Ευχαριστουμε για την περιγραφη/εντυπωσεις των δυο αυτων ακουστικων,tio4711.
Ειμαι και εγω κατοχος των hd600,τα οποια ειναι και τα αγαπημενα μου ακουστικα αυτη τη στιγμη.Απο κλειστου τυπου εχω τα shure srh840,οπου και θα συμφωνησω σε αυτο που ειπες για το χαμηλο,στην περιγραφη σου πιο πανω.Εχω καταφερει και το εχω μειωσει καπως αυτο με μια μικρη περιστροφη των earpads σε αλλη θεση,και προσεκτικη εφαρμογη στο κεφαλι,αλλα ενιοτε παρουσιαζουν αυτη την εμφαση και το φουσκωμα στα χαμηλα/μεσοχαμηλα,που "μπουκωνει" καπως τον ηχο,και που χαλαει την ηχητικη ισσοροπια,και διαφανεια/εικονα.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει να κανει με την εφαρμογη και απομονωση,απο τα μαλακα μαξιλαρακια σε απομιμηση δερματος.
Εχω μια υποψια λοιπον,οτι αυτο ισως διορθωνεται με τα βελουδινα μαξιλαρακια των 940 ή ακομη και με τα λιγο σκληροτερα,χαμηλοτερης ποιοτητας μαξιλαρακια των srh440,αν και ισως αυτο να φερει αλλες επιπτωσεις στον ηχο.
Παντως λογω αυτου,+ το οτι ειναι καπως μεγαλα και δειχνουν ασχημα στο κεφαλι,σκεφτομαι καποια στιγμη στο μελλον,αν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα,να αγορασω ισως ενα τελευταιο,καλο ζευγαρι full size κλειστου τυπου,που ομως να οδηγειται τουλαχιστον το ιδιο ευκολα κατευθειαν απο το ipod.
Αυτο που αναζητω ειναι ο λιγο ζεστος και ισσοροπημενος ηχος,με καλη χροια,χωρις να ακουγεται αισθητα η αφυσικη αισθηση οτι ειναι κλειστου τυπου,η καλη λεπτομερεια και εικονα (imaging),και ας μην ειναι τοσο ευρυς-ανοικτος ο ηχος,να μην σκληραινουν στις υψηλες συχνοτητες,θελω να εχουν τετοια ηχητικη προσεγγιση,ωστε να εχουν και την ικανοτητα ωστε να ξεχωριζει ικανοποιητικα η ποιοτητα των ηχογραφησεων,αλλα να μπορω να ακουσω ομως και μια ποικιλια μουσικων και ποιοτητων χωρις να κουραζουν.Ειναι μια ισσρροπια που μπορει να υπαρξει,και η οποια ειναι σημαντικη για μενα καθως μ'αρεσουν πολλα ειδη μουσικης,απο Κλασσικη για παραδειγμα,μεχρι και κατι disco 80's η και house κομματια,τα οποια δεν ειναι τοσο καλα ηχογραφημενα.
Τα 840,αν η εφαρμογη ειναι τετοια ωστε να μην εμφανιζει το φουσκωμα στα μπασα,τα εχουν ολα αυτα,και θεωρω οτι ειναι καλα για καποιον που του αρεσουν τα hd600/650,και θελει ενα ζευγαρι κλειστου τυπου που να οδηγειται ευκολα.Επισης μου αρεσει που σε χαμηλες σταθμες ο ηχος,παροτι ειναι σχετικα μαλακος και γλυκος,εχει την απαραιτητη ζωντανια στα αυτια μου,χωρις να ειναι βαρετος,ενω η εικονα των ηχων στη νοητη ηχητικη σκηνη ειναι ενδιαφερουσα και δημιουργει μια ομορφη ατμοσφαιρα.
Εκανα την περιγραφη αυτη tio4711,για να μου πεις τη γνωμη σου,πιστευεις οτι τα k550 εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα?Γιατι απο την περιγραφη σου καταλαβα πως ισως οχι,τουλαχιστον απο την αναφορα που εκανες για τα πιο εντονα ακρα (κυριως τα πριμα που ανεφερες με ενδιαφερουν).Μπορουν να παιξουν καλα σε ποικιλια ειδων μουσικης,ηχογραφησεων χωρις να κουρασουν/σκληρηνουν?
Πως παιζουν σε χαμηλες σταθμες,κατευθειας απο το ipod?Μετα απο ποση ωρα σε κουραζουν τα μαξιλαρακια?Καθονται στο κεφαλι με ικανοποιητικη σταθεροτητα αν σκυψεις λιγο μπροστα ή γυρεις λιγο πισω το κεφαλι σου?
Καταρχάς να αναφέρω ότι σε σύντομης διάρκειας άκουσμα, μου άρεσαν τα Shure SRH940 τα οποία προσομοίαζαν τον ήχο που αναφέρεις έχοντας λιγότερο φουσκωμένο χαμηλό από τα 840, τείνοντας προς το ουδέτερο. Τα άκουσα στην αντιπροσωπεία από την έξοδο μιας ηχητικής κονσόλας σε σύγκριση με τα Κ701 που είχα τότε και μου είχαν φανεί πολύ κοντά στον ήχο των AKG, άσχετο αν αυτά τελικά που μου άρεσαν ηταν τα 1440.. Στην συγκεκριμένη ακρόαση τα δοκίμασα και με την έξοδο του iPhone, που έτυχε να έχω μαζί μου αλλά δεν θυμάμαι να εντυπωσιάστηκα. Γενικά, θεωρώ πως τα 940 εχουν σχεδιαστεί για την αγορά της ηχοληψίας και όχι των φορητων πηγών αλλά θα πρότεινα να επισκεφτείς την αντιπροσωπεία, εφόσον είναι προσβάσιμη για σένα και να τα ακούσεις για όση ώρα θες και με όποιο μέσο θες - πολύ καλή εξυπηρέτηση το οποίο το θεωρώ μεγαλο συν.
Γυρνώντας στα AKG K550 θα ζητήσω λίγη πίστωση χρόνου για να σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Από τις πρώτες ακροάσεις πάντως, είναι πιο λαμπρά από τα Shure
Το πέπλο είναι πιό έντονο στα 650 από ότι στα 600. Τα 600 δεν είναι ουδέτερα. Και δείχνουν ακόμα περισσότερο την αξία τους σε λίγο υψηλότερες εντάσεις. Δυνάμωσέ τα λίγο.
Απότι λένε πάντως οι περισσότεροι κάτοχοι του εξωτερικού που τα έχουν παίξει άπειρες ώρες γίνεται άλλο ακουστικό μετά το burn in !Όχι μόνο ως προς τη σκληράδα που φεύγει αλλά και ως προς την εγγύτητα των μουσικών δρωμένων και το άνοιγμα της μουσικής σκηνής.Ένας φίλος που έκανε review σε όλα τα στάδια του burn in έλεγε χαρακτηριστικά ότι στην αρχή είναι σα να παρακολουθείς μουσική παράσταση από την 15η σειρά . Όσο περνούσαν οι ώρες όλα ακούγονταν όλο και πιο κοντά μέχρι να στρώσουν πλήρως μέχρι τελικά που νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σχεδόν πάνω στη σκηνή! Ας ελπίσουμε να έχουν δίκιο να ανταμειφθούμε και μεις στο τέλοςΔεν έχουν παίξει 100 ώρες σίγουρα! Να έχουν παίξει συνολικά γύρω στις 40-50 το πολύ. Με το ρυθμό που ακουω θα έχουν περάσει αιώνες πριν κλείσω τις 100 ώρεςΠάντως, επιβεβαιώνω ότι out-of-the-box είναι κουραστικά. Ειδικά για κάποιον που έχει εντρυφήσει σε Sennheiser (not me) η διαφορά θα είναι δραματική.
Παρεμπιπτόντως, τα HD600 σε σχέση με τα HD650, από όσο μπορώ να θυμηθώ είναι πιο ουδέτερα? Σαν να μην έχουν αυτό το πέπλο που μου είχε κάνει, αρνητική, εντύπωση στα HD650..
Ι will..εχω την εντύπωση πως αυτό που ήθελα να βρω από ένα ακουστικό Hi-Fi το βρίσκω στα HD600. Δηλαδή, ηχητική πηγή που παίζει δίπλα από τα αυτιά μας, θα πρέπει να σχεδιάζεται ως τέτοια. Να μην στερεί την αναπαράσταση από τα μουσικά δρώμενα αλλά με βασικό χαρακτηριστικό ότι ακούς τη μουσική από απόσταση ..1 εκατοστού!
Επισης τα hd600 (και τα 650 απ'οσο θυμαμαι),εχουν φυσικη,και ελκυστικη χροια στον ηχο τους,πιστευω απο τις καλητερες σ'αυτη την τιμη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.