AKG K701+Burson...Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Πάντως οι τροφοδοσίες φαίνονται ικανονοποιητικές (αν και με τόσα τρανζίστορ θα πρόσθετα και μερικά ερωτηματικά).

Περί τροφοδοσίας έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
Η Burson γράφει στο site της :

It is powered by 5 sets of custom built low noise power supplies to eliminate noise pollution. We have also employed two custom built transformers to ensure the job was done properly. One transformer is used to power our HD Audio DAC, while the other purely supplies power to the hungry Class-A amplification circuitry. It ensures that the DAC stage and the headphone amp stage are working independently and at an optimum level, while still in complete synergy.

The Burson Audio low noise regulator
Instead of depending on a standard regulator like most audio brands, we have developed a sophisticated noise filter and voltage stabilization network that perfectly matches each circuit design.
Our low noise regulator is able to filter over 99% of unwanted noise and keeps the voltage fluctuation to less than 1% of our target benchmark.

The Burson power filtering system ensures that music is reproduced with natural colour, texture and emotion.

Last edited:

Περιμένουμε εντυπώσεις και μάλιστα σε σύγκριση με κάτι πιό σοβαρό.

Θα περιμένω την επόμενη μάζωξη τυφλών για να δηλώσω συμμετοχή. Ελπίζω να συμμετέχουν και τα γνωστά "ιερά τέρατα" του χώρου.

Είναι το πρώτο ΗΑ-160D στην Ελλάδα το δικό μου ή το έχει και κανένας άλλος ?

Περιμένουμε τη συνέχεια μετά την πρώτη νύχτα!..

Χαραλαμπε Χαραλαμπε Χαραλαμπεεεεεεεε.......Κουλα Κουλα Κουλααααααα
:flipout::flipout::flipout:

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό, ας πεί γνώμη και κανένας ειδικότερος μήπως το παραψειρίζουμε και τρελαθώ στο στρώσιμο.

Ναι !!!!! η καθε θεση/αντισταση θελει στρωσιμο 200 ωρες :laugh:

Καλοριζικο,απολαυσε το και ασε τα ψυχωτικα -bye-

Καλορίζικα φίλε! Πάρε τώρα ό,τι μπορείς χωρίς τύψεις. Ούτως ή άλλως σε λίγα χρόνια δε θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα πέραν των βασικών και αν. Τουλάχιστον να ακούμε ποιοτικά τη μουσικούλα μας.

Λιγα χρονια;;; Πολλη αισιοδοξια,μπραβο :laugh:

Περί τροφοδοσίας έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
Η Burson γράφει στο site της :

It is powered by 5 sets of custom built low noise power supplies to eliminate noise pollution. We have also employed two custom built transformers to ensure the job was done properly. One transformer is used to power our HD Audio DAC, while the other purely supplies power to the hungry Class-A amplification circuitry. It ensures that the DAC stage and the headphone amp stage are working independently and at an optimum level, while still in complete synergy.

The Burson Audio low noise regulator
Instead of depending on a standard regulator like most audio brands, we have developed a sophisticated noise filter and voltage stabilization network that perfectly matches each circuit design.
Our low noise regulator is able to filter over 99% of unwanted noise and keeps the voltage fluctuation to less than 1% of our target benchmark.

The Burson power filtering system ensures that music is reproduced with natural colour, texture and emotion.

λαϊκισμός....
(do the job properly....)-bye-

όσο για το άλλο, βλέπω δυό ίδιους μτς ο ένας να ζορίζεται για τα ενισχυτικά και ο άλλος να τα βγάζει πέρα σχεδόν...χαλαρά...

Ναι !!!!! η καθε θεση/αντισταση θελει στρωσιμο 200 ωρες :laugh:

Καλοριζικο,απολαυσε το και ασε τα ψυχωτικα -bye-

Ευχαριστώ :operator: -bye-

λαϊκισμός....
(do the job properly....)-bye-

όσο για το άλλο, βλέπω δυό ίδιους μτς ο ένας να ζορίζεται για τα ενισχυτικά και ο άλλος να τα βγάζει πέρα σχεδόν...χαλαρά...

Εντάξει αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι έβαλαν 2 μετασχηματιστές και οχι 1 όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Και το "ζορίζεται" νομίζω είναι σχετικό με την κατά τη γνώμη μου υπερβολική για λόγους marketing έκφραση : while the other purely supplies power to the hungry Class-A amplification circuitry

Πόσο hungry μπορεί να είναι με συνολικά 35W κατανάλωση. Πιο μεγάλη αξία θεωρώ οτι έχει (και μάλλον αυτός είναι και ο στόχος του σχεδιασμού τους) η ανεξάρτητη τροφοδοσία σε ψηφιακό τμήμα και σε τμήμα ενίσχυσης, σε συνδυασμό με τα φίλτρα που διατείνονται οτι έχουν για παροχή "καθαρού" ρεύματος.

Κουβέντα να γίνεται... ωραία πράματα πάντως και ενδιαφέροντα, όπως και οι απόψεις όλων σας. -bye-

imho για τα τελικά είναι λίγος.
Δεν τον βλέπω πάνω από 14VΑ.

όσο για τους ξεχωριστούς, αν λάβεις υπόψη αυτόν τον κατασκευαστή που έχει έναν....
naim2.jpg

όσο για τους ξεχωριστούς, αν λάβεις υπόψη αυτόν τον κατασκευαστή που έχει έναν....
naim2.jpg

:speechless-smiley-0

Ωραίοςςςςςςςςς!!!!!!

Άφησε τα τροφοδοτικά, τα κατσαβίδια, και τα στρωσίματα και πες πρώτες εντυπώσεις...

Αυτό που αναφέρεις,... ότι η μουσική αναπαράγεται με πιο ευκολία, είναι understatment... από Cube σε Burson, θα έπρεπε να πεις ότι απλά δεν έχεις βγάλει τα ακουστικά από τα αυτιά σου από την ώρα που τον έβαλες στο ρεύμα...:earmuffs:

Έλα... λέγε...

Άφησε τα τροφοδοτικά, τα κατσαβίδια, και τα στρωσίματα και πες πρώτες εντυπώσεις...

Αυτό που αναφέρεις,... ότι η μουσική αναπαράγεται με πιο ευκολία, είναι understatment... από Cube σε Burson, θα έπρεπε να πεις ότι απλά δεν έχεις βγάλει τα ακουστικά από τα αυτιά σου από την ώρα που τον έβαλες στο ρεύμα...:earmuffs:

Έλα... λέγε...

κι αυτό understatement είναι...αν σκεφτείς ότι κάνει όσο 10 cube στις παλιές τιμές και σχεδόν κάπου 12 σημερινές...
Κανονικά δεν θα δεχόμουν τίποτα λιγότερο από κόλλημα των ακουστικών με logo στιγμής στο κεφάλι....:grinning-smiley-043

:2thumb22sup:...

Δεν ξέρω... εγώ κόλλησα τα Sen HD650 όπως λες με logo στα αυτιά μου όταν πήρα τον MF M1HPA και δεν νοιάστηκα για στρωσίματα και συναφή,... όπως και τώρα που πήρα τα AKG Q701... κάθε βράδυ αν δεν συμπληρώσω 2-3 ωρίτσες,...δεν πάω για ύπνο... τι νόημα έχουν τα στρωσίματα, αφού ούτως ή άλλως θα γίνουν...

hasp... λέγε......-bye-

Καλώς τα δέχτηκες φίλε μου και καλά ακούσματα.

Έχω και εγώ το ίδιο μοντέλο ενισχυτή αλλά στην περίπτωση μου ο "γαμπρός" είναι αμερικάνος και ακούει στο όνομα Audez'e LCD-2.

Ορίστε και μια φωτογραφία του ζευγαριού.

IMG_3328.jpg

Τον ενισχυτή τον παρέλαβα από Αγγλία στις 9 Ιουνίου.
Η αλυσίδα αναπαραγωγής έχει ως εξής:
J. River Media Center 16 (Wasapi) -> USB -> Burson HA-160D

Πριν η οδήγηση τους γινόταν κυρίως από την έξοδο ακουστικών ενός Denon AVR-4308 (όχι κάτι το ιδιαίτερο) και προσωπικά η διαφορά μου έχει φανεί τεράστια.
Είναι γεγονός πάντως ότι το στρώσιμο του το θέλει.

Εν πάσει περιπτώση πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή αγορά η οποία θα συνεχίσει να σε συντροφεύει για πολύ καιρό και με πολλά ακόμα ακουστικά.

Γιάννης

Καλορίζικος και σε σένα και καλωσόρισες!!

Πρέπει να είναι εξαιρετικός συνδυασμός,... τι άλλα ακουστικά έχεις/είχες και κατέληξες στα LCD-2?

:2thumb22sup:...

Δεν ξέρω... εγώ κόλλησα τα Sen HD650 όπως λες με logo στα αυτιά μου όταν πήρα τον MF M1HPA και δεν νοιάστηκα για στρωσίματα και συναφή,... όπως και τώρα που πήρα τα AKG Q701... κάθε βράδυ αν δεν συμπληρώσω 2-3 ωρίτσες,...δεν πάω για ύπνο... τι νόημα έχουν τα στρωσίματα, αφού ούτως ή άλλως θα γίνουν...

hasp... λέγε......-bye-

καλημερα, το Musical Fidelity το συνδεεις μεσω USB? γιατι διαβασα οτι δεν εχει την ιδια καλη αποδοση οσο μεσω των αλλων του συνδεσεων..

Η αλυσίδα μου, είναι PC Win7, Foobar (και iTunes ενίοτε), WASAPI, Sounblaster X-Fi Fatality, Coaxial SPDIF, Musical Fidelity M1 DAC, Musical Fidelity M1 HPA. Coaxial 3m Belden 1694A, Audioquest King Cobra.

Ο ήχος είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) φανταστικός... αποκαλύπτει λεπτομέρειες που δεν είχα ακούσει ΠΟΤΕ από ηχεία...επίσης δε η χρήση ακουστικών διαφορετικών χρειών (Sennheiser HD650, AKG Q701, και Superlux HD681 modified), αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της μουσικής ανάλογα με τα κέφια και τις ηχογραφήσεις...

Προτιμώ την σύνδεση SPDIF σε όλες τις περιπτώσεις μη asynchronous USB, διότι δίνει ΠΑΝΤΑ καλύτερα αποτελέσματα.

Τα Musical Fidelity δεν έχουν asychronous USB, ούτε sampling πάνω από 16/48 στα USB.

Αντε και καποιος που εχει τα Audeze LCD 2!

Δεν τα εχω ακουσει ποτε,αλλα απο περιγραφες στο headfi που εχω διαβασει...

Καλορίζικος και σε σένα και καλωσόρισες!!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Σου εύχομαι και εσένα να χαίρεσαι τα Q701 σου.

Πριν πάρω τα LCD-2 είχα δανειστεί από ένα φίλο και έιχα ακούσει τα Senn HD800. Τα συγκεκριμένα ακουστικά (οι ακροάσεις γίνονταν πάλι από τον Denon) με ενόχλησαν λιγάκι στις υψηλές τους οι οποίες μου φάνηκαν πιο έντονες και τονισμένες από ότι θα ήθελα και επίσης παρατήρησα και ότι τα χαμηλά τους δεν είχαν την ένταση που θα ήθελα. Βέβαια επειδή τα ακουστικά που είχα πιο πριν ήταν τα AKG K 242 πρέπει να ομολογήσω ότι η διαφορά ήταν κολοσσιαία, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ για το είδος της μουσικής που ακούω (κυρίως Rock).

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά στην Ελλάδα (και στην Θεσσαλονίκη που μένω εγώ ακόμα πιο δύσκολα από την Αθήνα φαντάζομαι) λόγω της μη δυνατότητας να ακούσεις τις περισσότερες επιλογές αυτής της κατηγορίας.
Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι ήθελα να ακούσω πριν πάρω τα LCD-2 και τα HiFiMAN HE-6 αλλά προφανώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Πάντως αν και ακόμαι είμαι και εγώ στην διαδικασία στρωσίματος ψάχνω σιγά σιγά όλο και περισσότερο για κάποια λαμπάτη υλοποίηση για ενισχυτή, καθώς αυτά που διαβάζω μου έχουν εξάψει το ενδιαφερον, αν και δυστυχώς η δυνατότητα για δοκιμή πριν την αγορά φαντάζει αδύνατη για εδώ.

Τέλος, αν υπάρχει κάποιος άλλος head-fi er (κατά προτίμηση προς Θεσσαλονίκη μεριά) που να ενδιαφέρεται, ας κανονισουμε κανένα μίνι meet να ανταλλάξουμε τίποτα εντυπώσεις.

Γιάννης