Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Το 97% Υποστηρίζει ότι αυτή η κλιματική αλλαγή που ζούμε οφείλεται στον άνθρωπο

Το 3% ΔΕΝ υποστηρίζει το αντίθετο! Το 3% ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Επιτέλους δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.

Η διαφορά είναι τεράστια!

για κάποιους,
αυτά που παρουσιάζουν στις μελέτες τους είναι αποδείξεις

μη με ρωτήσεις αν είναι ή όχι, δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω

για κάποιους,
αυτά που παρουσιάζουν στις μελέτες τους είναι αποδείξεις

μη με ρωτήσεις αν είναι ή όχι, δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω

Για ΚΑΝΕΝΑΝ επιστήμονα ή ενημερωμένο πολίτη δεν είναι.

Kανένας δεν τόλμησε να γράψει στη μελέτη του τη λέξη απόδειξη.

Μόνο για αυτούς που έχουν ημιάγνοια.

Το ξαναείπα: αυτός που θα το αποδείξει, θα το καταλάβουν όλοι, γιατί θα πάρει το nobel.

Να προσέχουμε λίγο τι λέμε;; Ειδικά ο Χρήστος έχει ξεκωλιάσει πολλές φορές από το φόρουμ τους αρνητές των εμβολίων. Άντε μπράβο με το πατρονάρισμα.

τι εννοείς με πατρονάρισμα; ειλικρινά δεν καταλαβαίνω

αυτό που λες για το χρήστο το γνωρίζω και το θυμάμαι πολύ καλά

δεν υπονόησα τίποτα για κανέναν,

το ανέφερα απλά για να δείξω ότι και σε πιο ξεκάθαρα θέματα, υπάρχουν ένα σωρό αναρτήσεις στο ίντερνετ από "επιστήμονες" με "στοιχεία",
ξαναλέω, ακόμη και σε πολύ πιο ξεκάθαρα θέματα

Και για να το σπάσω τάληρα: Απο την "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή βγαίνουν τρις, είναι η πιό γαμάτη μπίζνα των τελευταίων 100 ετών, είναι η πιο κερδοφόρα μπίζνα μετά την εκκλησία, ίσως πήρε κεφάλι κιόλας. Από μόνο του αυτό είναι ικανό να με κάνει εμένα προσωπικά να μην "αγοράζω". Γούστο μου, καουμποϋλίκι μου και κρίση μου. Δε θα μου κουνά κανείς το δάχτυλο αποκαλώντας με εμμέσως πλήν σαφώς συνομωσιολόγο και αρνητή της επιστήμης. Ελπίζω να ξεκαθάρισα τη θέση μου. Απαντήσεις ζητώ. Τόσο νέτα-σκέτα.

Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

η αναλογία με την ιατρική είναι απλή,

ότι σε εξειδικευμένα θέματα, δεν μπορούμε να βρούμε τι ισχύει, ψαρεύοντας στοιχεία και δεδομένα από το ίντερνετ,

θα δεχτούμε την άποψη του ειδικού.....

Και ποιος ειναι ο ειδικος φιλε μου ; Ποιος ψαρευει απο το Ιντερνετ ; Η Γκρετα οταν την πιανει η υστερια της ουρλιαζει "Η επιστημη λεει..." ποια επιστημη οπως καποιος τολμησε και την εβαλε στη θεση της ; Αυτη που λεει να κανουν απεργεια των σχολειων λες και τα ξερουν ολα ; "

Αυτο το Argument d'Autoritέ δεν το αντεχω και οπως βλεπεις και εδω μεσα δεν το αντεχουν και επιστημονες να παιζουν τους χρησιμους ηλιθιους.

Ο κοσμος παει κατα διαολου παει...απο κει και περα ολα αυτα τα στοχευμενα εκει που πρεπει να κοιταει το κοινο, σε πολλους δεν αρεσουν η και κατι εχουν υποψιαστει.

Το οτι υπαρχει ανησυχια ειναι δεδωμενο. Σε ολους. Το να κατευθυνεται η ανησυχια ειναι αλλο θεμα.

Και για να το σπάσω τάληρα: Απο την "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή βγαίνουν τρις, είναι η πιό γαμάτη μπίζνα των τελευταίων 100 ετών, είναι η πιο κερδοφόρα μπίζνα μετά την εκκλησία, ίσως πήρε κεφάλι κιόλας. Από μόνο του αυτό είναι ικανό να με κάνει εμένα προσωπικά να μην "αγοράζω". Γούστο μου, καουμποϋλίκι μου και κρίση μου. Δε θα μου κουνά κανείς το δάχτυλο αποκαλώντας με εμμέσως πλήν σαφώς συνομωσιολόγο και αρνητή της επιστήμης. Ελπίζω να ξεκαθάρισα τη θέση μου. Απαντήσεις ζητώ. Τόσο νέτα-σκέτα.

Βάζεις δύσκολα γέροντα.

Άσε τον κόσμο στην απλοϊκότητα του "τρέχω γιατί μου είπαν". Makes the world go 'round.

A! τα έμαθες? μας ψεκάζουν κι'όλας! :flipout:

από το πετρέλαιο βγαίνουν πολλά περισσότερα,

προσεχώς η μεγαλύτερη εγγραφή στο χρηματιστήριο που έκανε ποτέ εταιρεία

(φαντάσου ότι και ένα σεντ να πέσει η τιμή του πετρελαίου, μιλάμε για αλλαγές πολλών δις)

(φαντάσου ότι και ένα σεντ να πέσει η τιμή του πετρελαίου, μιλάμε για αλλαγές πολλών δις)

Νομίζεις?

Έχεις πάρει χαμπάρι για παράδειγμα πόσο μεγάλο shift έχει γίνει στα του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια?

Ξέρεις για παράδειγμα ποια είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο σήμερα?

Γιατί δεν κοστίζει πλέον να γίνει η μέση ανατολή λαμπόγυαλο?

Όχι, με το πετρέλαιο δε βγαίνουν πολλά περισσότερα. Και αν βγαίνουν το καθαρό κέρδος είναι ασύγκριτα μικρότερο.Βλέπεις εκεί έχουν βουτήξει πολλόι στο βάζο με το μέλι. Στην "πρασινάδα" λίγοι και καλοί... Ακόμα... Μετά θα σκαρφιστούν άλλη start up μπίζνα. Πχ AI.

δε θα απαντήσω στο ίδιο στυλ,

άμα τελειώσανε τα επιχειρήματα, τελειώνει και η συζήτηση για μένα

Πες μου ένα επιχείρημα που έθεσες.

Γιατί το "αφού το λένε οι περισσότεροι το πιστεύω" δεν είναι επιχείρημα. Είναι αυτοεπιβεβαίωση.

Από την άλλη πλευρά τίθεται συνεχώς ένα ατράνταχτο επιχείρημα: αποδείξτε το για να το δεχτώ.

Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Καπου εδω ... σηκωνω τα χερια ψηλα.

Ειμαι μπερδεμενος (ποιος λεει περισσοτερο αληθεια απο ποιον).

Μεχρι προχθες ... ΑΥΤΟ το γραφημα γνωριζα και εγω.

Αν δεν γνωρίζεις, να εμπιστευτείς την Ακαδημία Επιστημών. Οποιαδήποτε χώρας! Όλες οι Ακαδημίες Επιστημών, ΟΛΩΝ των χωρών, τα ίδια λένε:

https://www.tovima.gr/2019/06/04/sc...i-allagi-apeilei-sovara-tin-anthropini-ygeia/

Πες μου ένα επιχείρημα που έθεσες.

Γιατί το "αφού το λένε οι περισσότεροι το πιστεύω" δεν είναι επιχείρημα. Είναι αυτοεπιβεβαίωση.

Από την άλλη πλευρά τίθεται συνεχώς ένα ατράνταχτο επιχείρημα: αποδείξτε το για να το δεχτώ.

Δεν είναι τυχαίοι "οι περισσότεροι". Είναι οι ειδικοί στο θέμα. Αν δεν γνωρίζουν οι ειδικοί στο θέμα, πως γίνεται να γνωρίζουν οι μη-ειδικοί;;;

Και δεν είναι απλώς "οι περισσότεροι". Είναι το 97% των ειδικών. Δεν γνωρίζω άλλο θέμα στο οποίο να υπάρχει τόσο μεγάλη γενική συμφωνία.

Και δεν πρόκειται για μια θεωρητική επιστήμη. Πρόκειται για τις σκληρές επιστήμες Φυσικής και Χημείας.

Και δεν πρόκειται για Πίστη, πρόκειται για Επιστήμη.

Και πρόκειται για το σύνολο των Ακαδημιών Επιστημών, όλων των χωρών, που λένε τα ίδια!

https://www.tovima.gr/2019/06/04/sc...i-allagi-apeilei-sovara-tin-anthropini-ygeia/

Αν δεν εμπιστευτούμε αυτούς, για ποιο λόγο να εμπιστευτούμε κάποιους άλλους που δεν είναι ειδικοί;

Ιάσονα με βγάζει σε σελίδα επιβεβαίωσης πως δεν είμαι bot! Να το πατήσω το κουμπί;;

Του National Academy of Sciences είναι η σελίδα, αλλά πιθανώς να μη μπορείς να τη δεις αν μπαίνεις εκτός πανεπιστημίου.

Απλά ένα paper είναι που μιλάει για την τεράστια μείωση των πάγων την τελευταία δεκαετία. Η συγγραφέας είναι μάλλον εγκυρότατη.