Chris1967
Supreme Member
- 11 September 2010
- 4,223
Re: Αντε, να μας ζήσουν... (ο κουμπάρος)
Και εγώ ευχαριστώ!
Τα HD800 με ενδιαφέρουν (αν και αυτή η κατηγορία τσούζει αρκετά στην τιμή) όπως και τα LCD-2...
Κρίμα που είσαι μακρυά, συμφωνώ για συναντήσεις, και πρέπει να οργανωθούμε και Νότια και Βόρεια...
Εγώ αγόρασα τα πάντα χωρίς ακρόαση εκτός του MF M1 HPA, αν και οι σύντομες ακροάσεις είναι καλύτερες από το τίποτε, δεν είναι και πάλι αρκετές για να είσαι σίγουρος, οπότε τα meetings είναι μάλλον μια καλή περίπτωση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ακουστικά/ενισχυτικά hi-end.
Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι αν σου αρέσει ένα ηχόχρωμα ή δεν σου αρέσει είναι καθαρά προσωπικό γούστο και αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο έντονο στα ακουστικά παρά στα ηχεία..., άρα είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από τα φόρουμ, όπου για κάθε τι υπάρχει και αντικρουόμενη γνώμη.
Σε κάποιους δεν αρέσουν τα HD800 καθόλου, ενώ άλλοι τα εξυμνούν ως το απόλυτο πριν τα ηλεκτροστατικά... άλλοι τα θεωρούν καλύτερα και από αυτά... άντε να βγάλεις άκρη...
Είμαι δεν υπέρ πολλαπλών ακουστικών και ενισχυτών,... κρίμα όμως που αυτό κοστίζει αρκετά:bigcry:
Άντε οι headfiers να οργανωνόμαστε...
Χρήστος
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Σου εύχομαι και εσένα να χαίρεσαι τα Q701 σου.
Πριν πάρω τα LCD-2 είχα δανειστεί από ένα φίλο και έιχα ακούσει τα Senn HD800. Τα συγκεκριμένα ακουστικά (οι ακροάσεις γίνονταν πάλι από τον Denon) με ενόχλησαν λιγάκι στις υψηλές τους οι οποίες μου φάνηκαν πιο έντονες και τονισμένες από ότι θα ήθελα και επίσης παρατήρησα και ότι τα χαμηλά τους δεν είχαν την ένταση που θα ήθελα. Βέβαια επειδή τα ακουστικά που είχα πιο πριν ήταν τα AKG K 242 πρέπει να ομολογήσω ότι η διαφορά ήταν κολοσσιαία, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ για το είδος της μουσικής που ακούω (κυρίως Rock).
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά στην Ελλάδα (και στην Θεσσαλονίκη που μένω εγώ ακόμα πιο δύσκολα από την Αθήνα φαντάζομαι) λόγω της μη δυνατότητας να ακούσεις τις περισσότερες επιλογές αυτής της κατηγορίας.
Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι ήθελα να ακούσω πριν πάρω τα LCD-2 και τα HiFiMAN HE-6 αλλά προφανώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
Πάντως αν και ακόμαι είμαι και εγώ στην διαδικασία στρωσίματος ψάχνω σιγά σιγά όλο και περισσότερο για κάποια λαμπάτη υλοποίηση για ενισχυτή, καθώς αυτά που διαβάζω μου έχουν εξάψει το ενδιαφερον, αν και δυστυχώς η δυνατότητα για δοκιμή πριν την αγορά φαντάζει αδύνατη για εδώ.
Τέλος, αν υπάρχει κάποιος άλλος head-fi er (κατά προτίμηση προς Θεσσαλονίκη μεριά) που να ενδιαφέρεται, ας κανονισουμε κανένα μίνι meet να ανταλλάξουμε τίποτα εντυπώσεις.
Γιάννης
Και εγώ ευχαριστώ!
Τα HD800 με ενδιαφέρουν (αν και αυτή η κατηγορία τσούζει αρκετά στην τιμή) όπως και τα LCD-2...
Κρίμα που είσαι μακρυά, συμφωνώ για συναντήσεις, και πρέπει να οργανωθούμε και Νότια και Βόρεια...
Εγώ αγόρασα τα πάντα χωρίς ακρόαση εκτός του MF M1 HPA, αν και οι σύντομες ακροάσεις είναι καλύτερες από το τίποτε, δεν είναι και πάλι αρκετές για να είσαι σίγουρος, οπότε τα meetings είναι μάλλον μια καλή περίπτωση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ακουστικά/ενισχυτικά hi-end.
Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι αν σου αρέσει ένα ηχόχρωμα ή δεν σου αρέσει είναι καθαρά προσωπικό γούστο και αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο έντονο στα ακουστικά παρά στα ηχεία..., άρα είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από τα φόρουμ, όπου για κάθε τι υπάρχει και αντικρουόμενη γνώμη.
Σε κάποιους δεν αρέσουν τα HD800 καθόλου, ενώ άλλοι τα εξυμνούν ως το απόλυτο πριν τα ηλεκτροστατικά... άλλοι τα θεωρούν καλύτερα και από αυτά... άντε να βγάλεις άκρη...
Είμαι δεν υπέρ πολλαπλών ακουστικών και ενισχυτών,... κρίμα όμως που αυτό κοστίζει αρκετά:bigcry:
Άντε οι headfiers να οργανωνόμαστε...
Χρήστος