BoM λοιπόν.
Βλέπετε συνημμένο..
Μερικά hints & tips:
- To Si570 πρέπει να είναι τύπου εξόδου CMOS. Επίσης υπάρχουν διαφορετικά grades, με διαφορές στη θερμοκρασιακή σταθερότητα (pps). Εύκολα μπορεί να βρεθεί στο Ebay ή στον Mouser. Του Ebay συνήθως είναι τύπου "CAC" (50ppm) ενώ ο Mouser έχει διαθέσιμα τύπου "CBC" (20ppm). Η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μικρή, οπότε επιλέγετε ανάλογα τον ψυχαναγκασμό σας.

Θεωρητικά υπάρχει σαν επιλογή και το τύπου "CCC" (7ppm) αλλά δεν το έχω δει να πουλιέται πουθενά.
- Τα LDOs (LT3042) είναι αλμυρά σε τιμή αν αγοραστούν σε μικρή ποσότητα. Αν μαζευτείτε αρκετοί ώστε να πάρετε 25άδα βγαίνουν τελική τιμή ~4 / κομμάτι. Μπορείτε να τα πάρετε εύκολα από τον Farnel (έρχονται σε 2 μέρες από Αγγλία με πολύ λίγα μεταφορικά).
- Τα AK4490EQ όπως είπαμε καλό είναι να τα πάρετε από Aliexpress. Αν μαζευτείτε και πάρετε πεντάδα θα σας βγουν ~4 /τεμ., αλλιώς λίγο ακριβότερα.
- Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που προτείνω είναι τύπου Organic Polymer. Είναι κάπως τσιμπημένοι σαν τιμές, αλλά δεν τους λες και εξωτικούς. Μπορείτε ελεύθερα να δοκιμάσετε ότι πυκνωτές θέλετε, αλλά προσοχή στις διαστάσεις γιατί ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος. Θα σας βοηθήσει η στήλη "Package" του BoM. Για παράδειγμα, ο κωδικός "Ε2,5-5" σημαίνει απόσταση μεταξύ των ποδιών 2.5mm και διάμετρος 5mm. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει χώρος στην πλακέτα για μεγαλύτερους πυκνωτές, αλλά στις πιο πολλές φορές είναι σχεδόν κολλητά. Οι κωδικοί που έχω δώσει στο BoM είναι τσεκαρισμένοι ότι χωράνε (είναι αυτοί που βλέπετε στις φωτογραφίες της πλακέτας).
- Οι κεραμικοί πυκνωτές πρέπει να είναι όλοι τύπου X7R. Η διάσταση των περισσότερων είναι 0805 αλλά οι bypass είναι πιο μικροί (0603), οπότε λίγη προσοχή εκεί..
- Σε κάποιους κεραμικούς γύρω από τα LDOs γράφω χωρητικότητα "10-22uF" ή "4.7-10u". Αυτό σημαίνει ότι είστε ΟΚ με 4.7 ή 10uF αλλά θεωρητικά βοηθάει αν μπουν μεγαλύτεροι. Εγώ είχα ήδη πολλούς 10uF οπότε έβαλα παντού τέτοιους.
- Όσο αφορά τις αντιστάσεις, οι μόνες "κρίσιμες" είναι αυτές που ορίζουν τις τάσεις εξόδου των LDOs. Είναι οι R7(A,B,C,D,E,F). Τις έχω βάλει τύπου 0,1%. Μην πάρετε πολύ ακριβές, δεν έχει νόημα, αλλά να είναι 0.1% (ειδικά οι R7A & R7B).
- Όσο αφορά τους φερρίτες, δεν είναι κρίσιμες οι τιμές τους. Απλά κοιτάξετε να έχουν σχετικά χαμηλό DCR και να είναι διάστασης 0805.
- Όσο αφορά τα U.FL, ψωνίστε τα είτε από Mouser είτε από Ebay. Στο Ebay είναι πολύ πιο οικονομικά.
- Για headers βάλτε ότι σας βολεύει.. είναι όλοι τους διάστασης 0.1".
Επίσης επισυνάπτω σχηματικό, PCB και τοπογραφικό.
View attachment AK4490 Dual Mono v146 BoM v1.7.pdf
Επειδή η πλατφόρμα μας μειώνει αυτόματα την ανάλυση και επανα-συμπιέζει τις εικόνες, σύντομα θα τα ανεβάσω και στο dimdim.gr σε πλήρη ανάλυση και θα δώσω links.