Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Στις nightlies του Kodi 22 στο μενού την ώρα που παίζεις την ταινία πάντως, έχουν βάλει έξτρα μενού που δείχνει cpu, cache, framerate κοκ (αν τη βάλετε π.χ. την πιο πρόσφατη κάντε backup πρώτα να μπορείτε να γυρίσετε πίσω αν χρειαστεί, με το addon Backup που είναι στο Kodi repository).

Κάτι που αφορά τα firestick max (τουλάχιστον το gen1 που έχω αλλά μπορεί και το gen2), στο μενού display&audio του firestick βάλτε τον ηχο στο dolby digital ή στο PCM, αλλιώς κάνει κολλήματα εικονας σε πολλές εφαρμογές π.χ. Kodi, Stremio κοκ

Άκυρο, στο Kodi στο firestick δε δείχνει CPU usage ούτε στην 22.
(έχω περάσει και την kodi 22 στην LG tv, και εκεί δείχνει κανονικά cpu usage την ώρα που παίζεις την ταινια)

Μην προσπαθείτε άδικα.
Το παρακάτω ειναι από την σελίδα της amazon.

Σημαντικό: Τα Fire OS 7 και Fire OS 8 δεν μπορούν πλέον να εμφανίζουν πληροφορίες CPU λόγω περιορισμών πρόσβασης στο Android O. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Google IssueTracker .

• Like
Reactions: furious99
Το Smarttube ειναι η καλυτερη εφαρμογη για youtube χωρις διαφημισεις. Γραφεις 28544 στο Downloader και το βρισκει. Πρεπει να γινει απεγκατασταση το youtube πριν. Εχει ωραια κολπα που δεν εχει η κανονικη εφαρμογη π.χ διαλεγεις τι θα παιξει μετα με δεξι κλικ play next φτιαχνεις λιστα π.χ. με τραγουδια ή αλλα βιντεο που θες να δεις μετα.

Τίποτα, απλά το έβαλα για κάποιον που δεν το ξέρει. Παλιά είχε όριο 1080p, τώρα δεν υπάρχει πλέον αυτό.
Αυτό που ρωτάς θέλει Amazon dev να απαντήσει..

Έλεγχος του firestick με το χειριστήριο της TV σε LG TV. Είναι αυτή η επιλογή που πρέπει να ενεργοποιηθεί:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

O φιλος προφανως εννοεί ότι οι κάρτες δικτύου (ή και γραφικών) των MP δεν ειναι αρκετά δυνατές για να αντέξουν βαριά αρχεία.

Το παραπανω εχει να κανει φυσικά και με την ταχύτητα του τοπικού δικτύου.

Τα 60 mbps βεβαια ειναι κοντά περίπου 7,5 ΜB/s που ειναι πολύ χαμηλό νούμερο (που καλύπτεται ακόμα και από 100αρι LAN).

Οποτε μαλλον το προβλημα του εχει να κάνει με την υλοποίηση του WiFi του σπιτιού του.

Η υψηλότερη ταχυτητα internet που αναφέρει μάλλον εχει να κανει με το οτι πλέον κατεβάζει μεγαλύτερα αρχεία.

Επειδή μίλησε για kodi, προφανως στριμαρει τοπικα απο δικο του server, αρα δεν εχει να κανει με την ταχυτητα του internet αλλα του ασυρματου δικτυου του οπως εγραψες και εσυ. Παντως ειναι γεγονος οτι τα φθηνα media players τα "φτυνουν" οταν παιζουν βαρια αρχεια (πχ UHD).

Είμαι ΠΑΝΤΑ υπέρ καλωδίου ethernet σε όλα τα μηχανήματα στο σπίτι (το wifi το έχω μόνο για browsing στο κινητό/tablet) Εξάλλου είμαι ΥΠΕΡ του 2,4 ghz λόγω καλύτερης εμβέλειας. Είναι αστείο να μιλάμε για απαίτηση με μεγάλες ταχύτητες ασύρματα για ένα απλό browsing σε κινητό.
Ετσι λοιπόν έχω αγοράσει από την πρώτη στιγμή στο amazon fire tv τον δικό του ethernet adaptor.
https://www.amazon.de/-/en/Amazon-Ethernet-Adapter-Fire-TV/dp/B01LXP5TXI?crid=39BQGN2MN9HCN&dib=eyJ2IjoiMSJ9.Rs1d8jGO9KncMDGIy6jnaHB3XGvKFcUGOA2UytbCvAmatOoh8SNQ6-GgHEbAsdf8CSDI33NJVA-qsK26A-ete1ep2lGfwqUyNvohKITvHIlc2t4gAZ-BqMl5lkbiktgxoO-VN-gltNZE9FGtog3Vmr5GzIivC19I6GkURXh3p_52hOE_zEdMG8bPbdYOp55nKtsR6LlpIL0iTNGirIcP5SjGu7DPTTgf4447eqCKVXM.w-ZKD-ZwQyKg2BjVrUPNVa9w6ZhJ_V5ZZcsIXaAXzjc&dib_tag=se&keywords=fire+tv+stick&qid=1749020735&sprefix=fire+tv+stick,aps,119&sr=8-11

Αυτό δυστυχώς έχει 100άρα θύρα (άλλοι τσίπιδες κι αυτοί όπως οι TV) . Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα αφού η γραμμή του σπιτιού είναι 100άρα vdsl.
Επειδή επίκειται αναβάθμιση γραμμής σε οπτική 1000άρα , λογικά αυτό θα φρενάρει στα 100 σωστά; Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου (κάνει buffering) μπορεί να χρειάζεται στιγμαία παραπάνω για ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ αρχεία remux για online streaming συν vpn (που ως γνωστόν κόβει ταχύτητα).
Αρα είτε αγοράζω access point με wifi 6 (το amazon έχει wifi 6) και το συνδέω ασύρματα, είτε το καταργώ και παίρνω άλλο media player με 1000άρα σαν το shield.

Τι κάνω;

Έχοντας το fire tv cube 3ης γενιάς συνδεμένο ασύρματα με το Dynalink WiFi 6 AX3600 Router (DL-WRX36) και σε απόσταση 5 - 6 μέτρων το ένα από το άλλο και με οπτική επαφή αν ανοίξω την πόρτα που συνδέει τους δυο χώρους ανεξαρτήτως ανοιχτής η κλειστής πόρτας εχω τις παρακάτω ταχύτητες σε τοπικό χιλιάρι δίκτυο.Δεν εχω δοκιμάσει τι ταχύτητες πιάνω με max αλλά πιστεύω ότι θα είναι παρόμοιες.

060823072614.png

Στην περίπτωση μου το ρούτερ από το Amazon είναι στο 1 μέτρο. Στην κυριολεξία. Το 2nd gen είναι wifi 6.
Προτεινεις να παρω ένα ρούτερ με wifi 6; Δεν τα πιστεύω τα wifi όμως. Τα θεωρώ αναξιόπιστα. Κάποια συσκευη θα συνδεθεί και θα "κλέψει" ταχύτητα, κάποια παρεμβολή μπορεί να γίνει κλπ.
Το καλώδιο είναι καλώδιο.
Αν ήταν έτσι θα έπαιζαν όλες οι επιχειρήσεις με wifi αντί να κάθονται να εγκαθιστούν δίκτυο.

Last edited:
Δυνατοτητα να αυξησεις το buffer της εφαρμογης υπαρχει?
Πχ στο kodi υπαρχει η δυνατοτητα πειραζοντας ενα αρχειο config να το πετυχεις και λυνει πολλα τετοια προβληματα.
Παντως ενα σωστο wifi 6 συστημα τα παει πολυ καλυτερα σε σχεση με το wifi5

Επειδή μίλησε για kodi, προφανως στριμαρει τοπικα απο δικο του server, αρα δεν εχει να κανει με την ταχυτητα του internet αλλα του ασυρματου δικτυου του οπως εγραψες και εσυ. Παντως ειναι γεγονος οτι τα φθηνα media players τα "φτυνουν" οταν παιζουν βαρια αρχεια (πχ UHD).
Όχι, κάνω απλο streaming μέσω wifi και το firestick 4k max gen1 δείχνει ταχύτητα σύνδεσης 180mbps (η γραμμή είναι οπτική 200mbps). Όλο το setup είναι wifi6. Σε αρχεία HEVC (UHD) το firestick αυτο σύμφωνα με τα specs υποστηρίζει μέχρι 35mbps, αλλά στην πράξη κάπου στα 60 είναι το όριο. Βέβαια το θέμα είναι πιο περίπλοκο, καθως κάποιες ταινίες ενώ φαινονται στο kodi να έχουν bitrate 60, έχουν spikes που φτάνουν και στα 90.
Αλλαγή στην cache του Kodi μικρότερη μεγαλύτερη δεν αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο.
Το cube έχει αλλά specs, οπότε μπορεί να πηγαίνει καλύτερα.

Last edited:
Βεβαια αυτά τα media player τα βγάζουν για να παίζουν τα 4k video του netflix, του youtube, του disney+ και του amazon prime κλπ, και όχι για αυτά που θέλουμε να κάνουμε εμείς...