Λοιπόν διάβασα όλα τα μηνύματα μαζεμένα... Και ακολουθούν οι απόψεις μου, μετά από μια μίνι παρουσίαση του αυτοκινήτου μου και των αναγκών μου:
Εχω ένα ibiza FR
5θυρο, από τα ελάχιστα που υπάρχουν σε κυκλοφορία... Αγοράστηκε 5θυρο για να εξυπηρετεί την οικογένεια (3θυρο δεν ξαναγοράζω, τέρμα, όχι άλλη ταλαιπώρια). Για όσους δεν γνωρίζουν, έχει τον κλασσικό 1800 τούρμπο (γνωστό ώς "20VT"), με πορτμπαγκάζ 267 λίτρα (μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω αντίστοιχο μέγεθος). Καρότσι φουλ μεγέθους χωράει μεν (διπλωμένο εννοείται), αλλά μετά μένει χώρος μόνο για ένα σάκο μακρόστενο... Εδώ να πω ότι η οικογένεια μου επίσης αποτελείται από 3 άτομα, το παιδί είναι 2,5 ετών, με καθισματάκι στο πίσω κάθισμα. Είμαι και εγώ λοιπόν σε σκέψεις για αγορά ενός μεγαλύτερου. Υποψήφια κυρίως πάλι SEAT, μιας και είμαι ευχαριστημένος. Λεόν TSi (1.4 / 1.8, με βλέψεις για DSG), Αltea, Altea XL... Κάποιο από τα tsi πάλι...
υγ. αυτά που διαβάζω για απόψεις περί τούρμπο, μάλλον προέρχονται από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν. Οποιος πάει σε τούρμπο, δεν ξαναγυρνάει πίσω... Τα μόνα που δεν θα προτιμούσα, είναι αυτά με τις πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις (tsi170, μάλιστα ανακοινώθηκε και πρόγραμμα για αυτά, με απόδοση 205+ ! )
Εσείς που λέτε για ατμόσφαιρα, πιστεύεται ότι με φουλ οικογένεια και μπαγκάζια, σε βαρύ οικογενειακό αυτοκίνητο και ροπή "αστεία" για το βάρος του, θα μπορείτε να κάνετε ασφαλή προσπέραση όταν χρειαστεί?
Οσο για το ΜιΤο... καμιά επαφή με οικογενειάρχες...