Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

οχι ,μηπως εχεις αλφα και σε ενοχλει που δεν τις παω καθολου?
ειπα προσωπικη μου αποψη.αν σου αρεσει παρτη.και αν θες κανονιζουμε για τσαι με c2

οχι δεν έχω άλφα. Αλλά δεν έχω και άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζω . Για να μην παρασύρω και άλλους που με διαβάζουν . Και να μην εκτίθεμαι μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρω. Ψιλά γράμματα θα μου πείς ....

Φίλε johny1989 για άλλη μια φορά γίνεσαι απαξιωτικός, ειδικά αφού δεν έχεις οδηγήσει κιόλας το αυτοκίνητο αυτό, πως γίνεται να βγάζεις συμπεράσματα !
Το ότι εσύ δεν θα το αγόραζες δεν σημαίνει ότι οι άλλοι κάνουν κακή επιλογή.
Κ το citron c2 συγνώμη κιόλας αλλά είναι σαφώς χειρότερο στους περισσότερους τομείς...σχεδόν πλαστικό αμάξι, το έχω οδηγήσει κ αν εξαιρέσεις την δύναμη που έχει, δεν έχει κάτι άλλο...δεν στρίβει, δεν φρενάρει κ αν τυχόν σου φύγει δεν μαζεύεται γιατί δεν έχει μέγεθος...
Οδηγική απόλαυση δεν είναι μόνο το γκάζι όμως !
Είναι κ πως η δύναμη περνά στον δρόμο.
Είναι κ πως ελέγχεις το αμάξι σε μια στροφή, σε μια απότομη αλλαγή πορείας, σε ένα απότομο φρενάρισμα κτλ.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ένα mini cooper γιατί με τα χρήματα που θέλει, αγοράζω κάτι πολύ μικρό, αλλά με άποψη. Άλλος του αρέσει λοιπόν κ άλλος όχι. Αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα για να λέω ότι είναι ...χάλι το αμάξι αυτό.

Κ πιστεψέ με, η mi.to σχεδιαστικά είναι αξιοζήλευτη. Το μοτέρ της δείχνει να έχει γκάζι κ δύναμη, σίγουρα θα έχει κληρονομήσει το στήσιμο των Αλφα κτλ.

Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

υ.γ.2.οσο για τα μικρου κυβισμου τουρμπακια μου

φαινεται οτι ξεχασατε το θρυλικο GT.

136 αλογα απο 1400 κυβικα 15+ χρονια πριν.

μονο λιγο προσοχη θελουν τα τουρμπο

στην οδηγηση (οχι κρεμασματα στην ανηφορα

και οχι σβησιμο αμεσως μετα απο σκησιμο)

και δεν τρεχη τιποτα.
Πήγαινε ακόμα παλιότερα κ θυμίσου τα Fiat Uno Turbo !!! Με προσοχή κ είχες ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα της εποχής. :grinning-smiley-043

το vts οδηγησες? γιατι απο οσα λες μαλλον το vtr οδηγησες.
1ον στριβει κατα τη σχολη saxoralllo,δηλαδη σαν δαιμονισμενο
2ον δεν παιζει να φυγει και να μην το βρεις εχει esp αυτο γινοταν μονο στα saxoralla.
3oν ειναι μονο εναν τονο ενω η μιτο 200+ κιλα παραπανω ,αυτο ειναι τεραστιο μειωνεκτημα.ειλικρινα τωρα αυτο που λες ειναι λαθος οτι δεν στριβει εκτος οπως ειπα και πριν αν οδηγησες το απλο απλο.
δεν εχω κατι με την αλφα .
για εμενα ουτε το c2 vts ουτε η μιτο με ενδιαφερει ειναι για κοπελιτσες.
αν δεν ειχα παλι 350z εβο η s2000 θα επαιρνα.
Φίλε johny1989 για άλλη μια φορά γίνεσαι απαξιωτικός, ειδικά αφού δεν έχεις οδηγήσει κιόλας το αυτοκίνητο αυτό, πως γίνεται να βγάζεις συμπεράσματα !
Το ότι εσύ δεν θα το αγόραζες δεν σημαίνει ότι οι άλλοι κάνουν κακή επιλογή.
Κ το citron c2 συγνώμη κιόλας αλλά είναι σαφώς χειρότερο στους περισσότερους τομείς...σχεδόν πλαστικό αμάξι, το έχω οδηγήσει κ αν εξαιρέσεις την δύναμη που έχει, δεν έχει κάτι άλλο...δεν στρίβει, δεν φρενάρει κ αν τυχόν σου φύγει δεν μαζεύεται γιατί δεν έχει μέγεθος...
Οδηγική απόλαυση δεν είναι μόνο το γκάζι όμως !
Είναι κ πως η δύναμη περνά στον δρόμο.
Είναι κ πως ελέγχεις το αμάξι σε μια στροφή, σε μια απότομη αλλαγή πορείας, σε ένα απότομο φρενάρισμα κτλ.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ένα mini cooper γιατί με τα χρήματα που θέλει, αγοράζω κάτι πολύ μικρό, αλλά με άποψη. Άλλος του αρέσει λοιπόν κ άλλος όχι. Αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα για να λέω ότι είναι ...χάλι το αμάξι αυτό.

Κ πιστεψέ με, η mi.to σχεδιαστικά είναι αξιοζήλευτη. Το μοτέρ της δείχνει να έχει γκάζι κ δύναμη, σίγουρα θα έχει κληρονομήσει το στήσιμο των Αλφα κτλ.

το vts οδηγησες? γιατι απο οσα λες μαλλον το vtr οδηγησες.
1ον στριβει κατα τη σχολη saxoralllo,δηλαδη σαν δαιμονισμενο
2ον δεν παιζει να φυγει και να μην το βρεις εχει esp αυτο γινοταν μονο στα saxoralla.
3oν ειναι μονο εναν τονο ενω η μιτο 200+ κιλα παραπανω ,αυτο ειναι τεραστιο μειωνεκτημα.ειλικρινα τωρα αυτο που λες ειναι λαθος οτι δεν στριβει εκτος οπως ειπα και πριν αν οδηγησες το απλο απλο.
δεν εχω κατι με την αλφα .
για εμενα ουτε το c2 vts ουτε η μιτο με ενδιαφερει ειναι για κοπελιτσες.
Καταρχήν, οδήγησα το 1600 των 125 ίππων, άρα το vts. -bye-
Από εκεί κ πέρα, τα όριά του είναι περιορισμένα, τουλάχιστον όπως το κατάλαβα εγώ.

Συνεχίζω όμως κ σου λέω ότι το να μην σου αρέσει δεν σου δίνει το δικαίωμα για τέτοιου είδους σχόλια που μπορεί να προσβάλλουν αυτούς που έχουν ή θα έχουν στην κατοψή τους αυτά τα αυτοκίνητα !!!

Εσύ είσαι σε μια ηλικία που ψάχνεις για γκάζια κτλ., εμείς είμαστε λιιιιίγο πιο ήρεμοι...κοιτάμε κ άλλα πράγματα...-bye-

Λοιπόν διάβασα όλα τα μηνύματα μαζεμένα... Και ακολουθούν οι απόψεις μου, μετά από μια μίνι παρουσίαση του αυτοκινήτου μου και των αναγκών μου:
Εχω ένα ibiza FR 5θυρο, από τα ελάχιστα που υπάρχουν σε κυκλοφορία... Αγοράστηκε 5θυρο για να εξυπηρετεί την οικογένεια (3θυρο δεν ξαναγοράζω, τέρμα, όχι άλλη ταλαιπώρια). Για όσους δεν γνωρίζουν, έχει τον κλασσικό 1800 τούρμπο (γνωστό ώς "20VT"), με πορτμπαγκάζ 267 λίτρα (μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω αντίστοιχο μέγεθος). Καρότσι φουλ μεγέθους χωράει μεν (διπλωμένο εννοείται), αλλά μετά μένει χώρος μόνο για ένα σάκο μακρόστενο... Εδώ να πω ότι η οικογένεια μου επίσης αποτελείται από 3 άτομα, το παιδί είναι 2,5 ετών, με καθισματάκι στο πίσω κάθισμα. Είμαι και εγώ λοιπόν σε σκέψεις για αγορά ενός μεγαλύτερου. Υποψήφια κυρίως πάλι SEAT, μιας και είμαι ευχαριστημένος. Λεόν TSi (1.4 / 1.8, με βλέψεις για DSG), Αltea, Altea XL... Κάποιο από τα tsi πάλι...

υγ. αυτά που διαβάζω για απόψεις περί τούρμπο, μάλλον προέρχονται από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν. Οποιος πάει σε τούρμπο, δεν ξαναγυρνάει πίσω... Τα μόνα που δεν θα προτιμούσα, είναι αυτά με τις πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις (tsi170, μάλιστα ανακοινώθηκε και πρόγραμμα για αυτά, με απόδοση 205+ ! )
Εσείς που λέτε για ατμόσφαιρα, πιστεύεται ότι με φουλ οικογένεια και μπαγκάζια, σε βαρύ οικογενειακό αυτοκίνητο και ροπή "αστεία" για το βάρος του, θα μπορείτε να κάνετε ασφαλή προσπέραση όταν χρειαστεί?

Οσο για το ΜιΤο... καμιά επαφή με οικογενειάρχες... :grinning-smiley-043

Φίλε lykman πόσο καιρό έχεις το αμάξι σου κ πόσα χιλ έχει επάνω ;
Προφανώς το προσέχεις πολύ, ξεκινάς αφού ζεσταθεί, το σβήνεις αφού κρυώσει λίγο, στις ζέστες τις μεγάλες είσαι μαλακός με το γκάζι κτλ.
Γιατί διαφορετικά αν το ζορίζεις χωρίς σκέψη τότε είσαι τυχερός αν δεν σου έχει πάθει ήδη κάτι.
Φίλος με ίδιο μοτέρ σε vw passat 5 ετών περίπου κ έχει ήδη αλλάξει τουρμπίνα. Επίσης, άλλος φίλος με audi s3 προηγούμενης γενιάς με το 1,8 μοτέρ, έχει αλλάξει πάλι τουρμπίνα στα 100.000 χλμ, χωρίς να το ζορίζει ιδιαίτερα κ με μεγάλη προσοχή που σου είπα παραπάνω.
Πράγματι τα τούρμπο αυτοκίνητα έχουν πολύ ροπή από χαμηλά, αυτό όμως το κάνουν γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να βγάλουν δύναμη από ατμοσφαιρικό μοτέρ. Είναι η εύκολη λύση, όπως τώρα που έχει γεμίσει ο κόσμος με 1,2 τούμπο-Renault, 1,4 τούρμπο-group vag, 1,6 τούμπο-Opel κ.α. που σίγουρα ξεχνάω.
Εταιρείες γνωστές για τις μηχανολογικές τους γνώσεις, subaru, mitsubishi για παράδειγμα, τούμπο βάζουν χρόνια τώρα στα 2,0 μοντέλα τους, χωρίς προβλήματα, ενώ όταν αποφάσισαν να βάλουν κ στα μικρότερα τους, η μιτσού στο colt με τον 1,5 τούρμπο κινητήρα είχε προβλήματα, το ίδιο κ η σουμπαρού με το 1,6 τούρμπο μοτέρ στις διάφορες εκδόσεις.
Δεν είμαι αντίθετος στα τούρμπο αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή για να αντέξουν στις ελληνικές συνθήκες (ζέστη πολύ) αλλά κ με τα ελληνικά μυαλά.
:ernaehrung004:

Λοιπόν διάβασα όλα τα μηνύματα μαζεμένα... Και ακολουθούν οι απόψεις μου, μετά από μια μίνι παρουσίαση του αυτοκινήτου μου και των αναγκών μου:
Εχω ένα ibiza FR 5θυρο, από τα ελάχιστα που υπάρχουν σε κυκλοφορία... Αγοράστηκε 5θυρο για να εξυπηρετεί την οικογένεια (3θυρο δεν ξαναγοράζω, τέρμα, όχι άλλη ταλαιπώρια). Για όσους δεν γνωρίζουν, έχει τον κλασσικό 1800 τούρμπο (γνωστό ώς "20VT"), με πορτμπαγκάζ 267 λίτρα (μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω αντίστοιχο μέγεθος). Καρότσι φουλ μεγέθους χωράει μεν (διπλωμένο εννοείται), αλλά μετά μένει χώρος μόνο για ένα σάκο μακρόστενο... Εδώ να πω ότι η οικογένεια μου επίσης αποτελείται από 3 άτομα, το παιδί είναι 2,5 ετών, με καθισματάκι στο πίσω κάθισμα. Είμαι και εγώ λοιπόν σε σκέψεις για αγορά ενός μεγαλύτερου. Υποψήφια κυρίως πάλι SEAT, μιας και είμαι ευχαριστημένος. Λεόν TSi (1.4 / 1.8, με βλέψεις για DSG), Αltea, Altea XL... Κάποιο από τα tsi πάλι...

υγ. αυτά που διαβάζω για απόψεις περί τούρμπο, μάλλον προέρχονται από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν. Οποιος πάει σε τούρμπο, δεν ξαναγυρνάει πίσω... Τα μόνα που δεν θα προτιμούσα, είναι αυτά με τις πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις (tsi170, μάλιστα ανακοινώθηκε και πρόγραμμα για αυτά, με απόδοση 205+ ! )
Εσείς που λέτε για ατμόσφαιρα, πιστεύεται ότι με φουλ οικογένεια και μπαγκάζια, σε βαρύ οικογενειακό αυτοκίνητο και ροπή "αστεία" για το βάρος του, θα μπορείτε να κάνετε ασφαλή προσπέραση όταν χρειαστεί?

Οσο για το ΜιΤο... καμιά επαφή με οικογενειάρχες... :grinning-smiley-043

Εγώ για αξιοπιστία μίλησα πάντως και για πουσαρισμένα 1.4

Ό,τι και να 'ναι, άμα του λείπει το 710... άστα να πάνε:FSGSFGS4:

Attachments

Last edited:
Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Φίλε lykman πόσο καιρό έχεις το αμάξι σου κ πόσα χιλ έχει επάνω ;
Προφανώς το προσέχεις πολύ, ξεκινάς αφού ζεσταθεί, το σβήνεις αφού κρυώσει λίγο, στις ζέστες τις μεγάλες είσαι μαλακός με το γκάζι κτλ.
Γιατί διαφορετικά αν το ζορίζεις χωρίς σκέψη τότε είσαι τυχερός αν δεν σου έχει πάθει ήδη κάτι.
Φίλος με ίδιο μοτέρ σε vw passat 5 ετών περίπου κ έχει ήδη αλλάξει τουρμπίνα. Επίσης, άλλος φίλος με audi s3 προηγούμενης γενιάς με το 1,8 μοτέρ, έχει αλλάξει πάλι τουρμπίνα στα 100.000 χλμ, χωρίς να το ζορίζει ιδιαίτερα κ με μεγάλη προσοχή που σου είπα παραπάνω.
Πράγματι τα τούρμπο αυτοκίνητα έχουν πολύ ροπή από χαμηλά, αυτό όμως το κάνουν γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να βγάλουν δύναμη από ατμοσφαιρικό μοτέρ. Είναι η εύκολη λύση, όπως τώρα που έχει γεμίσει ο κόσμος με 1,2 τούμπο-Renault, 1,4 τούρμπο-group vag, 1,6 τούμπο-Opel κ.α. που σίγουρα ξεχνάω.
Εταιρείες γνωστές για τις μηχανολογικές τους γνώσεις, subaru, mitsubishi για παράδειγμα, τούμπο βάζουν χρόνια τώρα στα 2,0 μοντέλα τους, χωρίς προβλήματα, ενώ όταν αποφάσισαν να βάλουν κ στα μικρότερα τους, η μιτσού στο colt με τον 1,5 τούρμπο κινητήρα είχε προβλήματα, το ίδιο κ η σουμπαρού με το 1,6 τούρμπο μοτέρ στις διάφορες εκδόσεις.
Δεν είμαι αντίθετος στα τούρμπο αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή για να αντέξουν στις ελληνικές συνθήκες (ζέστη πολύ) αλλά κ με τα ελληνικά μυαλά.
:ernaehrung004:

4 χρόνια, 50Κ χιλιόμετρα... Και ναι, η τουρμπίνα για όσους δεν το ξέρουν είναι αναλώσιμη... Επίσης αυτά τα "ζεστάματα" και "κρυώματα" είναι μύθος, απλά θέλει λίγο αυτοσυγκράτηση στα πρώτα και τελευταία χιλιόμετρα (όχι τουρμπίσματα δλδ, ώστε να κρυώσει αλλά και να ζεσταθεί ομαλά και όχι απότομα. Στο κάτω κάτω και το ατμοσφαιρικό το βάζεις μπρος κρύο και αρχίζεις τους κόφτες? Το ίδιο κακό θα του κάνεις. Και δεν είναι θέμα "δεν μπορούν να βγάλουν άλογα", είναι καθαρά θέμα του πως θέλουν να τα βγάλουν. Για να μην μιλήσω για την διπλάσια σχεδόν ροπή, σε όλο το φάσμα των στροφών... Οι κινητήρες αυτοί σχεδιάστηκαν για χρήση (και αντοχή) τούρμπο. Δεν είναι εύκολη λύση σε καμία περίπτωση, είναι απλά διαφορετική προσέγγιση. Οσο για μένα, ερχόμουν από Κυλλήνη με 35 - 38C, με το πρόγραμμα ανοιχτό ( 1.45 over, 1.2 σταθερή), με ανοιχτό κλιματισμό, και κανονικότατα τις προσπεράσεις μου και όλα... Οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν, αλλά σίγουρα η συνεχής πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες είναι επιπλέον ζόρισμα, όχι όμως έτσι όπως έχει περάσει στον κόσμο που δεν έχει τούρμπο, ή δεν ξέρει από τούρμπο. Η πτώση απόδοσης τις ζεστές μέρες είναι υπαρκτή, αλλά και πάλι μπορώ να κλείσω το πρόγραμμα και το αμάξι στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις να είναι όπως πάντα. Ανέφερα τις δικλείδες προστασίας του εγκεφάλου, γιατί αν διαγνώσει δυσλειτουργία κατευθείαν θα ρίξει την λειτουργία του σε safe mode για αυτοπροστασία, δλδ σε πολύ μικρές πιέσεις. Και αυτά τα προβλήματα λύνονται με πρόσθιο intercooler (τα FR εχουν side mounted, αντίθετα από τα cupra), αλλά δεν ασχολούμαι περαιτέρω με την βελτίωση του αυτοκινήτου.
Θα δεις οτι με τον καιρό, όλοι στα τούρμπο θα γυρίσουν, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις. Στους αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες, οι σύγχρονοι τούρμπο σε νορμάλ λειτουργία είναι συνήθως πιο οικονομικοί και με λιγότερα καυσαέρια.
Για το colt δεν έχω ακούσει προβλήματα (οκ, με αφήνει και αδιάφορο αυτό το αμάξι, οπότε δεν ασχολούμαι κιόλλας), όσο για το subaru το 1.6Τ ήταν πατέντα της ελληνικής αντιπροσωπείας σε Έλληνα βελτιωτή... Ποτέ δεν υπήρξε εργοστασιακό 1.6Τ από την ίδια την subaru...

Ό,τι και να 'ναι, άμα του λείπει το 710... άστα να πάνε:FSGSFGS4:[/quote]

Kαλοοο δεν το ξερα.πολυ γελιο:SFGSFGSF::smash:

Εγώ για αξιοπιστία μίλησα πάντως και για πουσαρισμένα 1.4

Ό,τι και να 'ναι, άμα του λείπει το 710... άστα να πάνε:FSGSFGS4:

Υπάρχουν 3 ειδών τούρμπο 1.4 στο VW, μονοτούρμπινο με 125 άλογα, και διτούρμπινα με 140 & 170. Τα δύο πρώτα δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα πουσαρισμένα. Τα διτούρμπινα οπως είπα, θα φτάνουν τα 205 με πρόγραμμα! :ADFADF1: Παραείναι πολλά...

Οσο για το 710... κορυφαίο! :worshippy:

.

το 350z οσο ομορφο και εντυπωσιακο ειναι απο εξω τοσο κακης ποιοτητασ ειναι το εσωτερικο του.τα πλαστικα ειναι παρομοιας ποιοτητας με ενα fiat panda!!!:smash:

50κ χλμ είναι λίγα πάντως για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα...δεν πρέπει ακόμα να έχεις αλλάξει καν ιμάντα...στο Corsa άλλαξα στα 60κ ιμάντα. Οπότε έχεις ακόμα χλμ για να δεις τις αντοχές του. Ελπίζω βέβαια να είναι οκ συνέχεια.
Τώρα όσον αφορά την τουρμπίνα, είναι μεν αναλώσιμη, αλλά κοστίζει κ 1,5-2 χιλιάρικα...τώρα όσον αφορά το ζέσταμα αλλά κυρίως το κρύωμα, φίλος σε συνεργείο group vag το θεωρεί απαραίτητο στα τουρμπίσια αμάξια...μάλιστα, πολλοί εγκαθιστούν ειδικά μηχανήματα που κλείνουν το αμάξι κ φεύγουν, αλλά δουλεύει ακόμα το βεντιλατέρ για λίγα λεπτά...
Σίγουρα οι ροπές είναι μεγαλύτερες, αλλά είναι κ άλλη η νοοτροπία αυτών των μοτέρ...πολύ ροπή από χαμηλά κ κρέμασμα στις 5800-6500 στροφές το πολύ, όταν άλλα μοτέρ αποδίδουν στις πολλές στροφές.
Τώρα αν είναι οικονομικά μοτέρ ή όχι, όλα εξαρτόνται από το πόσο βαρύ είναι το δεξί πόδι μας...εγώ στο civic μου έχω δει 6 λίτρα κατανάλωση σε ταξίδι εθνικής με τέσσερα άτομα μέσα, πράγματα κ ταχύτητες στα 140-150 σταθερά.
Αυτό για το 1,6 της subaru το είχα ακούσει κ εγώ ότι είναι ελληνική πρωτιά...για αυτό κ αυτά τα αμάξια δεν...

Υπάρχουν 3 ειδών τούρμπο 1.4 στο VW, μονοτούρμπινο με 125 άλογα, και διτούρμπινα με 140 & 170. Τα δύο πρώτα δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα πουσαρισμένα. Τα διτούρμπινα οπως είπα, θα φτάνουν τα 205 με πρόγραμμα! :ADFADF1: Παραείναι πολλά...

Οσο για το 710... κορυφαίο! :worshippy:
Τα μεγάλα σε δύναμη 1,4 μοτέρ φορούν τουμπίνα αλλά κ κομπρέσορα.

Ο lykman έχει ένα κάποιο δίκιο.

Τα τούρμπο έχουν εξελιχθεί πολύ από τη δεκαετία του '80, που καίγονταν κινητήρες για πλάκα.

Αλλά προτιμώ γενικά μια σωστή αναλογία ίππων-κυβισμού.
Θέλω ομαλή συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

50κ χλμ είναι λίγα πάντως για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα...δεν πρέπει ακόμα να έχεις αλλάξει καν ιμάντα...στο Corsa άλλαξα στα 60κ ιμάντα. Οπότε έχεις ακόμα χλμ για να δεις τις αντοχές του. Ελπίζω βέβαια να είναι οκ συνέχεια.
Τώρα όσον αφορά την τουρμπίνα, είναι μεν αναλώσιμη, αλλά κοστίζει κ 1,5-2 χιλιάρικα...τώρα όσον αφορά το ζέσταμα αλλά κυρίως το κρύωμα, φίλος σε συνεργείο group vag το θεωρεί απαραίτητο στα τουρμπίσια αμάξια...μάλιστα, πολλοί εγκαθιστούν ειδικά μηχανήματα που κλείνουν το αμάξι κ φεύγουν, αλλά δουλεύει ακόμα το βεντιλατέρ για λίγα λεπτά...
Σίγουρα οι ροπές είναι μεγαλύτερες, αλλά είναι κ άλλη η νοοτροπία αυτών των μοτέρ...πολύ ροπή από χαμηλά κ κρέμασμα στις 5800-6500 στροφές το πολύ, όταν άλλα μοτέρ αποδίδουν στις πολλές στροφές.
Τώρα αν είναι οικονομικά μοτέρ ή όχι, όλα εξαρτόνται από το πόσο βαρύ είναι το δεξί πόδι μας...εγώ στο civic μου έχω δει 6 λίτρα κατανάλωση σε ταξίδι εθνικής με τέσσερα άτομα μέσα, πράγματα κ ταχύτητες στα 140-150 σταθερά.
Αυτό για το 1,6 της subaru το είχα ακούσει κ εγώ ότι είναι ελληνική πρωτιά...για αυτό κ αυτά τα αμάξια δεν...

Στα 60Κ είναι προγραμματισμένοι οι ιμάντες και στο δικό μου. Η τιμή για τουρμπίνα που λες, είναι υπερβολική, ίσως και διπλάσια. Τα ειδικά αυτά μαραφέτια, είναι τα λεγόμενα turbo timers, υπερβολικά κατά την γνώμη μου... Εκτός και κάποιος δεν θέλει να κάνει αυτά που είπα, δλδ να έχει αυτοσυγκράτηση στα πρώτα και τελευταία χιλιόμετρα. Αυτή είναι και η καλύτερη επιλογή για να κρυώσει / ζεσταθεί ομαλά το τούρμπο. Και δεν είναι για να μένει ανοιχτό το βεντιλατέρ, αλλά για να κυκλοφορούν τα λάδια στην τουρμπίνα. Οσο για το κρέμασμα στις ~6Κ στροφές... δλδ αν ήταν στις 7, 8 ή 18, αλλά με μισή δύναμη / ροπή, τι διαφορά (ή μάλλον τι καλύτερο) θα είχε? Ξέρεις τι ωραίο είναι να βάζεις μια 5η, και να πηγαίνεις με αυτή από 80 μέχρι 240? Η να επιταχύνεις από τα 120 στα 180 ακαριαία για μια γρήγορη προσπέραση, και να νιώθεις οτι σε κολλάει στο κάθισμα, ακόμα και σε αυτά τα χιλιόμετρα? (με ανοιχτό το πρόγραμμα εννοείται).
Οσο για την κατανάλωση σου, θα πρέπει να την συγκρίνεις με αυτή ενός 1.4 tsi λεόν ή γκολφ με αντίστοιχη ιπποδύναμη, μιας και εγώ είμαι σε άλλη κατηγορία από εσένα.. Για την ιστορία έχω κάπου 7 με 7.5...

φίλε central για την ώρα βολεύεσαι όπως είσαι οπότε θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή, το 2009 θα εμφανιστούν νέα μοντέλα !

υ.γ εγώ τι να πω που φορτώνω καροτσάκια καρεκλάκια το μωρό αλλά και την σύζυγο σε ένα MINI COOPER ??? :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Στα 60Κ είναι προγραμματισμένοι οι ιμάντες και στο δικό μου. Η τιμή για τουρμπίνα που λες, είναι υπερβολική, ίσως και διπλάσια. Τα ειδικά αυτά μαραφέτια, είναι τα λεγόμενα turbo timers, υπερβολικά κατά την γνώμη μου... Εκτός και κάποιος δεν θέλει να κάνει αυτά που είπα, δλδ να έχει αυτοσυγκράτηση στα πρώτα και τελευταία χιλιόμετρα. Αυτή είναι και η καλύτερη επιλογή για να κρυώσει / ζεσταθεί ομαλά το τούρμπο. Και δεν είναι για να μένει ανοιχτό το βεντιλατέρ, αλλά για να κυκλοφορούν τα λάδια στην τουρμπίνα. Οσο για το κρέμασμα στις ~6Κ στροφές... δλδ αν ήταν στις 7, 8 ή 18, αλλά με μισή δύναμη / ροπή, τι διαφορά (ή μάλλον τι καλύτερο) θα είχε? Ξέρεις τι ωραίο είναι να βάζεις μια 5η, και να πηγαίνεις με αυτή από 80 μέχρι 240? Η να επιταχύνεις από τα 120 στα 180 ακαριαία για μια γρήγορη προσπέραση, και να νιώθεις οτι σε κολλάει στο κάθισμα, ακόμα και σε αυτά τα χιλιόμετρα? (με ανοιχτό το πρόγραμμα εννοείται).
Οσο για την κατανάλωση σου, θα πρέπει να την συγκρίνεις με αυτή ενός 1.4 tsi λεόν ή γκολφ με αντίστοιχη ιπποδύναμη, μιας και εγώ είμαι σε άλλη κατηγορία από εσένα.. Για την ιστορία έχω κάπου 7 με 7.5...
Η τιμή που γράφω είναι από καρέντα για πασσάτ κ από ...δεν θυμάμαι για το σ3.
Σωστό αυτό που λες για τα turbo timers, αυτό εννοούσα βασικά.:a0210: χιχι
Τώρα αυτό που γράφεις για 5η από χαμηλά κτλ., το ίδιο αισθάνομαι κ εγώ...:firstprize: Χωρίς τουρμπίνα όμως...

Re: Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Τα μεγάλα σε δύναμη 1,4 μοτέρ φορούν τουμπίνα αλλά κ κομπρέσορα.

Ακριβώς, αλλά και ο κομπρέσορας είναι είδος υπερσυμπιεστή... Εχει επικρατήσει στους κύκλους μας το "διτούρμπινο" για να το ξεχωρίζουμε, παρόλο που ουσιαστικά δεν αφορά αμάξι με 2 x σαλίγκαρους, αλλά 1+1... :a0210: