοποιήσει αυτο που πρότεινες;

Σκέφτομαι και το zidoo x5 που διάβασα το review του και φαίνεται καλή περίπτωση.

Έχω το X6 pro, αλλά αυτό πάει στα 100$

Το εχεις δοκιμασει αν διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους απο nas synology;

Αν αναφέρεσαι στο X6 PRO διαβάζει από NAS Zyxel 325 .Σε Synology δεν έχω δοκιμάσει. Στην αρχή είχε κάποια θέματα με τον δικό του player , ενώ το kodi τους έπαιζε κανονικά , τώρα το έφτιαξαν και παίζει μια χαρά και από τον δικό του.
Σπάνια μπορεί να τύχει σε κάποιον υπότιτλο να μην περνάει (μιλάω για τον native player του) . Πχ προχθές σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο σειράς δεν έβλεπα υπότιτλο , Δοκίμασα με τον mplayer και τον είδε κανονικά , γενικώς δηλαδή δουλεύει καλά.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπερα φιλε μου.Εχω το Synology 413j και διαβαζει κανονικα εξωτερικους υποτιτλους.

Ωραια. Ευχαριστω πολυ παιδια.
Σκεφτομαι να το χτυπησω.και απο οτι διαβαζω ειστε ευχαριστημενοι.

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα ειμαι καινουριος στο forum και γενικα καινουριος στο θεμα smart tv εχω παρει την 55j6200 και θελω αν μπορειτε να με βοηθησετε λιγο με την αγορα καποιου media player.

Δεν θελω τρελα πραγματα να βλεπω αγωνες μεσω live streaming απο nova go και καμια σειρα ταινιες απο streaming και kodi δεν ξερω αν τα λεω σωστα????

nova go σε android box λιγο δυσκολο εως ακατορθωτο απο οσο εχω διαβασει δεν το εχω δοκιμασει ο ιδιος αλλα απο μαρτυριες χρηστων σε γειτονικο σαιτ, καμια σειρα ταινιες απο streaming και kodi ανετα θα σου κανουν την δουλεια σου τα περισσοτερα boxakia μονο 2GB Ram κοιτα να εχει σαν συμβουλη