AKG K701+Burson...Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Σημειωτέον ότι το συνδυάζω με το ομόσταυλο M1 DAC οπότε κάποια από τα χαρακτηριστικά είναι και του DAC αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω.

M' αρέσουν τα σετάκια. Αντε και στη συνέχεια έχει αυτό.

Η Μusical Fidelity έχει αυτό το καλό οτι σε υποστηρίζει με ολόκληρη σειρά συσκευών. Εχει και νέο Μ1 CDT (αλλά φαντάζομαι και αυτό το ξέρεις).
Το κακό είναι οτι μετά λιγουρεύεσαι κάθε νέο κομμάτι και το θες διακαώς (ειδικά το CliC που είναι και κουκλί).
Τουλάχιστον δεν είναι απλησίαστα.
-bye-

Φίλε Anvidia γιατί δεν κοιτάς και τον Sciit Lyr... απο όσο έχω διαβάσει είναι πολύ δυνατός.. ίσως υπερβολικά δυνατός για κάποια ακουστικα
Βεβαια δεν γινεται να τον ακούσεις...

@ Anvidia ... Αν δεν δοκιμάσεις από μόνος σου, ΔΕΝ μπορείς να βασιστείς στο τι λέει ο ένας και ο άλλος στα φόρουμ διότι η αληθινή πληροφορία χάνεται, ανάμεσα στην αναμάσηση πληροφοριών ανθρώπων που δεν άκουσαν τα μηχανήματα αλλά μεταφέρουν απλά αυτό που "άκουσαν" για τα μηχανήματα.

Εφόσον διαβάζεις Rock Grotto θα ξέρεις ότι υπάρχουν μηχανήματα όπως το Aune (το έχω), Panda, Jhl κλπ που είναι απίστευτα value... πρέπει όμως να ασχοληθείς με την κατασκευή, είτε μόνος σου, είτε αναθέτοντας το σε κάποιον... εδώ μέσα υπάρχουν εξαιρετικοί κολλητηράδες και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

Ξεκίνα από κάπου, ίσως σε κάτι πιο φτηνό,... πχ ο Superlux Ηa3d παίζει άψογα και μπορεί να είναι ο ήχος που σου αρέσει, studio ήχος, ξερός υπέρλεπτομερής...

@ hasp τα ξέρω, θα ήθελα πολύ να ακούσω το Clic, αλλά από την άλλη έχει μέσα ένα M1 DAC οπότε εκτός των ευκολιών δεν προβλέπω διαφορά στον ήχο, Το Cdt δεν με ενδιαφέρει διότι μάλλον (οικονομικού επιτρέποντος) θα πάρω ένα OPPO BD-95 να έχω ένα Universal παίκτη, και με πιο μοντέρνο DAC.

... Μην τον ακούτε τον Μιχάλη... θέλει διακαώς να πάρει κάποιον από τους Schiit, αλλά θέλει πρώτα να τον ακούσει... οπότε ζητάει πειραματόζωο...:flipout: ...

αστειεύομαι βέβαια, αλλά καλό θα είναι να ακούσουμε και τους Schiit κάποια στιγμή...

... Μην τον ακούτε τον Μιχάλη... θέλει διακαώς να πάρει κάποιον από τους Schiit, αλλά θέλει πρώτα να τον ακούσει... οπότε ζητάει πειραματόζωο...:flipout: ...

:ears::ears::ears:

Βασικά ο Μιχάλης θέλει πριν πάρει τον οποιονδηποτε ενισχυτή να πάρει ακόμα κανα δυο ζευγάρια ακουστικά πρώτα... -bye-

Απάντηση: Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Φίλε Anvidia γιατί δεν κοιτάς και τον Sciit Lyr... απο όσο έχω διαβάσει είναι πολύ δυνατός.. ίσως υπερβολικά δυνατός για κάποια ακουστικα

Αυτος οδηγει και τα ηχεια μου ...... :D

Last edited:

Και σετάρεται κι αυτός (o Lyr :a0210:) ωραιότατα με το νέο τους ασύγχρονο DAC. Και σε τιμή ... δώρο!!!!
-bye-

Ο Λυρ είναι προσεγμένη κατασκευή, φθηνός και με μεγάλα αποθέματα ισχύος.
Από τους-νέους-χρήστες το feedback είναι θετικό, αν και ο παράγοντας του ενθουσιασμού σίγουρα θα έχει παίξει το ρόλο του. Το "παίζει φοβερά" είναι λίγο σχετικό.
Οι reviewers τώρα κάνουν λόγο για λαμπάτο, μελωδικό ήχο με αρμονικό πλούτο(εννοώντας ευφωνική παραμόρφωση, βλέπε 6moons) και στοιχεία από τρανζιστοράτη ανάλυση. Χειρότερος από burson 160 λένε. Σαν εργαλείο πιστότητας δηλάδη δεν...Σαν εκθαμβωτικό φετίχ σίγουρα ναι.
Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και με άλλους κατασκευατές, η εταιρεία είναι φειδωλή στα δημοσιευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μας φλομώνει με τοπολογίες αλλά από παραμόρφωση γιοκ. Τί πάει να πει λιγότερο από 0,1THD σε 1Volt. Vrms, Vpp τί απ'όλα; Και τί γίνεται σε μεγαλύτερα επίπεδα; Μήπως θα δούμε τίποτα 3% που μας έχουν συνηθίσει οι λάμπες; Συν τοις άλλοις είναι σχεδιασμένος από πρώην μηχανικούς της Theta οι οποίοι ακολουθούν το μαρκετινίστικη σχολή του "less feedback is better" και "ακούγεται καλά άσχετα αν δεν μετράει καλά". Αλήθεια τί οutput impedance να έχει ένα No feedback σχέδιο; Ούτε αυτό μας το λένε.

Μπα, δεν το παίρνω το ρίσκο έτσι χωρίς ακρόαση χωρίς να έχω τουλάχιστον κάποιες αξιόπιστες μετρήσεις. Όχι μέχρι να αποκτήσω κάτι σοβαρό, έστω.

@ Anvidia ... Αν δεν δοκιμάσεις από μόνος σου, ΔΕΝ μπορείς να βασιστείς στο τι λέει ο ένας και ο άλλος στα φόρουμ διότι η αληθινή πληροφορία χάνεται, ανάμεσα στην αναμάσηση πληροφοριών ανθρώπων που δεν άκουσαν τα μηχανήματα αλλά μεταφέρουν απλά αυτό που "άκουσαν" για τα μηχανήματα.
Σαφώς. Θα πάω μια μέρα τον ακούσω.

Και σετάρεται κι αυτός (o Lyr :a0210:) ωραιότατα με το νέο τους ασύγχρονο DAC. Και σε τιμή ... δώρο!!!!
-bye-

απο όλες τους τις συσκευες αυτό το dac πολύ με φτιάχνει... ειμαι πολύ περίεργος να δω εντυπώσεις οταν αρχίσειη διάθεσή του..

πάντως όπως λες ενα σετάκι δεν θα ήταν καθόλου ασχημη ιδέα... μακάρι να μπορουσαμε να τα ακουσουμε!!

Ο Λυρ είναι προσεγμένη κατασκευή, φθηνός και με μεγάλα αποθέματα ισχύος.
Από τους-νέους-χρήστες το feedback είναι θετικό, αν και ο παράγοντας του ενθουσιασμού σίγουρα θα έχει παίξει το ρόλο του. Το "παίζει φοβερά" είναι λίγο σχετικό.
Οι reviewers τώρα κάνουν λόγο για λαμπάτο, μελωδικό ήχο με αρμονικό πλούτο(εννοώντας ευφωνική παραμόρφωση, βλέπε 6moons) και στοιχεία από τρανζιστοράτη ανάλυση. Χειρότερος από burson 160 λένε. Σαν εργαλείο πιστότητας δηλάδη δεν...Σαν εκθαμβωτικό φετίχ σίγουρα ναι.
Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και με άλλους κατασκευατές, η εταιρεία είναι φειδωλή στα δημοσιευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μας φλομώνει με τοπολογίες αλλά από παραμόρφωση γιοκ. Τί πάει να πει λιγότερο από 0,1THD σε 1Volt. Vrms, Vpp τί απ'όλα; Και τί γίνεται σε μεγαλύτερα επίπεδα; Μήπως θα δούμε τίποτα 3% που μας έχουν συνηθίσει οι λάμπες; Συν τοις άλλοις είναι σχεδιασμένος από πρώην μηχανικούς της Theta οι οποίοι ακολουθούν το μαρκετινίστικη σχολή του "less feedback is better" και "ακούγεται καλά άσχετα αν δεν μετράει καλά". Αλήθεια τί οutput impedance να έχει ένα No feedback σχέδιο; Ούτε αυτό μας το λένε.

Μπα, δεν το παίρνω το ρίσκο έτσι χωρίς ακρόαση χωρίς να έχω τουλάχιστον κάποιες αξιόπιστες μετρήσεις. Όχι μέχρι να αποκτήσω κάτι σοβαρό, έστω.
Εχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις... μήπως όμως τουλάχιστον για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενα mail στην εταιρία θα μπορουσε να δωσει κάποιες απαντήσεις;
Πάντως και οι spl που αναφέρεις πρέπει να ειναι σοβαρή εταιρια... έχουν και δυνατότητα crosstalk, χαρακτηριστικό που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον στο review του κορυφαιου τους ενισχυτή που ειδα στο head-fi

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Τα μεγάλα εννοείται.. :)

Φυσικα !!!
Τα αλλα ειναι μεν πανευκολο φορτιο αλλα αναισθητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Φυσικα !!!
Τα αλλα ειναι μεν πανευκολο φορτιο αλλα αναισθητα.

Aυτά τα άααλλα να τα ακουσουμε κάποια στιγμή ε;;

Ξεθαψα το νημα λογω του Burson. Μετα απο οφθαλμολουτρο οσων ενισχυτων βρηκα στο Net κατεληξα οτι ο Burson ειναι μια κατηγορια μονος του (χωρις ακροαση, απο την κατασκευη). Αν μαλιστα ηταν dedicated pre πιστευω θα κοστιζε πολλαπλασια χρηματα. Απο που τον αγοραζουμε ωστε να μην εχσουμε προβλημα με τελωνειο;;;