Αγορα Πικαπ

Εσύ είσαι εμπαθής παλιοχαρακτήρας.
Να πάρεις και ηχεία που φέρνεις και να πετάξεις τα δικά σου στην υπόγα μου... :flipout:

φιλοι του avclub θελω την βοηθεια σας ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα πικαπ εως 400-450 ευρα εχω εναν NAD c320bee και ηχεια τα quad 21L βασικα δε ξερω αν εχει ο ενισχυτης phono stage.

απο οτι εχω δει τι παιζουν κατι REGA και progect αλλα δε ξερω τα μοντελα και αν ταιριαζουν με το συστημα που εχω

Η μουσικη που ακουω ειναι Ροκ και hard rock και εχω καποιους δισκους απο αυτα

αναμεσα στο project debut iii και σε ενα rega P5 που βρηκα μεταχειρισμενο ποιες ειναι οι διαφορες για το ειδος της μουσικης που αναγραφω ποιο πανω και τα ενισχητικα.

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

αναμεσα στο project debut iii και σε ενα rega P5 που βρηκα μεταχειρισμενο ποιες ειναι οι διαφορες για το ειδος της μουσικης που αναγραφω ποιο πανω και τα ενισχητικα.

και τα δυο μια χαρα θα ειναι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

και τα δυο μια χαρα θα ειναι!

κατσε ρε φιλε το ενα θα το παρω 300 και το αλλο 600 αξιζει αυτα τα λεφτα τα παραπανω και γιατι? ΥΠΟΨΙΝ ο συνδυασμος θα γινει με χαμηλης κατηγοριας τιμης βελονας και phono stage.

Kαλά είναι και τα 2 , αλλά το P5 είναι καλύτερο.Βραχίονας, πλατώ, δεν συγκρίνονται.Να τα δώσεις και να έχεις υπομονή με τις ρυθμίσεις.

To P5 είναι άλλη κατηγορία, είναι ένα πικάπ του χιλιάρικου 9και αναβαθμίσιμο)
και απο τα πολύ καλά μάλιστα οπότε δέν υπάρχει σύγκριση.
Εγώ θα τα έδινα με κλειστα μάτια...

Είχα ακούσει τον προκατοχό του P 25 κάποτε και άν και προτζεκτάκιας οφείλω να ομολογήσω οτι έπαιζε πολύ καλύτερα απο το pro-ject perspective (πρόγονο του perspex) που είχα τότε.
Η φτηνή κεφαλή και το φτηνό phono έυκολα αναβαθμίζονται κάποια στιγμη εφόσον υπάρχουν γερές βάσεις και το planar 5 είναι μια γερή βάση για HI END αναλογική αναπαραγωγή και όχι απλά ένα καλό πικάπ.

Last edited:
Μαλλον παω για το REGA p5 σκεφτομαι επισης για κεφαλι την denon dl160 και για phono stage το cambridge Azur 640p. Οι επιλογες μου ειναι ενταξει ή εχετε κατι να αντιπροτεινεται?

Για την Denon δεν γνωρίζω, αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
Για το Cambridge Audio και στην τιμή που το δίνουν, πάρε το με κλειστά μάτια! -bye-

Μαλλον παω για το REGA p5 σκεφτομαι επισης για κεφαλι την denon dl160 και για phono stage το cambridge Azur 640p. Οι επιλογες μου ειναι ενταξει ή εχετε κατι να αντιπροτεινεται?

δοκιμασε και το nano phono -clearaudio. θα εχεις τη δινατοτητα να παιζεις με το gain.. και στο μελλον αν πας σε mc κεφαλη το nano phono θα σου παρεχει περισοτερες ευκολειες.......-bye-

για τη SUMIKO BLUE POINT mk2 τι εχετε να πειτε σε συγκριση με την DENON 160dl θα εχω καλυτερη αποδοση για rock, hard rock μουσικη και επισης η τοποθετηση της ειναι ευκολη δουλεια ή να επαιρνα μια της rega κεφαλη.

Last edited:
Πιο straight κεφαλή...
Έζησα μαζί της πολλά χρόνια και δένει καλά με το Rega...

Αλλά εσύ ανεβαίνεις και πας σε τιμή! Μου θυμίζεις εμένα! :flipout:

Ασε Φιλε εχω τον αδερφο μου και ενα φιλο που με τσιτωνουνε ρε γα....το, εχω παει και γω δε ξερω που.Με εχουν τρελανει "ακριβο πικαπ για να παιξει θελει και ακριβη κεφαλη" τι να τους κανω αμα δε τους ακουσεις θα σου λενε αλλα μετα.

Πιο straight κεφαλή...
Έζησα μαζί της πολλά χρόνια και δένει καλά με το Rega...

Αλλά εσύ ανεβαίνεις και πας σε τιμή! Μου θυμίζεις εμένα! :flipout:

μην του πεις ολη την ιστορια και τρελαθει ο ανθρωπος!:flipout:
πες μονο που κατεληξες.....:grinning-smiley-043

Ασε Φιλε εχω τον αδερφο μου και ενα φιλο που με τσιτωνουνε ρε γα....το, εχω παει και γω δε ξερω που.Με εχουν τρελανει "ακριβο πικαπ για να παιξει θελει και ακριβη κεφαλη" τι να τους κανω αμα δε τους ακουσεις θα σου λενε αλλα μετα.

Κοίταξε και εμένα ένας φίλος μου τα ίδια έλεγε και στο τέλος κατέληξε να χαλάσει τα διπλά αποκλείστικά με δική του επιλογή κατόπιν ακροάσεων,υπόψιν το παιδί ήταν άσχτεο με το σπόρ απλά του αρέσει πολύ να ακούει μουσική.
Τώρα η επιλογή σου βασικά εξαρτάται απο τί χρήση προτίθεσαι να κάνεις με το πικάπ που θα αγοράσεις. Αν το θές για να ακούσεις μερικούς σκονισμένους δίσκους που έχεις ή που κληρονόμησες απο κάποιο πατάρι και αυτό ήταν, υπάρχχει και το rpm 1 με 180 ευρώ(με κεφαλή) το οποίο αφού σου φύγει η περιέργεια το βάζεις και αυτό στο πατάρι χωρίς τύψεις.
Εάν όμως σε γοητεύει το βινύλιο και νιώθεις την "φαγούρα" να ασχοληθεις μαζί του και είσαι περίεργος να ακούσεις την περίφημη πια ποιότητα του και να ζήσεις τις μεγάλες στιγμές που σου εγγυώμαι μπορεί να σου προσφέρει σαν format τότε να είσαι σίγουρος οτι καποια στιγμή και όχι πολύ μακριά θα το αλλάξεις το debut εκτός κιάν είσαι τελείως άφραγκος.
Το planar 5 απο την άλλη είναι ένα πολύ σοβαρό πικάπ το οποίο θα πρέπει να πάς πολύ ψηλότερα για να το αναβαθμίσεις χώρια που αναβαθμίζεται και χωρίς να το αλλάξεις άρα είναι μία λύση για να "αράξεις" μαζί του για χρόνια και θα παίξει πολύ καλύτερα απο ότι φαντάζεσαι και με την κεφαλή και το phono που έχεις επιλέξει απλά θα ξέρεις οτι υπάρχουν κιάλλες δυνατότητες για ουσιαστκή αναβάθμιση στο μέλλον.
Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν όσο για τον αδερφό σου και τον φίλο του σίγουρα θα σου λένε άλλα αφου το ακούσουν...

Αυτά τα "λίγα" ΑΑ! και η sumico νομίζω οτι θα ταιριάξει πιο πολύ στα μουσικά σου γούστα χωρίς να σημαίνει οτι η denon ενε είναι καλή η οτι δεν θα σου αρέσει..

Last edited:
Επίσης θυμήσου την διαχρινική αξία των λαικών ρήσεων όπως "Στην βράση κολάει το σίδερο, Το πολύ το κυριελείσον το βαριέται κιο παπάς"

μην του πεις ολη την ιστορια και τρελαθει ο ανθρωπος!:flipout:
πες μονο που κατεληξες.....:grinning-smiley-043

Παράδειγμα προς αποφυγήν είμαι...

Από τα 1.500 ευρώ ξεκίνησα στα 6.200 κατέληξα... :bigcry:

Μην τους ακούς μάναμ...

Παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια που μου προσφερατε.Τελικα κατεληξα στο project 1xpression 3 με κεφαλη sumico blyepoint No2 και με το phono stage της cambridge Azur 640p.ΠΑιζει τρομακτικα ωραια το συστημα σε συγκριση με το cd player(cambridge 640) που εχω.Πιστευω οτι εκανα μια πολυ καλη επιλογη αν και θα μπορουσα να ειχα παρει και καλυτερα αν διεθετα περισσοτερα λεφτα αλλα για αρχη ειναι καλο.

Εκανες εξαιρετική επιλογή, είσαι στον σωστό δρόμο.
Με το πικάπ/κεφαλή που αγόρασες CD θα αγοράζεις μόνο ότι δεν βρίσκεις σε δίσκο και το θές απεγνωσμένα...