Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Πήρα από εκεί, είναι αξιόπιστοι

αλλά όχι σε αυτά που γράφει η σελίδα για τη διαθεσιμότητα μοντέλων.

Είναι εταιρεία Χονκ Κόνγκ, με γαλλική σελίδα και αποθήκες στην Αγγλία, όπου εισάγουν τα προϊόντα και εν συνεχεία τα στέλνουν Ευρώπη δίχως περαιτέρω δασμούς.
Άρα μιλάμε για προϊόντα παραεισαγωγής, όχι απαραίτητα μη ευρωπαϊκά μοντέλα (στη σελίδα το επισημαίνουν ειδικώς όποτε πρόκειται πχ για ιαπωνικό μοντέλο), δίχως δυνατότητα επαγγελματικού τιμολογίου δίχως φπα. Οι παραγγελίες αργούν γιατί πρώτα στέλνονται στην Αγγλία και από εκεί σε εσένα (βέβαια από Αγγλία μου ήρθε σε 2 μέρες από την αποστολή, με DHL), εκτός εάν υπάρχουν ήδη στις αποθήκες στην Αγγλία. Εμένα μου άλλαξαν την παραγγελία αφού περίμενα σχεδόν 1 μήνα οπότε μου είπαν ότι αργούσε η διαθεσιμότητα, κατά τα άλλα (και αφού με γκάστρωσαν) όλα καλά. Αντίστοιχο πρέπει να είναι και το simplyelectronics. Οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα είναι άκρως δελεαστικές, και 30% κάτω.... στα περισσότερα όχι και τόσο ώστε να δοκιμάσεις το φρούτο της παραεισαγωγής.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Παιδια να ρωτησω κατι αν το εχει διαπιστωσει κανεις. Το αγγλικο αμαζον εχει αρχισει να παιζει με τις ισοτιμιες λιρας ευρω και απορροφα τις διακυμανσεις υπερ του. Δεν εννοω οτι εχει αλλη ισοτιμια σε σχεση με την πραγματικη οταν κανει αυτο τη μετατροπη, αυτο ειναι γνωστο οτι δρα οπως το paypal.
Εννοω οτι σε μικρες διακυμανσεις λιρας ευρω αλλαζει τις τιμες του και απορροφα τη διαφορα. Πχ χθες η d3100 κοστιζε 259 λιρες και με την χθεσινη ισοτιμια εβγαινε στα 319 ευρω. Σημερα με ειδοποιει οτι αλλαξε η τιμη στις 265 λιρες αλλα με τη σημερινη ισοτιμια βγαινει παλι 319 ευρω...

Να θυμίσω ότι στη μετατροπή του συναλλάγματος, στις ιντερνετικές αγορές, δεν χρησιμοποιείται η τραπεζική ισοτιμία αλλά η ισοτιμία των οργανισμών (Visa/MasterCard) που έχουν εκδώσει την κάρτα.

Έχει αποδειχθεί ότι η ισοτιμία αυτή είναι προνομιακή υπέρ των οργανισμών αυτών αλλά είναι ελαφρά καλλίτερη από εκείνες των payPal, Amazon κλπ

Το ποσταρα και σε αλλο τοπικ, αλλα νομιζω πως πρεπει να το βαλω και εδω..

Επειδη χτες ρωτουσα εναν advisor της αμαζον, μου ειπε οτι ειτε κανεις την παραγγελια σου με ευρο (Place your order in EUR), ειτε το εχεις γυρισει σε λιρες, η αμαζον σε λιρες θα σε χρεωσει και στις 2 περιπτωσεις, αρα δεν εχει καμια διαφορα και ειναι μονο ενημερωτικο.. Αυτο καταλαβα. Αλλωστε αλλο νουμερο μου γραψε σε ευρο η παραγγελια, και αλλο τελικα με χρεωσαν... Λιγοτερο μου ηρθε..

08:04 PM(GMT) Me: I placed the order in euros.. i switched the currency before i placed the order.
08:05 PM(GMT) Me: Is it placed in gbp?
08:05 PM(GMT) Nitin Pal(CSA): In whatever currency you placed the order we charge you in GBP only.

υγ. Αν θελετε ρωτηστε και εσεις για απολυτη σιγουρια, εχει chat για customers service και ειναι piece of cake.

Δεν είναι σωστό αυτό γιατί δεν θα είχε νόημα η ύπαρξη της χρέωσης είτε ξένο νόμισμα (λίρες ή δολλάρια) είτε σε ευρώ.
Εάν επιλέξεις το ξένο νόμισμα, η μετατροπή σε ευρώ γίνεται στην τράπεζά σου, με βάση την ισοτιμία του οργανισμού που έχει εκδώσει την κάρτα σου και αν επιλέξεις το ευρώ η μετατροπή γίνεται από το Amazon, με βάση τη δική του ισοτιμία που είναι ελαφρώς πλεονεκτικότερη υπέρ του.

Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και με το PayPal.

Και τοτε πως χρεωθηκα λιγοτερο απο οσο μου ειπε στο τελος η παραγγελια σε ευρο?
Τεσπα και εγω την εχω αιωνια αυτη την απορια με το currency της αμαζον, αλλα στο τελος παντα με χρωνουν λιγοτερα, δεν ηταν η πρωτη φορα.. Απλα ειπα χτες να μου λυσω την απορια και καθησα και τους ρωτησα... Φυσικα και εγω αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του currency calculator και της επιλογης να κανεις την παραγγελια σου σε ευρο, αλλα πραγματικα δεν εχω απαντηση.

Το μπλέξιμο γίνεται, συνήθως, στη μετατροπή του ξένου νομίσματος και στην εμφάνιση της πράξης είτε άμεσα στο λογαριασμό σου (e-banking) είτε έμμεσα στο μηνιαίο statement. Τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο αν η τράπεζά σου χρεώνει και προμήθεια στις αγορές σε συνάλλαγμα, όπως πχ η Eurobank, οπότε στο statement εμφανίζεται μία χρέωση και σ' αυτήν είναι ενσωματωμένα όλα.

παρελήφθη σήμερα μετά απο 17 μέρες αναμονής ο tamron 17-50 του κουτιού που λένε απο mydigitaland me DHL
όλα καλά, το φακουδάκι μιά χαρά - μάθαμε και πως δουλεύει το σύστημα με το κατάστημα, ότι μέρα και να παραλάβουν τις αποστολές απο HK αυτοί στέλνουν απο Αγγλία κάθε Πέμπτη απόγευμα!

Έτσι είναι. Μάλιστα καθώς στέλνουν με DHL, υπάρχει περίπτωση να παραλάβεις και την επομένη. Έτσι έγινε και σε εμένα, μετά τις καθυστερήσεις: το έστειλαν Πέμπτη και το είχα Παρασκευή μεσημέρι. Μία εβδομάδα αφού έκανα εκ νέου την παραγγελία.

Άρα, τελικά, το mydigitalland αποδεικνύεται έμπιστο ; η τιμή για την Χ100S είναι ιδιαίτερα δελεαστική και το σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να την πάρω.

yep, απλά εγώ προτίμησα την αγορά φακού απο εκεί για πρώτη φορά ώστε να είναι σχετικά χαμηλό το ρίσκο ενώ την 7100 την τσίμπησα απο Αθήνα
εννοείται ότι εγγύηση δεν παίζει, μιας και δίνουν 1 έτος δική τους - προιόν εισαγωγής απο αγορά εκτός Ε.Ε.

Αγορές από το εξωτερικό

Εδω η LIFO δεν πλήρωνε (και πριν την κρίση) κανένα φωτογράφο ή "δημοσιογράφο" που έγραφε/πρότεινε κάποιο άρθρο.. παρά μονο τους "καταξιωμένους" και "δούλευε" με την ματαιοδοξία των νέων που έβλεπαν το όνομα τους τυπωμένο.. Φυσικα αυτό δεν ειναι πρακτική που εφεύρε πρώτη η LIFO..
Παρόμοιες πολιτικες ακολουθούν σχεδόν όλοι οι φθηνοί (αλλα και ακριβοί βλ. Apple) κολοσσοί.
Amazon, ikea, Zara, Jumbo κτλ δυστυχώς ειναι αναγκαίο κακό για την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου που τους "επιλέγει" η καλυτερα δεν εχει άλλη επιλογή γιατί ειναι η πιο δημοφιλείς φθηνοί.

Μελλοντικά (οχι πολυ μακριά) θα υπάρχουν μαγαζιά τύπου gallery/αντιπροσωπείες που θα μπορείς να βλέπεις το προϊόν και να το παραγγελνεις κατεύθυαν απο το εργοστάσιο/παραγωγό, έχοντας έτσι ευτυχισμένο καταναλωτή (φθηνή τιμη) και εταιρία/παραγωγό (παγκόσμια διανομή χωρίς μεσάζοντες)..
Τα οποία προβλήματα αυτού του μοντέλου θα τα κατανοήσει ο καταναλωτής και τοπικοι έμποροι αρκετά αργότερα..

Ήδη σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μαγαζιά δεν εχουν στοκ προϊόντα, και σχεδον όλα ειναι με παραγγελία μερικών ημερών..

Last edited:

Οδηγούμαστε σε άσχημα μονοπάτια γενικώς. Άντε να πείσεις τον καταναλωτή ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον του να πληρώσει κάτι παραπάνω τώρα, ώστε να μην περιέλθει η αγορά σε εντελώς ολιγοπωλιακές καταστάσεις...

το προβλημα δεν εχει μόνο μία πηγή. ένας φαύλος κύκλος είναι.
Ας μάθουν όμως και οι λίγοι επιζήσαντες έμποροι να κάνουν σωστό ξεστοκάρισμα στα παλιά μοντέλα και θα σταματήσω και εγώ να ψωνίζω από amazon (όπου κυνηγώ τα ξεστοκαρίσματα με καλά αποτελέσματα για την τσέπη μου).

Και όσον αφορά το jumbo που ανέφερε κάποιος...ξέρω ανταγωνιστική εταιρία παιχνιδιών που χρεωκόπησε και κυνηγάνε τους ιδιοκτήτες οι πάντες (τράπεζες, ΙΚΑ, εφορία, κτλ). Επειδή τυγχαίνει και γνωρίζω τους ιδιοκτήτες μπορώ να σου πω ότι απλά έγιναν τυχαία επιχειρηματίες και δεν είχαν καμία μα καμία ελπίδα να επιβιώσουν σε περίοδο κρίσης με τέτοια νοοτροπία. Και έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρωστούν παντού.
Αντίθετα ο κακός μίστερ jumbo μπορεί να παραδώσει μαθήματα σωστών κινήσεων. Και μην θίξει κανείς το θέμα των χαμηλών μισθών. Και τα μικρά μαγαζιά πριν λαμπρών εξαιρέσεων (ευτυχώς υπάρχουν και αυτά) κακοπληρωμένους εργαζομένους έχουν.

Σωστή υποστήριξη & εξυπηρέτηση και σωστό ξεστοκάρισμα και όλοι θα γυρίσουν πίσω στην ελληνική αγορά.

Οδηγούμαστε σε άσχημα μονοπάτια γενικώς. Άντε να πείσεις τον καταναλωτή ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον του να πληρώσει κάτι παραπάνω τώρα, ώστε να μην περιέλθει η αγορά σε εντελώς ολιγοπωλιακές καταστάσεις...

Πεστα ρε Δημητρη! Οταν θα συμβουν αυτα που κι εγω εχω πει, θαναι αργα για ολους και η κατασταση δεν θα γυριζει πισω. Για κανεναν... Και ας αναλογιστουν ολοι οσοι σκεφτονται σαν καταναλωτες και μονο, τι τους περιμενει σαν εργαζομενους...
Ειχα πει πως δεν θα επανελθω, αλλα παραστρατησα...