Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Την έχω χρησιμοποιήσει amazon uk, com και cvp, αγορές πάνω από 1000ευρω και direct transfer.

Επειδή όπως είδατε έχω θέμα με την πληρωμή , ηθελα να ρωτήσω το CVP στέλνει από τι βλεπω χωρις τιμολόγιο και έχει και PayPal που με βολεύει , έχει όμως δεσμούς και τελώνια λόγο brexit?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Επειδή όπως είδατε έχω θέμα με την πληρωμή , ηθελα να ρωτήσω το CVP στέλνει από τι βλεπω χωρις τιμολόγιο και έχει και PayPal που με βολεύει , έχει όμως δεσμούς και τελώνια λόγο brexit?

Βρε σεις διαβαζετε λιγο πισω μην γραφουμε τα ιδια και τα ιδια.

https://avclub.gr/forum/showthread....-Post!?p=1058620465&viewfull=1#post1058620465

Χωρις τιμολογιο πλεον ετσι κι αλλιως και μπαινει στην Ελλαδα ΦΠΑ.

Εχει προσφορα για αυτα πλεον και μαλιστα προπληρωμενα για αποφυγη εκπληξεων.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Δες το ποστ του Ναθ παραπάνω, αρχίσανε προωθητικές ενέργειες, χωρίς δασμούς κ μεταφορικά.

Πριν κάνετε αγορές εκτός Ελλάδας, να ρίχνετε μια ματιά κι εδώ - ειδικά στα "ψιλούρια", κάρτες μνήμης, αξεσουάρ κ.λπ. πολλές φορές είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί έως οι φθηνότεροι στον πλανήτη - παίζουμε σχεδόν στα ίσια τους Κινέζους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού

Βρε σεις διαβαζετε λιγο πισω μην γραφουμε τα ιδια και τα ιδια.

https://avclub.gr/forum/showthread....-Post!?p=1058620465&viewfull=1#post1058620465

Χωρις τιμολογιο πλεον ετσι κι αλλιως και μπαινει στην Ελλαδα ΦΠΑ.

Εχει προσφορα για αυτα πλεον και μαλιστα προπληρωμενα για αποφυγη εκπληξεων.

Δλδ αν πληρώσω με PayPal που βολεύει για εμένα αυτήν την στιγμή , η διαφορά που είναι στο ΦΠΑ θα την πληρώσω μόλις θα ρθει το δέμα εδω στα κουριερ η όπως είναι στο Amazon.de είναι η διαδικασία ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλι

Δλδ αν πληρώσω με PayPal που βολεύει για εμένα αυτήν την στιγμή , η διαφορά που είναι στο ΦΠΑ θα την πληρώσω μόλις θα ρθει το δέμα εδω στα κουριερ η όπως είναι στο Amazon.de είναι η διαδικασία ?

Απο CVP αυτην την περιοδο σου λεει ακριβως ΠΟΣΑ θα ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ .

Μαζι με το φπα εδω δεν εχει ουτε δεκαρακι οταν ερθει.

Εχει και επιλογη να το πληρωσεις εδω αλλα θα το ρισκαρεις ?

Οι χρεωσεις που βλεπω εγω σε καλαθι που εχω "γεμισει" μου φαινονται μια χαρα.

Στο CVP και εγω paypal παιζω.

Επειδή το ξεφτιλίσαμε λίγο με τα π.μ. το μαγαζί είναι το γνωστό mpb.com που άνοιξε και στο Βερολίνο, προς αποφυγή δασμών, διαδικασιών κ.λπ. Ας πρόσεχαν οι Εγγλέζοι...

Τώρα μάλιστα!

Extra έκπτωση 20% σε είδη των warehouse του amazon. Ισχύει σε .de, .fr, .it, .uk, .es - το τελευταίο με επιφύλαξη - δεν ξέρω αν στέλνει μεταχ. στην χώρα μας. Όπως πάντα η έκπτωση φαίνεται στο τελευταίο στάδιο πριν την πληρωμή.

Ρίχτε μια ματιά μήπως σας ενδιαφέρει κάτι. Για παράδειγμα, βρήκα ένα τελευταίο κομμάτι Sigma 30 mm F1.4 DC DN Contemporary για m4/3 στα ~200 τελική, υπάρχει και για Canon M λίγο πιο ακριβά.

Εγώ βρήκα την στεγανή υποβρύχια θήκη για ΕΜ1.2 στα 778 -20% , τρομερή τιμή κρίμα που δεν έχω την μηχανή και η ΕΜ1.3 έχει αλλάξει θέση στα κουμπιά (το σώμα ίδιο είναι) , θα με έβαζε στον πειρασμό να σκάσω μια πεντακοσαρα και μετά θα εψαχνα για house για τον 8αρη/1.8 :furious3:

Πολυ καλή τιμή βγαίνει και η S5 Like new στα 1714 (-20%), αν βγαλεις και το ΦΠΑ για επαγγελματία είναι πειρασμός.

δοκίμασα μια άλλη αγορά που με ενδιέφερε από Warehouse και τελικά δεν είδα να μου αφαιρεί κάτι έξτρα στο τέλος αλλά μόνο το ΦΠΑ (ίσως επειδή είναι μτχ. να μην μου αφαιρεί το ΦΠΑ 20% στο προϊόν ή τελικά η έκπτωση 20% είναι ήδη στην αρχική τιμή που βλέπω), συνολο 40% κάτω δεν είδα από την αρχική αναγραφόμενη τιμή πάρα μόνο 20%.

Last edited:

Και μια Olympus EM1 mkII στα 780 σε πολύ καλή κατάσταση από Γαλλία. Θυμίζω ότι όλα αυτά έχουν έναν χρόνο εγγύηση amazon.

Μια γενικού ενδιαφέροντος πληροφορία: Αν δεν αλλάξει κάτι, από πρώτη Ιουλίου 2021, η ατέλεια των 22 για ότι έρχεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης καταργείται. Οπότε όσοι σκεπτόσαστε αγορές μικροπραγμάτων, όπως SD cards, screen protectors, λουράκια κ.λπ. αξεσουάρ, σπεύσατε εγκαίρως διότι ως ημερομηνία θα λαμβάνεται αυτή της άφιξης στο τελωνείο.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Δηλαδη θα μπαινουν δασμοι και στο παραμικρο απο χωρες εκτος ΕΕ ?

Ναι. Αυτό μου είχαν πει κι εμένα από την DHL πέρσι ότι θα καταργηθεί από 1/1.
Μάλλον έδωσαν παράταση.

Φ.π.α. οπωσδήποτε, για δασμούς δεν ξέρω. Και επίσης δεν ξέρω τι διαδικασία θα ακολουθείται και αν θα υπάρχει κάποια χρέωση. Βέβαια επειδή η Ευρώπη είναι τεράστια αγορά, οι έμποροι λαμβάνουν ήδη τα μέτρα τους, δηλαδή αφαιρούν τον όποιο τοπικό φόρο και ακολουθούν (αν θες) διαδικασία import fee deposit, που προπληρώνεις ένα ποσό και συνήθως το πακέτο περνάει "αέρα". Αν σου κάτσει στραβή, μπορεί να περιμένεις καμιά 15αριά μέρες για έλεγχο και να χρεωθείς κάποια χρήματα επιπλέον - εξαιρετικά σπάνιο, γιατί... βαριούνται και πνίγονται από βουνά πακέτων.

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Ναι. Αυτό μου είχαν πει κι εμένα από την DHL πέρσι ότι θα καταργηθεί από 1/1.
Μάλλον έδωσαν παράταση.

Για να αποφευγουν τα μουφα τιμολογημενα πακετα μαλλον ?

Όλο αυτό πάντως είναι λίγο θέατρο του παραλόγου, από την στιγμή που τα ταχυδρομεία τουλάχιστον 3-4 χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία...), εφαρμόζουν "τριγωνικές" διαδικασίες που αποφεύγουν την χρέωση φόρων, δασμών κ.λπ. ακόμα και για αντικείμενα αξίας. Πως νομίζετε ότι πουλάνε χωρίς φόρους τα διάφορα e-global, infinity και το κακό (καλό) συναπάντημα? Τα ρίχνουν με αλεξίπτωτα την νύχτα?

Μαγκιά τους πάντως, εδώ στην Ελλάδα η κάθε κυβέρνηση θεωρεί εξυπνάδα πόσο πιο παράλογους φόρους θα ψηφίσει.

Όλο αυτό πάντως είναι λίγο θέατρο του παραλόγου, από την στιγμή που τα ταχυδρομεία τουλάχιστον 3-4 χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία...), εφαρμόζουν "τριγωνικές" διαδικασίες που αποφεύγουν την χρέωση φόρων, δασμών κ.λπ. ακόμα και για αντικείμενα αξίας. Πως νομίζετε ότι πουλάνε χωρίς φόρους τα διάφορα e-global, infinity και το κακό (καλό) συναπάντημα? Τα ρίχνουν με αλεξίπτωτα την νύχτα?

Και όλη αυτή η διαδικασία, με τις τριγωνικές, μέχρι 30/6/21, αφού από 1/7/21 θα ισχύει το νέο σύστημα με κατάργηση των ατελειών και χρέωση ΦΠΑ της κάθε χώρας στις εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Μαγκιά τους πάντως, εδώ στην Ελλάδα η κάθε κυβέρνηση θεωρεί εξυπνάδα πόσο πιο παράλογους φόρους θα ψηφίσει.

Θα ήθελα να δω τι θα ελεγες Παναγιώτη αν είχες την τύχη να εχεις εσυ κατάστημα που να πουλάει ανάλογα είδη και να σου μένουν στα ράφια γιατί ο Κινεζος έχει βρει τρύπες να πουλάει χωρίς φόρους.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η τρίχα έγινε τριχιά. Ήταν λογικό οτι κάποια στιγμή θα υπάρξει τόση μεγάλη πίεση (τόσο από τα κράτη που χάνουν φόρους όσο και από τους καταστηματάρχες και τις αντιπροσωπίες που δεν κάνουν πωλήσεις) που θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Και αυτό όπως βλέπεις θα συμβεί συνολικά σε όλη την Ευρώπη όχι εδώ μόνο.