Αγορά SONY 50w805b ή 50w829b;

@ yperion
Πουθενά δεν έγραψα οτι η sony έχει το τέλειο πάνελ.Ουτε οτι υπάρχει τέλειο lcd πάνελ.Αναφερθηκα στο review αλλά και σε πολλές κριτικές κατόχων και εδώ αλλά και σε αλλά site που όλοι μιλούν με καλά λογια για την ομοιομορφία που έχει η συγκεκριμένη τηλεοραση.Άποψη μου ότι αυτό σημαίνει επιτυχία για lcd τηλεοραση.

Όταν λέμε "edge LED" τα LED στις άκρες βρίσκονται. Direct LED κάποιος ανέφερε ότι είναι η LB730 της LG...

https://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=lg+lb730
Απ ότι έχω διαβάσει εδώ αλλά και αλλού, τα led μπορεί να βρίσκονται σε μια μόνο άκρη, σε δύο άκρες (πάνω-κάτω ή δεξιά-αριστερά) ή και στις 4 πλευρές. Σωστά; Στις Sony και γενικότερα στις περισσότερες tv πού βρίσκονται (σε πόσες πλευρές);

Αν καταλαβαίνω καλά από αυτό η H6400 είναι direct-lit.
Ναι έτσι λέει, ότι είναι direct led και γι αυτό έχει πολύ καλή ομοιομορφία.

Απάντηση: Re: Αγορά SONY 50w805b ή 50w829b;

Απ ότι έχω διαβάσει εδώ αλλά και αλλού, τα led μπορεί να βρίσκονται σε μια μόνο άκρη, σε δύο άκρες (πάνω-κάτω ή δεξιά-αριστερά) ή και στις 4 πλευρές.

Δεν ξέρω αν είχε εφαρμοστεί παλιότερα σε κάποιο μοντέλο και στις 4 πλευρές , τα τελευταία χρόνια το συνηθισμένο είναι μια έως δυο πλευρές (δεξιά/αριστερά ή πάνω/κάτω).

Επισήμως δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου ότι είναι direct LED η συγκεκριμένη. Και το πάχος της είναι ανάλογο τηλεόρασης edge LED.

Last edited:
Καλησπέρα και ερώτηση,

κοιτώντας στο skroutz έχει και W829 αλλά και W828B. Αυτές είναι ίδιες γιατί διαφορά δεν βρίσκω!!! Επίσης πάντου υπάρχουν εκπληκτικά review για την 50αρα W829. Ισχύουν τα ίδια και για την 55αρα?

- Για 828 και 829 δε ξέρω μάλλον ίδιες πρέπει να είναι ίσως να το έχουν γράψει λάθος ή να έχουν καμιά εξωτερική διαφορά.
- Γιατί να μη είναι το ίδιο καλή και η 55αρα, δε νομίζω ότι υπάρχει κάπου διαφορά, ίδια πάνελ φορούν.

Πως φορούν ίδια πάνελ όταν το ένα είναι 50άρι και το άλλο 55άρι;

Ίδιας τεχνολογίας πάνελ προφανώς εννοεί ο Λεωνίδας (αν θεωρήσουμε ότι και η 55άρα έχει AUO όπως και η 50άρα).
Ακριβώς αυτό, σε ευχαριστώ φίλε Yperion για τη διευκρίνιση, νόμιζα ότι δεν χρειαζόταν , αλλά έκανα λάθος.

Εδώ παρατηρούμε μεγάλες διαφορές μεταξύ ίδιων μοντέλων τηλεόρασης που φοράνε ίδιο πάνελ. Και μου λέτε ότι μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το πάνελ μιας τηλεόρασης κρίνοντας από το πάνελ μιας άλλης με διαφορετική διάσταση;;;

Μακάρι να βγάλουμε ένα συμπέρασμα γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ για την 50W829. Έχω στο στόχαστρο και την Samsung 48H6500 που είναι καινούργιο μοντέλο 2014 αλλά δεν βρήκα στο forum κάτι σχετικό για αυτήν.

Εδώ παρατηρούμε μεγάλες διαφορές μεταξύ ίδιων μοντέλων τηλεόρασης που φοράνε ίδιο πάνελ. Και μου λέτε ότι μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το πάνελ μιας τηλεόρασης κρίνοντας από το πάνελ μιας άλλης με διαφορετική διάσταση;;;
Φίλε μου αυτό που είπαμε είναι ότι ναι άλλη διάσταση αλλά ίδια μάρκα( και πάνελ και ηλεκτρονικών συνοδών ) και ίδια χαρακτηριστικά άρα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ίδιο πράγμα.
Αυτό που αναφέρεις, δυστυχώς συμβαίνει , αλλά δεν είναι ο κανόνας ευτυχώς, και συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει και κάποιο ελάττωμα στο πάνελ ή κάπου αλλού. Τώρα για απειροελάχιστες διαφορές στο πάνελ δε συζητάμε διότι δε φαίνονται με το μάτι. Επίσης πολλές φορές πάρα πολύ μικρές διαφορές προέρχονται από τα συνοδά ηλεκτρονικά της τηλεόρασης, για πολλούς λόγους που και αυτές πάλι δε φαίνονται με το γυμνό μάτι. Αυτός ή αν θες αυτοί είναι και οι λόγοι που σχεδόν ποτέ οι ίδιες ρυθμίσεις σε μια τηλεόραση ακόμα και με την ίδια πηγή, δεν θα δώσουν 100% το ίδιο αποτέλεσμα.
Ξαναλέμε όμως ότι αυτά είναι φυσιολογικά και δεν είναι λόγος ( παρά σε ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιον μοντέλων, όχι όμως σε αυτό, τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί - διαπιστωθεί κάτι ) να αμφιβάλει κανείς λόγω διαφοράς μεγέθους π.χ. από 50 σε 55 ίντσες.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δυστυχώς όχι.
Τουλάχιστον προσπάθησα, αν πάντως εσύ έχεις κάτι άλλο να παραθέσεις που να δείχνει ότι δεν ισχύουν αυτά που σου είπα και ισχύει η δική σου άποψη , εγώ πολύ ευχαρίστως να το ακούσω , να μάθω και άλλα που ίσως δε γνωρίζω.

Η διαφορά τιμής μεταξύ 805Β και 829Β ειναι τώρα μόνον 100 ευρώ (Ρώτησα σε μερικα καταστήματα χθες απόγευμα).
Αν και στο skroutz η διαφορά ειναι 200 ευρώ.
Αν πάτε σε μαγαζί και ρωτήσετε τότε σας λένε διαφορά γύρω στα 100 ευρώ.

Τιμή της 805Β

Τιμή της 829Β

Στο Πλαισιο υπάρχει προσφορά για 50 ιντσες 805Β + KDL-32R430BB για τελικό κόστος 949 ευρώ

Στο Πλαισιο υπάρχει προσφορά για 50 ιντσες 828Β + KDL-32R430BB για τελικό κόστος 1049 ευρώ

Αξίζει κάποιος να δώσει 100 ευρώ παραπάνω και να πάρει την 829Β / 828Β που έχει και CMR 800Hz ενώ η 805Β εχει 400Hz ;;;;;;;

Βλέπω και ότι και η Samsung 50H6400 εχει πέσει η τιμή της γύρω στα 1075 ευρώ

Οι γνώστες του θέματος ας μας βοηθήσουν να παρουμε την καλύτερη.

Ευχαριστούμε για όλες τις συμβουλές.

Οι διαφορές είναι στα Hz όπου διαφορά δεν θα δεις.Άρα δεν αξίζει να δώσεις 100Ε παραπάνω.

Επειδή με ενδιέφερε το θέμα και το παρακολουθώ, το Πλαισιο από χθες που κατέβασε το πακέτο στα 949 αφαίρεσε την δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η επιβάρυνση είναι σημαντική πχ για 18 δόσεις που με ενδιέφερε πάμε στα 1010Ε...

Γι αυτό την πήρα από Κωτσόβολο με την δωροεπιταγή των 75Ε (η οποία αφαιρέθηκε από το κόστος της τηλεόρασης) +3ετή επέκταση εγγύησης στα 1110.

Απ' ότι διαβάζω (και αν κατάλαβα καλά) οι διαφορές ανάμεσα στην 805Β και την 828Β/829Β είναι 400hz στην λειτουργία Motionflow; Δηλαδή κάποιος που δεν έχει ενεργό το Motionflow βλέπει ακριβώς την ίδια εικόνα;

Απ' ότι διαβάζω (και αν κατάλαβα καλά) οι διαφορές ανάμεσα στην 805Β και την 828Β/829Β είναι 400hz στην λειτουργία Motionflow; Δηλαδή κάποιος που δεν έχει ενεργό το Motionflow βλέπει ακριβώς την ίδια εικόνα;
Το πιο πιθανό, και επίσης το ίδιο πιθανό είναι ( εκτός λίγων περιπτώσεων όπως πολύ πολύ γρήγορες σκηνές ) να βλέπει ακριβώς το ίδιο και όταν το έχει ενεργοποιημένο.