ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Προχωρα αφοβα... αν εχεις τα χρηματα να την αγορασεις πανε και αγορασε την... δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο σε αυτα τα χρηματα, ειναι πραγματικο κελεπουρι, τοσο απο ποιοτητα κατασκευης οσο και απο ποιοτητα εικονας.

δεν ξερω ποια ακριβως τηλεοραση ειχες πριν, παντως εμενα σε σχεση παντα με τη Philips Lcd 52'' που ειχα πριν, ειναι η μερα με τη νυχτα υπερ της U50, μαλιστα και σε αναλογικο και σε ψηφιακο σημα, και το κυριοτερο η αλλαγη καναλιων με τα ψηφιακα καναλια γινεται σχεδον ακαριεα, σε συγκριση με αυτα που εβλεπα στη Philips, στη Philips απλα εκαναν τον διπλασιο χρονο για να κανεις αλλαγη απο καναλι σε καναλι, (μιλαω παντα για τα Mpeg 4), οσο για τον κοκκο που γραφεις... καλα μη περιμενεις και τελειοτητες, παντα θα υπαρχει κατι που δεν θα σου αρεσει, εδω σε blu-ray ταινιες και υπαρχουν παρα πολλες που εχουν κοκκο και αλλα διαφορα... το θεμα δεν ειναι η τελειοτητα, αλλα να εχεις μια εικονα που στο συνολο της να σε ικανοποιει και οχι να δυσανασχετεις...

Προέρχομαι από CRT 29" Samsung (μοντ. 2004) και είχα πολλές ανησυχίες για την νέα τηλεόραση γιατί φανταζόμουνα ότι τα απλά κανάλια θα δείχνουν χάλια στην τεράστια για μένα διάσταση. Επίσης η μόνη μου εμπειρία παρακολούθησης σε tv λεπτής τεχνολογίας ήταν από μια lg 26άρα lcd (LH3000) των γονιών μου, η οποία με είχε απογοητεύσει με τα ψιλοψόφια χρώματά της παρά τις ρυθμίσεις. Οπότε φαντάζεστε την ανησυχία μου για μια 42άρα. Μετά χαράς μου διαψέυστηκα! Φαντάζομαι βέβαια ότι σε τέτοιου μεγέθους μοντέλα "τρέχουν" περισσότερες τεχνολογίες βελτίωσης εικόνας απ'ότι στις μικρότερες LCD.
Η εικόνα της μοιάζει πολύ φυσική και αρμονική σε σχέση με lcd. Μιλάω πάντα σαν απλός θεατής χωρίς να έχω ιδιαίτερες τηλεοπτικές εμπειρίες.

Υπαρχουν εντυπωσεις και απο αλλους εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1020039&postcount=3

Αυτό που (συνήθως) βλέπω στα καταστήματα είναι το παρακάτω (το φωτοσόπιασα λιγάκι :D):

PQ2000
http://picasaweb.google.com/lh/photo/5GQxfTAuPPiVA3wCYXKLeQ?feat=directlink

U10
http://picasaweb.google.com/lh/photo/SdQNC79xKNjIcrd75g-QrQ?feat=directlink

Υπερκορεσμένα χρώματα έχω δει και στη U10 (προφανώς δυναμική ρύθμιση). Αλλά στην PQ δεν βλέπω αυτό που λες, συνήθως προς την απαλή είναι η αντίθεσή της και λόγω φωτισμού απλά η U10 φαίνεται να το παρακάνει.
copy.png

ρε παιδια μην τρελλαθουμε η δευτερη εικονα ειναι αθλια αποκλειεται η τηλεοραση να εχει τετοια εικονα και ολοι να λενε οτι ειναι τελεια.Μαλλον κατι αλλο παιζει.Σε λιγες μερες θα σας πω και εγω την γνωμη αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι θολη τουλαχιστον οχι τοσο.

ρε παιδια μην τρελλαθουμε η δευτερη εικονα ειναι αθλια αποκλειεται η τηλεοραση να εχει τετοια εικονα και ολοι να λενε οτι ειναι τελεια.Μαλλον κατι αλλο παιζει.Σε λιγες μερες θα σας πω και εγω την γνωμη αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι θολη τουλαχιστον οχι τοσο.

οκ, παρακαλείτε το αξιότιμο φόρουμ, να παύσει να ασχολείται με τα επίγεια (τηλεοπτικά),
μέχρι το αξιότιμο μέλος Sakoulias αποφανθεί περί της τηλεοράσεως ταύτης,
διότι όπως είπε, αποκλείεται να είναι τόσο θολή.

ΥΓ. Μην κάνετε έτσι, για λίγες μέρες θα είναι μόνο! :a0210:

κατι δεν παει καλα με τις φωτογραφιες αυτες. ειδικα η δευτερη μαλλον προερχεται απο καμμενη τηλεοραση. σε καμμια περιπτωση δεν παιζει ετσι η U10
επισης η lg δεν ειναι τοσο σκοτεινη και εχει πιο αληθινα χρωματα απο πολλες lcd.

Έτσι και χειρότερα δείχνει εάν είναι "κακό"ρυθμισμένη (η μόνη εξήγηση).
Πήγα σήμερα σε άλλο κατάστημα για μπανιστήρι με έναν φίλο και εκεί που χάζευα την κάκιστη σκοτεινή, θολή και μαύρο χάλι U10 συγκρίνοντας την εικόνα με τις διπλανές τις, αντιλαμβάνομαι ότι ακριβώς στα δεξιά της η τηλεόραση που την σύγκρινα και έδειχνε καλά ήταν και αυτή U10 !:flipout::flipout::flipout:

Παιδιά συγγνώμη, δεν έγινε αντιληπτό ότι τη δεύτερη φωτό την έφτιαξα στο Photoshop με σκοπό να δείξω στον Yperiona περίπου τι έβλεπα στα καταστήματα και δεν είναι αληθινή(το αναφέρω παραπάνω):
Originally Posted by anargyriotis View Post
Αυτό που (συνήθως) βλέπω στα καταστήματα είναι το παρακάτω (το φωτοσόπιασα λιγάκι ):
.
Παρ' όλα αυτά, πλησιάζουν και οι δύο σε αυτό που έβλεπα στο Μέντια Μαρκτ Περιστερίου με τις τηλεοράσεις αυτές σε 42" δίπλα δίπλα.:grandpa:

Πήγα σήμερα σε άλλο κατάστημα για μπανιστήρι με έναν φίλο και εκεί που χάζευα την κάκιστη σκοτεινή, θολή και μαύρο χάλι U10 συγκρίνοντας την εικόνα με τις διπλανές τις, αντιλαμβάνομαι ότι ακριβώς στα δεξιά της η τηλεόραση που την σύγκρινα και έδειχνε καλά ήταν και αυτή U10 !:flipout::flipout::flipout:

:flipout:

Ακριβώς το αντίθετο. Αν η έρευνα όμως περιοριστεί μόνο σε υπερφωτισμένους χώρους, ούτε σωστή, ούτε πλήρης είναι...

Θα αγόραζε ποτέ κανείς ηχεία και ενισχυτή, έχοντας τα ακούσει μόνο σε χώρο, όπου δουλεύουν μερικές ηλεκτρικές σκούπες γύρω τους; Θα μπορούσε να καταλάβει οτιδήποτε άλλο για την ποιότητα του ήχου, πέρα από το τί παίζει πιο δυνατά;

Ακριβώς το αντίθετο. Αν η έρευνα όμως περιοριστεί μόνο σε υπερφωτισμένους χώρους, ούτε σωστή, ούτε πλήρης είναι...

Θα αγόραζε ποτέ κανείς ηχεία και ενισχυτή, έχοντας τα ακούσει μόνο σε χώρο, όπου δουλεύουν μερικές ηλεκτρικές σκούπες γύρω τους; Θα μπορούσε να καταλάβει οτιδήποτε άλλο για την ποιότητα του ήχου, πέρα από το τι παίζει πιο δυνατά;

Συμφωνώ απόλυτα, παρόλα αυτά ακόμα και σε studio αν ακούσεις ένα ενισχυτή, θα καταλάβεις πως παίζει και όχι πως θα παίζει στο χώρο σου.

Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να συγκρίνεις τις συσκευές που θέλεις στο χώρο σου με τις συνθήκες που θα ακούς ή θα βλέπεις.

Από εκεί και πέρα, επειδή αυτές τις -ιδανικές- συνθήκες ούτε να τις σκεφτόμαστε, (εδώ δεν μπορούμε να βρούμε τα μοντέλα που θέλουμε στα μαγαζιά να παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο) και επειδή το πιστεύω μου είναι ότι ο συμβουλευτικός ρόλος κάποιου με πολλές γνώσεις σε ένα αντικείμενο είναι η μεταφορά ποσοστού των γνώσεων στον υποψήφιο ώστε να μπορεί να πάρει μια σωστή απόφαση -σύμφωνα με τις ανάγκες του και το γούστο του- ΜΟΝΟΣ του.

Μέχρι τώρα στις ερωτήσεις μου σχετικά με τη U10 ΔΕΝ έχω λάβει πειστική απάντηση.

1. Γιατί το λευκό της U10 είναι λιγότερο λευκό από τις υπόλοιπες (ως γνωστόν η αντίθεση χρειάζεται εκτός από καλό μαύρο και καλό λευκό).
2. Γιατί η U10 είναι η τηλεόραση που ξασπρίζει περισσότερο στο φως από ΟΛΕΣ τις άλλες (άκουσα για ρυθμίσεις, τεχνικούς άλλων εταιρειών που τις ξερυθμίζουν παραλίγο να ακούσω και για εξωγήινους που χαλάνε τη U10- και αν συμβαίνει αυτό, γιατί δεν χαλάνε και την S10, V10, G10 ή και τις Samsung/LG αντίστοιχα. Μόνο την U10 χτυπάνε όλοι?

Όλα αυτά για ένα απλό λόγο. Αν η U10 δεν παίζει καλά στο φως θα πληρώσω 50% περισσότερο για να πάρω κάτι που ΕΜΕΝΑ προσωπικά δεν θα κάνει τη δουλειά που θέλω, ενώ με μιά PQ2000 πιθανόν να ήμουν καλύτερα.

Γι αυτό συνεχίζω το ψάξιμο περιμένοντας όποια πληροφορία έχει κάποιος φίλος την καλοσύνη να μου μεταφέρει και σίγουρα όχι απαντήσεις ειρωνικές

Originally Posted by e.t.
από κάποιους που δεν έχουν τίποτα να πουν εκτός από αόριστες ειρωνείες.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές.

Γιατι δεν αγοραζεις την PQ2000 να τελειωνεις?

Η U10 παντως ουτε προβλημα με το λευκο εχει (τουλαχιστον μετα απο τις πρωτες 30 ωρες που εχει στρωσει) ουτε δειχνει χειροτερα σε φωτισμενο η σκοτεινο χωρο απο την PQ η την πλεοψηφια των πλασμα...

Πως εσυ κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα δεν ξερω...

ΥΓ. Για διαβασε και εδω , αφορα αλλη πλασμα...

Με βάση όλα τα παραπάνω η τηλεόραση που σκέφτομαι αρκετά σοβαρά τελευτάια είναι η Samsung PS50B650 αλλά είμαι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε προτάσεις. Το μόνο που με προβληματίζει με την Samsung είναι ότι με απογοήτευσε λίγο η εικόνα της σε χώρο με φωτισμό που την είδα.

Όσον αφορά τον φωτισμό, την είχα δει κι εγώ σε saturn Γέρακα με μια φθορίου (δεν ξέρω και γώ πόσα lux) ακριβώς από πάνω της... Είναι λογικό η tv να έδειχνε κάπως σκοτεινή... Όταν ήρθε σπίτι όμως, ακόμα και σε φως ημέρας δείχνει superb...

Και εγώ στο Saturn του Γέρακα την έχω δει να παίζει δίπλα στις άλλες LCD. Σίγουρα στο σπίτι θα δείχνει αλλιώς.

Μέρα με τη νύχτα...

Το εχω γραψει στο αλλο νημα , στο Saturn Γερακα η Β650 δειχνει εντελως "ξεπλυμενη" γιατι βρισκεται κατω απο ενα τεραστιο φωτιστικο οροφης...στον Κωτσοβολο στο Mall εδειχνε αψογα....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56418

....ενώ με μιά PQ2000 πιθανόν να ήμουν καλύτερα.

φιλε την εχεις δει απο κοντα τη 2000;
ρωταω γιατι μ' ενδιαφερει αυτο το μοντελο αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει καπου για να την τσεκαρω.
Αν την εχεις δει να παιζει και εχεις σχηματισει αποψη, σε παρακαλω, θα ηθελα τη γνωμη σου....

φιλε την εχεις δει απο κοντα τη 2000;
ρωταω γιατι μ' ενδιαφερει αυτο το μοντελο αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει καπου για να την τσεκαρω.
Αν την εχεις δει να παιζει και εχεις σχηματισει αποψη, σε παρακαλω, θα ηθελα τη γνωμη σου....

@smithakos,
Ακριβώς όπως τα γράφει ο Yperion πιό πάνω. Πρέπει να είναι πρακτικά ίδιες με μικροδιαφορές σε ηχεία, σχεδίαση κλπ. Οπότε όποια βρεις, δες τη είναι το ίδιο.

Για μένα προσωπικά, την έχω δει αρκετές φορές μόνο σε καταστήματα και μου έχει φανεί αξιοπρεπέστατη για τα λεφτά της. Παρατήρησα επίσης ότι κρατούσε αρκετά καλά την αντίθεσή της (για πλάσμα) μέσα στα φώτα του Markt πράγμα που μου λέει ότι θα παίζει αρκετά καλά και με φως.
Πιστεύω πως αν κάποιος ψάχνει μια μεγάλη τηλεόραση για τηλεοπτικό κυρίως και DVD είναι πολύ καλή περίπτωση.

Απίστευτα εύκολο μενού (το ξέρω από άλλη LG-όλες περίπου το ίδιο πρέπει να έχουν) και αρκετά μπιχλιμπίδια (USB, 3HDMI κλπ). Δεν έχω δει, αλλά φαντάζομαι ότι θα παίζει και BR αξιοπρεπώς.

Το τελευταίο περί BR θα μπορούσαν μέλη του φόρουμ που έχουν πολύ περισσότερη πείρα από εμάς και έχουν δει τηλεοράσεις 720p να παίζουν BR να μας πουν τη γνώμη τους.

@Yperion,

Κάποιες φορές -σπάνια- όταν κοιτάω τις PQ κυρίως τις 50", σε κίνηση πχ τοίχων κάποια μικρά κοματάκια μοιάζουν σαν να γίνονται τουβλάκια και να γκρεμίζονται για δέκατα του δευτερολέπτου. Αν κατάλαβες τι εννοώ, είναι πρόβλημα του σήματος, της τηλεόρασης ή τι άλλο?
Ευχαριστώ.

Ωραια, σ' ευχαριστω anargyrioti...
αν παιζει αρκετα καλα κατω απο δυνατα φωτα, τοτε λογικα σε σπιτικες συνθηκες θα παιζει κατι παραπανω απο καλα. Ετσι δεν παει συνηθως;
Αλλωστε μιλαμε παντα για μια entry level tv (που λενε και οι αλλοθρησκοι :flipout:) που παρολα αυτα προσφερει ικανοποιητικες επιδοσεις. Ιδιαιτερα για επιγεια αναλογικα, δορυφορικα και divx-dvd που σημερα αφορουν την πλειοψηφια των τηλεθεατων.
Και κατι μου λεει πως και στα ψηφιακα που ξεκινησαν ηδη, καποια ελληνικη πρωτοπορια θα ζησουμε παλι και τελικα δεν θα εκμεταλευονται πληρως τις δυνατοτητες του mpeg4.
Οποτε μια χαρα θα τα παει κι εκει η πτωχη πλην τιμια pq2000....

Ωραια, σ' ευχαριστω anargyrioti...
αν παιζει αρκετα καλα κατω απο δυνατα φωτα, τοτε λογικα σε σπιτικες συνθηκες θα παιζει κατι παραπανω απο καλα. Ετσι δεν παει συνηθως;
Αλλωστε μιλαμε παντα για μια entry level tv (που λενε και οι αλλοθρησκοι :flipout:) που παρολα αυτα προσφερει ικανοποιητικες επιδοσεις. Ιδιαιτερα για επιγεια αναλογικα, δορυφορικα και divx-dvd που σημερα αφορουν την πλειοψηφια των τηλεθεατων.
Και κατι μου λεει πως και στα ψηφιακα που ξεκινησαν ηδη, καποια ελληνικη πρωτοπορια θα ζησουμε παλι και τελικα δεν θα εκμεταλευονται πληρως τις δυνατοτητες του mpeg4.
Οποτε μια χαρα θα τα παει κι εκει η πτωχη πλην τιμια pq2000....

Έτσι νομίζω και εγώ, όσο τα τηλεοπτικά τι λες τώρα, εδώ ακόμα δεν έχουν 16:10 τι περιμένεις να κάνουν οι καναλάρχες...επένδυση για να βλέπουμε εμείς καλύτερα:bandit:

@Yperion,

Κάποιες φορές -σπάνια- όταν κοιτάω τις PQ κυρίως τις 50", σε κίνηση πχ τοίχων κάποια μικρά κοματάκια μοιάζουν σαν να γίνονται τουβλάκια και να γκρεμίζονται για δέκατα του δευτερολέπτου. Αν κατάλαβες τι εννοώ, είναι πρόβλημα του σήματος, της τηλεόρασης ή τι άλλο?
Ευχαριστώ.

Ισως να ειναι λογω συμπιεσης (αρα να οφειλεται στην ταινια) , το μονο προβλημα που ειχα δει εγω (εκτος απο τις γνωστες ανακλασεις ολων των πλασμα) ηταν τα "πουσαρισμενα" (υπερβολικα εντονα) χρωματα αλλα αυτο εχει να κανει μαλλον με τις ρυθμισεις....

Συμφωνώ απόλυτα, παρόλα αυτά ακόμα και σε studio αν ακούσεις ένα ενισχυτή, θα καταλάβεις πως παίζει και όχι πως θα παίζει στο χώρο σου.

Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να συγκρίνεις τις συσκευές που θέλεις στο χώρο σου με τις συνθήκες που θα ακούς ή θα βλέπεις.

Aκριβώς... :a0210:

Μόνο που δεν παρέχει κανένα κατάστημα τέτοιες υπηρεσίες για τηλεοράσεις, ειδικά για την κατηγορία τιμής της U10 και της PQ2000...

Υπάρχει βέβαια πάντα και η εναλλακτική λύση κάποιου φίλου που έχει την τηλεόραση που μας ενδιαφέρει σπίτι του ή έστω κάποια παραπλήσια, ώστε να σχηματίσουμε τουλάχιστον μια εικόνα για τις διαφορές μεταξύ σπιτιού και καταστήματος.

Μέχρι τώρα στις ερωτήσεις μου σχετικά με τη U10 ΔΕΝ έχω λάβει πειστική απάντηση.
1. Γιατί το λευκό της U10 είναι λιγότερο λευκό από τις υπόλοιπες (ως γνωστόν η αντίθεση χρειάζεται εκτός από καλό μαύρο και καλό λευκό).
2. Γιατί η U10 είναι η τηλεόραση που ξασπρίζει περισσότερο στο φως από ΟΛΕΣ τις άλλες (άκουσα για ρυθμίσεις, τεχνικούς άλλων εταιρειών που τις ξερυθμίζουν παραλίγο να ακούσω και για εξωγήινους που χαλάνε τη U10- και αν συμβαίνει αυτό, γιατί δεν χαλάνε και την S10, V10, G10 ή και τις Samsung/LG αντίστοιχα. Μόνο την U10 χτυπάνε όλοι?

1. Τουλάχιστον στην δικιά μου U10 δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

2. Η U10 πρέπει να είναι η μοναδική Plasma προς πώληση αυτή τη στιγμή που δεν έχει κανενός είδους αντι-αντανακλαστική επίστρωση, γι' αυτό και οι επιδόσεις της κάτω από πολύ έντονο φωτισμό είναι όπως και μιας CRT: κακές. Εξαρτάται λοιπόν από τον φωτισμό του χώρου που θα στηθεί, αν αξίζει να προτιμηθεί αυτή ή κάποια από τις ακριβότερες, διαθέτουσες τις ζητούμενες επιστρώσεις. Στον συνήθη οικιακό φωτισμό πάντως, κατά κανόνα δεν δημιουργείται πρόβλημα. Ενδεικτικά, κάποιες φωτό με σβηστά και αναμένα φώτα σε ίδιες ρυθμίσεις της U10, μπορείς να δεις εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1048326&postcount=838

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1048325&postcount=837

Η πλάκα είναι, πως όταν πρωτομπήκαν αντι-αντανακλαστικές επιστρώσεις στις Plasma, οι πιουρίστες τις είχαν απορρίψει γιατί χαλούσαν λέει την περιγραφή των πολύ χαμηλών IRE... :flipout: :flipout: :flipout:

Παιδιά πιπέρι στο στόμα μου, όμως στον μπατζανάκη μου που πήρε την 42U10 (τον παρότρυνα εγώ τρομάρα μου) η εικόνα είναι χάλια. Με το που ανάψεις το παραμικρό φως (αναπτήρα για τσιγάρο) πάπαλα η αντίθεση. Και στα σκοτεινά δηλαδή σε τηλεοπτικό είναι πολύ κατώτερη από την 2.5 ετών Sammy plasma μου. Από ρυθμίσεις δεν έχω ιδέα τι έχει κάνει γιατί είναι από τους τύπους που δεν σε αφήνουν καν να κοιτάξεις το τηλεκοντρόλ, πόσο μάλλον να το ακουμπήσεις κιόλας. Αυτός πάντως τη βρίσκει σούπερ (ευτυχώς γιατί θα με ζάλιζε).

Εγω παλι πιστευω οτι η U10 εχει καποιου ειδους επιστρωση , το λεω αυτο γιατι σε συγκριση με μια LG plasma 2 ετων που εχει γνωστος μου και μια PG6000 που εχω δει σε καφετερια που συχναζω οι LG εχουν πιο πολλες ανακλασεις....