Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Λοιπόν στην επικοινωνία που είχα με τον πωλητή μου έγραψε ότι το είχε δηλωμένο 8 δολάρια , στην ειδοποίηση έγραφε 14 ευρώ ,πιθανόν να έχει μέσα χαρτί με την τιμή και είδαν αυτό .
Από ότι μου έγραψε ο πωλητής ,που το έψαξε ,στο τελωνείο το θεώρησα αξία πάνω από 22 ευρώ .
Το δεματάκι έχει γυαλιά διαβάσματος , τα οποία "βγήκαν " πολύ καλά και για αυτό πήρα και δεύτερα , μοιάζουν με πιο ακριβά γυαλιά , για αυτό πιθανόν τα κοστολόγισαν πιο ακριβά .
Φυσικά δεν πρόκειται να παραλάβω το δέμα, επειδή τα κοστολογούν αυτοί περισσότερο θα πληρώνω εγώ τα γ@...σιάτικα .

Εμένα μου άνοιξαν ένα πακέτο με 4 αντικείμενα και μπαταρίες με φορτιστή, από Gearbest και πλήρωσα 3
Ο ταχυδρόμος μου είχε πει ότι τα συστημένα από Κίνα, από εδώ και πέρα , θα έχουν χρέωση 3 ευρώ .
Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να τα πληρώσω ,δεν ξέρω για ποια ακριβώς είναι αυτή η χρέωση .

Είχα πάρει κάτι γυαλιά από το ebay γύρω σατα 13 ευρώ , ήρθαν όλα καλά .
Ξανά παρήγγειλα και δεύτερη φορά τα ίδια γυαλιά με την ίδια τιμή , μου φαίνεται από τον ίδιο πωλητή .
Έρχεται σήμερα ο ταχυδρόμος και μου λέει ότι πρέπει να πληρώσω 29,4 ευρώ για ένα δέμα, κοίταξα τον αριθμό αποστολής στην ειδιποιήση που μου άφησε είναι για τα γυαλιά , μάλλον μου είπε ο ταχυδρόμος το άνοιξαν στο τελωνείο και βγάλανε αυτό το ποσό .
Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται .

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι το 1ο δέμα έφτασε στην Ελλάδα πριν από τον ΙΟΥΝ ενώ το 2ο τώρα που άλλαξε ριζικά το σύστημα εκτελωνισμού δεμάτων στα ΕΛΤΑ.

Τα 29,40 πρέπει να αντιστοιχούν 1) στον ΦΠΑ (14,40 ) της αξίας CIF που βρήκε ο τελωνειακός και 2) στα 15 τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Παιδιά άμα παίξει καμιά προσφορά σε panasonic tz100 ρίξτε ένα σκούντημα γιατί ξεμείναμε!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Σήμερα παρέλαβα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ένα μικρό δεμα απο τα ΕΛΤΑ. Ρώτησα την υπάλληλο και μου είπε τι ακριβώς συμβαίνει. ΔΕΝ φταίνε τα ΕΛΤΑ για την καθυστέρηση. Ολα πλέον κολλάνε στα αεροδρόμια και τα τελωνεία. Μου είπε οτι υπάρχει αυστηρη εντολή η χώρα μας να συμμορφωθεί με τα άρθα 28 και 29 (αν θυμάμαι καλα) της Ε.Ε. που προβλέπουν τελωνειακούς ελέγχους σε ΟΛΑ τα αντικείμενα εκτός Ε.Ε. Οτι πέρνουμε πλέον απο ΚΙΝΑ κατα 90% θα περνάει τελωνείο.

@ greekgreek Ο ταχυδρόμος μου είχε πει ότι τα συστημένα από Κίνα, από εδώ και πέρα , θα έχουν χρέωση 3 ευρώ .
Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να τα πληρώσω ,δεν ξέρω για ποια ακριβώς είναι αυτή η χρέωση .[/QUOTE]

Τα πλήρωσα εγώ σε δέμα αξίας γύρω στα 3-4 ευρώ, πρόκειται για δειγματοληπτικό έλεγχο όπου όποιο δέμα ανοιχθεί τα επιβαρύνεται.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα πλήρωσα εγώ σε δέμα αξίας γύρω στα 3-4 ευρώ, πρόκειται για δειγματοληπτικό έλεγχο όπου όποιο δέμα ανοιχθεί τα επιβαρύνεται.
Μαλιστα!
Σήμερα πήρα άλλα τρία δεματάκια , δεν μου είπε κάτι ο ταχυδρόμος για επιπλέον χρέωση .
Να δούμε πότε θα είναι και η σειρά μου .

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Στο γνωστό κινεζομαγαζο στα 570 ευρώ!!!
https://www.eglobalcentral.eu/#/product/11151

Σε ευχαριστώ Πανο μου αλλα δεν ειμαστε για τελωνεία τώρα!

Έχει φοβηθεί το μάτι μου με αυτα που βλεπω..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Το euglobalcentral το 2016 έστελνε από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα Ρώμη. Εγώ παρέλαβα αυτοπροσωπως από την αποθήκη.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση με το τελωνείο είναι πολύ χειρότερη από την Αθήνα. Ούτε κουνούπι περνά χωρίς χρέωση.

Η eglobalcentral έστειλε τη κάμερα μου από το Βέλγιο ευτυχώς.
Χθες παρέλαβα κάρτα sd από αμερική και πέρασε τελωνείο .. συν 80 , παρηγοριά ότι γλίτωσα από Ελλάδα 120 αν συμπεριλάβω και τον αντάπτορα κόστους 50
.. παλαιότερα είχα φέρει green screen δυο συν μέτρων, ολόκληρο πακέτο με ups και δεν είχε περάσει από τους τελώνες. Κάπου διάβασα ίσως εδώ μέσα ότι εχουν εντολή να περνάνε τα πάντα για αυτό και υπάρχει η καθυστέρηση παράδοσης των ΕΛΤΑ.

Καινούρια ειδικά τέλη εκτελωνισμού δεμάτων από το εξωτερικό, έχουν θέσει σε ισχύ τα ΕΛΤΑ εδώ και λίγες εβδομάδες. Όπως αναγράφεται στον τιμοκατάλογο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για προϊόντα αξίας έως 150 ευρώ το τέλος διαμορφώνεται σε 15 ευρώ, ενώ για δέματα αξίας 150-500 ευρώ στα 20 ευρώ.
Παράλληλα, σε όσους κάνουν παραγγελίες αξίας 500-1.000 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 25 ευρώ, ενώ για προϊόντα αξίας άνω των 1.000 ευρώ έχει ορισθεί στα 50 ευρώ. Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, όλες οι τιμές περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με την εφαρμογή των τελών, τα ΕΛΤΑ έχουν ξεκινήσει να περνούν από το τελωνείο για εκτελωνισμό όλα τα δέματα που έρχονται από το εξωτερικό.
Όπως είναι φυσικό, το μέτρο αφορά κάθε παραγγελία που γίνεται από κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, στην περίπτωση τουλάχιστον των ηλεκτρονικών ειδών, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά τις αγορές από την Κίνα, αφού για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων σχεδόν αποκλειστικά οι αγορές γίνονται από εκεί μέσω των εκατοντάδων ηλεκτρονικών καταστημάτων.

elta.jpg

Μετά την ΚΥΑ για τον ορισμό των ΕΛΤΑ ως Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 4092/Β/20.12.2016), την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού δεμάτων σε ιδιώτη και την εγκύκλιο 1094213/21.6.2017 της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) για τις οδηγίες εφαρμογής της ΚΥΑ, ορίστηκαν νέα (αυξημένα) ειδικά τέλη για τον εκτελωνισμού δεμάτων αλλά και νέα (αυξημένα) τέλη για την αποστολή δεμάτων στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Όλα αυτά, βέβαια, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα των μονίμως ελλειμματικών ΕΛΤΑ, με τους σχετικά υψηλούς μισθούς υπαλλήλων.
Η πρακτική που φαίνεται να ακολουθείται τον τελευταίο μήνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεμάτων από τρίτες χώρες προωθείται από τον ιδιώτη στο τελωνείο με αποτέλεσμα κάθε δέμα να χρεώνεται ένα από τα νέα τέλη και ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ θα αποφασίσει αν το το περιεχόμενο του δέματος πρέπει να χρεωθεί ΦΠΑ με βάση την αξία που θα βρει στο διαδίκτυο.

Αποφεύγω περισσότερα σχόλια για να μην ξεπεράσω τα όρια και λογοκριθεί το post.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Μετά την ΚΥΑ για τον ορισμό των ΕΛΤΑ ως Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 4092/Β/20.12.2016), την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού δεμάτων σε ιδιώτη και την εγκύκλιο 1094213/21.6.2017 της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) για τις οδηγίες εφαρμογής της ΚΥΑ, ορίστηκαν νέα (αυξημένα) ειδικά τέλη για τον εκτελωνισμού δεμάτων αλλά και νέα (αυξημένα) τέλη για την αποστολή δεμάτων στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Όλα αυτά, βέβαια, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα των μονίμως ελλειμματικών ΕΛΤΑ, με τους σχετικά υψηλούς μισθούς υπαλλήλων.
Η πρακτική που φαίνεται να ακολουθείται τον τελευταίο μήνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεμάτων από τρίτες χώρες προωθείται από τον ιδιώτη στο τελωνείο με αποτέλεσμα κάθε δέμα να χρεώνεται ένα από τα νέα τέλη και ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ θα αποφασίσει αν το το περιεχόμενο του δέματος πρέπει να χρεωθεί ΦΠΑ με βάση την αξία που θα βρει στο διαδίκτυο.

Αποφεύγω περισσότερα σχόλια για να μην ξεπεράσω τα όρια και λογοκριθεί το post.

Εχουν πολύ πλάκα ορισμένα posts. Ειδικά όταν δεν ξέρουν.
Θα ήθελα λοιπόν αγαπητέ φίλε να μας γράψεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιοι είναι οι σχετικά υψηλοί μισθοί των υπάλληλων των ΕΛΤΑ αλλιώς πρόκειται για συκοφαντία και παρακαλώ τον admin να διαγράψει το σχετικό σχόλιο από το παραπάνω post ως απαράδεκτο.

Εχουν πολύ πλάκα ορισμένα posts. Ειδικά όταν δεν ξέρουν.
Θα ήθελα λοιπόν αγαπητέ φίλε να μας γράψεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιοι είναι οι σχετικά υψηλοί μισθοί των υπάλληλων των ΕΛΤΑ αλλιώς πρόκειται για συκοφαντία και παρακαλώ τον admin να διαγράψει το σχετικό σχόλιο από το παραπάνω post ως απαράδεκτο.

Δεν είχα προβλέψει τόσο άμεση αντίδραση από υπάλληλο των ΕΛΤΑ (;; ), αλλά, εάν δεν είσαι ενημερωμένος, διάβασε τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα που σε έθιξε. Όσοι "δεν ξέρουν" μπορούν να διαβάζουν και να ενημερώνονται.

http://www.kathimerini.gr/916453/ar...ysia-e3odos-sto-epixeirhsiako-sxedio-twn-elta
http://www.fmvoice.gr/index.php/oikonomia/eidiseis/item/172427-erxontai-perikopes-misthon-sta-elta
http://www.naftemporiki.gr/finance/...naptuksis-me-meiosi-misthou-kata-138-sta-elta

Μπορείς, βέβαια, να βρεις πολλά περισσότερα για το ίδιο θέμα.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Δεν είχα προβλέψει τόσο άμεση αντίδραση από υπάλληλο των ΕΛΤΑ (;; ), αλλά, εάν δεν είσαι ενημερωμένος, διάβασε τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα που σε έθιξε. Όσοι "δεν ξέρουν" μπορούν να διαβάζουν και να ενημερώνονται.

http://www.kathimerini.gr/916453/ar...ysia-e3odos-sto-epixeirhsiako-sxedio-twn-elta
http://www.fmvoice.gr/index.php/oikonomia/eidiseis/item/172427-erxontai-perikopes-misthon-sta-elta
http://www.naftemporiki.gr/finance/...naptuksis-me-meiosi-misthou-kata-138-sta-elta

Μπορείς, βέβαια, να βρεις πολλά περισσότερα για το ίδιο θέμα.
Την καθημερινή δεν την λες και αξιόπιστη εφημερίδα. Ολοι ξέρουμε σε ποιον ανήκει.
Δεν είμαι υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Εχω καταρχήν πολύ κοντινό μου πρόσωπο που δούλευε ενοικιαζόμενος με 540 καθαρά το 8ωρο στον γκισέ (όλοι ξέρουμε τι σημαίνει γκισέ). Τα ΕΛΤΑ δουλεύουν συχνά έτσι. Με ενοικιαζόμενους. Με μήνα μήνα οι συμβάσεις. Με αβεβαίωτητα. Και να έχεις τον κάθε παλαβό πελάτη να σου λέει ότι του κατέβει και να απαιτεί. Δεν το πήραν ξανά γιατί λέει πέρασε τα 25 και θα κοστίζει λίγο περισσότερο. Οι δε μόνιμοι δεν καθαρίζουν πάνω από 1100 με 1200 με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. Τόσο παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία. Αν πιστεύεις ακόμη ότι είναι υψηλοί οι μισθοί, σε αφήνω στην κρίση των υπόλοιπων.

Οι εποχιακοί αλλά και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι υπάλληλοι, με παρόμοιο μισθολογικό καθεστώς, παίρνουν περίπου τις ίδιες ξεφτιλισμένες αμοιβές των τελευταίων ετών.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί αλλά οι μόνιμοι που έχουν δυσανάλογα μεγάλες αποδοχές από εκείνες των υπόλοιπων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σ' αυτό, άλλωστε, στοχεύει και το επιχειρησιακό σχέδιο των ΕΛΤΑ που δημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα, fora και blogs (εάν σε ενοχλεί το αναλυτικό δημοσίευμα της Κ, googlάρισε το σχέδιο και θα το διαβάζεις σε ένα σωρό άλλα).

Μην επηρεάζεσαι από το θέμα του γνωστού σου (δένδρο) και χάνεις το μεγάλο θέμα (δάσος) των ελλειμμάτων των ΕΛΤΑ για τα οποία έχουν χυθεί τόννοι μελάνης. Και τα ελλείμματα δεν προέρχονται μόνο από το εποχικό προσωπικό αλλά ΚΑΙ από τους μισθούς των μονίμων. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα του δημοσιεύματος:

Παράλληλα, προβλέπεται η αποχώρηση όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Υπολογίζεται ότι σε αυτή την κατηγορία υπάγονται περίπου 250-300 άτομα με μέσο μεικτό κόστος μισθοδοσίας 3.100 ευρώ. Η εξοικονόμηση για τα ΕΛΤΑ θα αγγίξει σε μηνιαία βάση τα 930.000 ευρώ. Απαραίτητη κρίνεται η μείωση του αριθμού των υπερωριών που καταβάλλονται στη διανομή, μέσω της αναδιοργάνωσης του συγκεκριμένου τομέα. Στόχος είναι να καταβάλλονται υπερωρίες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γεγονός το οποίο θα περιορίσει τις δαπάνες κατά 100.000 ευρώ μηνιαίως.

Μερικές φορές, η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που θέλουμε ή μας έχουν πει να βλέπουμε.

Η Καθημερινή είναι ίσως η μόνη '''αξιοπιστη''' εφημερίδα/ ΜΜΕ αυτό το καιρό στη χώρα..
Θα συμφωνήσω μεν με τον προλαλήσαντα ΑΛΛΑ προς Θεού ρε παιδιά το νήμα αυτό και το forum αυτό ΔΕΝ ενδείκνυται για τέτοιου είδους συζητήσεις/κόντρες...
Ας πάμε παρακάτω ...

Από την πλευρά μου, θέλησα να δώσω τη συνολική εικόνα των ΕΛΤΑ, όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα, με τις πρόσφατες αυξήσεις, για όσους ενδιαφέρονται για αγορές από το εξωτερικό και τι έχουν να αντιμετωπίσουν με τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες.

Καλό είναι να υπάρχουν διαφωνίες και αντίθετες απόψεις, που προάγουν το διάλογο, αλλά να λύνονται με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο, όπως αρμόζει στα μέλη αυτού του forum.

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

δηλ. εσύ θεωρείς σωστό να εισάγονται από Κινα πχ προιοντα, που δεν έχουν δασμούς, φορους, κλπ ? .... μαστα, πολύ ωραια!