AKG K701+Burson...Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Σου εύχομαι και εσένα να χαίρεσαι τα Q701 σου.

Πριν πάρω τα LCD-2 είχα δανειστεί από ένα φίλο και έιχα ακούσει τα Senn HD800. Τα συγκεκριμένα ακουστικά (οι ακροάσεις γίνονταν πάλι από τον Denon) με ενόχλησαν λιγάκι στις υψηλές τους οι οποίες μου φάνηκαν πιο έντονες και τονισμένες από ότι θα ήθελα και επίσης παρατήρησα και ότι τα χαμηλά τους δεν είχαν την ένταση που θα ήθελα. Βέβαια επειδή τα ακουστικά που είχα πιο πριν ήταν τα AKG K 242 πρέπει να ομολογήσω ότι η διαφορά ήταν κολοσσιαία, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ για το είδος της μουσικής που ακούω (κυρίως Rock).

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά στην Ελλάδα (και στην Θεσσαλονίκη που μένω εγώ ακόμα πιο δύσκολα από την Αθήνα φαντάζομαι) λόγω της μη δυνατότητας να ακούσεις τις περισσότερες επιλογές αυτής της κατηγορίας.
Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι ήθελα να ακούσω πριν πάρω τα LCD-2 και τα HiFiMAN HE-6 αλλά προφανώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Πάντως αν και ακόμαι είμαι και εγώ στην διαδικασία στρωσίματος ψάχνω σιγά σιγά όλο και περισσότερο για κάποια λαμπάτη υλοποίηση για ενισχυτή, καθώς αυτά που διαβάζω μου έχουν εξάψει το ενδιαφερον, αν και δυστυχώς η δυνατότητα για δοκιμή πριν την αγορά φαντάζει αδύνατη για εδώ.

Τέλος, αν υπάρχει κάποιος άλλος head-fi er (κατά προτίμηση προς Θεσσαλονίκη μεριά) που να ενδιαφέρεται, ας κανονισουμε κανένα μίνι meet να ανταλλάξουμε τίποτα εντυπώσεις.

Γιάννης

Και εγώ ευχαριστώ!

Τα HD800 με ενδιαφέρουν (αν και αυτή η κατηγορία τσούζει αρκετά στην τιμή) όπως και τα LCD-2...

Κρίμα που είσαι μακρυά, συμφωνώ για συναντήσεις, και πρέπει να οργανωθούμε και Νότια και Βόρεια...-bye-

Εγώ αγόρασα τα πάντα χωρίς ακρόαση εκτός του MF M1 HPA, αν και οι σύντομες ακροάσεις είναι καλύτερες από το τίποτε, δεν είναι και πάλι αρκετές για να είσαι σίγουρος, οπότε τα meetings είναι μάλλον μια καλή περίπτωση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ακουστικά/ενισχυτικά hi-end.

Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι αν σου αρέσει ένα ηχόχρωμα ή δεν σου αρέσει είναι καθαρά προσωπικό γούστο και αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο έντονο στα ακουστικά παρά στα ηχεία..., άρα είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από τα φόρουμ, όπου για κάθε τι υπάρχει και αντικρουόμενη γνώμη.

Σε κάποιους δεν αρέσουν τα HD800 καθόλου, ενώ άλλοι τα εξυμνούν ως το απόλυτο πριν τα ηλεκτροστατικά... άλλοι τα θεωρούν καλύτερα και από αυτά... άντε να βγάλεις άκρη...

Είμαι δεν υπέρ πολλαπλών ακουστικών και ενισχυτών,... κρίμα όμως που αυτό κοστίζει αρκετά:bigcry:

Άντε οι headfiers να οργανωνόμαστε...

Χρήστος

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Σου εύχομαι και εσένα να χαίρεσαι τα Q701 σου.

Πριν πάρω τα LCD-2 είχα δανειστεί από ένα φίλο και έιχα ακούσει τα Senn HD800. Τα συγκεκριμένα ακουστικά (οι ακροάσεις γίνονταν πάλι από τον Denon) με ενόχλησαν λιγάκι στις υψηλές τους οι οποίες μου φάνηκαν πιο έντονες και τονισμένες από ότι θα ήθελα και επίσης παρατήρησα και ότι τα χαμηλά τους δεν είχαν την ένταση που θα ήθελα. Βέβαια επειδή τα ακουστικά που είχα πιο πριν ήταν τα AKG K 242 πρέπει να ομολογήσω ότι η διαφορά ήταν κολοσσιαία, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ για το είδος της μουσικής που ακούω (κυρίως Rock).

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά στην Ελλάδα (και στην Θεσσαλονίκη που μένω εγώ ακόμα πιο δύσκολα από την Αθήνα φαντάζομαι) λόγω της μη δυνατότητας να ακούσεις τις περισσότερες επιλογές αυτής της κατηγορίας.
Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι ήθελα να ακούσω πριν πάρω τα LCD-2 και τα HiFiMAN HE-6 αλλά προφανώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Πάντως αν και ακόμαι είμαι και εγώ στην διαδικασία στρωσίματος ψάχνω σιγά σιγά όλο και περισσότερο για κάποια λαμπάτη υλοποίηση για ενισχυτή, καθώς αυτά που διαβάζω μου έχουν εξάψει το ενδιαφερον, αν και δυστυχώς η δυνατότητα για δοκιμή πριν την αγορά φαντάζει αδύνατη για εδώ.

Τέλος, αν υπάρχει κάποιος άλλος head-fi er (κατά προτίμηση προς Θεσσαλονίκη μεριά) που να ενδιαφέρεται, ας κανονισουμε κανένα μίνι meet να ανταλλάξουμε τίποτα εντυπώσεις.

Γιάννης

όποτε θες σφύρα να σου φέρω
AKG K270 K340 και K1000

Και εγώ ευχαριστώ!

Τα HD800 με ενδιαφέρουν (αν και αυτή η κατηγορία τσούζει αρκετά στην τιμή) όπως και τα LCD-2...

Κρίμα που είσαι μακρυά, συμφωνώ για συναντήσεις, και πρέπει να οργανωθούμε και Νότια και Βόρεια...-bye-

Εγώ αγόρασα τα πάντα χωρίς ακρόαση εκτός του MF M1 HPA, αν και οι σύντομες ακροάσεις είναι καλύτερες από το τίποτε, δεν είναι και πάλι αρκετές για να είσαι σίγουρος, οπότε τα meetings είναι μάλλον μια καλή περίπτωση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ακουστικά/ενισχυτικά hi-end.

Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι αν σου αρέσει ένα ηχόχρωμα ή δεν σου αρέσει είναι καθαρά προσωπικό γούστο και αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο έντονο στα ακουστικά παρά στα ηχεία..., άρα είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από τα φόρουμ, όπου για κάθε τι υπάρχει και αντικρουόμενη γνώμη.

Σε κάποιους δεν αρέσουν τα HD800 καθόλου, ενώ άλλοι τα εξυμνούν ως το απόλυτο πριν τα ηλεκτροστατικά... άλλοι τα θεωρούν καλύτερα και από αυτά... άντε να βγάλεις άκρη...

Είμαι δεν υπέρ πολλαπλών ακουστικών και ενισχυτών,... κρίμα όμως που αυτό κοστίζει αρκετά:bigcry:

Άντε οι headfiers να οργανωνόμαστε...

Χρήστος
Τα HD800, για να είμαι δίκαιος, τα θεωρώ ιδανικά ακουστικά για την ακρόαση κλασσικής μουσικής και ίσως -χωρίς να είμαι σίγουρος γι αυτό- για jazz ή ίσως και blues. Σε rock και bass-heavy κομμάτια τα LCD-2 υπερτερούν ξεκάθαρα κατά την γνώμη μου. Αυτά που θα ήθελά πολύ να ακούσω αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα είναι τα Stax SR-009 (ιδανικά οδηγούμενα από κάποιον από τους δύο αυτούς ενισχυτές 1,2) τα οποία πιστεύω ότι θα έχουν ιδιαίτερο ήχο.

Για τις αγορές χωρίς ακροάση συμφωνώ ότι κάποιες φορές, ειδικά στο χώρο των ακουστικών, αποτελούν μονόδρομο αν και πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρχει και κάποια μεγαλύτερη παρουσία κάποιων κατασκευαστών και στην ελληνική αγορά.

Επίσης συμφωνώ ότι τα ακουστικά δίνουν πιο έντονα από τα ηχεία ένα συγκεκριμένο χρώμα το καθένα στον ήχο που παράγουν και ότι τις περισσότερες φορές είναι ευκολότερο να διακρίνεις τα διαφορετικά μοντέλα μεταξύ τους.

Όσο αφορά στα πολλάπλα ακουστικά και ενισχυτές με βρίσκεις και εδώ σύμφωνο και για να πω την αλήθεια σκέφτομαι πολύ έντονα αυτόν τον καιρό την αγορά του Schiit Lyr, του οποίου την τιμή θεωρώ αρκετά λογική και από αυτά που διαβάζω φαίνεται να συνεργάζεται αρκετά καλά με τα LCD-2.

Όντως πιστεύω πάντως ότι πρέπει να αρχίσει ο χώρος αυτός να αποκτά μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής του audiophile κοινού.

όποτε θες σφύρα να σου φέρω
AKG K270 K340 και K1000
Φίλε supersonic από ό,τι έιδα μένεις και εσύ στην Θεσσαλονίκη και έχεις και δύο ζευγάρια ακουστικών που δεν ήλπιζα ποτέ ότι θα είχα την ευκαιρία να τα ακούσω. Αναφέρομαι στα Κ340 και Κ1000, τα οποία και τα δύο έχουν αποσπάσει πάρα πολύ καλές κριτικές όταν είχαν κυκλοφορήσει. Να σου πω την αλήθεια το μόνο που με ανυσηχεί είναι το αν θα καταφέρουμε να τα οδηγήσουμε επαρκώς απο τον Burson καθώς έχω ακούσει ότι και τα δύο είναι αρκετά απαιτητικά σε αυτόν τον τομέα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα ήθελα πολύ να συναντηθούμε και να έχω την ευκαιρία να ακούσω τα δύο αυτά διαμαντάκια.

Γιάννης

τα 340 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Τα Κ1000 εννοείται ότι θα οδηγηθούν απ ευθείας από τελικό (όποιος είναι αυτός)

:2thumb22sup:...

Δεν ξέρω... εγώ κόλλησα τα Sen HD650 όπως λες με logo στα αυτιά μου όταν πήρα τον MF M1HPA και δεν νοιάστηκα για στρωσίματα και συναφή,... όπως και τώρα που πήρα τα AKG Q701... κάθε βράδυ αν δεν συμπληρώσω 2-3 ωρίτσες,...δεν πάω για ύπνο... τι νόημα έχουν τα στρωσίματα, αφού ούτως ή άλλως θα γίνουν...

hasp... λέγε......-bye-

Ελειπα ΠΣΚ και μόλις επέστρεψα.

Ετοιμάζω logo μόλις τακτοποιηθώ και επανέρχομαι -bye-

Καλώς τα δέχτηκες φίλε μου και καλά ακούσματα.

Έχω και εγώ το ίδιο μοντέλο ενισχυτή αλλά στην περίπτωση μου ο "γαμπρός" είναι αμερικάνος και ακούει στο όνομα Audez'e LCD-2.

Ορίστε και μια φωτογραφία του ζευγαριού.

IMG_3328.jpg

Τον ενισχυτή τον παρέλαβα από Αγγλία στις 9 Ιουνίου.
Η αλυσίδα αναπαραγωγής έχει ως εξής:
J. River Media Center 16 (Wasapi) -> USB -> Burson HA-160D

Πριν η οδήγηση τους γινόταν κυρίως από την έξοδο ακουστικών ενός Denon AVR-4308 (όχι κάτι το ιδιαίτερο) και προσωπικά η διαφορά μου έχει φανεί τεράστια.
Είναι γεγονός πάντως ότι το στρώσιμο του το θέλει.

Εν πάσει περιπτώση πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή αγορά η οποία θα συνεχίσει να σε συντροφεύει για πολύ καιρό και με πολλά ακόμα ακουστικά.

Γιάννης

:speechless-smiley-0 Μπράβο φίλε Γιάννη, θα μας βγουν τα μάτια μ'αυτά που βλέπουμε. Καλορίζικο το ζεύγος, να τα χαίρεσαι.
Μπράβο και για την τόλμη να πάρεις δύο κομμάτια του συστήματος που δεν κυκλοφορούν εδώ. Πολλές φορές παίρνουμε ρίσκα αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές και σχόλια, που μειώνουν τους ενδοιασμούς της τυφλής αγοράς. Πιστεύω οτι θα τις επιβεβαιώσεις κι εσύ.
Σκεφτόμουν κι εγώ τα LCD-2 αλλά πρώτον τα θεώρησα ακριβά (για μένα) και μετά φοβήθηκα και τη διπλή τυφλή αγορά.

ΥΓ: αν το πήρες από Αγγλία κάνε μου τη χάρη και διάβασε στο πίσω μέρος δίπλα στο IEC στον κόκκινο διακόπτη επιλογής volts αν γράφει 230/115 όπως το δικό μου γιατί στην Αγγλία έχουν ρεύμα 240V.

:speechless-smiley-0 Μπράβο φίλε Γιάννη, θα μας βγουν τα μάτια μ'αυτά που βλέπουμε. Καλορίζικο το ζεύγος, να τα χαίρεσαι.
Μπράβο και για την τόλμη να πάρεις δύο κομμάτια του συστήματος που δεν κυκλοφορούν εδώ. Πολλές φορές παίρνουμε ρίσκα αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές και σχόλια, που μειώνουν τους ενδοιασμούς της τυφλής αγοράς. Πιστεύω οτι θα τις επιβεβαιώσεις κι εσύ.
Σκεφτόμουν κι εγώ τα LCD-2 αλλά πρώτον τα θεώρησα ακριβά (για μένα) και μετά φοβήθηκα και τη διπλή τυφλή αγορά.

ΥΓ: αν το πήρες από Αγγλία κάνε μου τη χάρη και διάβασε στο πίσω μέρος δίπλα στο IEC στον κόκκινο διακόπτη επιλογής volts αν γράφει 230/115 όπως το δικό μου γιατί στην Αγγλία έχουν ρεύμα 240V.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να χαιρόμαστε και οι δύο τον ενισχυτή μας και τα ακουστικά μας.

Είναι αλήθεια ότι το matchαρισμα αυτών των δύο είναι όντως υποδειγματικό. Το αποτέλεσμα διακαιώνει ένα μεγάλο μέρος των διθυραμβικών, όπως λες και εσύ, κριτικών.

Αν μένεις Θεσσαλονίκη ή κάπου κοντά είσαι πάντως ευπρόσδεκτος να έρθεις να τα ακούσεις από κοντά.

Όσο για το διακόπτη επιλογής volts είναι και στο δικό μου μηχάνημα 115/230.

Γιάννης

Αν και ομολογώ πως δυσκολεύομαι να εκφραστώ γιατί όπως ξαναείπα δεν έχω μεγάλη πείρα σε ακουστικές περιγραφές (κυρίως λόγω μικρής πείρας σε διαφορετικά συστήματα), θα το επιχειρήσω ως οφείλω αλλά περισσότερο συναισθηματικά παρά τεχνικά.

Πρώτα απ'όλα θα αναφέρω την υπερεπάρκεια ισχύος και την ικανότητα οδήγησης η οποία είναι βασικός παράγοντας για τη δημιουργία ικανοποιητικής στάθμης και ελέγχου που είναι απαραίτητα στοιχεία στο συνδυασμό ενισχυτή-ακουστικών.
Το προηγούμενο setup πρώτα απ'όλα ήταν φανερό από οτι υποοδηγούσε τα ακουστικά. Σε ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής που είναι γραμμένες φυσιολογικά, και τέρμα να είχες την ένταση δεν έπιανε στάθμες. Σε νεότερες ηχογραφήσεις με υψηλότερη ένταση άκουγες με ένταση λίγο πάνω απ'το μέτριο. Να ξεκουφαθείς δεν υπήρχε καμία απολύτως δυνατότητα. Αρα πρώτο δικό μου συμπέρασμα η αδυναμία ικανής ισχύος. Δεν φταίει η cube γιατί είναι πρώτα dac και για την ακρίβεια USB κάρτα ήχου με έξοδο ακουστικών. Εγώ όμως αυτή τη δυνατότητα είχα.
Τώρα είναι φανερό οτι τα Κ701 ελέγχονται και αποδίδουν καλύτερα και μπορούν να φτάσουν σε υψηλές στάθμες χωρίς παραμόρφωση και μάλιστα από τη Low Gain έξοδο (προτείνεται για τα Κ701).

Ενα άλλο πρόβλημα που λύθηκε ήταν οτι το προηγούμενο setup ήταν κουραστικό. Δεν μπορώ να το πολυεξηγήσω αλλά δεν μπορούσα να ακούσω παραπάνω από 1 ώρα παρά τις χαμηλές εντάσεις. Η ανάλυση του συστήματος ήταν υπερβολική μεν (σε σημείο που να σε ξαφνιάζει, ειδικά όταν ξέρεις τις ταπεινές δυνατότητές του), κουραστική δε. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να ελέγξεις μήπως ο Burson είναι λιγότερο αναλυτικός και έτσι φαίνεται πιο άνετος και relaxed στην αναπαραγωγή του. Η απάντηση είναι όχι. Τα πάντα βρίσκονται (περιέργως ?) εκεί. Μικρολεπτομέρειες που εντόπιζα πριν είναι όλες παρούσες. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω ακριβώς. Είναι όλα εκεί, μόνο λιγο παραδίπλα, όχι άμεσα μπροστά σου, να σου κόβουν τη θέα και να εστιάζεις εκεί χάνοντας το σύνολο.
Για τους πιο τεχνικούς αναφέρω οτι η cube φοράει το Wolfson WM8776, ενώ ο burson έχει το Burr Brown PCM1793.
Ισως το προηγούμενο ήταν και πιο τσιμπημένο ψηλά και σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση της υπερανάλυσης, μου φαινόταν αναλυτικό και κουραστικό. Μου φαίνεται πιθανότερο.

Αυτή όμως η ιδιότητα που σε βοηθά να ακούσεις αυτό που παίζεται και να μην αποσπάται η προσοχή σου από τίποτα έχει και άλλα αποτελέσματα.
Απορροφάσαι από τη μουσική και μπορείς να ακούς ώρες, πράγμα που δεν μου είχε συμβεί στο παρελθόν. Αυτή η συγκέντρωση σε βάζει μέσα στο δρώμενο και γίνεσαι ένα με το ρυθμό του. Αυτό που έχω διαβάσει απο άλλους για ρυθμικότητα συστημάτων σε σημείο να χτυπάς τα πόδια σου στο ρυθμό ασυναίσθητα, μου συμβαίνει πλέον καθημερινά.
Και δεν είναι μόνο ο ρυθμός αλλά και η ζωντάνια και η συναισθηματική φόρτιση που με κάνουν κυριολεκτικά να ανατριχιάζω ετούτη τη στιγμη ακούγοντας χαλαρά το Always on my mind από τον Willie Nelson.

Αυτά γενικά. Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις. -bye-

BURSON : :2thumb22sup: :worshippy: :grinning-smiley-043

Last edited:

Θεωρώ το wolfson πιό φρέσκο σαν σχεδίαση από το 1793 (αν και δεν θυμάμαι καλα).
Αν είχε πρόβλημα το cube αυτό ήταν σίγουρα το ρεύμα από την usb.
Και σαφώς ο τελεστικός έναντι των πολλών πλέον τρανζίστορ.
Δεν είναι δυνατόν να ήταν η υπερβολική ανάλυση... (αν την είχε και αυτήν).

Αυτό που πιστεύω ότι άκουγες, είναι την κακή ενίσχυση του Cube, ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει σωστά με αποτέλεσμα το πολύ "πριμάρισμα" λόγω έλλειψης/μη ελέγχου μπάσων, και υποκειμενικής αντίληψης αυξημένων υψηλών... αυτό δεν είναι αναλυτικότητα...

Το Cube ΔΕΝ κάνει για δυσκολοδήγητα ακουστικά.

Μπορείς να κάνεις το πείραμα να συνδέσεις την έξοδο του Cube (line out) στο Burson (line in) και θα δεις τι εννοώ.

Κατά τα άλλα καλές ακροάσεις!!

σίγουρα δεν κάνει και επιτείνεται αυτό από την usb τροφοδοσία.
Θυμάμαι όσο το είχα, τα 240 τα οδηγούσε σχεδόν ικανοποιητικά ενώ στα Κ270 τελείωνε. Για να ακούσεις χωρίς παραμόρφωση έπρεπε να έχεις την έντασή του στο 80%.
Γιά τα 340 δεν συζητάμε...

Φυσικά όσο το είχα το χρησιμοποιούσα ως dac και μόνο.

Αυτό που πιστεύω ότι άκουγες, είναι την κακή ενίσχυση του Cube, ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει σωστά με αποτέλεσμα το πολύ "πριμάρισμα" λόγω έλλειψης/μη ελέγχου μπάσων, και υποκειμενικής αντίληψης αυξημένων υψηλών... αυτό δεν είναι αναλυτικότητα...

Το Cube ΔΕΝ κάνει για δυσκολοδήγητα ακουστικά.

Μπορείς να κάνεις το πείραμα να συνδέσεις την έξοδο του Cube (line out) στο Burson (line in) και θα δεις τι εννοώ.

Κατά τα άλλα καλές ακροάσεις!!

σίγουρα δεν κάνει και επιτείνεται αυτό από την usb τροφοδοσία.
Θυμάμαι όσο το είχα, τα 240 τα οδηγούσε σχεδόν ικανοποιητικά ενώ στα Κ270 τελείωνε. Για να ακούσεις χωρίς παραμόρφωση έπρεπε να έχεις την έντασή του στο 80%.
Γιά τα 340 δεν συζητάμε...

Φυσικά όσο το είχα το χρησιμοποιούσα ως dac και μόνο.

Ετσι ακριβώς όπως τα λέτε πρέπει να είναι. Υποέλεγχος και πριμάρισμα με κύρια αιτία την τροφοδοσία αλλά και τη "λάθος" χρήση σαν προιόν. Δεν φταίει η cube γιατί είναι πρώτα dac και για την ακρίβεια USB κάρτα ήχου με έξοδο ακουστικών. Εγώ τη χρησιμοποιούσα για dac-ενισχυτή ακουστικών σαν μια φτηνή αρχική λύση μέχρι να καταλήξω σε ενισχυτή.
Πάντως σαν dac, γι' αυτά που φοράει η cube και για τα λεφτά της είναι το λιγότερο κλοπή.

Tωρα όλα δείχνουν να έρχονται στη θέση τους και είμαι πολύ χαρούμενος γί'αυτό. :BDGBGDB55:-bye-

Πρώτες λειτουργικές εντυπώσεις - γκρίνιες :

1) Ζέστη ολούθε και κυρίως απο κάτω. Από πάνω το λες άνετα ζεστό. Από κάτω μπορείς να το ακουμπήσεις αλλά μετά από 5 sec το λές ενοχλητικό. Οχι καυτό αλλά αν ανέβει το καλοκαίρι λίγο ακόμα η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν θα αγγίζεται για πάνω από 5 sec. Εκτιμώ οτι τώρα στο κάτω αλουμινένιο περίβλημα φτάνει τους 45 βαθμούς.

2) Το ρυθμιστικό του ήχου είναι το "γνωστό" βηματικό ποτενσιόμετρο της Burson. Επιβεβαιώνω τα σχόλια που έχω διαβάσει κατα καιρούς (οσο το έψαχνα) από χρήστες του εξωτερικού : είναι αρκετά σκληρό και νιώθεις ένα μικρό εσωτερικό (λίγο αντιαισθητικό) γρατζούνισμα την ώρα που αλλάζεις από μια θέση σε άλλη (συνολικά 24 θέσεις). Αυτό συμβαίνει οταν το περιστρέφεις αργά. Αν το κάνεις λίγο πιο γρήγορα δεν το καταλαβαίνεις.
Μήπως το παραψειρίζω? για την κουβέντα κυρίως οχι οτι με πειράζει κάτι ουσιαστικό.
Επίσης ο κύκλος περιστροφής του που θεωρητικά αρχίζει από ώρα 7:00 και σημειώνεται με μία κουκίδα στην πρόσοψη είναι συνολικά 360 μοίρες σε 24 (τα μέτρησα) βήματα τα οποία δεν τελειώνουν στις 5:00 όπως θα περίμενα σύμφωνα και με τη δεύτερη ένδειξη (2 κουκίδες) αλλά φτάνει το 24ο βήμα πάλι στις 7:00. Λογικό αν δεις πως είναι σχεδιασμένο κυκλικά αλλά ξαφνιάστηκα οταν το άνοιξα τέρμα γιατί νόμισα οτι έκανα ζημιά (πρώτη μέρα) και μου έφυγε η μαγκιά (εγκεφαλικό τουλάχιστον). Μετά αφού είδα οτι δούλευε κανονικά, έκατσα και μέτραγα τα βήματα και βλέποντας και τη φωτογραφία επανήλθα σε φυσιολογικές σφύξεις.
Δικαιούμαι λοιπόν να γκρινιάξω στην παρέα μετά απ'αυτό το επεισόδιο.
Η Burson λέει οτι υπάρχουν διάφορα τέτοια εργονομικά προβλήματα στο ποτενσιόμετρό της, αλλά οτι το αποτέλεσμα που προσφέρει υπερβαίνει τις λειτουργικές "αδυναμίες" προσφέροντας μηδενική αλλοίωση του σήματος. Νομίζω το διαθέτει και ως diy εξάρτημα.
Κάποιοι χρήστες επίσης γκρίνιαζαν οτι τα 24 βήματα είναι λίγα και δεν μπορούν να ρυθμίσουν με ακρίβεια την ένταση. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο. Η μετάβαση της έντασης μεταξύ των θέσεων είναι ομαλή και προσαρμόζεις την ένταση μια χαρά.
Επιφυλάσσομαι για περισσότερα σχόλια επ'αυτού μετά τη χρήση και της Η (high gain) εξόδου ακουστικών, δεδομένου οτι για τα Κ701 (62Ωμ) προτείνεται η έξοδος L την οποία και χρησιμοποιώ ακόμα σχεδόν αποκλειστικά.

3) Πίσω είσοδοι : φαίνονται πολύ καλοί, επίχρυσοι με teflon, δείχνουν στιβαροί και ικανοί για μακρά χρήση και ταλαιπωρία.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

-bye-

Θα παραθέσω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες από τις παρατηρήσεις μου, αν και πρέπει να δηλώσω εξ' αρχής ότι δεν είμαι τόσο καλός γνώστης της hi-fi ορολογίας και ότι και η δικιά μου εμπειρία δεν είναι σίγουρα και η κεγαλύτερη εδώ μέσα.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να αναφερθώ στην άνεση με την οποία οδηγεί τα LCD-2. Πριν όταν τα οδηγούσα από τον Denon παρατηρούσα ότι σε κάποια κομμάτια, ειδικά σε κάποια γρήγορα, απουσίαζε η ταχύτητα και η σπιρτάδα που θα περίμενες από αυτά τα ακουστικά, επείσης η σκηνή αν και ήταν μεγάλη δεν ήταν σωστά "απλωμένη" μπροστά σου και δεν υπήρχε ο απόλυτος διαχωρισμός και σωστή τοποθέτηση των ήχων σε αυτή. Ακόμα τα μπάσα απέκτησαν άλλο βάθος και άλλο impact με τον Burson. Βέβαια αυτό συμβαίνει εντονότερα τώρα, που ο ενισχυτής αρχίζει να στρώνει, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν. Επίσης παρατήρησα και εγώ αυτό που ανέφερε και ο φίλος hasp, ότι η ακρόαση πλέον με τον Burson είναι πιο ξεκούραστη και σίγουρα πιο απολαυστική.

Αν θα έπρεπε να αναφέρω και κάτι αρνητικό από την μέχρι τώρα επαφή μου με τον ενισχυτή θα ήταν μάλλον οι εντυπώσεις μου από το τμήμα DAC του. Καθώς η εμπειρία μου από τέτοιες συσκευές είναι σίγουρα αρκετά περιορισμένη δεν μπορώ να εξάγω συμπεράσματα με απόλυτη βεβαιότητα αλλά η διαφορά υλικού hi-def με υλικό standard ανάλυσης όπως CD rips σε flac μορφή είναι μπορώ να πω σχεδόν χαοτική. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω δηλαδή είναι ότι το DAC τμήμα του ενισχυτή, στα αυτιά μου τουλάχιστον, δεν μεταμορφώνει την μουσική απλώς καταφέρνει μια μικρή αναβάθμιση της ποιότητας. Βέβαια, λόγω περιορισμένης εμπειρίας από τέτοιες συσκευές όπως προανέφερα, δεν ξέρω αν ήταν σωστό να περιμένω κάτι τέτοιο.

Όσο αφορά στην ζέστη που απελευθερώνει ο ενισχυτής, όντως είναι πολύ έντονη. Επιβεβαιώνω ότι το κάτω μέρος του ενισχυτή μετά από κάποια ώρα λειτουργίας είναι ζεστό σε σημείο που δεν είναι ανεκτό.

Αυτά για αρχή και θα ακολουθήσουν μάλλον και άλλα καθώς περνάω περισσότερες ώρες μαζί του.

Γιάννης

Αν μένεις Θεσσαλονίκη ή κάπου κοντά είσαι πάντως ευπρόσδεκτος να έρθεις να τα ακούσεις από κοντά.

Όσο για το διακόπτη επιλογής volts είναι και στο δικό μου μηχάνημα 115/230.

Γιάννης

Πολύ θα το ήθελα φίλε συν-κουμπάρε αλλά είμαι Αθήνα.

Οσο για το ρεύμα (ευχαριστώ για την απάντηση) το 230V σημαίνει οτι οι Αυστραλοί στέλνουν το ίδιο μηχάνημα σε Αγγλία που έχει 240V αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη που έχει 230V.
Αρα συμφέρει να αγοράσει όποιος ενδιαφέρεται στο μέλλον από Αγγλία και να γλιτώσει έστω 70Ε (-7% not bad!!!).

Περιμένουμε και νέες εντυπώσεις - σχόλια - κουβεντούλα.

Καλή συνέχεια -bye-

Last edited:

Θα ηθελα να υπενθυμισω και το ρολο που παιζουν τα...αυτια μας,στην ποιοτητα του ηχου(με αφορμη εναν απλο καθαρισμο που εκανα χθες στον ωρλ,διοτι ειχε βουλωσει λιγο το ενα αυτι μου,ειχε μαζευτει λιγο κερι)

Εντελως μπακαλιστικα θα το πω...ακουω παλι πολλα πριμα τωρα!Σε συνδυασμο ομως με μια μικρη αλλα αισθητη διαφορα στην καθαροτητα σ'ολο το ηχητικο φασμα.

Τα αυτια μας παιζουν σημαντικο ρολο.Μπορει να μην ειναι τοσο καθαρα,μπορει λογω ηλικιας η λογω παρατεταμενης εκθεσης σε επιβλαβης παραγοντες να εχουμε χασει κατι εστω και πολυ λιγο απο την ικανοτητα ακοης μας,το οποιο να επηρεαζει και αυτο λιγο την ποιοτητα ηχου,λογω κουρασης καποιες φορες κτλ.

Και φυσικα ενα μετρο δεν εβλαψε ποτε κανενα,τοσο οσον αφορα την ενταση,οσο και την διαρκεια ακροασης με τα ακουστικα.(αν και προσωπικα πιστευω οτι τα μπαρακια που συχναζω παλι τελευταια :grinning-smiley-043 ειναι πιο επιβλαβη απο την λογικη χρηση ενος καλου ζευγους ακουστικων)

Καλησπέρα στο φόρουμ,
Είμαι 100% Headfier. Προτιμώ τα ακουστικά σε σχέση με τα ηχεία για λόγους τόσο πρακτικούς όσο και ποιοτικούς.
Έχω τα hd 650, τα hd 595 και τα dt 990 pro και είμαι στη φάση αναζήτησης ποιοτικού ενισχυτή μέχρι τα 700 περίπου.
Έχω εξετάσει ενδελεχώς πολλά μοντέλα και έχω καταλήξει βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και σχολίων στον violectric v100 που μοιάζει να έχει ισχύ για να λιώσει τα αυτιά σου με οτιδήποτε, τον M1 HPA και τον spl auditor.

Δυστυχώς, για τον M1 που είναι και ο πιο προσιτός οικονομικά δεν έχω βρει πολλά αναφορικά με ηχητικές εντυπώσεις. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το μέλος chris1967 κάτι συγκεκριμένο.
Ο ήχος του με τα 650 τείνει προς αυτό που ονομάζουμε κλινικό/"ξερό" ή μουσικό;
Αν βάλεις σε μεγάλη ένταση(πες 98db) ένα drum solo χωρίς επεξεργασία(ωμός ήχος), π.χ. σαν αυτά τα hd video* που βλέπεις στο youtube, ο ήχος των snare drums και των κυμβάλων πως ακούγεται;
Έχει επιθετικότητα που μπορεί και να σε κουράσει με το χρόνο ή είναι λεπτομερής μεν προς το πιο στρογγυλεμένο δε;
Δεν θα ήθελα να σε προϊδεάσω σχετικά με το τί μου αρέσει. Πιστεύω να με καταλαβαίνεις.

* Ένα δείγμα του τί εννοώ: http://www.youtube.com/watch?v=6NEW-sqP0kA

Καλωσόρισες Anvidia!!!

Ο M1 HPA είναι ένας δυνατός, λεπτομερής, και μουσικός ενισχυτής.

Η τάξη Α του, πλησιάζει μάλλον ήχο λάμπας παρά τρανζίστορ.

Δεν υπάρχει τραχύτητα πουθενά.

Οδηγεί δύο απαιτητικά ακουστικά ταυτόχρονα χωρία απολύτως κανένα πρόβλημα.

Τα HD650 δεν τα άκουσα ποτέ μου κλινικά και ξερά (σε οποιονδήποτε ενισχυτή και αν τα έβαλα) πόσο μάλλον στον HPA... απλά ο HPA τα ελέγχει απόλυτα, και δίνει ένα ιδιαίτερα μουσικό και άνετο άκουσμα που δεν θα κουράσει για ώρες... αυτό επαναλαμβάνω δεν είναι θυσία της λεπτομέρειας.

Σημειωτέον ότι το συνδυάζω με το ομόσταυλο M1 DAC οπότε κάποια από τα χαρακτηριστικά είναι και του DAC αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω.

Η έλλειψη πληροφορίας στο διαδίκτυο για τον HPA είναι ένα περίεργο φαινόμενο... μάλλον επειδή δεν το έχουν συστήσει οι "επαΐοντες" στα headfi forums, και όχι ότι δεν είναι ποιοτικός και μουσικός...

Και εδώ μετά από τόσο καιρό είσαι ο πρώτος που ρωτάει συγκεκριμένα για αυτόν τον ενισχυτή.

Και εγώ πρώτα είδα τα χαρακτηριστικά, και αφού τον άκουσα στην Exclusive Audio, τον αγόρασα και είμαι ευχαριστημένος έκτοτε... αποτελεί τον κύριο ενισχυτή ακουστικών μου, οι άλλοι ενισχυτές που έχω δεν φτάνουν το συνολικό αποτέλεσμα του συνδυασμού M1 HPA/DAC, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν άλλες ηχητικές εντυπώσεις σε κάποιες ηχογραφήσεις (εκτός το γεγονός μου αρέσουν καινούργια παιχνιδάκια).

Παρακαλώ τους mods να μεταφέρουν τα δύο ποστ αυτά στην ενότητα του M1 HPA ευχαριστώ.

Last edited:

Τώρα είδα ότι είναι το πρώτο σου ποστ...

Καλωσόρισες λοιπόν φίλε Anvidia!!!!!!!!!!

Καλώς σας βρήκα.
Αφού λες ότι υπάρχει διαθέσιμος για ακρόαση ακόμα καλύτερα.
Του γούστου μου είναι για να πω την αλήθεια ο ξερός ήχος. Ουδέτερος χωρίς στρογγυλάδες. Θέλω όταν υπάρχει οξύτητα στη μουσική, αυτή να βγαίνει. Και τα αληθινά ντραμς έχουν πολύ δυναμικό και οξύ ήχο ο οποίος γίνεται λίγο κουραστικός.Αρκετοί audiophile π.χ. τον splashy ήχο των πραγματικών κυμβάλων τον θεωρούν ανεπιθύμητο και πληρώνουν κερατιάκα για λαμπάτη στρογγυλάδα. Να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρομαι σε οξύτητα(sharpness)/μικροδυναμικά/ανάλυση/impulse όπως θέλεις πες το. Όχι σε σκληράδα(παραμόρφωση) και ψευτοανάλυση(τονισμένα πρίμα).

Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον στον HPA ήταν το κόστος, η ισχύς(κυρίως σε χαμηλά φορτία) και η αντίσταση εξόδου, πράγμα που πολλοί κατασκευαστές παραβλέπουν. Τέλος το dac όπως και να'χει χρήσιμο είναι.
Έχω μόνο μια ένσταση σχετικά με την ικανότητά του να οδηγεί εξίσου καλά 600αρια ακουστικά δεδομένου ότι έχει περίπου 14Vpp. Θα μπορεί σε μουσικό πρόγραμμα π.χ. να πιάσει με άνεση 110db ώστε να έχει σωστή απόδοση πιο κάτω.
Στο rockgrotto έλεγαν για φθηνά parts και τροφοδοτικό pc. Από ηλεκτρολογικά δεν ξέρω, αλλά τα φθηνά παρτς είναι μάλλον ο κανόνας σε αυτήν την κατηγορία. Εδώ ο "πολύς" grace 902 χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα όπως ακριβώς και ο DAC1(NE5532Ap). Του τελευταίου ο Opamp είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στους violectric.