Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
Πέτρο,έχω τον Graham 2.2 και έχω να σου πω ότι είναι εξαιρετικός!!

Γιώργο μου είμαι απόλυτα σίγουρος οτι θα ειναι υπέροχος. Απο εκεί και πέρα νομίζω οτι εξηγήθηκα επαρκώς και επανειλημένα και εννοείται οτι δεν μου ζήτησες εσύ κάποια εξήγηση.

Το νημα εχει τιτλο πικαπ μεχρι 1500 ευρω, και αυτο πρεπει να συμπεριλαμβανει και βραχιωνα στην τιμη. Περαν του οτι εχει ξεφυγει καπως το θεμα, μια που εδω και αρκετα ποστ μιλαμε για unipivot βραχιωνες, πρεπει να απαντησουμε επι του πρακτεου και οχι επι του θεωρητικου.

Απο οσα γραφτηκαν μεχρι τωρα, πρακτικη συμβουλη ηταν το VPI με unipivot. Σχετικα σπανιοι vintage βραχιωνες ή εξαιρετικοι αλλα μαλλον πολυ πανω απο το budget συγχρονοι νομιζω οτι δεν βοηθουν τον φιλο check2fire στις επιλογες του.

Γιατρέ μου εδώ και πολλά posts η συζήτηση περιφέρεται γύρω απο αυτό το θέμα σαν γρίππη με αφορμή δυστυχώς κάποια δικά μου σχόλια που χωρίς να το καταλάβω με έχουν φέρει κατα κάποιον τρόπο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Προσπαθώ με κάθε τρόπο να εξηγήσω την στάση μου με ειλικρίνεια και σεβασμό αλλα δυστυχώς και πάλι η κουβέντα και πάλι στους unipivot και συγκεκριμένα σε εμένα θα γυρίσει.

Λοιπόν θα κάνω εγώ την αρχή και θα αποσυρθώ απο το θέμα βραχίονας μεσα στην συζήτηση εξάλου το θέμα όσον αφορά εμένα έχει εξαντληθεί προ πολού.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την ενδιαφέρουσα και ειλικρινά ευχάριστη συζήτηση και θα επανέλθω όταν θα έχω κάποια σχετική με το θέμα του νήματος πρόταση για πικάπ εώς τα 1500 ευρώ.

Ας μην παρεξηγηθώ που δεν θα ξανα απαντήσω σε σχόλια σχετικά με τους unipivot για καλό θα το κάνω.

Ευχαριστω όλους.

Εξαιρετικό πικάπ... (έχει και την εξωτερική τροφοδοσία...) είναι και σε καλή τιμή...

Γιατρέ μου εδώ και πολλά posts η συζήτηση περιφέρεται γύρω απο αυτό το θέμα σαν γρίππη με αφορμή δυστυχώς κάποια δικά μου σχόλια που χωρίς να το καταλάβω με έχουν φέρει κατα κάποιον τρόπο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Προσπαθώ με κάθε τρόπο να εξηγήσω την στάση μου με ειλικρίνεια και σεβασμό αλλα δυστυχώς και πάλι η κουβέντα και πάλι στους unipivot και συγκεκριμένα σε εμένα θα γυρίσει.

Λοιπόν θα κάνω εγώ την αρχή και θα αποσυρθώ απο το θέμα βραχίονας μεσα στην συζήτηση εξάλου το θέμα όσον αφορά εμένα έχει εξαντληθεί προ πολού.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την ενδιαφέρουσα και ειλικρινά ευχάριστη συζήτηση και θα επανέλθω όταν θα έχω κάποια σχετική με το θέμα του νήματος πρόταση για πικάπ εώς τα 1500 ευρώ.

Ας μην παρεξηγηθώ που δεν θα ξανα απαντήσω σε σχόλια σχετικά με τους unipivot για καλό θα το κάνω.

Ευχαριστω όλους.

Πετρο, κανεις δεν σε βαζει στο εδωλιο οταν οι απαντησεις και προτασεις σου ειναι τεκμηριωμενες και βοηθουν τον op να κατανοησει τις δυνατοτητες-επιλογες που εχει. Απλα, το νημα δεν ειναι συγκριση σχεδιασμων βραχιωνων ουτε λιστα υπαρχοντων μοντελων αλλα ιδεες για ενα ολοκληρομενο σετ απ σε συγκεκριμενο μπατζετ.

Οσων αφορα το PT που προτεινει ο Πανικος, εχει σιγουρα ιδιαιτερο σχεδιο και πολλους θαυμαστες για τον ηχο του, η τιμη ειναι αρκετα καλη αλλα σαν μειονεκτημα νομιζω οτι πρεπει να αναφερθει το μαλλον μετριο after sale service που κατα καιρους εχει ακουστει στα φορα του εξωτερικου και εδω στο δικο μας να θυμαμαι καλα.

Στο θέμα του σέρβις, από μοτέρ και τροφοδοσία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπάρχουν πολλά συμβατά, ιδιαίτερα τα premotec μοτέρ και Hercules ΙΙ τροφοδοτικό αν πάθουν κάτι τα υπάρχοντα (τα ίδια με Linn/Systemdeck κλπ)... ιμάντες δεν το συζητάω...

Αλλιώς τι άλλο μπορεί να πάει στραβά?

Προσωπικά πάντως το θέμα του βινυλίου δεν το βλέπω σαν φούσκα.
Αυτό μάλιστα το ακούω χρόνια ατελειώτα αλλά αυτό εκεί είναι...δεν λέει να το θάψουν με τίποτα ! χαχααχαχαχαχαχαχαχχαχααχα
Σε ότι αφορά το θέμα του νήματος, εννοείται ότι θα πήγαινα για κάποιο καλό μεταχειρισμένο, όπου υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες κατά περιόδους, είτε στο φόρουμ μας εδώ, είτε αλλού.

στο σχετικο section του vinyl engine υπαρχουν αρκετα θεματακια που αναφερουν μεταξυ αλλων θεματα στους μ/τες τροφοδοσιας, θορυβο στο spindle/ motor, χαμηλης ποιοτητας λαστιχα στις μονωσεις κτλ...

τα συμβατα τροφοδοτικα ειναι σιγουρα ανωτερα αλλα εχουν και το αντιστοιχο κοστος και δεν μπορουν ολοι ($$$) να αναβαθμιζουν.

Ειναι μια καλη βαση για αναβαθμισεις αν χρειαστει.
Μοτερ , λαστιχα κλπ εινα ντζαμπα και τροφοδοτικο να θελει που μαλλον δεν θα θελει ,ανκαι κατανοω τις εκαστοτε ανησυχιες αναφορικα με μεταχειρισμενα,η τιμη παραμενει στα ορια των1500 και απο ηχο δεν χανει ευκολα απο αλλα τετοιας τιμης , ιδιαιτερα αυτης που πωλειται τωρα.
Μεχρι και ruby plate για το inverted bearing εφτιαξε πελατης μου που του πουλησα ενα bearing πριν καιρο.
Προβληματα με τροφοδοτικο υπαρχουν οντως καταγραμμενα και σχετιζονται με ενα τρανζιστορ νομιζω που δεν κατασκευαζεται πλεον.Αλλα συμφωνω με τον Κρις οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν πιο συγχρονα τροφοδοτικα που ισως να ειναι και καλυτερα απο το ΡΤ, δεν το ξερω αυτο.
Παντως προκειται για ενα εξαιρετικο πικαπ οσον αφορα τον ηχο του, και ισως το μονο για το οποιο λεχθηκε το σχολιο " the closest to the master tape"
Προσφατα εκανα service ενα PT ANNIVERSARY και οταν το ακουσαμε ηταν καταπληκτικο.

Last edited:
το έχω δει εδώ και μέρες στο ebay το συγκεκριμένο αλλά δεν γνώριζα τι είναι. Κανα review έχετε διαθέσιμο και από ποιά εταιρεία είναι. Ο βραχίωνας πάντως είναι rega από τι είδα. Τα michelle τι βραχιώνα έχουν? unipivot?

Η Pink Triangle ηταν μια Εγγλεζικη κατσκευαστρια πικαπ που ιδρυθηκε πριν απο 35 περιπου χρονια απο δυο συναιτερους οι οποιοι αποφασισαν να χρησιμοποιησουν το συμβολο των ναζι για τους gay (ροζ τριγωνο) σαν ονομα της εταιριας τους.

Οι ιδρυτες ηταν πολυ μπροστα απο τον καιρο τους, οχι μονο για το παρατολμο ονομα, αλλα και για τα σχεδια τους που μεταξυ των αλλων ειχαν μπαταριες για τον κινητηρα του πικαπ και ακρυλικο πλατο.

Τα πικαπ τους ειχαν παρει διθυραμβικες κριτικες για την φυσικοτητα του ηχου εκεινη την εποχη και ακομα σημερα εχουν πολλους θαυμαστες.

Ο ιδρυτης της ΡΤ Arthur Khoubesserian σημερα εχει δημιουργησει μια νεα εταιρια, την funk firm

Οσων αφορα την Michelle, εχει βραχιωνες ΟΕΜ Rega, οπως και πολλοι αλλοι κατασκευαστες.

Η μάρκα είναι Pink Triangle, και είχε κάνει πάταγο όταν βγήκε... Πράγματι ο βραχίονας είναι rega αλλά πολλοί είναι οι συνδυασμοί... ακόμα και με SME V...

Μοτέρ υπάρχουν, και τροφοδοτικά, αλλά άλλης μάρκας... συγνώμη πιο πάνω έγραψα μια ανακρίβεια, αυτά που έγραψα ισχύουν για το απλό, αυτό της αγγελίας είναι με το DC μοτέρ.

Μοτέρ υπάρχουν, κιτ τροφοδοσία/μοτέρ υπάρχει από την Origin Live.

Για το πηγάδι δεν ξέρω.

Το Michell έχει Michell Tecnoarm (μεταποιημένο Rega), Rega, Origin Live, ή πολύ συχνά SME... αλλά και πολλούς άλλους...

Από όλα τα πικάπ που είπαμε το Michell είναι μια από τις καλύτερες λύσεις διότι υπάρχουν τα πάντα...

Last edited:
Η Pink Triangle ηταν μια Εγγλεζικη κατσκευαστρια πικαπ που ιδρυθηκε πριν απο 35 περιπου χρονια απο δυο συναιτερους οι οποιοι αποφασισαν να χρησιμοποιησουν το συμβολο των ναζι για τους gay (ροζ τριγωνο) σαν ονομα της εταιριας τους.

Οντως , ενα καθαρα "πολιτικο" προιον απο την γεννηση του με ενδιαφερουσα ιστορια.

Αρχικα ο σκοπος ηταν,το καθε πικαπ που θα εφτιαχναν να εφερε το ονομα ενος απο τα θυματα gay ατομων σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως των ναζι,αλλα απο θυτες εβραιους αν θυμαμαι καλα οταν διαβασα μια συνεντευξη του Kubessarian..Οι gays τοτε στα στρατοπεδα θεωρουντο απο τους ναζι "κατωτερα οντα" και απο τους εβραιους.

Προεκυψαν αντιδρασεις και η εταιρεια αποφασισε να ονομασει το πικαπ ΡΤ ΤΟΟ ( δηλαδη επισης ) και οχι 2 οπως νομιζουν πολλοι,αντι να γραφει το ονομα του καθε θυματος , ενα σε καθε πικαπ.

Last edited:
Επίσης ένα πολύ καλό πικάπ για να πώ την αλήθεια το καλύτερο που έχω ακούσει στο λίγο παραπάνω απο το χιλιάρικο είναι το Michell Technodec. Eίχα ακούσει κάποτε σε κατάστημα τη βασική του έκδοση με τον Rega RB 250 και χωρίς το εξωτερικό τροφοδοτικό με phono ένα Creek και κεφαλή μια ακριβούτσικη mc της Clearaudio και μου είχαν πέσει τα αυτιά.

Ένα τέτοιο με τον βελτιωμένο Rega έχει και ο Μιχάλης εδώ στο forum (Μιχάλης Κορ.) που έχει απαντήσει και στο νήμα. Νομίζω οτι είναι και ο πιό αρμόδιος να μας δώσει τις εντυπώσεις του.

Chris1967;1056946470 Από όλα τα πικάπ που είπαμε το Michell είναι μια από τις καλύτερες λύσεις διότι υπάρχουν τα πάντα...[/QUOTE said:
Kαι οχι μονον γι αυτο,αλλα και διοτι ειναι μια εταιρεια με ιστορια και παραδοση στα καλα πικαπ απο την εποχη των Transcriptor

H Michell πλέον αντιπροσωπεύεται και πάλι κανονικά στην χώρα μας νομίζω απο τον βιντεορυθμό, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Οπως έχω αναφέρει και ποιο πάνω είμαι ανάμεσα σε αυτά τα τρια συν κάποιες προτάσεις που μου κάνανε για μεταχιρησμένα όπως ένα performance clearaudio. Αρχές του άλλου μήνα θα πάρω σβάρνα τα μαγαζιά να τα δώ όλα από κοντά. Φυσικά θα περιμένω μήπως μέσα σε αυτό τον καιρό βγει καμία ευκαιρία σε ebay η πουθενά αλλού.

H Michell πλέον αντιπροσωπεύεται και πάλι κανονικά στην χώρα μας νομίζω απο τον βιντεορυθμό, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ναι, σωστά. Ο Βιντεορυθμος τα φέρνει.

Προς τον φίλο check2fire
Το maratzάκι είναι μια χαρά πικάπ (tο έχω ακούσει επανειλημμένος στο σπίτι του totsipaki). Αντιλαμβάνομαι όμως ότι δεν σου κανει κλικ οπότε πάμε παρακάτω (και εμένα δεν μου αρέσουν τα φουλ ακριλικά πικάπ).
Τo concept είναι αξιιοπρεπέστατο, αλλά αν σου δωθεί η ευκαιρία να βρεις κανενα μτχ performance, επέλεξε το 2ο χωρίς 2η σκέψη
Το Gyro είναι και αυτό εξαιρετικό πικάπ. Όταν έψαχνα για πικάπ ήμουν και εγώ στο δίλημμα μεταξύ Gyro και Performance. Διαφορετικά πικάπ μεταξύ τους, εξαιρετικά όμως και τα 2. Επέλεξα τελικά το 2ο για να έχω ένα μπελά λιγότερο (αυτό των αναρτήσεων).

Status
Not open for further replies.