Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

Στον λίγο χρόνο που γύρισα την έκθεση, άκουσα κυρίως μικρά ηχεία βάσης.

Κατ' αρχάς, τα ATC SCM-19. Aπλά ερωτευμένος!...:blush: Απίστευτες μεσαίες, ξεκούραστες και διαυγείς υψηλές και άψογο χαμηλό για τον όγκο του. Α...είναι και ομορφότερα απο τα 40άρια :violent-smiley-030::flipout: Σημαντική λεπτομέρεια βέβαια, ότι έπαιζαν με τον Viola Symphony...

Δευτερα, τα Spendor SA1 μαζί με τα John Blue, τα δεύτερα στο δωμάτιο της Audiosoul. Καλά τα λένε μουσικότατα τα Spendor, μαλιστα χωρίς να υστερούν στις χαμηλές. Τα John Blue ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς απέδιδαν θαυμάσια με τους μικρούς(στο μάτι...) King Rex.

Aπό τις υψηλότερες κατηγορίες, μου άρεσε πολύ ο ήχος των Xavian με τον RCM Bonasus. Τα KEF Muon τα άκουσα με τους Krell κι εκείνες τις "κυματομορφές" που τους έβαλαν να παίξουν...δε λέω, εντυπωσιακά ήταν. Αλλά σε ηχεία τετοιας τάξης προφανώς απαιτείται μουσικη για να δείξουν τι αξίζουν.

Υ.Γ. Τελικά έχω θέμα με τις κλειστές καμπίνες...

Οπως ηταν αναμενομενο οι αντιπροσωποι δεν εβαζαν μουσικη,αλλα εβαζαν κανενα πιανακι και λιγους ηχους ετσι να υπαρχουν.Σε καποια φαση και μετα σε οποιο δωματιο περνουσα αποεξω και επαιζαν να μην πω τι δεν εμπαινα καν μεσα,η πηγαινα μεχρι τον διαδρομο και στρεφομουν πισω.Γιατι να ακουσω ενα ηχειο να παιζει κουδουνισματα?

Τα ίδια σκέφτομαι και εγώ φίλε μου.
Πήγα στο υπόγειο που είχε κάτι τέρατα στημένα και έπαιζαν Κάρλα Μπρούνι (φωνή - κιθάρα ΤΕΛΟΣ). Με έπιασαν τα γέλια εμένα και τον κολλητό μου Πέτρο και φύγαμε. Τα ίδια και στα άλλα πέριπτερα πάνω κάτω.

Είμαι στο περίπτερο με τα creek - epos όπου γυρνάει στο πλατό κάποιο βινύλιο της Blue Note. Δεν ήταν άσχημη μουσική σε καμία περίπτωση αλλά τίποτα το οποίο να σε ξεσηκώσει.

Σε κάποια φάση έρχεται ένα παληκάρι και ζητάει να βάλουν να παίξει ένα CD που είχε μαζί του.
Προς έκπληξη μου, ο Χρήστος (αν και δίστασε στην αρχή, απόλυτα λογικό) το τόλμησε (χωρίς να ξέρει ούτε το είδος την μουσικής, ούτε την ποιότητα εγγραφής).
Τελικά τα cd είχε ένα φοβερό κομματάκι του kenye West ( http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:kcfixz9kldhe )
με πολλά ηλεκτρονικά και ντραμς και φωνή.

Πέραν το ότι το χάρηκα όσο δεν πήγαινε το σύστημα του Χρήστου, κόσμος ο οποίος καθόταν απέξω από το δωμάτιο έμπαινε να δει τι παίζει σε αυτό το δωμάτιο.

Στον αντίποδα σε κάποιο περίπτερο όπου έπαιζαν κάποια full range τα οποία έλαμπαν με φωνή και κιθάρα, όταν ζήτησε ένας να βάλουν κάτι πιο ζωντανό έκαναν πως δεν τον άκουσαν.

Για μένα, ένα πολύ σημαντικό πραγματάκι της έκθεσης ήταν στο δωμάτιο της CHORD, όπου μέσω blue tooth γινόταν ασύρματη ψηφιακή μετάδοση δεδομένων από το laptop στο dac για την αναπαραγωγή μουσικής, λύνοντας κατά αυτό το τρόπο το πρόβλημα όσων (όπως εγώ) γοητεύονται από την φιλολογία των τελευταίων μηνών επί του θέματος λαπτοπ+ντακ, αλλά τρελλαίνονται επί του πρακτικού ....

Το πρώτο που θα ήθελα να πώ είναι,ότι φέτος οι εκθέτες προσπάθησαν περισσότερο στο στήσιμο των μηχανημάτων τους και παράλληλα,ήταν και πιό "ανοιχτοί" στο να ικανοποιήσουν τις μουσικές επιλογές του κόσμου.
Ακόμα,είδαμε κορυφαία μηχανήματα,που δεν τα βλέπεις συχνά-ακόμα και στις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους.

Ευχαριστούμε για τον κόπο σας,για μιά σωστά διοργανωμένη έκθεση. Εύχομαι του χρόνου,νάναι ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη.:a0210:

Συμπέρασμα;Η υψηλή πιστότητα ζεί!Το απέδειξε η επιτυχία της έκθεσης αλλά και το πλήθος και το πάθος των χομπιστών,που συμμετείχαν σ' αυτή.Οι γκατζετολάτρες κασάνδρες του χώρου,πήραν φέτος ένα καλό μάθημα.

Προσπαθήσαμε κι εμείς σαν φόρουμ,για μιά καλύτερη παρουσία φέτος.Νομίζω,ότι με την δικιά σας παρουσία και βοήθεια το πετύχαμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!!:grinning-smiley-043

Σε σχέση με το τι με εντυπωσίασε φέτος,ξεκινώντας απο "χαμηλα":

-Tα τριπάθια ενισχυτικά της Kingrex.Σε απόλυτα γήϊνες τιμές με τα κατάλληλα ηχεία θα καλύψουν ακόμα κι απαιτητικούς.
-Τα ενισχυτικά της Xindak.Απίστευτες κατασκευές για το χαμηλότατο κόστος τους.Οι "κινέζοι",για τους οποίους έχω να πώ μόνο καλά λόγια.
-Απο ηχεία,οι εισαγωγικές σειρές των ATC,PROAC,XAVIAN.
-Φυσικά το απίστευτο Meridian F80(που θα μου πάει...).
-Τα επίσης πολύ καλά και προσιτά Dared/Spicom.

Στην "μεσαία":

-ΥΒΑ/SONUS FABER.Διαχρονικές αξίες...
-dCs/SPECTRON/HANSEN.Mε μιά πολύ καλή λάμπα για προ,πρέπει να παίζουν καταπληκτικά.
-Τα ηχεία της MAGICO.Νομίζω ότι,ο συνδυασμός με τα AYRE δεν ήταν κι ο καλύτερος.
-Το σύστημα της McIntosh.Λίγη παραπάνω ζωντάνια άν είχε,δεν θα του έλειπε τίποτα.

Στην "άπιαστη":

Τι να συζητάμε τώρα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

Κατ' αρχάς, τα ATC SCM-19. Aπλά ερωτευμένος!...:blush: Απίστευτες μεσαίες, ξεκούραστες και διαυγείς υψηλές και άψογο χαμηλό για τον όγκο του.

προφανως εννοεις τα ''11αρια'' -bye-

Θα αρχήσω ανάποδα...
Αυτό που με ξένησε πιο πολύ απο όλα ήταν η εξής ατάκα:

"Ναι ο κύριος είναι πελάτης μας και για αυτό βάζουμε την μουσική του αλλά γενικά δεν βάζουμε μουσική που μας δίνετε εσείς γιατί έτσι δεν μπορούμε να παίξουμε αυτά που θέλουμε εμείς"

Μα το θέμα δεν είναι να ακούσουμε κάτι που εμείς θέλουμε και όχι ο,τι θέλει ο εκάστοτε αντιπρόσωπος;;

Τα καλά τώρα:

1) Το δωμάτιο της Ultra Audio οπου έκανα και την πιο μακροσκελή ακρόαση (με δικά μου δισκάκια) απλά εξαιρετικό... Ταχύτητα, έλεγχος, μπάσο, μεσαία κλπ εντυπωσιακά! Η μόνη κριτική θα είχε να κάνει με τα ανώτερα πρίμα που κάποιες φορές μου ακούστηκαν λίγο λεπτά. Σε καμία περίπτωση τσιριχτά ή κουραστηκά. Βέβαια αυτό σε έναν σωστό χώρο κατα πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να διορθωθεί!
Ενα χαρακτηριστικό που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός οτι ενώ ακούγαμε για αρκετή ώρα σε μεγάλες έως πολύ μεγάλες εντάσεις μέσα σ' αυτό το μικρό δωματιάκι φεύγοντας δεν υπήρχε καθόλου αυτό το αίσθημα "μπουκώματος" στα αφτιά που άλλες φορές σε κορυφαία συστήματα και σε ρεαλιστικές στάθμες το ένοιωσα... πράγμα που για μένα δείχνει οτι το όλο σύστημα έχει εξαιρετικά χαμηλές παραμορφώσεις. ΜΠΡΑΒΟ Κοψ!!!
Ισως θα ήθελα να ακούσω το ίδιο σύστημα και με κάποιον "κανονικό" ενισχυτή... όχι οτι έχω να προσάψω κάτι στον Spectron αλλά έτσι για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη!!
2) Τα δείγματα υψηλής ανάλησης (είναι το μέλλον; ) του Κου Ζαφειρόπουλου... και τα ATC βεβαίως!!!
3) Τα Marten... τα άκουσα μόνο σε ένα κομάτι μου αλλά μου άρεσαν πάρα πολύ!
4) Tο δωμάτιο με τα Ascendo... Πολύ φυσικός ήχος, ωραίες χροιες, και καθαρότητα!!!
5) Τα Cessaro-TLA. Μου άρεσε οτι μπορούσαν να επικοινωνήσουν και με το παραπάνω το συναίσθημα της ηχογράφησης που τους έδωσα (Μπαρόκ όπερα) αν και αν τα κρίνω σε επιμέρους τομείς θα μπορούσα να βρώ μικρά ψεγάδια (ΙΜΗΟ)

Δυστυχώς τα Stradivari δεν τα άκουσα αρκετά ούτε με κάτι δικό μου για να έχω άποψη αλλά όσο άκουσα ήταν εξαιρετικό!!!
Ξανά δυστυχώς τα Magico ούτε που τα είδα αν και έχω μεγάλη περιέργεια να τα ακούσω με τόσα που έχω διαβάσει στα περιοδικά!

Αντε και τουχρόνου παιδιά!!!!

Last edited:
Ξέχασα να γράψω,ποιά ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου.
Το πανάκριβο σύστημα,όπου έπαιζαν τα Kondo.Δεν μπορώ να πιστέψω,ότι αυτό ήταν.Με τα ηχεία,που έπαιζαν(σε χαμηλή ένταση και με "εύκολα" μουσικά κομμάτια),δεν μου είπαν τίποτα.Χωρίς ζωή και φυσικότητα,με ασαφές μπάσσο,θολή σκηνή.

Σε παρατήρησή μου στον αντιπρόσωπο,ότι δεν μου "κάθεται καλά" ο ήχος του συστήματος,αρκέστηκε να σηκώσει αδιάφορα τους ώμους...

3 πραγματα μου εμειναν.

1. Τα KEF Muon, εξερετικα φλατ, ισως λιγο μπασακι ακομα να το ηθελαν, παρολαυτα απο τα καλυτερα ηχεια που εχω ακουσει.
2. Τα Focal. Τριτη φορα που τα ακουμε, καμμια δεν εχω ακουσει κατι φοβερο απο αυτα τα ηχεια των 70.000....
Ισως φταινε τα κομματια που βαζουν...
3. Το ολα-σε-ενα Meridian των 2550. Απλα εντυπωσιακο!

Re: Απάντηση: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

Ξέχασα να γράψω,ποιά ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου.
Το πανάκριβο σύστημα,όπου έπαιζαν τα Kondo.Δεν μπορώ να πιστέψω,ότι αυτό ήταν.Με τα ηχεία,που έπαιζαν(σε χαμηλή ένταση και με "εύκολα" μουσικά κομμάτια),δεν μου είπαν τίποτα.Χωρίς ζωή και φυσικότητα,με ασαφές μπάσσο,θολή σκηνή.

Σε παρατήρησή μου στον αντιπρόσωπο,ότι δεν μου "κάθεται καλά" ο ήχος του συστήματος,αρκέστηκε να σηκώσει αδιάφορα τους ώμους...

+1 αν και μαλλον το προβλημα ηταν στα ηχεια....

Απάντηση: Re: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

"Κλικ" μου έκανε και το δωμάτιο "Burmester".

Τι ακριβώς; Τα Nordost Valhalla των ηχείων;
icon10.gif

Τσάμπα πράμα... 30 χιλιαρικάκια... :grinning-smiley-043

Το ηχειο εκπληξη και για μενα ηταν το μεγαλο SPL. Ενα πραγματικα μεγαλο ηχειο σε ολα του. Σε τιμη χωμα. Μαλλον δεν πρεπει να το γραφουμε τακτικα, μην αλαξει η τιμη του!
Η απογοητευση μου: Τα πανελ που ητανε ρε παιδια? Γιατι κρυφτηκαν? Ειδε κανεις τιποτα?

Εγω δυστυχως λογω ελλειψης χρονου ,ακουσα λιγα συστηματα, 4 απο αυτα τα ακουσα με ενα συγκεκριμενο κομματι (james newton) μαζι με δυο φιλους μουσικοφιλους (Οι οποιοι συνεχισαν και αφου εφυγα).Δυστυχως κανενα δεν καταφερε να παιξει χωρις προφανη σφαλματα .
Μαλλον οι αντιπροσωποι δεν ξερουν η δεν μπορουν να στησουν ενα συστημα
σωστα .Αλλα ηταν πιο συνεργασιμοι και ευγενεστεροι απο αλλες χρονιες

Το πρώτο που θα ήθελα να πώ είναι,ότι φέτος οι εκθέτες προσπάθησαν περισσότερο στο στήσιμο των μηχανημάτων τους και παράλληλα,ήταν και πιό "ανοιχτοί" στο να ικανοποιήσουν τις μουσικές επιλογές του κόσμου.
Ακόμα,είδαμε κορυφαία μηχανήματα,που δεν τα βλέπεις συχνά-ακόμα και στις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους.

Ευχαριστούμε για τον κόπο σας,για μιά σωστά διοργανωμένη έκθεση. Εύχομαι του χρόνου,νάναι ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη.:a0210:

Συμπέρασμα;Η υψηλή πιστότητα ζεί!Το απέδειξε η επιτυχία της έκθεσης αλλά και το πλήθος και το πάθος των χομπιστών,που συμμετείχαν σ' αυτή.Οι γκατζετολάτρες κασάνδρες του χώρου,πήραν φέτος ένα καλό μάθημα.

Προσπαθήσαμε κι εμείς σαν φόρουμ,για μιά καλύτερη παρουσία φέτος.Νομίζω,ότι με την δικιά σας παρουσία και βοήθεια το πετύχαμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!!:grinning-smiley-043

Άσχετο:
Διονύση αναφορικά με την "χρωματισμένη" ρήση σου, τα πράγματα τα βλέπω χλωμά...

Σήμερα είδα σε διαφημιστικό φυλλάδιο ότι η EMI κυκλοφόρησε MP3 player με τα ακουστικάκια του, τα ράδιά του,1GB ελέυθερο χώρο... και ενσωματωμένο ένα album του Κότσιρα έναντι 45 ευρωνίων...
Εμένα μου φάνηκε σαν την αρχή του τέλους για τα σιντί και εν τέλει για τα σιντί πλέυερς, οδηγούς δίσκων κ.τ.λ.
Πόσο μάλλον που πολλά εξ' αυτών ανήκουν σε πανύψηλες κατηγορίες τιμής. Και ενδεχόμενα με την κατάργηση του σιντί ως επίσημου εμπορικού μέσου για την διάθεση της μουσικής, θα πάνε σύντομα στον κάλαθο των αχρήστων...
Και εν τω μεταξύ στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουμε τα όποια άλλοθι υπάρχουν από τους υπερμάχους του βινυλίου έναντι των ψηφιακών.
Δεν θα υφίσταται δηλαδή μάχη ψηφιακών με σιντί έναντι ψηφιακών με φλασάκια!
Διότι προφανώς ότι ψηφιακό δεν "γυρίζει" σίγουρα είναι καλύτερο έναντι μιας παλιομοδίτικης (πλέον) ψηφιακής γυριστρούλας...
Στην αντίθετη δε περίπτωση που θα έχουμε μάχες..., μάλλον θα είμαστε για κλάματα ή για βρεγμένη σανίδα...