Περι επισημονων πως και αν τασονται τασεις κλπ
Με βαση τα τελευταια που λεγονται...
..... Φυσικά, η ιστορία έχει δείξει πολλές εξαιρέσεις (με πρώτο και καλύτερο τον Γαλιλαίο), αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και τα γνωσιακά θεμέλια γίνονται όλο και πιο γερά, είναι όλο και πιο απίθανο να είναι όλοι θύμα μιας πλάνης.....
Η γνωμη μου:
Οι Πανεπιστημιακοι ειναι σε γενικες γραμμες πολυ κομφορμιστες και εχουν πολυ σε περισκεψη την φημη τους. Εφοσων συχνα, και διοτι υπαρχουν πλεον τοσα διαφορετικα πεδια, δεν μπορουν να εναγκαλιασουν την γνωση η κα εξειδικευσουν τις παρατηρησεις τους, εχουν ταση να μπαινουν στην βασικη γραμμη που θα τους εξασφαλισει εστω και παροδικα ενα ειδος σοβαροτητας, ενα ειδος σιγουριας στο να μην εκτεθουν. Και αυτοι που ειχαν καταδικασει τον Γαλλιλεο με τον ιδιο τροπο επραξαν χωρις βεβαια να κατηγορω τους σημερινους για δογματικους. Ειναι απλα του στυλ "καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα".
Και μετα οταν κατι δεν παει καλα επανερχονται και διορθονουν με απλο και κατανοητο τροπο του στυλ "ναι αλλα δεν ειχαμε ολα τα δεδωμενα" η "υπεκυψαν νεα που δεν γνωριζαμε".
Οταν λεω για πανεπιστημιακους εννοω τους επιστημονες (σκηρων επιστημων) αλλα οχι μονο. Επισης και τους αλλους των Ανθρωπινων επιστημων. Εχουν ενα αισθημα ασφαλειας ωστε να ακολουθουν μια γενικη γραμμη που δινει το "Λά" την συγκεκριμενη στιγμη, ειτε για να μην ρισκαρουν την φημη τους και την σοβαροφανεια τους, ειτε να μην προκαλεσουν τριβες και συγκρουσεις με αυτο το ρευμα που εχει παρει την ανιουσα και "κρατει".
"Μετα βλεπουμε".
Ποιος ειπε οτι οι επιστημονες ειναι τα γεννεοτερα πλασματα του πλανητη ; Καλυτερα χαμηλο προφιλ στην ισχυουσα θεωρια.
Παντως εγω εδω βλεπω αρκετες αλλαγες σε πολλα και συγκεκριμενα και στο "θαρρος" των πανεπιστημιακων
τελευταια.
Επανερχομαι στην θεση μου... ναι πιστευω οτι ο ανθρωπος καταστρεφει το περιβαλλον και τον πλανητη.
Αρκει οποιος ενδιαφερεται πραγματικα να μαθει κατα ποσο εχει μειωθει η θαλασσια πανιδα τα τελευταια χρονια.
Ποσα μορια πλαστικου βρισκονται ανα κυβικο εκατοστο στο νερο των Ωκεανων,
Σε ποιο ποσοστο εχει μειωθει ο πληθυσμος των εντομων και δη των ιπταμενων.
Και σταματω εδω...
Το CO2 ειναι
προσωπικα ο Βενιαμιν των προβληματων και παρ'ολα αυτα ο μονος διαφημιζομενος πολυλαλητος και στοχeυμενος με Taxes.
Εχω και καποιες αλλες reserves επι του θεματος αλλα δεν θα τις εκθεσω εδω.
Επειδη μ'αρεσει να μιλαω με αλληγοριες... θα πω... "θυμαστε την ιστορια της "Γραμμης Μαζινο" ; Κρατειστε την καπου σε καποιο μερος του μυαλου σας.
Υπαρχουν πολλες μελετες και βιβλια εμπεριστατωμενα για την καταστροφη του πλανητη. Παρ'ολα αυτα τα μηντια καθημερινα εστιαζονται στο CO2.
Kαι με ρεκλαμες του τυπου δισεκατομυριουχος που περναει τον ατλαντικο με το υπεριστιοφορο του για να καθησυχασει το κοριτσακι που κλαιε και αγωνια...
Μακρυα απο μενα.