Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Ο στόχος είναι κανονική εξαγωγή προς την Αλβανία. Τώρα η Αλβανία εισάγει ρεύμα από τη Βοσνία.
Δεν είναι ακριβώς έτσι δεν έχουμε μεγάλες διασυνδέσεις με τις γείτονες χώρες...
Η μεγαλύτερη είναι με την Ιταλία στα 500MW αν θυμάμαι καλά όπου πολλές φορές διακόπτεται...
Και στο κάτω κάτω δεν είναι κακό να εξάγεις...
Η μεγαλύτερη εξαγωγή/εισαγωγή όμως θα είναι από και προς Κύπρο και Ισραήλ με καλώδιο 2000MW

αμιγωs πρεπει να`ναι. αλλα Θα αργησει πολυ το συστημα να δουλεψει. αυτονομια, χρονοs φορτισηs, σημεια αυτων, πληΘωρα μοντελων και κοστοs αγοραs,
δεν Θα πεσουν με τα μουτρα να τα αγορασουν ειδικα χωριs επιδοτηση απο το κρατοs. παρολα αυτα, ειναι ενα Θετικο βημα

αμιγωs πρεπει να`ναι. αλλα Θα αργησει πολυ το συστημα να δουλεψει. αυτονομια, χρονοs φορτισηs, σημεια αυτων, πληΘωρα μοντελων και κοστοs αγοραs, δεν Θα πεσουν με τα μουτρα να τα αγορασουν ειδικα χωριs επιδοτηση απο το κρατοs. παρολα αυτα, ειναι ενα Θετικο βημα

Δυο ταξιτζηδες που ειχαν Honda Civic Hybrid (δηλαδη και ηλεκτροκινητο) μου ειπαν οτι
χιλιες φορες να μην το ειχαν αγορασει > κοστος αντικαταστασης μπαταριας ? 6000 ευρω !!!!
Εαν ΔΕΝ ηταν ταξιτζηδες .... 8000 ευρω !!!!! Ευτυχως την αλλαζεις μετα απο 15 χρονια
αλλα αυτο δεν καθυσηχαζει κανεναν ταξιτζη γιατι απλα ΔΕΝ κανουν τα ιδια χιλιομετρα
με τα ΙΧ. Αυτονοητο πιστευω ....

Δεν παμε πουθενα με αυτα τα κοστη !!!! ΜΕΤΑ ερχονται ολα τα αλλα (που γραφεις)
... αυτονομια, χρονος και σημεια φορτισης, κλπ κλπ

Και κατι που η μανα μου δεν γνωριζε (και επεσε απο τα συνεφα οταν το ακουσε).
- Μανο, ειδα και αλλο ταξι με αθορυβη μηχανη, σημερα.
- Μπηκες σε Honda ?
- Δεν τα γνωριζω αλλα ισως ναι ... μπορει να ηταν Honda.
- Μην τα ζαχαρωνεις.
- Γιατι ?
- Η μπαταρια χαλαει αν δεν χρησιμοποιεις καθημερινα το αμαξι.

Μετα απο αυτο με κοιταξε με λιγη απορια .... and she asked nothing else ! :laugh:

για το πιο πανω ποστ να ρωτησω γιατι ειμαι περιεργοs..
οι ΗΠΑ ή ο Καναδαs εχουν αυΘαιρετα?

Οση σχεση εχει το -3 της αεκ με την κλιματικη αλλλαγη αλλο τοσο εχει και η ιδιοκτησιακη σχεση ενος σπιτιου.

Παντως αν ενδιαφερεσαι, ναι. Στον Καναδα μπορεις να πας σε ενα δασος να κοψεις μερικα δεντρα και να φτιαξεις ενα σπιτακι. Προφανως αυτο το σπιτι δεν θα ηλεκτροδοτειται και θα εχει γεννητρια, αλλα δεν σε πειραζει κανεις. Στις ΗΠΑ τωρα ναι, φιλοξενηθηκα σε σπιτια μεσα σε δαση με δρομους ποου τους ειχαν φτιαξει οι ιδιοκτητες τους. Και πληρωναν κανονικα property tax. Για την Ισπανια δε θες να ξερεις, οι τυποι εχουν χτισει σε δασος με θεα στην θαλασσα χωρις ομως δρομο, πως το καταφεραν αυτο δεν ξερω. Δηλαδη φαντασου εικονα, κλασικη βραχωδη παραλια με δεντρα χωρις προσβαση απο το δρομο αλλα με σπιτια να ξεφυτρωνουν απο το πουθενα. Πραγματικα, δεν ξερω πως μετεφεραν ολα τα υλικα.
Ελπιζω παντως να σου λυθηκε η απορια πως στα δαση και στις ακτες χτιζουν ολοι σε ολες τις χωρες και πως δεν ευθυνονται για την κλιματικη αλλαγη.

Αλλα περισσοτερο μ 'αρεσε αυτο το quote

εγω ΔΕΝ Θελω να πληρωσω για παραπανω canadair απο οσα χρειαζομαι για να μην καει το αυΘαιρετο του καΘε πονηρου..!
πωs Θα το κανουμε δλδ!!

Και θα συμφωνησω απολυτα. Εγω προσωπικα δεν εχω σπιτι ουτε κοντα στη θαλασσα ουτε σε κοντα σε δασος. Αν ο αλλος που ετυχε το χωριο του να εχει δασος, ε ας πληρωσει αυτος.
Και θα προτεινω και αλλα. Εγω πχ δεν χρησιμοποιω ποτε μμμ. Γιατι να πληρωνω για τους αλλους;Επισης το εισοδημα μου δεν εγκρινει οικογενειακο επιδομα. Γιατι να πληρωνω για τα παιδια των αλλων; Ας μην τα κανανε. Και γιατι να πληρωνω πολλαπλασια το επιδομα τριτεκνων; Ας τραβιοτανε ο πατερας. Επισης αφου τα στελνω σε ιδιωτικα σχολεια γιατι να πληρωνω τα δημοσια; Πληρωνω τα δικα μου, να πληρωνω και των αλλων; Να εξαιρεθω απο τους φορους. Γιατι να πληρωνω επισης για το επιδομα θερμανσης στη φλωρινα. Αφου εκει που μενω δεν εχει πολυ κρυο. Ας μετακομισουν σε νοτιοτερες περιοχες.

Σοβαρα τωρα, επειδη προφανως δεν εχεις φροντισει να μαθει την κατασταση εχει ως εξης. Πληγηκαν δυο οικισμοι. O βουτζας και το ματι. Για το μεν βουτζα και απο κυβερνητικα σαιτ δεν ειδα να αναφερεται ως "αυθαιρετος" αρα δεν ειναι. Τωρα, παμε παλι στις ηπα. Εκει εχουν ενα φορο που λεγεται property tax. Ποιος ο λογος αυτου του φορου και που δεν ειδα κανενα να διαμαρτυρεται οπως πχ το medicaid. Ο λογος ειναι πως στις ηπα ξερουν πως για να σου παρεχει το κρατος καποιες υπηρεσιες (απο utilities μεχρι προστασια της κατοικιας απο φυσικες καταστροφες, διαρρηκτες μεχρι τα σκουπιδια και τα εργα στους δρομους) πρεπει να πληρωσεις. Απο τη στιγμη που πληρωσεις, ε εχει υποχρεωση η εκαστοτε κυβερνηση να προστατεψει την κατοικια σου. Το αντιστοιχο property tax σε μας ειναι ο ενφια. Στο Ματι πληρωναν ενφια οποτε το κρατος εχει υποχρεωση να προστατεψει τις περιουσιες του. Και κατι αλλο. Αν ηταν τπτ λεφταδες θα χαν χτισει τα σπιτια τους με συγχρονα υλικα που δεν θα επαιρναν τοσο ευκολα φωτια.
Και προφανως στην ελληνικη επικρατεια περιοφερομαστε οπου θελουμε. Ο καθενας μπορει να βρισκοταν στο ματι και πολλοι συνανθρωποι μας που χαθηκαν δεν ηταν κατοικοι εκει.

Και προφανως δεν αναφερω καθολου τον παραγοντα πρασινο που για μενα ειδικα για την Αττικη πρεπει να ηταν στις πρωτες προτεραιοτητες μιας κυβερνησης που μετεχουν και οικολογοι πρασινοι.

Αυτα τα ολιγα για τωρα, χρωσταω και μιαν απαντηση στον χρηστη ΒΛΑΣΙΔΗΣ.

ειναι προφανεs οτι δεν καταλαβεs το σκεπτικο μου. η εμφαση ειναι στην παρανομια. αν χτιζονταν σωστα και νομιμα δεν Θα ειχαμε Θυματα, γιατι Θα υπηρχαν δρομοι να φυγουν και να γλιτωσουν οι ανΘρωποι. τα αλλα που προτεινειs ειναι αστοχα και παρα το ειρωνικο υφοs, συμφωνω μαζι σου, οπωs καΘε σωφρων νουs.
αν προσεξεs, ειπα για περισσοτερα canadair απ`οσα χρειαζονται.. δλδ ποσα? οσα και να`χαμε Θα φταναν? ποσα κονδυλια πρεπει να διαΘεσει ενα κρατοs για να προστατεψει αυΘαιρετα σε βαροs τηs παιδειαs, τηs υγειαs, των ΜΜΜ οπωs ειπεs ή του επιδοματοs Θερμανσηs?(και ολεs τιs αλλεs παροχεs που πρεπει να παρεχει το κρατοs στουs πολιτεs.. μεσα ειμαι δεν διαφωνω). το ποστ που σου αρεσε ειχε μεταφορικη εννοια..νομιζω δεν ηταν δυσκολο για καποιον να το καταλαβει ε? ειμαι ΚΑΤΑ των αυΘαιρετων και τηs παρανομιαs!! (πωs Θα το κανουμε δλδ!!) και δεν μπαινω καν στον κοπο να σε ρωτησω αν εισαι και εσυ.. το καταλαβα εξ αρχηs οτι εισαι κατα.. άλλα που εγραψεs με προβληματισαν .. αλλα δεν τρεχει τπτ, μη βγουμε και εντελωs off topic

Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Δυο ταξιτζηδες που ειχαν Honda Civic Hybrid (δηλαδη και ηλεκτροκινητο) μου ειπαν οτι
χιλιες φορες να μην το ειχαν αγορασει > κοστος αντικαταστασης μπαταριας ? 6000 ευρω !!!!
Εαν ΔΕΝ ηταν ταξιτζηδες .... 8000 ευρω !!!!! Ευτυχως την αλλαζεις μετα απο 15 χρονια
αλλα αυτο δεν καθυσηχαζει κανεναν ταξιτζη γιατι απλα ΔΕΝ κανουν τα ιδια χιλιομετρα
με τα ΙΧ. Αυτονοητο πιστευω ....

Δεν παμε πουθενα με αυτα τα κοστη !!!! ΜΕΤΑ ερχονται ολα τα αλλα (που γραφεις)
... αυτονομια, χρονος και σημεια φορτισης, κλπ κλπ

Και κατι που η μανα μου δεν γνωριζε (και επεσε απο τα συνεφα οταν το ακουσε).
- Μανο, ειδα και αλλο ταξι με αθορυβη μηχανη, σημερα.
- Μπηκες σε Honda ?
- Δεν τα γνωριζω αλλα ισως ναι ... μπορει να ηταν Honda.
- Μην τα ζαχαρωνεις.
- Γιατι ?
- Η μπαταρια χαλαει αν δεν χρησιμοποιεις καθημερινα το αμαξι.

Μετα απο αυτο με κοιταξε με λιγη απορια .... and she asked nothing else ! :laugh:
Μανο εγραψα για κοστοs.. απλα επρεπε να το βαλω πρωτο πρωτο...:flipout:

και κατι που ξεχασα να πω περι αυΘαιρετων στιs ΗΠΑ κ Καναδα. δεν παs εκει να χτισειs σε δημοσια εκταση δασικη ή οχι. δεντρο να κοψειs σε σκισαν..! ελαφι να σκοτωσειs σε κρεμασαν!! ομωs πολλοι εχουν στην ιδιοκτησια τουs τετοιεs εκτασειs που και δαση εχουν μεσα. εκει μπορειs να πειs οτι κανουν και χτιζουν και δρομουs ανοιγουν...
πανω κατω ολοι ξερουν τι ισχυ εχει εκει η υπηρεσια δασων και προστασιαs αγριαs ζωηs

και κατι που ξεχασα να πω περι αυΘαιρετων στιs ΗΠΑ κ Καναδα. δεν παs εκει να χτισειs σε δημοσια εκταση δασικη ή οχι. δεντρο να κοψειs σε σκισαν..! ελαφι να σκοτωσειs σε κρεμασαν!! ομωs πολλοι εχουν στην ιδιοκτησια τουs τετοιεs εκτασειs που και δαση εχουν μεσα. εκει μπορειs να πειs οτι κανουν και χτιζουν και δρομουs ανοιγουν...
πανω κατω ολοι ξερουν τι ισχυ εχει εκει η υπηρεσια δασων και προστασιαs αγριαs ζωηs

στις ΗΠΑ (και στον Καναδα φαντάζομαι) η αξία της γης σε απομακρυσμένες περιοχές είναι χαμηλή έως πολυ χαμηλή.
Οι τιμές πάνε με το εκτάριο και δεν έχουν σχέση με οτι συμβαίνει εδω
Καθένας μπορεί να αγοράσει 5 εκτάρια (50 στρέμματα) σε μια τέτοια περιοχή και να οικοδομήσει ότι θέλει.
Εδω θεωρείται τσιφλικάς

Μην κυττάμε την παρτι μας, σε καμμια 50αρια χρόνια πάμε ολοταχώς για μεγάλες καταστροφές,
Μια μελέτη (από τις πολλές) που παρουσιάστηκε και ας βασίζεται σε μοντελοποίηση του κλίματος σε Ισπανια, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα
τα ρίχνει σε ανθρωπογενείς παράγοντες
https://www.nature.com/articles/s41467-018-06358-z

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Μανο εγραψα για κοστοs.. απλα επρεπε να το βαλω πρωτο πρωτο...:flipout:

Μα δεν ειπα οτι δεν εγραψες !
Πηρα αφορμη απο το ποστ σου για να προσθεσω μερικα ακομα tidbits :rolleyes:
Φυσικα και συμφωνουμε (..... μονο ο Υπερηχας διαφωνει :flute: .....)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Μα δεν ειπα οτι δεν εγραψες !
Πηρα αφορμη απο το ποστ σου για να προσθεσω μερικα ακομα tidbits :rolleyes:
Φυσικα και συμφωνουμε (..... μονο ο Υπερηχας διαφωνει :flute: .....)
και καλα εκανεs και προσΘεσεs :ernaehrung004: λεs ο Υπερηχαs να διαφωνει? ..μπααα..να γραψει βαριεται

Απάντηση: Re: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

κατσε δασκαλε.. περιμενε και Θα`ρΘουν και απο εδω...

Ζουμε σε ευλογημενο σημειο του πλανητη : δεν συνορευουμε με τεραστιες υδατινες μαζες
και η μια ερημος που μας απειλει (Σαχαρα) ανακοπτεπται επαρκως απο την Μεσογειο.
Θα αργησουμε ΠΟΛΥ να υποφερουμε οπως πλειστα αλλα σημεια του πλανητη μας.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Ζουμε σε ευλογημενο σημειο του πλανητη : δεν συνορευουμε με τεραστιες υδατινες μαζες
και η μια ερημος που μας απειλει (Σαχαρα) ανακοπτεπται επαρκως απο την Μεσογειο.
Θα αργησουμε ΠΟΛΥ να υποφερουμε οπως πλειστα αλλα σημεια του πλανητη μας.

Αισιόδοξο σε βρίσκω. Μέχρι τώρα κάνουμε μάλλον δεν κάνουμε και την πιο εξαιρετική δουλειά για να βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα συνεχίσουν να ευημερούν (ή έστω κατοικούν) στο συγκεκριμένο ευλογημένο σημείο του πλανήτη.

:laugh:

Μα ... επειδη ακριβως ζουμε σε παραδεισο εχουμε βαλει ολα μας τα δυνατα να τον κανουμε κολαση.

Ευελπιστω, οτι κομματα και κυβερνησεις ... ΑΚΟΜΑ .... δεν επηρεαζουν τον καιρο στην χωρα μας.

Ευελπιστω :flute: ... δεν ειμαι 100% σιγουρος :rolleyes:

Παντως, για να φαιδρυνουμε λιγο, η τελευταια μεσοπαγετωδης περιοδος (δηλαδη, θερμη περιοδος) μολις εληξε.
Η Γη δεν θα θερμανθει αλλο. Βεβαια ... το ποτε ακριβως θα ψυχθει, η θα αρχισει να ψυχετε, ουτε οι γεωλογοι το γνωριζουν.
Μπορει να παρει αιωνες η και χιλιετηριδες. In any case ... we'll be long gone by then ! Μην σκαρφαλωστε στα κεραμιδια !!!!!