Αγορά UPS

Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Καλά, η παράταση του τσαφ είναι μεγάλη υπόθεση.. :D

Ναι, είδα και το πέρασα! Είναι πλέον web based και πιο όμορφο, αλλά εκτιμώμενο χρόνο μπαταρίας δεν βρήκα..

Δημήτρη, δηλαδή βρήκες κάπου να απενεργοποιήσεις τα ''μπίπ'';
Εγώ γιατί δεν την βλέπω καθόλου αυτή την επιλογή;

Επίσης, αντιμετωπίζω άλλο ένα θέμα με το UPS...

Ίσως είναι offtopic γιατί το thread αναφέρεται στην αγορά και όχι εν γένει στη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου UPS, ωστόσο θα καταθέσω τους προβληματισμούς μου...
Τις τελευταίες 3 μέρες, το UPS κλείνει αυτοβούλως και διακόπτει κάθε τροφοδοσία output...
Έχει συμβεί 1 φορά πριν 3 μέρες και σήμερα έκλεισε 3 φορές με τον παραπάνω τρόπο...
Τις 2 από τις 3 φορές σήμερα, απλά διέκοψε την τροφοδοσία, ενώ την 1 φορά έκλεισε τελείως και χρειάστηκε να το επαναθέσω σε λειτουργεία από το button...
Προσέτι, τσέκαρα τις ρυθμίσεις μου και δεν βλέπω κάτι που να με παραξενεύει...ούτε ακόμα και στο log του...
Έχει κανείς κάποια πρόταση παραπάνω για να τσεκάρω;
Παραθέτω και μερικά screenshots από τις ρυθμίσεις του...

01.jpg

02.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Μα και οι 4 έξοδοι που δίνει, ουσιαστικά "πολύμπριζο" ενσωματωμένο στο ups είναι... ένα είναι το κύκλωμα εσωτερικά...
Δεν ισχύει πάντα αυτό.

Πχ σε κάποια μοντέλα της MGE που θυμάμαι, μία έξοδος είναι μόνο surge protection.

Μήπως κανά overload; Τι του χεις πάνω;

Δεν βγάζει κανά log;
attachment.php

Απενεργοποίησα φίλε Τάσο τα κουτάκια όλα, εκτός από το Shutdown criteria is reached, σε περίπτωση που το UPS έκλεινε για τους υπόλοιπους λόγους...
Για να δούμε...

Ωστόσο χτες βράδυ που πειραματιζόμουν, ανακάλυψα κάτι χειρότερο...
To UPS δεν δίδει ρεύμα στα pc κατά τη διακοπή του ρεύματος...αλλά δίδει σε όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά που έχω πάνω στο πολύπριζο...
Πιο συγκεκριμένα...
4 surge protection από πίσω και χρησιμοποιώ τη μια μόνο έξοδο για τη μια οθόνη TFT...
4 surge protection+battery backup και χρησιμοποιώ τη μια έξοδο για το 1 pc με 450W τροφοδοτικό, τη δεύτερη έξοδο για το δεύτερο pc με 400W τροφοδοτικό, την τρίτη έξοδο για μια οθόνη TFT και την τέταρτη έξοδο για ένα πολύπριζο που έχω πάνω router-φώτα γραφείου με λάμπες οικονομίας-2 ηχεία 2.1-εκτυπωτή.
Τα έχω μετρήσει όλα με ειδικό μετρητή και δεν ξεπερνάνε σε full λειτουργεία τα 350-600VA...
To θέμα δηλαδή είναι ότι δεν υπάρχει η περίπτωση να μην τα αντέχει το UPS...
Αλλά το να μην υποστηρίζει τα pc κατά τη διακοπή του ρεύματος σημαίνει ότι κάπου αλλού είναι το πρόβλημα...
Σαν να μην είναι ρυθμισμένο σωστά για να κάνει τα shutdown κανονικά, χωρίς όμως να βρίσκω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις μου...
Τι να κάνω βρε παιδιά;

...και για ρύθμιση των μπιπ, ούτε λόγος φυσικά...
Δεν βρίσκω πουθενά τέτοια επιλογή...
Το πρόγραμμα είναι το Open Eaton Intelligent Power Protector...

Δεν ισχύει πάντα αυτό.

Πχ σε κάποια μοντέλα της MGE που θυμάμαι, μία έξοδος είναι μόνο surge protection.

Στα περισσότερα σοβαρά UPS υπάρχουν δυο ξεχωριστά groups από εξόδους, το ένα για πλήρες protection και το άλλο για απλά surge protection.

Πάντως οι έξοδοι που δίνουν για παράδειγμα από την μπαταρία είναι όντως απλά συνδεδεμένες παράλληλα.

Re: Απάντηση: Αγορά UPS

Ωστόσο χτες βράδυ που πειραματιζόμουν, ανακάλυψα κάτι χειρότερο...
To UPS δεν δίδει ρεύμα στα pc κατά τη διακοπή του ρεύματος...αλλά δίδει σε όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά που έχω πάνω στο πολύπριζο...

Θέλεις να πεις ότι όταν πέφτει το ρεύμα, δεν σβήνουν π.χ. τα φώτα που έχεις συνδεδεμένα πάνω του, αλλά σβήνουν τα PC?

Δες ξανά τις συνδέσεις.. πρέπει να έχεις μπερδέψει τις εξόδους. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά UPS

Θέλεις να πεις ότι όταν πέφτει το ρεύμα, δεν σβήνουν π.χ. τα φώτα που έχεις συνδεδεμένα πάνω του, αλλά σβήνουν τα PC?
Ακριβώς φίλε Δημήτρη...
Όσο για τις εξόδους, τις βρίσκω μια χαρά!
Δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα...
Κατεβάζω τώρα το άλλο πρόγραμμα της Eaton, το Intelligent Power®Protector software και όχι το Intelligent Power Protector που έχω βάλει εγώ, μπας και δω κάποια διαφορά!

''Σκάντζαρε'' τα καλώδια στις εξόδους του UPS (αυτες που ειναι στα ''φωτα'' που παίζουν και αυτές που ειναι στα PC και δεν παίζουν) για να δεις που ειναι το λάθος / πρόβλημα.

''Σκάντζαρε'' τα καλώδια στις εξόδους του UPS (αυτες που ειναι στα ''φωτα'' που παίζουν και αυτές που ειναι στα PC και δεν παίζουν) για να δεις που ειναι το λάθος / πρόβλημα.

Τελικά είχες δίκιο φίλε μου...Με μια μικρή αλλαγή στα καλώδια, όλα είναι εντάξει πλέον...
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να βάλω στα timer και duration...
Το timer είναι για να κλείνει το UPS και το duration είναι για να κλείνει το pc...
Το θέμα είναι ότι το UPS δεν εκτελεί την εντολή για να κλείνει το pc...
Θα δούμε πώς θα το υπερκεράσω αυτό...
Αλήθεια...μια ερώτηση...
Υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει το 2ο pc με εντολή του UPS ακόμα και εάν δεν είναι συνδεδεμένο μαζί του με USB ή COM;
Κάπου είδα, αφού κατέβασα όλα τα 3rd parties προγράμματα είχε η eaton στη σελίδα της, ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και μάλιστα την επιλέγεις κατά την εγκατάσταση του προγράμματος...αν δεν κάνω λάθος ήταν στο Lansafe 6.0 αλλά δεν είμαι σίγουρος...
Έχετε δει κάτι ανάλογο μέχρι να ψάξω ποιο ήταν το πρόγραμμα;

Να ρωτήσω κάτι. Το συγκεκριμένο UPS έχει usb σύνδεση με τον υπολογιστή ?

Το ρωτάω γιατί στα APC εγώ προσωπικά δεν βάζω το δικό τους πρόγραμμα αλλά αφήνω το λειτουργικό να αναγνωρίσει το device και μου το βγάζει ως battery (όπως στα laptops). Μετά ισχύουν όλες οι ρυθμίσεις όπως και σε ένα laptop.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Δεν ισχύει πάντα αυτό.

Το διευκρίνιζε σε προηγούμενο μήνυμα, ότι μιλάει για την BACKUP εξοδο, ή μάλλον για την συστοιχία των backup εξόδων... -bye-

...Το ερώτημα που έχω αυτή τη στιγμή για εκείνους που το κατέχουν -ή ακόμα και για εκείνους που γνωρίζουν- είναι εάν μπορώ να βάλω ένα κοινό πολύπριζο -με ανάλογο βύσμα- και να το κουμπώσω πάνω στην έξοδο του UPS όπου παρέχει ΚΑΙ προστασία από αυξομειώσεις αλλά ΚΑΙ υποστήριξη παροχής ρεύματος σε περίπτωση διακοπής...
Το συγκεκριμένο UPS έχει 4 εξόδους για προστασία ΜΟΝΟ και 4 εξόδος για προστασία και υποστήριξη σε διακοπή...

Αλήθεια...μια ερώτηση...
Υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει το 2ο pc με εντολή του UPS ακόμα και εάν δεν είναι συνδεδεμένο μαζί του με USB ή COM;
Κάπου είδα, αφού κατέβασα όλα τα 3rd parties προγράμματα είχε η eaton στη σελίδα της, ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και μάλιστα την επιλέγεις κατά την εγκατάσταση του προγράμματος...αν δεν κάνω λάθος ήταν στο Lansafe 6.0 αλλά δεν είμαι σίγουρος...
Έχετε δει κάτι ανάλογο μέχρι να ψάξω ποιο ήταν το πρόγραμμα;

01.jpg
Αναφέρομαι στη δεύτερη επιλογή...
Το έχει δοκιμάσει κανείς από εσάς;

Δημήτρη αντιμετωπίζω φοβερό πρόβλημα με το λογισμικό της Eaton...
Δεν δουλεύει τίποτα σωστά...
Το μόνο που δέχεται και εκτελείται σωστά είναι το shutdown του UPS...
Ό, τι ρύθμιση σε sec κι αν του βάλω, σε όλα λειτουργεί και κλείνει σωστά...
Αναφορικά με το κλείσιμο του pc, δεν δουλεύει τίποτα...
Μάλιστα το service της Eaton από το taskbar, με το που bootάρουν τα windows κλείνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα...
Ένας γενικός χαμός δηλαδή...
Έχω επιχειρήσει να βάλω αρκετές φορές το Lansafe αλλά δεν μου βρίσκει τους drivers για το UPS...
Μάλιστα, ούτε στο site της Eaton υπάρχουν μεμονομένοι drivers...
Τι να κάνω;
Έχω απογοητευτεί από το software της αλλά και από τον τρόπο διαχείρισης κατά τις διακοπές της τροφοδοσίας...
Σαφώς και είναι μονόδρομος ένα third party λογισμικό...
Το θέμα, όμως, είναι ποιο...

Απ' όλα έχουν πάνω.. Έχουν περάσει routers, switches, τροφοδοτικά με A-PFC και P-PFC, χωρίς PFC, προβολέας, τηλεόραση, Egreat, Wii, Squeezebox, ακόμα και το πανί του προβολέα έχω ρίξει πάνω.. :D

Αυτά που δεν ρίχνω πάνω του είναι τα ηχητικά μου.. AVR, τελικούς, κτλ.

Για τα ηχητικά μηχανήματα τι UPS χρησιμοποιείς?

Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι τα "τροφοδοτικά με A-PFC και P-PFC, χωρίς PFC" και τις διαφορές τους (με λίγα λόγια) ?

Και τι σχέση έχει αυτό με το UPS που θα πάρεις ?

Τελικά ''πέταξα'' έξω το software της Eaton (Intelligent Power Protector αλλά και Intelligent Power Manager) και ησύχασα...
Κατάφερα να εγκαταστήσω το Lansafe v6.0 μαζί με τους drivers (αν και τα Windows 7 δεν τους δέχονται και με ιδιαίτερη ''ευχασρίστηση'') και από εκεί και μετά...
Σαν interface δεν είναι και το πιο όμορφο (βλ. τα αντίστοιχα της Eaton) όπως, επίσης, είναι και σημαντικά αργό στην απόκρισή του...
Βέβαια τη δουλειά του την κάνει...και αυτό είναι το σημαντικότερο...
Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει η επιλογή (ή δεν την έχω βρει ακόμα) που να κλείνει το UPS στον προγραμματισμένο χρόνο που του έχω δώσει όταν το pc ΔΕΝ είναι ανοικτό...
Αυτό σημαίνει ότι με κάθε διακοπή που θα βρίσκομαι έξω από το σπίτι και με το pc κλειστό, το UPS θα ''βαράει'' ήχο μέχρις ότου επανέλθει το ρεύμα...
Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μπορώ να κλείσω τον ήχο δια παντός αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια επιλογή να κάνει οριστικά shutdown ακόμα και μετά τη λήξη της διακοπής του ρεύματος; (...μιλάω πάντα σε περίπτωση που είναι κλειστό το pc)