panoso
Senior Member
- 18 April 2011
- 521
Λυπάμαι φίλε Gojakla πολύ θα ήθελα να είμαι μαζί σας, αλλά μένω σε μακρινό νησί και οι μετακινήσεις δεν είναι απλές. Λοιπόν ακούω με ακουστικά από το 1978. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά αλλά θυμάμαι καλά τον ήχο των Sennheiser 600 και 650 και των AKG K701 τα οποία και εξακολουθώ να έχω. Τα Κ550 δεν μοιάζουν με κανένα από τα παραπάνω. Είναι μοναδικά στο ότι κάθε μουσικό κομμάτι αναδεικνύεται ή χαντακώνεται χρησιμοποιώντας τα. Η ακούγεται απλά αδιάφορο. Είναι σαν να έχω ένα χαμαιλέοντα στα αυτιά μου που αλλάζει μορφή ανάλογα με το τι ακούω. Απέδιδαν μοναδικά τους Belle & Sebastian σε αρχείο flac, τους Prefab Sprout σε mp3 της πλάκας, δεν με γέμιζαν όμως στο Killer των Van der Graaf πάλι σε flac αλλά τα σπάνε στο αμέσως επόμενο κομμάτι του δίσκου το House with no door. Ο ήχος τους είναι καθαρός και κρυστάλλινος αλλά ρεαλιστικός και αληθινός χωρίς τσίκι τσίκι στα πρίμα, το μπάσο είναι εκεί και είναι αρκετό και όταν ο μπασίστας είναι ταλαντούχος το μπάσο αναδεικνύεται πχ Peg από το Aja των Steely Dan. Το μόνο που θα ήθελα λίγο παραπάνω είναι τα μεσοχαμηλά. Θα τα ήθελα λίγο πιο μπροστά σαν τα Senn HD 600 αλλά πάλι βάζω το Amelia από το Hejira της Joni Mitchell και όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Δεν έχω ακούσει πολύ κλασσική ακόμα με τα 550 ούτε jazz και δεν μπορώ να τα περιγράψω σε κάτι τέτοιο.Δεν ακούω techno και δε μπορώ να πω αν είναι "γρήγορα¨ ή "αργά". Τους Zeppelin πάντως τους έβγαλαν πολύ καλά. Η ποιότητα κατασκευής και η άνεση στη χρήση τους είναι εξαιρετικές. Πέρα που είναι και πρώτη μούρη από εμφάνιση (για όποιον αυτό λέει κάτι.)Σύντροφοι δεν είμαι παιδάκι πιά και δε μου αρέσει να παρασέρνω ανθρώπους να δίνουν λεφτά ειδικά σε τέτοιους καιρούς. Αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε έχει τα ίδια μουσικά γούστα πρέπει να ακούσει τα 550. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι οδηγούνται μια χαρά και από iPhone 4 και μάλιστα παίζουν καλύτερα εκεί από ότι στην παλιοRealtek του φορητού.
Last edited: