Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Πάντως η κατακραυγή στο PetaPixel καλά κρατεί

Δεν έχεις πρόβλημα με Amazon. Δεν χάνεις τα λεφτά σου.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχεις πρόβλημα με Amazon. Δεν χάνεις τα λεφτά σου.

Ναι μόνο που στο άρθρο λέει το ακριβώς αντίθετο... Όπως κ σε πολλά σχόλια από κάτω...

Αγοραζεις παντα και μο5νο απο πωλητη αμαζον και δεν εχεις (σχεδον ποτε) προβλημα

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά ,αλλά το πρόσεξα χθές ότι στις αγορές από ΗΠΑ μέσω ebay με προπληρωμένα όλα τα έξοδα εκτελωνισμού [απο τη σχετική υπηρεσία του ebay ] ,η επιβάρυνση ξεπέρνα το 30% .
Επειδή είχα κάνει πολλές αγορές από ΗΠΑ παλιότερα ,δεν υπήρχε τέτοιο ύψος επιβάρυνσης και κυμαινόταν κάπου στο 15% συνολικά

Παραθέτω ένα τυχαίο πραγματικό παράδειγμα

Your Offer :
$800.00
(approx EUR 678.92)
Shipping :
$50.03
Import Charge :
$323.86
(est. based on the seller accepting your offer)

Δευτερο παράδειγμα που αφορά πάλι φωτογραφική μηχανη [Canon eos M5]

US $1,099.00
Expedited (11-22 business days)
International Priority Shipping
Shipping cost + US $34.34
Import charges
+ US $437.85

Last edited:

Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω τα ποσοστα αφορούν φωτ μηχανές ,ενω στα λαπτοπ είναι σαφώς μικρότερα
Παράδειγμα από macbook pro 13 -2015 [τυχαίο παράδειγμα]

[COLOR="#000000"]Your Offer :
$900.00
(approx EUR 763.78)
Shipping :
$39.93
Import Charge :
$205.96
[/COLOR]

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά ,αλλά το πρόσεξα χθές ότι στις αγορές από ΗΠΑ μέσω ebay με προπληρωμένα όλα τα έξοδα εκτελωνισμού [απο τη σχετική υπηρεσία του ebay ] ,η επιβάρυνση ξεπέρνα το 30% .
Επειδή είχα κάνει πολλές αγορές από ΗΠΑ παλιότερα ,δεν υπήρχε τέτοιο ύψος επιβάρυνσης και κυμαινόταν κάπου στο 15% συνολικά

Παραθέτω ένα τυχαίο πραγματικό παράδειγμα

Your Offer :
$800.00
(approx EUR 678.92)
Shipping :
$50.03
Import Charge :
$323.86

πιθανώς έχει να κάνει με το ότι γίνονται έλεγχοι πλέον, δεν το ξέρω, απλά το υποθέτω.

Και η υπόθεσή μου αυτή έχει βάση, γιατί ότι εισάγεται πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ (πλέον των δασμών) οπότε το 15% μάλλον δεν κάλυπτε αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να πληρωθούν στο κράτος.
Οπότε το άμαζον πλήρωνε δασμούς σε όσα αντικέιμενα έπαιρνε λεφτά ή απλά "μοίραζε" τους δασμούς συν τον ΦΠΑ όσων περνούσανε τελωνείο, σε όλους (και έμενε και κάτι για πάρτη του);

Είχα πάρει παλαιότερα, διάφορα από ΗΠΑ που περάσανε ελεύθερα (είδη τρενομοντελισμού) ακόμη και με κόστος πάνω από 200$ που αναγραφότανε καθαρά πάνω στο δέμα,

ενώ πρόσφατα σε δέμα με επιστημονικά βιβλία (που απαλλάσονται από δασμούς) πλήρωσα ΦΠΑ + έξοδα + αποθήκευτρα + κάτι νταβατζηλίκια που ξεπεράσανε το 50% της αξίας των βιβλίων (που δεν ήτανε φθηνά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το

πιθανώς έχει να κάνει με το ότι γίνονται έλεγχοι πλέον, δεν το ξέρω, απλά το υποθέτω.

Και η υπόθεσή μου αυτή έχει βάση, γιατί ότι εισάγεται πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ (πλέον των δασμών) οπότε το 15% μάλλον δεν κάλυπτε αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να πληρωθούν στο κράτος.
Οπότε το άμαζον πλήρωνε δασμούς σε όσα αντικέιμενα έπαιρνε λεφτά ή απλά "μοίραζε" τους δασμούς συν τον ΦΠΑ όσων περνούσανε τελωνείο, σε όλους (και έμενε και κάτι για πάρτη του);

Είχα πάρει παλαιότερα, διάφορα από ΗΠΑ που περάσανε ελεύθερα (είδη τρενομοντελισμού) ακόμη και με κόστος πάνω από 200$ που αναγραφότανε καθαρά πάνω στο δέμα,

ενώ πρόσφατα σε δέμα με επιστημονικά βιβλία (που απαλλάσονται από δασμούς) πλήρωσα ΦΠΑ + έξοδα + αποθήκευτρα + κάτι νταβατζηλίκια που ξεπεράσανε το 50% της αξίας των βιβλίων (που δεν ήτανε φθηνά)

Στα παραδείγματα που έβαλα ο εκτελωνισμός γίνεται από το ίδιο το ebay ,όπου πληρώνονται από το αγοραστη
α] η αξία του προιόντος
Β] τα μεταφορικά
Γ] οι αναλογούντες δασμοί +φόροι+εξοδα εκτελωνισμού
Συνήθως η μεταφορά γίνεται από ιδιωτική μεταφορική εταιρία DHL-UPS κλπ.
Ο αγοραστής δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον κατά τη παράδοση .
Εκείνο που επεσήμανα στα παραδείγματα είναι ότι οι αναλογούντες δασμοί στα φωτογραφικά είναι κάτι λιγότερο από 35% ,ενώ στο παράδειγμα του λαπτοπ είναι κάπου 10% μικρότεροι .Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των ΗΠΑ για τα φωτογραφικά έχει γίνει απαγορευτική

Μακριά από dhl. Υπάρχουν εταιρείες από USA - μεσολαβητεσ που μπορούν να σου στείλουν ότι θέλεις από usa. Και μπορείς να δηλώσεις χαμηλότερη αξία και χωρίς χαρτια.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Μακριά από dhl. Υπάρχουν εταιρείες από USA - μεσολαβητεσ που μπορούν να σου στείλουν ότι θέλεις από usa. Και μπορείς να δηλώσεις χαμηλότερη αξία και χωρίς χαρτια.

Στις αγορές από ebay δεν έχεις επιλογή ,είναι ανάλογα με ποιά μεταφορική έχει επιλέξει το ebay μέσω του glopal shipping program

Eχεις δοκιμάσει την αξιοπιστία αυτών των εταιριών ,υπάρχει προσωπική πείρα ;

Έχω κάνει και μέσο ebay. Έχω παραγγείλει -σε 10 ημέρες θα το έχω. Θα σου πο.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Έχω κάνει και μέσο ebay. Έχω παραγγείλει -σε 10 ημέρες θα το έχω. Θα σου πο.

Θα με ενδιέφερε και θα παρακαλούσα να μου στείλεις π.μ ,αν έχεις τη καλοσύνη

ok.

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους....
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, σήμερα παρέλαβα από amazon.de μέσω ups πακέτο και από μέσα έλειπε μια κάρτα μνήμης Lexar Professional 128GB Class 10 UHS-II.
Τόσα χρόνια που παραγγέλνω από amazon.de δεν υπήρξε ούτε μια φορά να λείπουν πράγματα από το πακέτο….
Πριν 50 ημέρες περίπου είχα παραγγείλη την ίδια κάρτα η οποία δεν ήρθε και μου έκαναν επιστροφή τα χρήματα….

προσωπικα δε μου εχει συμβει ποτε

τους ενημερώνεις κατευθείαν "help" (τέρμα κάτω στη homepage) -> "need more help" -> "contact us" κατά προτίμηση με email

θα έχεις απάντηση εντός της ημέρας

Τους έστειλα email το θέμα είναι ότι 2 φορές παράγγειλα την κάρτα και δεν ήρθε.....
Άντε να βρω άκρη τώρα, θα νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω......

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Είδες καλά στο κουτί;

Τις κάρτες τις στέλνει το amazon σε λεπτό φάκελο που μπορεί και να μην τον προσέξεις στον πάτο του κουτιού, αν η παραγγελία σου περιλαμβάνει και άλλα πράγματα.

θα με ενδιέφερε πολύ (και ίσως και άλλους) αν είναι εύκολο,
να αναφέρεις τις εταιρείες που μεσολαβούν και κάνουν την παραπάνω δουλειά,
καθώς και λεπτομέρειες όπως κόστος, αν γίνεται με χρήση μόνο πιστωτικής χωρις paypal, αν χρειάζεται ένα μίνουμ αριθμο παραγγελιών ή αξίας εμπορεύματος, κοστος μεταφοράς (οκ οκ σταματάω :-)

με ενδιαφέρει κι εμένα το ebay, αλλά κυρίως το massdrop

ευχαριστώ :a0210:

Το κουτί ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο σε σημείο να σκάφτομαι ότι το έχουν ανοίξει και βούτηξαν την κάρτα…
Είχα παραγγείλει μαζί και ένα μονοκυάλι και μόνο αυτό υπήρχε στο κουτί, δεν υπήρχε φάκελος…
Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι την κάρτα και από Ελλάδα βγαίνει πολύ ακριβά…

Μόλις μου ήρθε απάντηση από amazon...

Hello,
I'm sorry that your Lexar Professional SDXC 1000x 128GB did not arrive.
I have requested a refund of EUR 58,41 to your credit card/bank account. This refund will be processed within a few days and will
Appear as a credit on your next statement.

Το κουτί ήταν σκισμένο και κολλημένο με γκρι ταινία…

20170816_193028.jpg