ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Η PQ6000 για παράδειγμα έχει πιό λουσάτο παρουσιαστικό. Η εικόνα ίδια και στις 3 τηλεοράσεις, απολύτως καμία διαφορά (δεν γνωρίζω άν κάποιο από αυτά έχει αντιανακλαστική επίστρωση ή όχι όπως π.χ τα μοντ. της Panasonic - δεν παρατήρησα πάντως κάποια διαφορά). Παραδίπλα η "περίφημη" Plasma U10 (550 ευρώ). Τώρα γιατί μου φάνηκε υποδεέστερη η εικόνα της σε σύγκριση με τις φτηνότερες LG (όλες έπαιζαν το TransformersII) δεν ξέρω και δεν θα το αναλύσω γιατί θα μου την πέσουν και οι ειδικοί του site .

Την PQ3000 που την εχω δει εχει (στο καταστημα τουλαχιστον αγνωστο με τι ρυθμισεις) πιο "εντυπωσιακη" εικονα , τα χρωματα δηλαδη πιο εντονα (σε βαρος της ακριβειας ομως) και πιο φωτεινη...

Σε Bluray ομως χανει καθως δεν δειχνει τις λεπτομερειες που δειχνει μια Full HD επειδη εχει χαμηλοτερη αναλυση...

Συνολικα προκειται για πολυ καλη προταση ...

Last edited:
Πήγα σε ένα κατάστημα "Πλαίσιο" και είδα ότι στις 42'' η PQ 2000 = 420 euro , PQ 3000 = 499 euro PQ 6000= 470 euro !!!!!!!!!!!! Δηλαδή η PQ6000 φτηνότερη κατά 30 ευρώ από την PQ3000 !!!!!!!! και "μόλις" 50 ευρώ ακριβότερη από την PQ2000. Ουσιαστικά "μιλάμε" για ίδιες τηλεοράσεις με ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με μόνη διαφορά το θέμα αισθητικής της "κάσας" και κατά πόσο παίζει ταινίες μέσω του USB.
Η PQ6000 για παράδειγμα έχει πιό λουσάτο παρουσιαστικό. Η εικόνα ίδια και στις 3 τηλεοράσεις, απολύτως καμία διαφορά (δεν γνωρίζω άν κάποιο από αυτά έχει αντιανακλαστική επίστρωση ή όχι όπως π.χ τα μοντ. της Panasonic - δεν παρατήρησα πάντως κάποια διαφορά). Παραδίπλα η "περίφημη" Plasma U10 (550 ευρώ). Τώρα γιατί μου φάνηκε υποδεέστερη η εικόνα της σε σύγκριση με τις φτηνότερες LG (όλες έπαιζαν το TransformersII) δεν ξέρω και δεν θα το αναλύσω γιατί θα μου την πέσουν και οι ειδικοί του site . :argue:Γεγονός πάντως ότι για ΠΡΩΤΗ φορά κατάλαβα τα λεγόμενα των Yperion, Czoun, J L ? και άλλων περί φυσικών χρωμάτων τα υπέρ της εικόνας των Plasma. Είδα το πράσινο το αληθινό, το γαλάζιο, ακόμη και το λευκό ! σε σύγκριση με τις Phillips LCD που ρούφαγαν την σκόνη τους. Οι μάγκες στο Πλαίσιο κοντά/μπροστά από τις τηλεοράσεις είχαν κλείσει τα φώτα/προβολείς οροφής και μπορούσες να δείς επιτέλους σε ρεαλιστικές συνθήκες Plasma εν δράση. Και αφού είδα το φώς το αληθινό και για πρώτη φόρα είδα με τα μάτια μου ότι όντως οι Πλάσμα σε "σωστές" συνθήκες" υπερτερούν χρωματικά έστω (σε θέματα γρήγορης κίνησης δεν κατάλαβα διαφορές) ξαφνικά πέφτει το μάτι μου σε μία Samsung 40''Β650 και αναθεώρησα επί τόπου την άποψή μου περί LCD . Μακράν η καλύτερη στα μάτια μου ! Το πρόβλημα? Κόστιζε σχεδόν 1000 ευρώ. Ασχετη σύγκριση από τη στιγμή που κοστίζει τα διπλά χρήματα.
Έχω την εντύπωση ότι η Samsung μάλλον παίζει μπάλα μόνη της με την Sony να ακολουθεί.
Συγγνώμη για το μακροσκελές, με βλέπω για πλάσμα ! αλλά δεν πρόκειται να την στρώσω , να πάει να μα^%θεί

Σε ποιο πλαίσιο πήγες?

η 40Β650 κάνει 800 με εγγύηση ελληνικης αντιπροσωπείας κανονικα..
http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.html?keyphrase=40B650

βέβαια και πάλι είναι μεγάλη διαφορα

LG 42PQ2000 - USB hack

η διαδικασία που έπαιξε στην δικιά μου 42PQ2000
OK πατημένο ταυτόχρονα στο τηλεκοντρόλ και TV (3ο κουμπι απο αριστερα)
0 0 0 0 για κωδικό
Tool Option (με το ΟΚ)
Media Player -> EMF-PMM
έξοδος και επανεκκίνηση της TV

τώρα Menu -> USB -> (ωωωππ) Movie List !

πηγή 1 (πιο κάτω που λέει για PQ)

κι ένα βιντεοPQ2000 usb hack

αναφορές από avforums.com (για την PQ3000) που φαίνεται πως διαφέρουν τα firmware

Σημ. με MENU+MENU πατημένα σε πάει σε άλλο menu που βλέπεις ώρες λειτουργίας και άλλα ενδιαφέροντα ή μη

@ Czoun,

Plaisio Πειραιά. Την U10 την είχαν στο ντισπλέι/καρτελάκι τιμής στα 600 και εάν ήθελες να την παραγγείλεις το "σύστημα" τους έλεγε τιμή 550 (σε όλες τις τιμές που έχω αναφέρει εννοείται ότι παίρνεις και 1 ευρώ ρέστα:flipout:). Η "πλάκα" είναι ότι βλέποντας την U10 δίπλα σε άλλες 42''άρες νομίζεις ότι πρόκειται για μικρότερη τηλεόραση εξαιτίας του μικρότερου ύψους της (4-4,5 εκατοστά-έχει χαμηλότερη βάση). Αξίζει άραγε τα 130 επιπλέον ευρώ για να την προτιμήσει κάποιος από την PQ2000 ? εάν δεν βλέπει blue ray, κλπ.......

Την PQ3000 που την εχω δει εχει (στο καταστημα τουλαχιστον αγνωστο με τι ρυθμισεις) πιο "εντυπωσιακη" εικονα , τα χρωματα δηλαδη πιο εντονα (σε βαρος της ακριβειας ομως) και πιο φωτεινη...

Σε Bluray ομως χανει καθως δεν δειχνει τις λεπτομερειες που δειχνει μια Full HD επειδη εχει χαμηλοτερη αναλυση...

Συνολικα προκειται για πολυ καλη προταση ...

@Yperion, Δεν ξέρω γιατί παίζει έτσι η U10 στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, αλλά με αυτή την εικόνα που δείχνει θα πουλήσει μόνο σε "ειδικούς". Προχθές που πήγα στο Μαρκτ με τον αδελφό μου και ένα φίλο, η πρώτη που απόρριψαν ήταν η U10 ενώ έπαιζε ανάμεσα σε μια PQ3000 και μια 47LH3000. Και η γνώμη τους δεν άλλαζε ακόμα και όταν προσπάθησα να τους εξηγήσω τι γίνεται. Πόσο μάλλον που παραδίπλα έπαιζε μια 46S10 η οποία έπαιζε μια χαρά και τους άρεσε.

@mce22, Αρχίζω και ψήνομαι για 50PQ2000....:devil-smiley-029:

@mce22, Αρχίζω και ψήνομαι για 50PQ2000....:devil-smiley-029:

στις 50", αν ισχύουν οι χαμηλές τιμές στο σκρουτζ (620 η PQ & 880 η U10)
τότε η διαφορά είναι αρκετά σημαντική [+42%]
που κάνει όντως την 50PQ2000 μια άκρως δελεαστική (και ταυτόχρονα ποιοτική) πρόταση

εμένα με ενοχλούσε (και ακόμα με ενοχλεί) το +50% για 8" (από 42" σε 50")

@Yperion, Δεν ξέρω γιατί παίζει έτσι η U10 στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, αλλά με αυτή την εικόνα που δείχνει θα πουλήσει μόνο σε "ειδικούς".

Δεν νομιζω οτι 85 μελη του φορουμ που την εχουν αγορασει ειναι "ειδικοι"...και αν δεις τα σχολια ειναι απο θετικα εως διθυραμβικά...

Αλλωστε τυχαινει απο καταστημα σε καταστημα μια τηλεοραση να δειχνει και χαλια λογω ρυθμισεων η φωτισμου...κατι που φυσικα αλλαζει σπιτι...

Απο εκει και περα ο καθενας μετραει να ειναι ευχαριστημενος με την αγορα που εχει κανει...αν εσενα σου φαινεται καλυτερη η PQ τοτε θα ειναι κριμα να μην την αγορασεις και να φορτωθεις με το ζορι καποια αλλη...

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Θα ήθελα την άδειά σου να μεταφέρω τα μηνύματα με τις εντυπώσεις σου στο νήμα κατόχων της τηλεόρασης...

LG PQ2000/3000 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

....μιας και αφορούν το συγκεκριμένο μοντέλο....;)

πιο σημαντικό (για μεταφορά) θεωρώ το post για το usb hack

φυσικά και έχεις την άδεια να τα μεταφέρεις, ευγενικό που ρωτάς.
Αν διευκολύνει, για να μην γίνει μπλε μαρέ το παρών thread, μπορώ να τα κάνω Copy-Paste στο κεντρικό thread, let me know

στις 50", αν ισχύουν οι χαμηλές τιμές στο σκρουτζ (620 η PQ & 880 η U10)
τότε η διαφορά είναι αρκετά σημαντική [+42%]
που κάνει όντως την 50PQ2000 μια άκρως δελεαστική (και ταυτόχρονα ποιοτική) πρόταση

εμένα με ενοχλούσε (και ακόμα με ενοχλεί) το +50% για 8" (από 42" σε 50")

http://www.displaywars.com/42-inch-16x9-vs-50-inch-16x9

41.72% larger area

πιο σημαντικό (για μεταφορά) θεωρώ το post για το usb hack

φυσικά και έχεις την άδεια να τα μεταφέρεις, ευγενικό που ρωτάς.
Αν διευκολύνει, για να μην γίνει μπλε μαρέ το παρών thread, μπορώ να τα κάνω Copy-Paste στο κεντρικό thread, let me know

Γράψε ένα post στο νήμα κατόχων, με συγκεντρωμένες τις εντυπώσεις σου για το μοντέλο και ότι άλλο νομίζεις ότι αξίζει να αναφερθεί, για να μπορέσουν να το διαβάσουν και άλλα παιδιά που έχουν την τηλεόραση και δεν διαβάζουν πλέον την κατηγορία της 'Αγοράς τηλεόρασης'...μιας και έχουν τηλεόραση και παρακολουθούν μόνο το νήμα που τους ενδιαφέρει για εξελίξεις σχετικά με την συσκευή τους....;)

Δεν νομιζω οτι 85 μελη του φορουμ που την εχουν αγορασει ειναι "ειδικοι"...και αν δεις τα σχολια ειναι απο θετικα εως διθυραμβικά...
Δεν με κατάλαβες ή εγώ δεν το είπα καλά. Τα σχόλια εγώ τα έχω δει και τα ξέρω, αυτό που εννοώ είναι ότι η εταιρεία πρέπει να φροντίζει τα παιδιά της διαφορετικά αν θέλει να πουλάει στις μάζες, γιατί με την παρουσίαση αυτή, δεν πουλάει σε έναν απλό άνθρωπο που δεν ασχολείται.

Αλλωστε τυχαινει απο καταστημα σε καταστημα μια τηλεοραση να δειχνει και χαλια λογω ρυθμισεων η φωτισμου...κατι που φυσικα αλλαζει σπιτι...
Αυτό που τόσο καιρό δεν έχω καταλάβει είναι γιατί η συγκεκριμένη τηλεόραση δείχνει χάλια σε ορισμένα καταστήματα και όχι πχ η S10, V10, G10, Samsung, LG. Αν είναι αυτό που λέτε ότι οι υπόλοιπες έχουν επιστρώσεις για τις αντανακλάσεις, τότε να συμπεράνω ότι δεν έχει η U10 που κοστίζει 900 αλλά έχει η PQ2000 που κοστίζει 600?? Αν συμβαίνει αυτό το βρίσκεις σωστό?

Απο εκει και περα ο καθενας μετραει να ειναι ευχαριστημενος με την αγορα που εχει κανει...αν εσενα σου φαινεται καλυτερη η PQ τοτε θα ειναι κριμα να μην την αγορασεις και να φορτωθεις με το ζορι καποια αλλη...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όποια από τις 2 και να πάρει κάποιος δεν την "φορτώνεται", απλά και οι 2 τηλεοράσεις όπως και κάθε καταναλωτικό προϊόν, έχει υπέρ και κατά. Η μία είναι καλύτερη (στην εικόνα), η άλλη είναι φτηνότερη (έχει πια και αυτό νόημα τώρα που αλλάζουν οι τεχνολογίες με ρυθμούς υπολογιστών).
Γιαυτό ήρθα εδώ στο AVClub να ακούσω τους ανθρώπους που τις έχουν. Το θέμα είναι ότι καλά λόγια λένε οι κάτοχοι και των 2 τηλεοράσεων....
...

Αυτό που τόσο καιρό δεν έχω καταλάβει είναι γιατί η συγκεκριμένη τηλεόραση δείχνει χάλια σε ορισμένα καταστήματα και όχι πχ η S10, V10, G10, Samsung, LG. Αν είναι αυτό που λέτε ότι οι υπόλοιπες έχουν επιστρώσεις για τις αντανακλάσεις, τότε να συμπεράνω ότι δεν έχει η U10 που κοστίζει 900 αλλά έχει η PQ2000 που κοστίζει 600?? Αν συμβαίνει αυτό το βρίσκεις σωστό?

Εγω σε 2 καταστηματα που ειχα παει οπως εδειχνε η G10 εδειχνε και η U10 , οι διαφορες ηταν ελαχιστες...

Επισης μου εχει τυχει να δειχνει καλα η PQ3000 και να δειχνει χαλια η PS6000 που εχει διπλασια τιμη , η η 50Β650 να δειχνει χαλια σε ενα καταστημα και τελεια σε αλλο...

Οι τηλεορασεις γενικα ειναι με τυχαιες ρυθμισεις στις περισσοτερες περιπτωσεις εχω ακουσει ομως οτι ορισμενες εταιρειες οπως η Samsung και η LG εχουν ειδικους τεχνικους που γυρνανε σε ολα τα μεγαλα καταστηματα και ρυθμιζουν τις "δικες" τους τηλεορασεις και αν βρουν και κανα ανταγωνιστικο μοντελο του χαλανε την εικονα επιτηδες...

Δεν εξηγειται αλλιως να εχει ρυθμιση "cinema" μια U10 οπως αναφερθηκε στο αλλο νημα , αυτη η ρυθμιση ειναι για ταινιες με χαμηλο φωτισμο , καμια σχεση με χωρο καταστηματος που οι περισσοτερες παιζουν με το "δυναμικο" (τερμα αντιθεση , φωτεινότητα , χρωματα κτλ).

Επιστρωση για ανακλασεις σε πλασμα που να την κανει οπως ειναι μια ματ LCD δεν υπαρχει , οτι ανακλασεις εχει η U10 τις ιδιες και χειροτερες εχει η PQ3000....

Eνα παραδειγμα...

last_samurai.jpg

last_samurai1.jpg

Ποια απο τις δυο φωτογραφιες ειναι η "σωστη"?

Αν τις δεις στο καταστημα η τηλεοραση που θα σου φανει καλυτερη ειναι η κατω , μαλιστα η PQ3000 που ειχα δει ειχε ακομη πιο "καμμενα" χρωματα (αγνωστο με τι ρυθμισεις , δεν υπηρχε τηλεκοντρολ)...

Αυτό που (συνήθως) βλέπω στα καταστήματα είναι το παρακάτω (το φωτοσόπιασα λιγάκι :D):

PQ2000
http://picasaweb.google.com/lh/photo/5GQxfTAuPPiVA3wCYXKLeQ?feat=directlink

U10
http://picasaweb.google.com/lh/photo/SdQNC79xKNjIcrd75g-QrQ?feat=directlink

Υπερκορεσμένα χρώματα έχω δει και στη U10 (προφανώς δυναμική ρύθμιση). Αλλά στην PQ δεν βλέπω αυτό που λες, συνήθως προς την απαλή είναι η αντίθεσή της και λόγω φωτισμού απλά η U10 φαίνεται να το παρακάνει.
copy.png

Αυτό περίπου έχω δει και εγώ με την U10 σε καταστήματα. Θολή/αχνή εικόνα συγκριτικά και με άλλες πλάσμα δίπλα+παραδίπλα. Το φαινόμενο είναι πιό έντονο όσο ο φωτισμός του καταστήματος είναι πιό δυνατός (που δεν δείχνει όμως να επηρεάζει τόσο άλλες Πλάσμα).

Τώρα εάν μεταμορφώνεται προς το καλύτερο η εικόνα στο σπίτι δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά εάν δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με άλλη τηλεόραση δίπλα. Όσοι είχαν την δυνατότητα αυτής της σύγκρισης έχουν και τον πρώτο λόγο. Το θέμα είναι ότι η εικόνα της δεν εντυπωσιάζει σε κατάστημα , ενώ άλλες φτηνότερες το πετυχαίνουν.

Όπως και να το κάνουμε το φανταχτερό πάντα πιάνει το μάτι σε σχέση με το "σωστό". Και στο δρόμο το φανταχτερό κ.λ.ράκι θα προσέξει κάποιος. Δεν θα περιμένει να πάει στο σπίτι το "σωστό" για να δει πως "παίζει" σε χαμηλό φωτισμό.

Υπαρχουν φωτογραφιες στο νημα της U10 που δειχνουν τι μπορει να κανει...πχ.

0022.jpg

DSC02113.jpg

Και μαλιστα η δικια μου φωτογραφια (πανω) δεν ειναι η καλυτερη δυνατη γιατι μου ειχε βγαλει προβλημα η καμερα και ειναι απο κινητο και ημερα και οχι με σκοτεινο δωματιο οπου προφανως θα εδειχνε ακομη καλυτερα...

Αυτό περίπου έχω δει και εγώ με την U10 σε καταστήματα. Θολή/αχνή εικόνα συγκριτικά και με άλλες πλάσμα δίπλα+παραδίπλα. Το φαινόμενο είναι πιό έντονο όσο ο φωτισμός του καταστήματος είναι πιό δυνατός (που δεν δείχνει όμως να επηρεάζει τόσο άλλες Πλάσμα).

Αυτό ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί άλλες (φτηνότερες) πλάσμα επηρεάζονται πολύ λιγότερο.
Τελικά μήπως η Panasonic παρότι πολύ καλύτερη τηλεόραση δεν είναι τόσο κατάλληλη για καθημερινές συνθήκες θέασης τηλεοπτικών με ήλιο ή σκοτάδι;
Μήπως η LG παρότι χειρότερη είναι καλύτερη σε αυτό το ρόλο;
Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να μάθω, αλλά από όσο ξέρω δεν έχει κανένας και τις 2!:confused: