Αγορα Πικαπ

Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

Εκανες εξαιρετική επιλογή, είσαι στον σωστό δρόμο.
Με το πικάπ/κεφαλή που αγόρασες CD θα αγοράζεις μόνο ότι δεν βρίσκεις σε δίσκο και το θές απεγνωσμένα...

τελικα φιλε ειχες δικιο το ξεχασα κιολας ουτε που τα κοιταω οταν παω σε δισκαδικο κριμα παντως γιατι το meropolis δε θα με ξαναδει και ειχα δημιουργησει και φιλιες λετε να ξαναφερει δισκους γιατι οπως βλεπω ξαναανεβαινει η αγορα.

Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

Γιά δες και εδω...

http://www.recordhouse.gr/

Ωραιο καταστημα και μεγαλη ποικιλια απο οτι βλεπω θα το τιμησω να εισαι σιγουρος.Μεχρι τωρα κατι σε μεταχειρισμενο αγοραζα αλλα τωρα θα παω και απο κει να δω κανα καινουργιο.

Nα πάς είναι εξαιρετικά παιδιά και πολύ εξυπηρετικά.
Επίσης θα εκπλαγείς απο την ποικοιλία που μπορείς να βρείς σε καινούριο βινύλιο απο παλιές και απο καινούριες κυκλοφορίες.
Δυστυχώς τις κυκλοφορίες ελληνικής δισκογραφίας σε βινύλιο θα τις χαρακτήριζα τουλάχιστον αναιμικές..
Τέλος οι τιμές καμιά φορά μπορεί να είναι λιγο πιό τσιμπημένες σε βινύλιο αλλά η μικρή στην πλειοψηφία των τίτλων διαφορά δικαιολογείται απο την ποιότητα και απο την χαρά που παίρνεις..
Εγώ πάντως "ματώνω" εκεί τακτικά.

Καλωσήλθες στον μαγικό κόσμο της ανναγενημένης αγοράς του βινυλίου το οποίο περνά την δεύτερη νιότη του!..

Καλησπέρα στους φίλους του avclub.
Αυτό τον καιρό είμαι σε φάση αναζήτησης ενός πικάπ, το οποίο σκοπεύω να αγοράσω στο άμεσο μέλλον και θα ήθελα την βοήθεια σας..
Δίσκους δεν έχω πάρα πολλούς, καθώς τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια άκουγα αποκλειστικά cds. Άρα ουσιαστικά ξεκινάω από το μηδέν. Yπολογίζω να διαθέσω περί τα 1.000 (πικαπ, phono και κεφαλή). Δεν θέλω να διαθέσω κάποιο μεγάλο ποσό για phono και κεφαλή, καθώς σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση στα επόμενα 1-2 χρόνια, αγοράζοντας κάτι καλύτερο.
Το πικαπ θα συνδεθεί με : Unison Research Unico Ampl., Unico CD, Audio Spectrum Artemis.
Έχω μάλλον καταλήξει για phono στο Azur 640p. Δεν ξέρω εάν σε αυτά τα χρήματα ( 135) παίζει κάτι άλλο καλύτερο.
Για πικάπ έχω καταλήξει στα:
-Project RPM 6 ( 730 χωρίς κεφαλή)
-Project 2 experience ( 780 χωρίς κεφαλή)
-Project RPM 5 ( 515 με κεφαλή)
-Clearaudio Emotion ( 1.100 με κεφαλή)
-Rega P3-24 ( 520 χωρίς κεφαλή)
Βρήκα τις ανωτέρω τιμές σε Ελληνικά καταστήματα, οπότε δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει και κάτι καλύτερο.

Καταλαβαίνω ότι στην λίστα συγκρίνονται μάλλον ανόμοια πράγματα, αλλά στην επιλογή θα ήθελα να βάλω και τους παράγοντες value for money, δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον (δεν μιλάω βέβαια για τρελά πράγματα) και συμβατότητας με το υφιστάμενο μου σύστημα.
Επίσης είναι ασφαλής (όσον αφορά την παραλαβή του πικάπ χωρίς ζημιές) η παραγγελία σε ξένα e-shops, καθώς οι τιμές σε κάποια συστήματα είναι αρκετά χαμηλότερες;

Ακούω κυρίως Rock, Hard Rock, Heavy Metal και Jazz. Επίσης λόγω του ότι κατοικώ στο Ηράκλειο, μάλλον είναι δύσκολο να ακούσω στημένο το κάθε πικαπ.

Θα εκτιμήσω κάθε συμβουλή -bye-

Πρώτη επιλογή το experience δέυτερη το emotion (εγώ αυτό θα έπαιρνα αλλα είμαι και clearaudiάκιας..)

Πάντως αν μπορείς να κάνεις μια μικρή υπέρβαση (η τιμή του είναι κοντά στου emotion αν όχι η ίδια μιλάμε για 100 ευρώ διαφορά περίπου) και πάς στο RPM9.1 δεν θα το μετανιώσεις μιλάμε για μοναδικό value for money και μια καθαρά hi end υλοποίηση προσιτή και αναβαθμίσιμη με την οποία μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά στο μέλλον χωρίς να ξεπουπουλιαστείς ένα πικάπ για να σου μείνει ..εκτός κιάν σε τρώει ο κωλαράκος σου..

http://www.needledoctor.com/Pro-Ject-Turntable-RM9-1?sc=7&category=947

Last edited:
Πρώτη επιλογή το experience δέυτερη το emotion (εγώ αυτό θα έπαιρνα αλλα είμαι και clearaudiάκιας..)

Πάντως αν μπορείς να κάνεις μια μικρή υπέρβαση (η τιμή του είναι κοντά στου emotion αν όχι η ίδια μιλάμε για 100 ευρώ διαφορά περίπου) και πάς στο RPM9.1 δεν θα το μετανιώσεις μιλάμε για μοναδικό value for money και μια καθαρά hi end υλοποίηση προσιτή και αναβαθμίσιμη με την οποία μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά στο μέλλον χωρίς να ξεπουπουλιαστείς ένα πικάπ για να σου μείνει ..εκτός κιάν σε τρώει ο κωλαράκος σου..

http://www.needledoctor.com/Pro-Ject-Turntable-RM9-1?sc=7&category=947
μα αυτό είναι το θέμα...δεν με τρώει καθόλου:flipout:
Το clearaudio τι διαφορά έχει στον ήχο από το experience;
Διάβασα στο forum ότι κάποιοι τα θεωρούν λίγο ψυχρά.

Tί να σου πώ πρέπει να τα ακουσεις, πάντως όσοι λένε οτι τα clearaudio είναι ψυχρά "παίξουν σαν cd" κ.λ.π. σφάλουν τραγικά.
Προσωπικά θεωρώ τα πικάπ της εταιρίας αυτής είναι απο τα πιό σωστά αφού έχουν στην λογική τους τον σεβασμό στην ηχογράφηση και όχι στο μέσο δηλαδή δεν ακούγονται "κάπως" (ειδικά τώρα με το μαγνητικό πηγάδι) και όταν η ηχογράφηση έχει χροιές και "ζεστό ήχο" θα τα πάρεις με το κιλό εάν είναι "στεγνή" αυτό θα πάρεις γιατι αυτό ετοίμασε ο μηχανικός ήχου με τον καλλιτέχνη για εσένα και εννοείται οτι εξάγουν την μαγεία που ο μαυρος δίσκος μπορεί να σου δώσει με ολοκληρωτικό τρόπο πάντα στα μέτρα και σταθμά της εκάστοτε κατηγορίας τιμής.
Τα pro-ject έχουν τον δικό τους χαρακτήρα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αυτός είναι άσχημός η αλοιώνει την ηχογράφηση (απλά δεν αποδίδουν τις εγγραφές με τόσο απόλυτα τεχνοκρατικό τρόπο).
Γενικά τον ήχο τους θα τον χαρακτήριζα ζωηρό αλλα ξεκούραστο, γλυκό με τα ακρα διακριτικά τραβηγμένα πίσω και τις μεσαίες που αποδίδουν υπέροχα μπροστά χωρίς όμως φουσκώματα.
Και οι δύο μάρκες θα παίξουν τα πάντα υπέροχα απλά διαλέγεις σχολή.
Τέλος μια ακόμη παρατήρηση αν και τα δύο πικάπ είναι εφάμιλλα στην ποιότητα κατασκευής ο βραχίονας satisfy κατασκευαστικά είναι καλύτερος απο τον pro-ject (πιό "δεμένος" και μηχανολογικά άρτιος) επίσης το emotion αναβαθμίζεταί με το μαγνητικό πηγάδι (cmb) αα! και απο το RPM 9 και πέρα ο ήχος των pro-ject αλλάζει και γίνεται πιό "καθαρός" και ουδέτερος ρέποντας προς την άλλη σχολή.

Ούφ αυτιά...
Ελπίζω να σε κάλυψα.

χμ....
Η λογική λέει project ενώ η διαίσθηση clearaudio....
Με δεδομένο ότι το clearaudio έρχεται με κεφαλή (Aurum classics wood) τo project με τι κεφαλή θα μπορούσε να συνδυασθεί;
Επιπρόσθετα με το phono που έχω εντοπίσει τι παίζει;

αν και ειμαι λατρης της clearaudio μου αρεσει πολυ το xperience με μια blue point sumiko ή blue point special!
Βεβαια το μικρο της clearaudio προσφερει καλυτερη μηχανολογικη κατασκευη συν οτι μπαινει το μαγνητικο πηγαδι!!!

H sumico αποτελεί μια "ιδανική" επιλογή για project.Εγώ πάντως φόρεσα την clearaudio aurum alpha στο RPM5 της αδελφής μου με θεσπέσια αποτελέσματα,βέβαια η sumico blue point είναι ελαφρώς ανώτερη κατηγορία τιμής άρα και υποθέτω λιγότερο η περισσότερο καλύτερη αλλα προσωπικά δεν την έχω ακούσει,φυσικά δεν θα είναι τυχαίο που αυτή η μάρκα την δίνει ο ορφέας και η pro-ject σαν πρώτη επιλογή για τα πικάπ της εταιρίας.
Επίσης μία εξαιρετική επιλογή και για τα δύο πικάπ είναικαι η BENZ MC20E2 την οποία φοράει το xpression III μιας φίλης μου και για τα λευτά της (180 ευρώ ) μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι "βγάζει αγγέλους" τουλάχιστον ηχοχρωματικά.
Και οι τρεις αυτές κεφαλές είναι κοντά στην "λογική" (ηχο) τους οπότε αν σε μπέρδεψα όποια και να βάλεις σίγουρα θα το ευχαριστηθείς πράγμα το οποίο είναι και το ζητούμενο. ;)

Δές και εδώ.

http://www.needledoctor.com/Benz-Micro-MC20E2?sc=7&category=1103

http://www.needledoctor.com/Sumiko-Blue-Point-No-2

http://www.needledoctor.com/Clearaudio-Aurum-Classic?sc=7&category=12255

Το phono της cambridge δεν το έχω ακούσει,πάντως να ξέρεις δύο πράγματα.
Πρώτον οτι το phono stage παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απο ότι υποψιάζεσαι στην απόδοση ενός αναλογικού setup.
Δεύτερον επειδή προφανώς οι εταιρίες που κατασκευάζουν phono stage το έχουν αντιληφθεί αυτό υπάρχουν πολλές υπρερτιμημένες υλοποιήσεις εκει έξω γιαυτό πρίν τα ακουμπήσεις χοντρά κάποια μέρα ακουσε το οπωσδήποτε γιατι μπορεί να κλαίς με μαύρο δάκρυ μετα.
Ασφαλείς επιλογές που θα ταιριάξουν "γκαραντί" με αυτά που σκέυτσαι να πάρεις είναι τα clearaudio nano phono και pro-ject phono box mm ,phono box II τα οποία είναι και μέσα στο κοστολόγιο σου παίζοντας πολύ καλύτερα απο ότι κοστίζουν και επειδή έχει τύχει να έχω και λίγο ιδίαν πείρα ξέρω οτι θα σε καλύψουν και με το παραπάνω
Ρίξε μια ματιά.

http://www.tnt-audio.com/ampli/phonobox_e.html

http://www.hifi-phono-house.com/product_info.php?language=en&products_id=7680

http://www.audioenz.co.nz/2007/project_phono.shtml

Καλησπέρα στους φίλους του avclub.
Αυτό τον καιρό είμαι σε φάση αναζήτησης ενός πικάπ, το οποίο σκοπεύω να αγοράσω στο άμεσο μέλλον και θα ήθελα την βοήθεια σας..
Δίσκους δεν έχω πάρα πολλούς, καθώς τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια άκουγα αποκλειστικά cds. Άρα ουσιαστικά ξεκινάω από το μηδέν. Yπολογίζω να διαθέσω περί τα 1.000 (πικαπ, phono και κεφαλή). Δεν θέλω να διαθέσω κάποιο μεγάλο ποσό για phono και κεφαλή, καθώς σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση στα επόμενα 1-2 χρόνια, αγοράζοντας κάτι καλύτερο.
Το πικαπ θα συνδεθεί με : Unison Research Unico Ampl., Unico CD, Audio Spectrum Artemis.
Έχω μάλλον καταλήξει για phono στο Azur 640p. Δεν ξέρω εάν σε αυτά τα χρήματα ( 135) παίζει κάτι άλλο καλύτερο.
Για πικάπ έχω καταλήξει στα:
-Project RPM 6 ( 730 χωρίς κεφαλή)
-Project 2 experience ( 780 χωρίς κεφαλή)
-Project RPM 5 ( 515 με κεφαλή)
-Clearaudio Emotion ( 1.100 με κεφαλή)
-Rega P3-24 ( 520 χωρίς κεφαλή)
Βρήκα τις ανωτέρω τιμές σε Ελληνικά καταστήματα, οπότε δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει και κάτι καλύτερο.

Καταλαβαίνω ότι στην λίστα συγκρίνονται μάλλον ανόμοια πράγματα, αλλά στην επιλογή θα ήθελα να βάλω και τους παράγοντες value for money, δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον (δεν μιλάω βέβαια για τρελά πράγματα) και συμβατότητας με το υφιστάμενο μου σύστημα.
Επίσης είναι ασφαλής (όσον αφορά την παραλαβή του πικάπ χωρίς ζημιές) η παραγγελία σε ξένα e-shops, καθώς οι τιμές σε κάποια συστήματα είναι αρκετά χαμηλότερες;

Ακούω κυρίως Rock, Hard Rock, Heavy Metal και Jazz. Επίσης λόγω του ότι κατοικώ στο Ηράκλειο, μάλλον είναι δύσκολο να ακούσω στημένο το κάθε πικαπ.

Θα εκτιμήσω κάθε συμβουλή -bye-

Πάντως και το rega p3-24 είναι ένα τίμιο πικάπ ειδικά για την τιμή του. Δεν είναι τυχαίο που εμφανίστηκε και αυτό το μηνά (Dec 08) στο sterophile στην κατηγορία 2008 products of the year -joint budget products.

Πάντως και το rega p3-24 είναι ένα τίμιο πικάπ ειδικά για την τιμή του. Δεν είναι τυχαίο που εμφανίστηκε και αυτό το μηνά (Dec 08) στο sterophile στην κατηγορία 2008 products of the year -joint budget products.

Θα συμφωνήσω αλλά στην κατηγορία που κινείται ο φίλος μάλλον προς το planar 5 θα του πρότεινα να κινηθεί.