Δεν έχεις πρόβλημα με Amazon. Δεν χάνεις τα λεφτά σου.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά ,αλλά το πρόσεξα χθές ότι στις αγορές από ΗΠΑ μέσω ebay με προπληρωμένα όλα τα έξοδα εκτελωνισμού [απο τη σχετική υπηρεσία του ebay ] ,η επιβάρυνση ξεπέρνα το 30% .
Επειδή είχα κάνει πολλές αγορές από ΗΠΑ παλιότερα ,δεν υπήρχε τέτοιο ύψος επιβάρυνσης και κυμαινόταν κάπου στο 15% συνολικά
Παραθέτω ένα τυχαίο πραγματικό παράδειγμα
Your Offer :
$800.00
(approx EUR 678.92)
Shipping :
$50.03
Import Charge :
$323.86
(est. based on the seller accepting your offer)
πιθανώς έχει να κάνει με το ότι γίνονται έλεγχοι πλέον, δεν το ξέρω, απλά το υποθέτω.
Και η υπόθεσή μου αυτή έχει βάση, γιατί ότι εισάγεται πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ (πλέον των δασμών) οπότε το 15% μάλλον δεν κάλυπτε αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να πληρωθούν στο κράτος.
Οπότε το άμαζον πλήρωνε δασμούς σε όσα αντικέιμενα έπαιρνε λεφτά ή απλά "μοίραζε" τους δασμούς συν τον ΦΠΑ όσων περνούσανε τελωνείο, σε όλους (και έμενε και κάτι για πάρτη του);
Είχα πάρει παλαιότερα, διάφορα από ΗΠΑ που περάσανε ελεύθερα (είδη τρενομοντελισμού) ακόμη και με κόστος πάνω από 200$ που αναγραφότανε καθαρά πάνω στο δέμα,
ενώ πρόσφατα σε δέμα με επιστημονικά βιβλία (που απαλλάσονται από δασμούς) πλήρωσα ΦΠΑ + έξοδα + αποθήκευτρα + κάτι νταβατζηλίκια που ξεπεράσανε το 50% της αξίας των βιβλίων (που δεν ήτανε φθηνά)
Μακριά από dhl. Υπάρχουν εταιρείες από USA - μεσολαβητεσ που μπορούν να σου στείλουν ότι θέλεις από usa. Και μπορείς να δηλώσεις χαμηλότερη αξία και χωρίς χαρτια.
Έχω κάνει και μέσο ebay. Έχω παραγγείλει -σε 10 ημέρες θα το έχω. Θα σου πο.
Μακριά από dhl. Υπάρχουν εταιρείες από USA - μεσολαβητεσ που μπορούν να σου στείλουν ότι θέλεις από usa. Και μπορείς να δηλώσεις χαμηλότερη αξία και χωρίς χαρτια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.