Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Είναι ΛΑΘΟΣ να προσπαθείς να ρυθμίσεις το antiskating σε σημείο δίσκου χωρίς διαμόρφωση (ηχητικό σήμα) δεδομένου ότι η διαμόρφωση του αυλακιού αναπτύσσει skating force κατά την ανάγνωση. Αν θυμάμαι καλά τα 317 Ηz του δίσκου τεστ τα διάβαζε σχετικά καλά το ΠικΑπ σου και τα δύο ημίτονα (L-R) ήταν κοντά σε πλάτος. Δεν θυμάμαι τι έγινε με το τεστ ανάγνωσης. Θυμάμαι επίσης πως η DENON είχε καλή συμπεριφορά στην ανάγνωση τετράγωνου σήματος.
νομιζω το ιδιο καλα πηγε και η shure σε αυτο το τεστ οταν αλλαξαμε την φαση και στα 2 καναλια. (η οποια shure μου ηχει καλυτερα ασχετα το πωs μετρησε)
το τεστ αναγνωσηs ηταν αυτο που εχουμε σημα σε 1 καναλι και "τσεκαρουμε" την ανεπιΘυμητη "διαρροη" στο αλλο?
(μη νομιζειs οτι ηταν ευκολο να συγκεντρωΘω σε οτι μου`λεγεs γιατι με ολα αυτα εκει...)

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Ο λογος που οι Grado παρουσιαζουν αυτο το θεμα ειναι κυριως λογω του οτι δεν γειωνουν την θωρακιση τους (μεταλικο καλυμμα).
Υπαρχουν πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα,οπως
https://forums.stevehoffman.tv/threads/grado-cartridge-hum-issue.105782/
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=27295
να ζησουμε να την Θυμομαστε την καημενουλα... με ortofon 2m blue ειναι τωρα το ασημι mk2 και απ`οτι ακουσαμε οταν την "οπλισα" στο σπιτι του, δεν ειναι και η πιο ησυχη κεφαλη που υπαρχει..
την προηγουμενη μερα μολιs περασαν και οι 2 δικεs μου απο κει και ηταν "ακρα του ταφου σιωπη" σε Θεμα βουητου.
Θα ξαναρΘουν mk2 & η blue στον χωρο μου να δω τι μπορει να γινει και αν βγει κατι καλο Θα ενημερωσω

ηρΘε το ασημι mk2 παρεα με την ortofon. το παιρνω πισω εν μερει αυτο που ειπα πιο πανω. ανεπαισΘητα λιγο περισσοτερο Θορυβο απο την m97.
γειωΘηκε στο σασι το πικαπ για να μην εχει αναγκη γειωσηs απο αλλη συσκευη, γιατι οπωs αποδειχΘηκε καμια συσκευη του δεν γειωνεται.
η ortofon βουιξε οταν εβαλα εξτρα γειωση. ομωs χωριs αυτη ειναι αψογη.

Δηλαδη η γειωση του πικαπ πηγε στο σασι του ενισχυτη η του phono?
Τι εξτρα γειωση εβαλες και που?

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Δηλαδη η γειωση του πικαπ πηγε στο σασι του ενισχυτη η του phono?
Τι εξτρα γειωση εβαλες και που?
ακριβωs οπωs στο δικο μου. στο σασι του technics απο το καλωδιο τροφοδοσιαs. εφυγε φυσικα το δικο του που δεν ειχε γειωση και μπηκε το δικο μου γιατι δεν ειχα αλλο.
τωρα πρεπει να φτιαξω το belden. η "εξτρα γειωση" οταν λεω, εννοω το κλασικο μαυρο καλωδιο που παει ειτε στον ενισχυτη, ειτε στο phono. σαν αυτο που εβαλεs στο 1o canare που μου εστειλεs. πικαπ προs phono ή ενισχυτη δλδ. τωρα ειναι ο βραχιοναs και το σασι κατευΘειαν στη γειωση του δικτυου τηs ΔΕΗ
οι m97 και dl 160 ειτε το βαζειs ειτε οχι, ειναι το ιδιο πραγμα.(το εξτρα μαυρο).. η ortofon του φιλου δεν το Θελει. εκανε βομβο. οχι εντονο, αλλα ακουστο.
Θα βαλω φωτο συντομα. να βρω τροπο πρωτα να κοψω τα πατρον στο plexiglass..

Πανο, στο ποστ 23 φαινεται καΘαρα στην 1η φωτο πωs γειωΘηκε το σασι στο δικτυο οταν το πικαπ ειχε ακομα τον τετραγωνο Μ/Σ. ετσι ειναι τωρα το ασημι mk2 με την ortofon.
στο ποστ 26 φαινεται πωs γειωνεται και ο τοροειδηs στο δικο μου.

ερωτηση-διευκρινιση:
η Θωρακιση στο Belden που πρεπει να κοπει οταν αυτο "εισχωρησει" στη συσκευη? αμεσωs μετα την βαση που Θα το κραταει? πιο μεσα κοντα στον Μ/Σ ?
το εξτρα καλωδιακι τηs γειωσηs το κοβω εκει που Θα κοψω την Θωρακιση μεσα στη συσκευη?
στο σουκο φιs το ενωνω στο καλωδιο τηs γειωσηs? (πεστε μου ναι, ηδη τα ενωσα):hmmmm:

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

ερωτηση-διευκρινιση:
η Θωρακιση στο Belden που πρεπει να κοπει οταν αυτο "εισχωρησει" στη συσκευη? αμεσωs μετα την βαση που Θα το κραταει? πιο μεσα κοντα στον Μ/Σ ?
το εξτρα καλωδιακι τηs γειωσηs το κοβω εκει που Θα κοψω την Θωρακιση μεσα στη συσκευη?
στο σουκο φιs το ενωνω στο καλωδιο τηs γειωσηs? (πεστε μου ναι, ηδη τα ενωσα):hmmmm:
Το καλωδιο γειωσης του belden ενωνεται και στο σουκο και στο πικαπ.Η θωρακιση μονο στο σουκο.Ναι κοντα στονμετασχηματιστη αν βολευει αλλα να μην ακουμπα πουθενα.Καλυτερα ντυσε το καλωδιο στην ακρη μεσα στη συσκευη με θερμοσυστελλομενο για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ακουμπησει η θωρακιση πουθενα.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Το καλωδιο γειωσης του belden ενωνεται και στο σουκο και στο πικαπ.Η θωρακιση μονο στο σουκο.Ναι κοντα στονμετασχηματιστη αν βολευει αλλα να μην ακουμπα πουθενα.Καλυτερα ντυσε το καλωδιο στην ακρη μεσα στη συσκευη με θερμοσυστελλομενο για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ακουμπησει η θωρακιση πουθενα.
ναι Θερμ/νο στην ακρη Θα βαλω.
την Θωρακιση στο σουκο να την κανω "μακαρονι" με το καλωδιο τηs? ηδη την εκοψα γμτ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

ναι Θερμ/νο στην ακρη Θα βαλω.
την Θωρακιση στο σουκο να την κανω "μακαρονι" με το καλωδιο τηs? ηδη την εκοψα γμτ...

Οχι εκεινη ειναι aluminum foil δεν κολλαει,εχει ομως επαφη με το γυμνο καλωδιο σε ολο το μηκος του καλωδιου .Σωστα το εκοψες.Μονο το γυμνο καλωδιο να ενωσεις μαζι με την γειωση του belden.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Οχι εκεινη ειναι aluminum foil δεν κολλαει,εχει ομως επαφη με το γυμνο καλωδιο σε ολο το μηκος του καλωδιου .Σωστα το εκοψες.Μονο το γυμνο καλωδιο να ενωσεις μαζι με την γειωση του belden.
οκ, ευτυχωs...
διευκρινισε μου.. το γυμνο καλωδιο το ενωνω σε αυτο τηs γειωσηs στο σασι του πικαπ?

Οχι στην πλευρα του πικαπ κοβεις και το γυμνο καλωδιο και το αλουμινενιο foil.Αφηνεις μονο τα τρια καλωδια ρευματος (καφε,μπλε και κιτρινιπρασινο).

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Οχι στην πλευρα του πικαπ κοβεις και το γυμνο καλωδιο και το αλουμινενιο foil.Αφηνεις μονο τα τρια καλωδια ρευματος (καφε,μπλε και κιτρινιπρασινο).
:a0210:
:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

To canare σημερα εφυγε παρολο που το παρεδωσα στο ταχυδρομειο στις 12/4
Μαλλον θα φτασει σε 1-2 μερες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

To canare σημερα εφυγε παρολο που το παρεδωσα στο ταχυδρομειο στις 12/4
Μαλλον θα φτασει σε 1-2 μερες.
:worshippy: τι να πω... υποκλινομαι και παλι......

πηγα στον Λαζαρακη για κατι πραγματα που ηΘελα και εμαΘα πωs λεγεται το ελαφρυ αφρωδεs υλικο που εβαλα στο armpipe.
κορδονι αρμων ειναι, πωλειται με το μετρο και υπαρχει σε 3 παχη. αυτο που εβαλα ειναι 8mm, εχει και 10mm και ενα ακομα πιο παχυ.
τιμεs 0,24 και 0,26 ευρω το μετρο

Γνωριζεις Βλαδιμηρε αν το υλικο αυτο με τον καιρο δεν αλλοιωνεται η λιωνει ?

δυσκολο γιατι προερχεται απο τον χωρο των ...οικοδομων. δεν ειναι αφρολεξ.. ουτε φελιζολ.. φαντασου κατι ενδιαμεσο.
Θα σου στειλω 1 μετρο απο το καΘενα σε 8 και 10mm να το τσεκαρειs. (παρεα με τιs πιτσεs).
αυτο που παρατηρησα ειναι οτι πριν οταν ειχα το καπακι πανω στο πικαπ και δυναμωνα ενταση (ΠΟΛΥ βεβαια), αρχιζε να βουιζει το συμπαν. κλειστο ή ανοιχτο.
τωρα οχι. δειχνει σαν να Θελει περισσοτερη ενταση για κατι τετοιο. δεν εχω σκοπο να το δοκιμασω ακομα γιατι δεν ειναι καιροs για ζημιεs.. το εφτασα μεχρι στο "και 10" με gain στον προ 9 (0-15 η κλιμακα με βηματα ανα 3db) πιστεψε με ειναι ΠΟΛΥ δυνατα!
σιγουρα εχει αλλαξει η συχνοτητα συντονισμου του βραχιονα, προs τα πανω ή προs τα κατω δεν ξερω. αν σκεφτειs οτι το μπασο που παιζει τωρα το πικαπ δεν Θυμαμαι να το`χω ακουσει απο το cdp μου και παρολα αυτα δεν εχω βρει ακομα που συντονιζει (φοβαμαι,αλλα με τρωει κιολαs η περιεργεια) με το καπακι πανω του, ε.. Θεωρω οτι καλωs μπηκε.