All about audyssey

Απάντηση: audyssey #2 #3

nada

Attachments

• 8121.jpg
    8121.jpg
    2.1 KB · Views: 53
  • CAGFTRIY.jpg
    CAGFTRIY.jpg
    2 KB · Views: 10
  • gbhl.t.jpg
    gbhl.t.jpg
    4.4 KB · Views: 11
  • imageshg;l.jpg
    imageshg;l.jpg
    3.1 KB · Views: 6
Audyssey η αλλοιώς...ο ορός της αλήθειας

αυτο το παλιομηχανακι παει να με βγαλει τρελλο
στην μετρηση λοιπον τα σαραουντ τα εκοψε στους 110 κυκλους και οχι στους 80 οπως οριζει ο κατασκευαστης και το THX
περιεργο λεω για να δουμε?
πηρα λοιπον το δισκακι του stereophile το εβαλα στους 110 κυκλους και μονο τα σαραουντ να παιζουν .Ο ηχος ηταν αρκετα καλος ,για να δουμε και στους 100 κυκλους μια απο τα ιδια.Παμε στους 90 τα ηχεια ακουγονταν λιγο διφορετικα οχι ζορισμενα αλλα διαφορετικα.Παμε στους 80 μια απο τα ιδια.
παμε τωρα με το audyssey και 110 το ηχειο ζωγρφιζε συνεργασια με το σαμπ
τρελλη λες και το ηχειο μιλαγε με το σαμπ.Παμε 100 κυκλους σχεδον το ιδιο αποτελεσμα αλλα ενοιωθα που δουλευε ποιο.Παμε και στους 80 το ηχειο ηταν
αποκομενο απο το σαμπ ναι μεν επαιζε αζοριστα αλλα δεν γινοταν ενα με το σαμπ.Συμπερασμα δεν υπαρχουν νομοι και κανονες γιατι το ενα μετα το αλλο ολα σιγα σιγα βγαινουν off
Οι δοκιμες συνεχιζονται.

Απάντηση: audyssey η ορος αληθειας

τελικα τι???
εδεσε καλυτερα στους 110?
το σαμπ σε ποιο σημειο το εχεις στο χωρο σε σχεση με τη θεση ακροασης?

ναι στους 110 ματσαρει correct το σαμπ πλεον ειναι αναμεσα στο l και c
φωτο σε λιγες μερες με τη νεα θεση του σαμπ και το νεο καλωδιο για το σαμπ

η παρεα απο το audyssey το δικαιολογει ως ανωμαλιες-ακυρωσεις του χωρου κανουν τα ηχεια να χρειαζονται κροσαρισμα αλλου ωστε να ματσαριστουν σωστα με το σαμπακι

σημερα μιας και ημουν αργοσχολος ειπα να ασχοληθω με το κουρδισμα του
χαζοκουτιου
πηγα λοιπον στον τεχνικο μου και ειδαμε οτι στην εισοδο φορα πυκνωτες-τελεστικους far east τριτος οριζωνας δεξια
αυτα θα αλλαχτουν με weema και burr brown
στην εξοδο οι τελεστικοι ειναι της analog devices και μενουν οπως ειναι
πυκνωτες παλι θα αλλαχτουν
ο κυρος γραναζης μου υποσχεθηκε audiophile μεσαιες και γενικα ποιοτικοτερο ηχο
για να δουμε ποσο ποιο καλο θα γινει μετα
εκτος απο εμενα θα εχουν την ευκαιρια να το ακουσουν οσοι το εχουν ακουσει οπως ηταν μεχρι σημερα

μετα απο καποιες αποριες σχετικα με την συμπεριφορα του audyssey στα περιφεριακα ηχεια και μετα απο επικοινωνια με καποιους απο το προσωπικο της audyssey αναμενω καποιες απαντησεις.
Το καλο ειναι οτι ο prof Κυριακακης συνταμα θα ειναι στην χωρα μας αν πραγματι φτασει εδω εχει κανονιστει μια συναντηση με τον prof ελπιζω να μπορεσω να το κανω ανοιχτα καπου ωστε αν καποιος ενδιαφερεται να ειναι παρων στην συναντηση. Καθως επισεις να κανει μια επιδειξη ρυθμισεων του audyssey
ειδωμεν

τελικα αλλαξαμε τελεστικους στην εξοδο και απο analog devices μπηκαν burr
brown και οι πυκνωτες εξοδου αφαιρεθηκαν μιας και δεν υπηρχε θορυβος
σημερα θα δω αν παιζει,
αν παιζει οι διαφορες θα ειναι πολυ μεγαλες αν δεν παιζει θα μπουνε πυκνωτες weema και ειδωμεν
για την ωρα τελεστικοι μονοι burr brown δεν υπαρχουν
αλλα δεν θα ειναι για πολυ
εντυπωσεις το απογευμα

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Audyssey η αλλοιώς...ο ορός της αλήθειας

ειδατε μυαλο
ο ηχος αν και ντενεκεδενιος λογο pcm ειναι πολυ πιο free, απιστευτη ροη
μακαρι να δουλεψει σωστα το pc και να μπορεσω να κανω πιο σωστη εκτιμηση

Απάντηση: Audyssey η αλλοιώς...ο ορός της αλήθειας

ρυθμίζοντας το pc o ήχος είναι αλλού
οχι σε σχέση με το pc αλλά με το 989 που βρέθηκε εδώ πριν λίγο
απίστευτη διαφάνεια και ταχύτητα

Audyssey - Εντυπώσεις

Εκτός από το stand alone unit , πολλοί από τους νέους A/V receivers , έχουν υιοθετήσει το γνωστό Audyssey.

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω και άλλο τόσο δύσκολο να αποδείξω ότι το σύστημα που έχουν βάλει στους ενισχυτές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το stand alone unit.

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι γνωρίζω ότι πολλά μέλη έχουν στην κατοχή τους τέτοιο ενισχυτή. Κατόπιν τούτου, θα ήθελα να μοιραστούμε

-τις εντυπώσεις μας
-τα αποτελέσματα του calibration
-το εάν και πόσο έχει επιφέρει βελτίωση στον ήχο μας.

Καλό θα ήταν να αναφέρετε και την μάρκα του ενισχυτή.

Re: Audyssey - Εντυπώσεις

Ωραίο θέμα άνοιξες Τάσο !!!

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά του Audyssey sound equalizer !

Για πείτε λοιπόν.

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία εκδόσεις του.

Η μεγαλύτερη αν δεν κάνω λάθος (που έχει ο Onkyo του Τάσου αλλά και οι Denon) είναι η ΧΤ. Στους μικρούς Marantz πχ (μέχρι τον 8002) υπάρχει η ʽκομμένηʼ έκδοση – μη ΧΤ.

Περισσότερα εδώ: http://www.audyssey.com/

Οι εντυπώσεις μου από την χρήση του με τον Denon A11XV και τώρα με τον 3808 δεν είναι οι καλύτερες.

Σε έναν ιδιαίτερα προβληματικό χώρο όπως το σπίτι μου, η αυτόματη ρύθμιση μαζεύει μεν τα (προβληματικά στο χώρο μου) μπάσα αλλά οι υψηλές ʽτσιρίζουνʼ μέχρι αηδίας. Τα παραπάνω τα εχει επιβεβαιώσει και ο Κάστρο.

Νομίζω ότι αποτελεί έναν μπούσουλα πάντως για ένα που κατέχει τα της ρύθμισης (βλέπε Κάστρο) να δουλέψει καλύτερα.

Αν και δεν το έχω ψάξει καθόλου, δεν θα μου έκανε εντύπωση το standalone unit να παίζει πολύ καλύτερα.

Eχω κι εγω τον Marantz και με τη χρηση του Audyssey αυτο που καταλαβα ειναι οτι "καθαριζει" υπερβολικα τον ηχο.
Σιγουρα παιζει το ρολο του και ο χωρος.
Δεν νομιζω οτι ειναι ιδανικο εργαλειο για χωρους καθημερινης ακροασης (σαλονια κλπ).
Σε dedicated rooms ισως κανει πιο σωστη δουλεια.

Απάντηση: Audyssey - Εντυπώσεις

Γιάννη και Σύριε, μετά το calibration, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σε γράφημα;

Δεν μιλάω για τα αποτελέσματα των αποστάσεων, των εντάσεων των ηχείων. Μιλάω για τα αποτελέσματα του equalization.

Γιάννη, νομίζω ότι ο προορισμός του Audyssey είναι ακριβώς οι ʽκαθημερινοίʼ χώροι (σαλόνια κλπ) με διάφορα προβλήματα και όχι τα dedicated rooms.

Τάσο, από τα λίγα που πρόλαβα να δω στον 3808, βγάζει γραφήματα με τις ρυθμίσεις των συχνοτήτων.

Στο θέμα των χαμηλών τι σας κάνει;
Εμένα μου τις μάζεψε πολύ.