Ακρόαση AKG?

Λυπάμαι φίλε Gojakla πολύ θα ήθελα να είμαι μαζί σας, αλλά μένω σε μακρινό νησί και οι μετακινήσεις δεν είναι απλές. Λοιπόν ακούω με ακουστικά από το 1978. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά αλλά θυμάμαι καλά τον ήχο των Sennheiser 600 και 650 και των AKG K701 τα οποία και εξακολουθώ να έχω. Τα Κ550 δεν μοιάζουν με κανένα από τα παραπάνω. Είναι μοναδικά στο ότι κάθε μουσικό κομμάτι αναδεικνύεται ή χαντακώνεται χρησιμοποιώντας τα. Η ακούγεται απλά αδιάφορο. Είναι σαν να έχω ένα χαμαιλέοντα στα αυτιά μου που αλλάζει μορφή ανάλογα με το τι ακούω. Απέδιδαν μοναδικά τους Belle & Sebastian σε αρχείο flac, τους Prefab Sprout σε mp3 της πλάκας, δεν με γέμιζαν όμως στο Killer των Van der Graaf πάλι σε flac αλλά τα σπάνε στο αμέσως επόμενο κομμάτι του δίσκου το House with no door. Ο ήχος τους είναι καθαρός και κρυστάλλινος αλλά ρεαλιστικός και αληθινός χωρίς τσίκι τσίκι στα πρίμα, το μπάσο είναι εκεί και είναι αρκετό και όταν ο μπασίστας είναι ταλαντούχος το μπάσο αναδεικνύεται πχ Peg από το Aja των Steely Dan. Το μόνο που θα ήθελα λίγο παραπάνω είναι τα μεσοχαμηλά. Θα τα ήθελα λίγο πιο μπροστά σαν τα Senn HD 600 αλλά πάλι βάζω το Amelia από το Hejira της Joni Mitchell και όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Δεν έχω ακούσει πολύ κλασσική ακόμα με τα 550 ούτε jazz και δεν μπορώ να τα περιγράψω σε κάτι τέτοιο.Δεν ακούω techno και δε μπορώ να πω αν είναι "γρήγορα¨ ή "αργά". Τους Zeppelin πάντως τους έβγαλαν πολύ καλά. Η ποιότητα κατασκευής και η άνεση στη χρήση τους είναι εξαιρετικές. Πέρα που είναι και πρώτη μούρη από εμφάνιση (για όποιον αυτό λέει κάτι.)Σύντροφοι δεν είμαι παιδάκι πιά και δε μου αρέσει να παρασέρνω ανθρώπους να δίνουν λεφτά ειδικά σε τέτοιους καιρούς. Αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε έχει τα ίδια μουσικά γούστα πρέπει να ακούσει τα 550. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι οδηγούνται μια χαρά και από iPhone 4 και μάλιστα παίζουν καλύτερα εκεί από ότι στην παλιοRealtek του φορητού.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες για να γράψεις τις εντυπώσεις σου.
Είναι σίγουρα το πρώτο ζευγάρι που θα κυνηγήσω να ακούσω!

Βγηκε και στο Headfonia ενα review των k550.

http://www.headfonia.com/akgs-new-reference-the-k550/

Εντυπωσιακό σίγουρα το ριβιού αυτό...

Ερωτήσεις προς panoso...

1. Έχουν μεγαλύτερη έκταση σε μπάσο από τα K701? αν ναι είναι σχεδόν σε επίπεδο HD650?
2. Έχουν στενότερη μουσική σκηνή από τα K701 και αν ναι είναι κοντά στα HD650 ή διευρυμένη σε σχέση με αυτά?
3. Θεωρείς ότι έχουν καλύτερη ανάλυση από τα Κ701 χωρίς να σου τρυπάνε τα αυτιά με τα πρίμα τους?

γμτ... όχι άλλα ακουστικά... πρέπει να αντισταθώ... χμμμ...

Αυτό που περιγράφει ο φίλος panoso το φαινόμενο χαμελαίοντα, το παρατηρώ έντονα στα 601...

Ακόμα και στον ίδιο δίσκο μπορεί ένα κομμάτι να "βγαίνει" εξαιρετικό, το επόμανο να υπολείπεται σημαντικά.

Το παρουσιάζουν όλα τα ακουστικά;;;

Αν λάβει κανείς τυφλά υπόψιν του το ριβιού, μιλάμε ότι θα έπρεπε να είμαστε όλοι με ένα ζευγαράκι σήμερα.
Πάντως, όπου και αν έχω διαβάσει κριτικές... από λίγες γραμμές εώς πολυσέλιδες αναλύσεις, το λιγότερο που λαμβάνω σαν συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για αν μη τι άλλο ένα πολύ καλό ακουστικό.
Και το συνδέουν κυρίως με την τιμή του. Value for Money και κάτι παραπάνω.

@Κρις1967:

"Μην αντιστέκεσαι, μην αντιστέκεσαι
Κάνε ένα βήμα κι εσύ
Μην αντιστέκεσαι, το πάθος έρχεται
Και φεύγει η λογική..."

ΥΓ. Θου, Κυριε, φυλακην τω στοματι μου και θυραν περιοχης περι τα χειλη μου... για τους στίχους.... :flipout:

Αυτό που περιγράφει ο φίλος panoso το φαινόμενο χαμελαίοντα, το παρατηρώ έντονα στα 601...

Ακόμα και στον ίδιο δίσκο μπορεί ένα κομμάτι να "βγαίνει" εξαιρετικό, το επόμανο να υπολείπεται σημαντικά.

Το παρουσιάζουν όλα τα ακουστικά;;;

Στα Beyerdynamic που έχω εγώ, ναι. Το συναντώ πολύ συχνά.
Η αλήθεια είναι ότι ενοχλούμαι.

τα denon 2000/5000 τα εχει ακουσει κανεις?
Σε καπια review λενε οτι απο ηχο τα 2000 ειναι λιγο πιο καλα σε σχεση με τα 550, αλλα δεν ειναι τοσο κλειστα οσο τα 550

Η αλήθεια είναι ότι ενοχλούμαι.

Κι εγώ!

Γιατί στα ηχεία δε συμβαίνει;;; έχουν ένα χαρακτήρα, τέρμα. Τα ακούς, σου αρέσουν, τα ερωτεύεσαι, τα αποκτάς και έχεις τον παντοτινό σου έρωτα (μέχρι να βρεθεί ο επόμενος εννοείται...).

Υπάρχουν ακουστικά με τέτοιο (μονογαμικό) χαρακτήρα;

Τα φαινόμενα αυτά εκτός από ψυχοσωματικά, σχετίζονται και με τσιμπημένες εντάσεις.

Το παρατηρώ και εγώ, αλλά όταν έχω ανεβάσει λίγο γκάζια... όταν είμαι σε νορμάλ επίπεδα και η ηχογράφηση δεν είναι compilation ή various artists δεν αντιλαμβάνομαι ότι άλλα ακούγονται ευχάριστα και άλλα ενοχλητικά.

Επίσης όταν προσπαθώ πολύ να αντιληφθώ διαφορές... αν απλά ακούω την μουσικούλα μου και ανάλογα με τα κέφια (φεγγάρια το έχω ονομάσει) μπορεί να μου φταίει όλο το ακουστικό... και απλά αλλάζω...

Αυτή την περίοδο ακούω με τα Fostex... ώσπου να τα βαρεθώ... και πάλι να αρχίσω με τα HD800 ή τα Q701 και πάει λέγοντας.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό, εκτός σαν ψυχοσωματικό φαινόμενο?

Το ίδιο ισχύει και με το δικάναλο μου σύστημα... κάποιες φορές παθαίνω πλάκα και ακούω για ώρες, και άλλες δεν ξέρω άλλα φτάνω σε σημείο να νομίζω ότι κάτι έπαθε βλάβη...

Κι εγώ!

Γιατί στα ηχεία δε συμβαίνει;;; έχουν ένα χαρακτήρα, τέρμα. Τα ακούς, σου αρέσουν, τα ερωτεύεσαι, τα αποκτάς και έχεις τον παντοτινό σου έρωτα (μέχρι να βρεθεί ο επόμενος εννοείται...).

Υπάρχουν ακουστικά με τέτοιο (μονογαμικό) χαρακτήρα;

Εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία, από ότι διαβάζω πάντως τριγύρω... όλοι έχουν πάνω από 1-2 ζευγάρια... εάν αυτό σου λέει κάτι.
Ενώ ηχεία, έχω δεί πολλούς με ένα ζευγάρι... :flipout:

Εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία, από ότι διαβάζω πάντως τριγύρω... όλοι έχουν πάνω από 1-2 ζευγάρια... εάν αυτό σου λέει κάτι.
Ενώ ηχεία, έχω δεί πολλούς με ένα ζευγάρι... :flipout:

Αυτή είναι και η μαγεία των ακουστικών ότι με "σχετικά" οικονομικό τρόπο έχεις πολλά ακούσματα κατά βούληση, ενώ με τα ηχεία... δεν είναι εφικτό ούτε από άποψη χώρου, ούτε κόστους...

Ερωτήσεις προς panoso...

1. Έχουν μεγαλύτερη έκταση σε μπάσο από τα K701? αν ναι είναι σχεδόν σε επίπεδο HD650?
2. Έχουν στενότερη μουσική σκηνή από τα K701 και αν ναι είναι κοντά στα HD650 ή διευρυμένη σε σχέση με αυτά?
3. Θεωρείς ότι έχουν καλύτερη ανάλυση από τα Κ701 χωρίς να σου τρυπάνε τα αυτιά με τα πρίμα τους?

γμτ... όχι άλλα ακουστικά... πρέπει να αντισταθώ... χμμμ...

Ενώ μου αρέσει πολύ ο ήχος των Κ 701 δεν έχω ακούσει έκταση στο μπάσο τους ποτέ. Ίσως γιατί δεν τα έχω ακούσει ποτέ με ενισχυτή. Out of the box και χωρίς ενίσχυση το μπάσο τους υπερτερεί εμφανέστατα έναντι και των δύο. Έχουν στενότερη μουσική σκηνή από τα Κ701 αλλά θεωρώ πιό ρεαλιστική αυτή των Κ550. Η μουσική σκηνή των 701 ευρεία μεν αλλά όχι αληθινή σε αρκετές περιπτώσεις. Νομίζω ότι είναι διευρυμένη σε σχέση με τα HD650 αλλά τώρα που το θέτεις θέλω το βράδυ να το εξακριβώσω. Έχω βλέπεις αρκετές μέρες να τα βάλω λόγω Κ550. Ανάλυση χμμμ... Νομίζω ότι αυτό που έγραψα για καθαρό και κρυστάλλινο ήχο είναι αυτό που εννοείς απλά δεν ήμουν familiar με την ορολογία... Όσο για τρύπημα αυτιών με πρίμα καμία σχέση όμως, εντελώς καμία. Όταν τα χρησιμποιώ (τα 550) αμέσως μετά τα HD650 (επαναλαμβάνω χωρίς ενισχυτή), είναι σαν να υπήρχε κάτι που θάμπωνε τον ήχο μέχρι εκείνη τη στιγμή και κάποιος το τράβηξε. Κάτι τέτοιο..

Ενώ μου αρέσει πολύ ο ήχος των Κ 701 δεν έχω ακούσει έκταση στο μπάσο τους ποτέ. Ίσως γιατί δεν τα έχω ακούσει ποτέ με ενισχυτή. Out of the box και χωρίς ενίσχυση το μπάσο τους υπερτερεί εμφανέστατα έναντι και των δύο. Έχουν στενότερη μουσική σκηνή από τα Κ701 αλλά θεωρώ πιό ρεαλιστική αυτή των Κ550. Η μουσική σκηνή των 701 ευρεία μεν αλλά όχι αληθινή σε αρκετές περιπτώσεις. Νομίζω ότι είναι διευρυμένη σε σχέση με τα HD650 αλλά τώρα που το θέτεις θέλω το βράδυ να το εξακριβώσω. Έχω βλέπεις αρκετές μέρες να τα βάλω λόγω Κ550. Ανάλυση χμμμ... Νομίζω ότι αυτό που έγραψα για καθαρό και κρυστάλλινο ήχο είναι αυτό που εννοείς απλά δεν ήμουν familiar με την ορολογία... Όσο για τρύπημα αυτιών με πρίμα καμία σχέση όμως, εντελώς καμία. Όταν τα χρησιμποιώ (τα 550) αμέσως μετά τα HD650 (επαναλαμβάνω χωρίς ενισχυτή), είναι σαν να υπήρχε κάτι που θάμπωνε τον ήχο μέχρι εκείνη τη στιγμή και κάποιος το τράβηξε. Κάτι τέτοιο..

Σε μπελάδες (έξοδα δηλαδή) θα μας βάλεις εσύ...

στην κατηγορια τιμης των 200 ευρω εχουν μαζευτει πολλες προτασεις αρκετα δελεαστικες: Focal, AKG K550, Shure 840/940 και εχει ο Θεος..το θεμα ειναι που να μπορεσουμε να τα ακουσουμε ολα συγκριτικά γιατί είναι και θέμα προσωπικών προτιμήσεων τελικά. Να υπερθεματίσω την ύπαρξη πέπλου μεταξύ των Senn vs AKG και μένα κάπως έτσι μου ακούστηκε όταν απο τα Κ701 πήγαινα στα HD650 μια θαμπάδα έμπαινε μπροστά από τη μουσική η οποία ήταν πολύ εμφανής..

Όταν τα χρησιμποιώ (τα 550) αμέσως μετά τα HD650 (επαναλαμβάνω χωρίς ενισχυτή), είναι σαν να υπήρχε κάτι που θάμπωνε τον ήχο μέχρι εκείνη τη στιγμή και κάποιος το τράβηξε. Κάτι τέτοιο..

δηλαδή ?
με τί ?

akg k550
Frequency range: 12Hz to 28kHz
Sensitivity: 114dB SPL/V
Input impedance: 32 ohms
--------------------------------------------------------------------
HD 650 - Sennheiser
Frequency response (headphones) 10.....39,500 Hz
Nominal impedance 300 Ω
Sound pressure level (SPL) 103 dB (1 Vrms)

Ευχαριστώ... παρεμπιπτόντως συμφωνώ 100% μαζί σου για τον ήχο των Κ701.

Η μουσική σκηνή των HD650 είναι ακριβέστερη, αλλά λιγότερο εντυπωσιακή... μάλλον και εμένα θα με βάλεις σε μπελάδες... χεχεχεχε

Περιμένω και άλλες παρατηρήσεις σου...

Και ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ!!!!!!!!!!-bye-

Για να μη παρεξηγηθούμε, εξηγούμαι: Δεν είμαι χαιφιντελίστας, δεν έχω ακριβά μηχανήματα, δεν έχω γνώσεις φυσικής, δεν πάω να αρχίσω flames κάτι vs κάτι άλλο, δεν διεκδικώ καμία απόλυτη γνώση απλά λέω τις εντυπώσεις μου ακούγοντας τη μουσική που μου αρέσει. Κάθε ένα ζευγάρι ακουστικών που έχω έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν έχω πουλήσει κανένα από το 1993 που αγόρασα για πρώτη φορά.