Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο πίνακας προέρχεται από απόψεις - υποτίθεται - κατόχων, άρα ποιός κάτοχος Mercedes θα παραδεχόταν την αλήθεια και από την άλλη πόσοι τέτοιοι διαβάζουν το συγκεκριμένο περιοδικό;

Προσωπικά θεωρώ αξιόπιστες τις λίστες που βγαίνουν από εταιρείες οδικής βοήθειας και ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Μην μετράτε την αξιοπιστία με βάση την μάρκα. Ο σωστός τρόπος είναι με βάση το μοντέλο.

Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ΙΧ είναι η υποστήριξη μετά την πώληση. ΟΚ, σου έτυχε βλάβη, θα την λύσεις σύντομα ;
Το ΙΧ συνήθως είναι εργαλείο (εκτός κι αν είναι alfa που προσμετράται στους πίνακες).

Εγώ άλλαξα 2 ibiza 101hp ('00/'02) με μυριάδες βλάβες. Κανένα παράπονο απο το service* αλλά το ΙΧ ήταν ΜΑΠΑ (συμπλέκτη άλλαξα και στα δύο πχ στα 5000, τρέχαμε με μετρητές στοφών, όλα τα ηλεκτρικά του ήταν Ιταλικά χείριστης ποιότητας,πέφταν τα παράθυρα :D κτλ κτλ).
Μετά πήρα ('04) το ibizaFR (20VT) που είναι απλά άλλο αυτοκίνητο. Δικαιώνει το VAG (όλα μέσα ήταν Γερμανικά πλέον). Ούτε λάδια δεν βάζω.Χαλάλι τα αυξημένα τέλη τώρα που γέρασε.
(δεν θα σου πρότεινα πάντως VAG)

Μην ακούς φίλους για βλάβες κτλ. Ρώτα τους τί έγινε ΟΤΑΝ χάλασε.
Τον βοηθήσανε ; Τον ακούγανε ; Τον τρέχανε ; Τον καλύψανε ;

*Οι άνθρωποι στην τότε technocar ήταν άψογοι, μου περάσανε αρκετές βλάβες εντός εγγύησης ενώ είχε λήξει, το παλεύανε και μου το φτιάχνανε αυθημερόν χωρίς ραντευού, κτλ κτλ.

ο πατέρας μου είχε ένα Ibiza Maximum 1.2 (system Porsche, το τελευταίο μοτέρ πρό VW εποχής) για 10 χρονια. Παραδόξως απίστευτα αξιόπιστο, καμία απολύτως βλαβη ή δυσλειτουργία. Ουτε μια λάμπα δεν ειχε κάψει. Βαρκα στο γυαλό βεβαια με καποιους τριγμους από εταζέρα και τίποτα αλλο, από αξιοπιστία ομως αψογο. Συμπλέκτη αλλαξε στις 120.000Κm για ...ψυχολογικούς λόγους, υστερα από δική του επιμονή, ενω ο μηχανικός του ελεγε ότι αντέχει πολύ ακόμα κι εφοσον δεν πατινάρει δεν υπάρχει κανένας λόγος. Και απο την Seat αλιμου κανένα παράπονο. Ο μηχανικός τότε θυμάμαι είχε πει χαρακτηριστικά ότι ευτυχώς εξαγοράστηκαν και σωθήκανε με την VW γιατι επι τελους στο συνεργείο εχουνε δουλειά!! E νομίζω αυτό τα λεει όλα.

Ειναι πού σωστό αυτό που λέει ο φιλος, το support ειναι πολύ σημαντικός παραγοντας. Εγω εχω φαει πολύ κοροιδία απο το γρουπ fiat-alfa-lancia και αυτό ειναι το βασικό μειονέκτημα που μπορω να επισημάνω για την alfa. Από τοτε που βγηκε εκτος εγγυησης βεβαια, σταμάτησαν και τα προβλήματα και οι ταλαιπωρίες γιατι το ανελαβε ο κολλητός μου. Το αυτοκίνητο το εχω καταευχαριστηθεί, αλλά οι ανθρωποι που το υποστηρίζουν δεν...
κι επειδή τυχαινει να γνωρίζω προσωπα και καταστάσεις, μπορω να πω ότι επικρατει η φτηνοδουλειά.. απειροι πιτσιρικάδες μηχανικοί με μισθους πεινας που δεν εχουν κανενα λόγο να δειξουν ζήλο, υπευθυνοι που ζητουν "νουμερα"
εις βαρος της ποιότητας δουλειάς, στα γρήγορα να ξεπετάξουν τον πελατη να φυγει απο την μεση, μαιμου ανταλλακτικά στα κουτιά των γνήσιων (χρεωμένα στον πελάτη ως γνησια φυσικα) κτλ κτλ.. Ανικανότητα διαγνωσης απλών βλαβών κτλ. Φυσικά υπάρχουν κι εξαιρετοι μηχανικοι, "ψείρες", προσεκτικοί, και γάτοι που αγαπουν το αντικείμενο, αλλά ειναι οι εξαιρεσεις του κανόνα. Εχω αλλους όμως που η alfa τους (ή το fiat) τους όμως δεν παρουσίασε το παραμικρό για πολλά χρόνια, απο ενα σημείο και υστερα ειναι θέμα γκαντεμιάς.

Από το VAG αντιστοιχες εμπειρίες με υπερχρεώσεις του κερατά, σοβαρές βλάβες (σβησιμο μοτέρ εν κινήσει, απωλεια φρενων, πηδηγμα δοντιου ιμάντα και καρφωμα βαλβίδων, κτλ), κατι που δεν συμβαινει τοσο με τα ιταλικά (περισσότερες αλλα κυρίως χαζες βλαβες για τις οποιες τρως δουλεμα)

Γενικά με το ευρωπαικό ρισκάρεις, και γι αυτό ειναι καλό να εχεις τον δικό σου ανθρωπο, που δεν ειναι παντα ευκολο.

Εχουμε κι ενα Hyundai Αccent: εξαιρετικό από πολλές απόψεις. Πολύ τίμιο αυτοκίνητο. Δεν σου εμπνεει εμπιστοσύνη να κινηθείς γρήγορα (δεν ειναι κατι που στο υποσχεται αλλωστε) ούτε εχει design, όμως κανει την δουλειά του αξιόπιστα και παρα πολύ οικονομικά, εχει φθηνότατο σερβις, χαμηλή κατανάλωση (1.3lt '01) και καλη αξιοπιστία. Προσεξτε αντιμετώπιση απο την αντιπροσωπεία: Οταν το αγοράσαμε ειχε 2 χρόνια εγγύηση. Σε δυο μηνες μετα την αγορα, βλεπουμε διαφημιση στην tv "Νεο Hyundai Αccent με 5 χρόνια εγγύηση". Οχι ρε π### για δύο μήνες βιασύνης χάσαμε 3 χρονια εγγύησης.. Περιττό να σας πώ ότι μας ήρθε στο σπιτι επιστολή ότι η εγγύηση του αυτοκινήτου μας επεκτείνεται αυτομάτως στα 5 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς!! Ποια αλλη εταιρια θα το εκανε αυτό από μονη της?? Τα punto της προηγουμενης γενιάς αλλαζαν μαζικα συμπλεκτες στα 10,000km κι οταν τολμουσες να μιλήσεις για εγγύηση η απάντηση που έπαιρνες ήταν "ξέρετε αυτο ειναι κακή χρήση, δεν ειναι αστοχία υλικού, μήπως η αφήνετε εσεις ή η γυναίκα σας το πόδι σας πανω στον συμπλέκτη όταν οδηγείτε?" Ρε ουστ...

Εγω απο την alfa σαν κατασκευή δεν εχω παράπονο, η οποια ταλαιπωρία εχω υποστεί οφείλεται στην αντιπροσωπεία (και στις επιλογες της: πχ με τα selenia (τα λαδια που συστήνει η AR) αλλαξα 2 μεταβλητούς, μόλις εβαλα Agip, προβλήματα με τον μεταβλητό τέλος. Αποφασίζουν οι γραβατοφόροι του marketing οτι οι αλλαγες λαδιών να γινονται στις 20Κ (για λογους ανταγωνισμου) αλλά τα λαδακια που προτείνουν (στρατηγικές συμμαχίες με εταιριες λιπαντικών τα λενε οι μοντέρνοι) δεν κρατάνε πάνω απο 5Κ.. πως να μεινει λιπαντικό στον μεταβλητο, αφου βγαζεις το λαδι στις 5κ και ειναι σαν νερό. Δεν φταινε τα μηχανήματα λοιπόν, ούτε αυτοι που τα σχεδιάζουν. Αυτοι που χαράσσουν πολιτικές δημιουργουν τα προβλήματα. Γι αυτό (στο ελλάντα ζουμε) και σε αυτόν τον τομέα για να κάνεις την δουλειά σου δεν μπορείς να βασιστείς στον επαγγελματισμό του άλλου, αλλά πρέπει να εχεις τον δικό σου άνθρωπο. Κι ευτυχώς εμένα μου εχει κάτσει καλά ως τώρα (εκτός απο την περίοδο εντός εγγύησης που από βλακεία πηγαινα στα εξουσιοδοτημένα...). Η συμπεριφορά της όμως στον δρόμο με κάνει να τα ξεχνάω όλα.

Επίσης παιζει πολύ και το αλλο που ειπε ο φιλος: οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με υψηλό status (merc, audi κτλ) συνήθως ντρεπονται να πουν τις βλάβες τους. Εξακριβωμένο. Ε υπάρχει και η ψιλοκοντρίτσα και το πειραγμα που πεφτει μεταξύ μας (οπως με τις ομάδες) οποτε που να τολμήσει αυτος που εχει δωσει ενα σκασμό λεφτα να ξεβρακωθεί :D

Παντως, όσο ψαξιμο και να ριξει κανεις με βαση την λογική, συχνά στο τελος επικρατεί το συναισθημα και παιρνει αυτό που του αρεσει κι οχι αυτο που θα "επρεπε". Μια ζωή την έχουμε :grinning-smiley-043

καλά εντάξει..

τα lada είναι από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

τα citroen ειναι εξισου αξιόπιστα με τα honda

τα smart ειναι πιο αξιόπιστα από τα honda

τα fiat ειναι πιο αξιόπιστα από τα mitsubishi

Τα Lada ειναι πολυ βασικα σε τεχνολογια , σκουριαζουν βεβαια και τριζουν (εχει ενας γειτονας μου ενα Νiva) αλλα απο βλαβες δεν πολυ βγαζουν...

Για τα Citroen τα ειπα , μαλλον την σωζει ομως το Saxo που ειχε βγει πολυ αξιοπιστο...

Τα Smart ειναι δραμα , μηχανικος σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της μαρκας αυτης μου ειχε πει οτι ειναι πατος στην αξιοπιστια...εβλεπε τις βλαβες και τραβαγε τα μαλλια του...

Τα Mitsubishi ειναι τα χειροτερα Ιαπωνικα σε αξιοπιστια , ειδικα το Colt ειχε βγαλει πολλες βλαβες....

Ευτυχώς δηλαδή που το δικό μου είναι προς τα κάτω στον πίνακα...:operator:

Αλλά όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω ,παίζει ρόλο το μοντέλο (και όχι απαραίτητα η μάρκα) και η..ηλικία του πίνακα.

Να πω την κακια τωρα?:BDGBGDB55:

Ετσι και αλλιως ενα Focus ειναι με αλλο σημα....

Ρε συ, δεν είναι κακία, mazda είναι και όχι Focus το συγκεκριμένο.-bye-
Πάντως απ'ότι θυμάμαι για τον πίνακα υπήρχε μια τυπική αξιολόγηση δίπλα σε κάθε μάρκα.
Εκτιμώ και το είπα κομψα, ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί στις αναφορέ του πίνακα.

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Ευτυχώς δηλαδή που το δικό μου είναι προς τα κάτω στον πίνακα...:operator:

Αλλά όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω ,παίζει ρόλο το μοντέλο (και όχι απαραίτητα η μάρκα) και η..ηλικία του πίνακα.

Ρε συ Δημήτρη,
lada, έχεις?

ψιτ, εχω περάσει στρίβοντας οριακά με 180 σε ανηφορική ανοιχτή καμπή πάνω απο τε-ρά-στι-ο σαμάρι, η αναρτηση σχεδόν τερμάτισε, πιστεψα όταν το ειδα μπροστά μου οτι ηρθε το τελος, θα σηκωθώ και θα χασω προσφυση και θα πεσω στις μπαρες, το αυτοκίνητο εμεινε βιδωμένο στο δρομο κι εγω μ@λακας.

Να σου πω.....
Εχεις οδηγησει 407??????

Την δικη σου περιπτωση (180 και τεραστιο σαμαρι) το μανιουαλ της Πεζω το αναφερει σαν δοκιμη στα αμορτισερ!!
Αν καταλαβετε το σαμαρι τοτε περαστε για ελεγχο των αμορτισερ:flipout::flipout::flipout:

Περα απο την πλακα ,πολλες φορες νομιζουμε οτι το αυτοκινητο μας εχει θεϊκες ιδιοτητες γιατι περιμεναμε το χειροτερο και μας εσωσε.
Απλα αρκετα ΑΛΛΑ αυτοκινητα ειναι εξισου καλα.
Ισως και συ με την σωστη σου αντιδραση, βοηθησες να μην ξεκολλησει απο τον δρομο και μπεις σε περιπετειες.Ενας αλλος μπορει να τρομαζε, να αφηνε γκαζι ή να παταγε φρενο και τοτε........

Κατα την γνωμη μου το 407 εχει καλυτερο κρατημα απο μια Alfa 159 αλλα αυτο δεν λεει και πολλα γιατι και τα δυο ειναι εξαιρετικα σε αυτο το ζητημα.

Κατάθεση απάοψεων είναι και τίποτε παραπάνω.
Εκτιμώ ότι και το 407 πρέπει να έχει καλά φρένα, απλά και την γνώμη μου η ΑLFA, είναι πολύ μπορστά στο κράτημα.

Κατάθεση απάοψεων είναι και τίποτε παραπάνω.
Εκτιμώ ότι και το 407 πρέπει να έχει καλά φρένα, απλά και την γνώμη μου η ΑLFA, είναι πολύ μπορστά στο κράτημα.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις οδηγήσει 407 !!!!!:D

Όσο θυμάμαι και τα έγκυρα τεστ των περιοδικών ανάμεσα σε Golf και 306 με το το Golf να έχει καλύτερα κρατήματα.....:flipout::flipout:

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις οδηγήσει 407 !!!!!:D

Όσο θυμάμαι και τα έγκυρα τεστ των περιοδικών ανάμεσα σε Golf και 306 με το το Golf να έχει καλύτερα κρατήματα.....:flipout::flipout:

Δεν το έκρυψα ποτέ, άλλωστε δεν τα συμπαθώ ( και αυτό γνωστό είναι ), ότι διαβάζω από περιοδικά και αυτά βέβαια είναι από κάπου εξαρτώμενα.
Σε ότι ασφαλώς μιλάμε ( κράτημα ), επειδή η ενασχόληση επί μακρό διάστημα με το αυτοκίνητο περισσότερο δε μάλλιστα με τα Alfa ( 146. 147. 159 ) μόνο καλά λόγια έχει να πεί.-bye-

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Μετά πήρα ('04) το ibizaFR (20VT) που είναι απλά άλλο αυτοκίνητο. Δικαιώνει το VAG (όλα μέσα ήταν Γερμανικά πλέον). Ούτε λάδια δεν βάζω.Χαλάλι τα αυξημένα τέλη τώρα που γέρασε.

Γέρασε? Μακάρι να πηγαίναν όπως τα ibizaFR τα καινούρια... :grinning-smiley-043
'04 ήταν και το δικό μου... :guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Ρε συ Δημήτρη,
lada, έχεις?

Είπα "είναι προς τα κάτω στον πίνακα", δεν είπα είναι στο τέλος.
Αλλά αν θέλεις υπότιτλους να σου βάζω ευχαρίστως.:damnyou:

Υ.Γ. Δεν κατάλαβα πάντως.
Αν είχα Lada θα ήμουν ο "στιγματισμένος" του φόρουμ?
Μου κάνει σε κοινωνικο-οικονομικό ρατσισμό αυτό.
(σε άλλο θρεντ μίλησες για ξενοφοβία.:guitarist:)

Το 407 είναι αμαξάρα.
Σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Δεν έχει σχέση ούτε με 307 ούτε 308 κ.τ.λ.
Άμα δεν ήταν ψόφιο... δύσκολα θα χτυπιόταν και από πολύ ακριβώτερά του.

Το 407 είναι αμαξάρα.
Σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Δεν έχει σχέση ούτε με 307 ούτε 308 κ.τ.λ.
Άμα δεν ήταν ψόφιο... δύσκολα θα χτυπιόταν και από πολύ ακριβώτερά του.

Δεν ειναι ψοφιο......ειναι πτωμα (το 1.8)!!!!!!

Απλα οι Γαλλοι εχοντας στο νου τους την ευρωπαικη αγορα και οχι τον παραλογισμο τον δικο μας ,το δινουν με 165 αλογα και καμμια 22αρια κιλα ροπη αλλα σε 2200cc.
Για τους ποιο απαιτητικούς εχει και 3λιτρο με 210 αλογα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Είπα "είναι προς τα κάτω στον πίνακα", δεν είπα είναι στο τέλος.
Αλλά αν θέλεις υπότιτλους να σου βάζω ευχαρίστως.:damnyou:

Υ.Γ. Δεν κατάλαβα πάντως.
Αν είχα Lada θα ήμουν ο "στιγματισμένος" του φόρουμ?
Μου κάνει σε κοινωνικο-οικονομικό ρατσισμό αυτό.
(σε άλλο θρεντ μίλησες για ξενοφοβία.:guitarist:)

Δημήτρη,
Εάν δεν το κατάλαβες, ζητώ συγνώμη, πάντως αστείο ήταν και τίποτε περισσότερο. Χαλάρωσε λίγο!!
Είσαι λιγο πιεσμένος και έχεις χάσει την φόρμα σου-bye-

Δεν ειναι ψοφιο......ειναι πτωμα (το 1.8)!!!!!!

Απλα οι Γαλλοι εχοντας στο νου τους την ευρωπαικη αγορα και οχι τον παραλογισμο τον δικο μας ,το δινουν με 165 αλογα και καμμια 22αρια κιλα ροπη αλλα σε 2200cc.
Για τους ποιο απαιτητικούς εχει και 3λιτρο με 210 αλογα.

εκείνο είχα ετοιμαστεί να πάρω...
καλά που κρατήθηκα τελικά...