AMTC DTHD290

Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Δεν θυμαμαι αν το εχει γραψει κι αλλος, παντως εντελως ιδιο τηλεκοντρολ με του AMTC εχει ο IQ 750 , με τα δυο κουμπια REC και LIST που λειπουν στο σημειο που λειπουν ενω και το CRYPTO 250 εχει επισης το ιδιο τηλεκοντρολ αλλα τα δυο κουμπια που λειπουν τα εχει σε αλλο σημειο και γενικοτερα κι αλλα κουμπια εχουν αλλη διαταξη.

Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Kαλησπερα. Νεος κατοχος και εγω του εν λογω αποκωδικοποιητη. Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.

Ποιο ειναι το πιο ολοκληρωμενο firmware γι´αυτον? Που μπορω να το βρω καθως και τις οδηγιες εγκαταστασης του. Μια εκδοση δεν εχει βγει του amtc? Ή μηπως υπαρχουν διαφορετικες με αλλο λογισμικο και αλλο τηλεχειριστηριο?
Τι γινεται με το pvr/timeshift στην περιπτωση που δεν εχουμε διαφορετικο χειριστηριο?

Ευχαριστω πολυ.

Λοιπον. Το εψαξα λιγο (41 σελιδες ειναι πολλες :idea:). Αυτη τη στιγμη εχω μεινει στο abeo firmware γιατι και ελληνικους υποτιτλους βλεπω και ελληνικο epg εχω. Γιατι λετε οτι το abeo εχει προβλημα με τα ελληνικα (με εξαιρεση το αγγλικο μενου)? Εγγραφη γινεται κανονικα και το timeshift επισης δουλευει. Δεν ειδα αν μπορω να κανω εγγραφη απο το epg.

Εγώ και πολλοί άλλοι χρησιμοποιούμε το τελευταίο firmware για τον XORO HRT 7500.
Στην Έλλάδα κυκλοφορήσε μονο ο 7600 αλλά είναι και αυτός ένας από τους πολλούς κλώνους όπως και ο AMTC.
Δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/55460-XORO-HRT-7600-DVB-T-HD-AVC-H-264-MPEG-4-HDMI?p=1056039212#post1056039212
Διάβασε και τις επόμενες 3-4 σελίδες στο παραπάνω νήμα για να δεις και τι σχόλια κάνουν οι άλλοι.
Εγώ αύτο το firmware το έχω περάσει και σε XORO και σε AMTC και είμαι ευχαριστημένος.

Τα δύο πιο ολοκληρωμένα λογισμικά είναι του XORO 7500 και του Strong 8110. Του Strong με περισσότερες δυνατότητες. Και αφού η υποστήριξη του δέκτη (και όλων των κλώνων) σταμάτησε γιατί το τσιπ πάλιωσε και αντικαταστάθηκε, άρα δεν περιμένουμε άλλο λογισμικό, εγώ επέλεξα το Strong. Είναι λίγο μυστήρια η εγκατάσταση του και η αλλαγή του, αλλά αφού δεν περιμένουμε άλλο λογισμικό δεν χρειάζεται και αλλαγή. Μόνο σε περίπτωση service. Αλλά έχει δύο ωραία χαρακτηριστικά (τρία στην περίπτωση του AMTC) που δεν τα έχουν τα άλλα λογισμικά. Το ABEO έχει ελληνικό EPG αν δεν βάλεις ως γλώσσα μενού αγγλικά. Και επειδή δεν έχει ελληνικά πρέπει να βάλεις γαλλικά ή κάτι τέτοιο. Άρα ή ξέρεις γαλλικά ή δεν καταλαβαίνεις τι λέει το μενού. Αν βάλεις αγγλικά ως γλώσσα μενού έχεις ελληνικό EPG στα κανάλια της ΕΡΤ αλλά όχι στην Digea. Καλύτερα XORO 7500 ή Strong.

Προγραμματισμενη εγγραφη (μεσα απο το epg) με πιο firmware γινεται?
Τα τρια χαρακτηριστικα του strong ποια ειναι? Η εγγραφη με το κοκκινο κουμπι φανταζομαι το ενα αλλα τα αλλα δυο? Κατα τα αλλα ειναι ιδιο με το xoro?
Ρωταω γιατι βλεπω οτι αρκετοι χρησιμοποιουν το xoro και οχι το νεοτερο και πιο πληρες strong.

Και δυο γρηγορες ερωτησουλες. Πιο φτηνο δεκτη μου προτεινεται για sd τηλεοραση και χωρις κατ' αναγκη επιπλεον δυνατοτητες? Αρκει να πιανει καλο σημα και να εχει γρηγορη εναλλαγη καναλιων. Και τελος ποιος θεωρειται αυτη τη στιγμη, στην κατηγορια τιμης του amtc, ο καλυτερος/πιο ολοκληρωμενος δεκτης?

Eυχαριστω!

Last edited:

Τα δύο πιο ολοκληρωμένα λογισμικά είναι του XORO 7500 και του Strong 8110. Του Strong με περισσότερες δυνατότητες. Και αφού η υποστήριξη του δέκτη (και όλων των κλώνων) σταμάτησε γιατί το τσιπ πάλιωσε και αντικαταστάθηκε, άρα δεν περιμένουμε άλλο λογισμικό, εγώ επέλεξα το Strong. Είναι λίγο μυστήρια η εγκατάσταση του και η αλλαγή του, αλλά αφού δεν περιμένουμε άλλο λογισμικό δεν χρειάζεται και αλλαγή. Μόνο σε περίπτωση service. Αλλά έχει δύο ωραία χαρακτηριστικά (τρία στην περίπτωση του AMTC) που δεν τα έχουν τα άλλα λογισμικά. Το ABEO έχει ελληνικό EPG αν δεν βάλεις ως γλώσσα μενού αγγλικά. Και επειδή δεν έχει ελληνικά πρέπει να βάλεις γαλλικά ή κάτι τέτοιο. Άρα ή ξέρεις γαλλικά ή δεν καταλαβαίνεις τι λέει το μενού. Αν βάλεις αγγλικά ως γλώσσα μενού έχεις ελληνικό EPG στα κανάλια της ΕΡΤ αλλά όχι στην Digea. Καλύτερα XORO 7500 ή Strong.

File τολια τον πήρα σημερα απο Carefour μηπως μπορεις να δωσεις links και περιληπτικες οδηγιες;;;;

Όλες οι πληροφορίες και τα links είναι μέσα στο thread και είναι πάρα πολλά για να τα ξαναγράψω εδώ. Πρέπει να διαβάσετε το thread. Είναι 41 σελίδες, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Του F&U 2205 έχει φτάσει 162. Περιληπτικά μπορώ να γράψω οτι τα δύο θετικά του Strong είναι οτι πατώντας ξανά το πλήκτρο rec μπορείς να ορίσεις χρόνο εγγραφής στην άμεση εγγραφή, χωρίς δηλαδή το EPG. Ένα πάτημα αρχίζει αμέσως εγγραφή απεριόριστη. Ξαναπατώντας μπορείς να ορίσεις χρόνο εγγραφής ανα βήματα μισαώρου. Δεύτερο πάτημα μισάωρο. Τρίτο πάτημα μία ώρα κτλ. Εμένα με βολεύει πολύ αυτό. Το δεύτερο θετικό είναι οτι μπορείς να ορίσεις πόσο χρόνο θα παραμένει η μπάρα πληροφοριών. Σε όλα τα άλλα λογισμικά μένει στάνταρ 10 δευτερόλεπτα που είναι πολλά, εδώ μπορείς να το ορίσεις από 1 μέχρι 10. Μόνο εδώ υπάρχουν αυτά. Το τρίτο αφορά τους χρήστες AMTC. Εγώ έχω κλώνο και δεν μου χρειάζεται, αλλά το τηλεκοντρόλ του AMTC δεν έχει το πλήκτρο rec. Άμεση εγγραφή αν θέλεις αμέσως να γράψεις αυτό που βλέπεις χωρίς να μπεις στο EPG γίνεται με το timeshift. Λογισμικά για τον δέκτη που έχουν NTFS (γιατί τα πρώτα λογισμικά που βρήκαμε δεν είχαν) είναι το ABEO που αποθήκευε το timeshift (αλλά δεν έχει ελληνικό EPG και μενού). To τελευταίο του XORO 7500 δεν το αποθήκευε. Το Strong το αποθηκεύει, οπότε το timeshift αντικαθιστά το πλήκτρο rec. Βέβαια τώρα υπάρχει το προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ Cryrto URC-601 που με έναν κωδικό για δέκτη Crypto ταιριάζει και στον AMTC και τους κλώνους και έχει και το πλήκτρο rec. Έχω γράψει για αυτό παραπάνω. Αλλά τότε δεν υπήρχε.
Το κακό του λογισμικού Strong είναι οτι έχει περίεργο τρόπο εγκατάστασης με μετονομασία του αρχείου του λογισμικού. Διαδικασία που πρέπει να διαβάσετε στα παλιότερα γιατί δεν μπορώ να τα ξαναγράφω όλα εδώ. Και στην αρχή εγκλωβιζόσουν στο λογισμικό αυτό και δεχόταν μόνο λογισμικό Strong. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε αργότερα και μπορείς να ξαναβάλεις άλλο λογισμικό, αλλά στην αρχή είχε δημιουργήσει ένα άγχος. Πάλι στα παλιότερα μηνύματα γράφεται ο τρόπος. Αυτό μαζί με μερικές προσωπικές απόψεις για την εικόνα, την λήψη και άλλα είχαν προκαλέσει και έναν καυγά μεταξύ εμένα και του φίλου που το είχε παρουσιάσει. Όλα αυτά είχαν αποθαρρύνει αρκετούς από το να το δοκιμάσουν. Αλλά τώρα που όλα τα θέματα του Strong έχουν λυθεί και μάλλον δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άλλο λογισμικό, το λογισμικό Strong φαίνεται η πιο πλήρης λύση από άποψη δυνατοτήτων. Αν κάποιο από τα links που υπήρχαν τότε έχουν αλλάξει ή δεν δουλεύουν πέστε μας να βάλουμε καινούρια. Όλα είναι σε sites εταιριών.

Για να φρεσκάρουμε και να απλοποιήσουμε λίγο την διαδικασία διότι τα downloads links έχουν αλλάξει, έχω ανεβάσει όλα τα απαραίτητα firmware για την μετατροπή δίχως να απαιτείται να κάνετε κανένα rename. Απλά θα ακολουθήσετε την διαδικασία με την σωστή σειρά που θα σας την παραθέσω πιο κάτω.

1. Περνούμε πρώτα το λογισμικό του xoro.
http://www.crocko.com/5DF43EC4E8D14887A3897AFF79DCEEC1/xoro.zip

2. Από τον φάκελοo strong http://www.crocko.com/02F6DAA130684969B293D7658036CE9A/strong.zip περνούμε το λογισμικό που αναφέρεται στον φάκελο «από xoro σε 8100»
3. ακολούθως από τον φάκελο strong «από 8100 σε 8110» και ακόλουθος το νέο firmware.

Η διαδικασία μετατροπής τελείωσε και από εδώ και στο έξης αν υπάρξει καινούριο firmware θα είναι για το μοντέλο strong 8110.

Η διαδικασία για επιστροφή στα αλλά firmware έχει ως έξης. Από τον φάκελο « για επιστροφή από strong σε αλλά firmware» http://www.crocko.com/13C4A24715B34DB3BC94E95C39C02ECC/gia_epistrofi_apo_strong_se_alla_firmware.zip

1. Περνούμε πρώτα το «από 8110 σε 8100 rename σε 8110»
2. Στη συνέχεια το original AMCT « Carefour rename σε 8100»
3. Μετά το Carefour τα γνωστά firmware με ονομασία « MTC_MSD7828_DH2836.AP»

Τα file τα ανέβασα σήμερα δεν ξέρω αν θα μείνουν μόνιμα η θα διαγράφουν σε κάποιο χρονικό διάστημα, για αυτό φυλάξετε τα για μελλοντική χρίση.

Last edited:

Μια επισήμανση:

Το αρχικό ελληνικό firmware μετά την μετατροπή για τον AMCT δεν επανέρχεται διότι απλά δεν υπάρχει κάπου για κατέβασμα.

Σε ευχαριστώ πολύ .
Μια ερωτηση αφου περασω το "απο 8100 σε 8110" μετα να περασω κ το αρχειο στο φακελο "ΝΕο SRT...";;;;;

Σε ευχαριστώ πολύ .
Μια ερωτηση αφου περασω το "απο 8100 σε 8110" μετα να περασω κ το αρχειο στο φακελο "ΝΕο SRT...";;;;;

Η μετατροπή έχει τελειώσει στο από 8100 σε 8110. Το νέο που αναφέρεται στον φάκελο είναι η τελευταία αναβάθμιση του 8110 που μάλλον θα θέλεις να την περάσεις. :smile:

Για μελλοντικές αναβαθμίσεις του 8110 που μάλλον δεν θα υπάρξουν, εδώ. http://www.strong.tv/en/products/receivers/terrestrial/high-definition/srt-8110

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

στο carrefour Νεο φαληρο το εχουν στα 20 προσφορα !!!!!!
και εχει αρκετα κοματια.
Στην Πάτρα 29 και τελειωσαν ολοι!!!!!!
ο δεκτης τα σπαει!!!!!!!
Υπάρχει αλλος κλώνος του;;;;

Και στο carrefour στη λεωφορο Αθηνων τον εχει 29 ευρω. Το γραφω επειδη δεν το εχει σε καποιο φυλλαδιο και δεν ξερω αν το εχει σε ολα παρολο που ειδα πιο πανω οτι τοσο το εχει και στην Πατρα.

Ο Αντώνης-Κ είχε παρουσιάσει το λογισμικό στο forum και με αυτόν είχα τσακωθεί τότε, αλλά δεν έχει σημασία τώρα πια. Πολύ καλή δουλειά έκανε με τα λογισμικά, όπου έκανε τις απαραίτητες μετονομασίες και τα ανέβασε έτοιμα σε αποθηκευτικό site, και μπορούν άμεσα να μπουν στον δέκτη χωρίς να χρειάζεται μετονομασία. Ωραίο. Να σημειώσω μόνο οτι εγώ δύο φορές που έβαλα το λογισμικό Strong 8110, το έβαλα κατευθείαν πάνω στο λογισμικό XORO 7500 χωρίς πρόβλημα και χωρίς να παρεμβάλλω το Strong 8100. Δεν ξέρω όμως με τις μετονομασίες που έχει κάνει μήπως χρειάζεται για να ταιριάζουν τα ονόματα με την σειρά που πρέπει. Άρα ας ακολουθηθεί η διαδικασία που γράφει. Τα original Strong υπάρχουν εδώ, αλλά χωρίς την μετονομασία του Αντώνη-Κ. Στο πεδίο search βάζεις SRT 8100 ή SRT8110.
http://www.strong.tv/en/software-documentation
Στο thread στην σελίδα 35 μήνυμα 347 γράφεται οτι υπάρχει το τελευταίο λογισμικό της AMTC. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν είναι όντως AMTC, αλλά αν είναι μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση service. Το κακό είναι οτι το link δεν είναι εταιρίας αλλά μόνο το αρχείο στο megaupload που ως γνωστόν έχει κλείσει λόγω δικαιωμάτων και πειρατείας, οπότε δεν δουλεύει το link. Οπότε αν το έχει κάποιος ας το ανεβάσει με κάποιο link σε άλλο site. To έχω και εγώ αλλά πρέπει να βρω τρόπο πως ανεβαίνει και με ποιά site.
Επίσης ο τρόπος για να φύγεις από το λογισμικό Strong 8110 ή 8100 είναι να βάλεις ως ενδιάμεσο ένα άλλο λογισμικό Strong που το δέχεται το λογισμικό Strong και που είναι το μόνο λογισμικό που σε αφήνει να βάλεις άλλο λογισμικό, όπως το XORO 7500 ή το AMTC που προανέφερα, αν είναι όντως AMTC. Το κακό είναι οτι και αυτό είναι link στο megaupload και ούτε αυτό δουλεύει. Σελίδα 35 μήνυμα 349. Άρα πάλι εγκλωβισμός. Καλό είναι ο φίλος Αντώνης-Κ να το ανεβάσει και αυτό μετονομασμένο για να το δέχεται το λογισμικό Strong 8110. Αν δεν γίνεται το έχω και αυτό και μπορώ να το ανεβάσω και αυτό όταν βρω το κόλπο. Πάντως υπάρχει και δουλεύει οπότε δεν εγκλωβίζεσαι. Αν και δεν αναμένεται καινούριο λογισμικό, αλλά αν το λογισμικό AMTC είναι όντως AMTC μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση service.
Τελευταίο θέμα είναι κάτι που θέλω να ρωτήσω τον φίλο Αντώνη-Κ για κάτι που είχε γράψει τότε, αλλά δυστυχώς είχε πέσει πάνω στον τσακωμό μας και είχε περάσει ασχολίαστο. Τι σημαίνει αυτό που είχες γράψει: "έχει τώρα την δυνατότητα από την HDMI να έχετε απευθείας στον πολυκαναλλο dolby digital και DTS"; Το λογισμικό Strong έχει DTS; Και το DTS είναι θέμα λογισμικού; Γιατί αν είναι έτσι είναι ο μοναδικός δέκτης που έχει DTS, αφού ο άλλος δέκτης που είχε Crypto 250 πουλιόταν για λίγους μόνο μήνες και τώρα έχει σταματήσει η πώληση του.

Στο thread στην σελίδα 35 μήνυμα 347 γράφεται οτι υπάρχει το τελευταίο λογισμικό της AMTC. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν είναι όντως AMTC, αλλά αν είναι μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση service. Το κακό είναι οτι το link δεν είναι εταιρίας αλλά μόνο το αρχείο στο megaupload που ως γνωστόν έχει κλείσει λόγω δικαιωμάτων και πειρατείας, οπότε δεν δουλεύει το link. Οπότε αν το έχει κάποιος ας το ανεβάσει με κάποιο link σε άλλο site. To έχω και εγώ αλλά πρέπει να βρω τρόπο πως ανεβαίνει και με ποιά site.

Το λογισμικό του AMTC το ανέβασα και είναι αυτό που αναγράφετε στον φάκελο για επιστροφή από strong σε αλλά firmware με ονομασία «Carefour rename se 8100»
Οποίος θέλει να το χρησιμοποιήσει απευθείας μπορεί να το μετονομάσει σε « MTC_MSD7828_DH2836.AP» Το λογισμικό είναι γνήσιο αλλά φαίνεται δεν προορίζεται για την ελληνική αγορά γιατί δεν υπάρχει το ελληνικό μενού. Κατά τα αλλά είναι πολύ καλύτερο γιατί υποστηρίζει NTFS και φισικα MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους και ελληνικό EPG. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζει PVR.

Τελευταίο θέμα είναι κάτι που θέλω να ρωτήσω τον φίλο Αντώνη-Κ για κάτι που είχε γράψει τότε, αλλά δυστυχώς είχε πέσει πάνω στον τσακωμό μας και είχε περάσει ασχολίαστο. Τι σημαίνει αυτό που είχες γράψει: "έχει τώρα την δυνατότητα από την HDMI να έχετε απευθείας στον πολυκαναλλο dolby digital και DTS"; Το λογισμικό Strong έχει DTS; Και το DTS είναι θέμα λογισμικού; Γιατί αν είναι έτσι είναι ο μοναδικός δέκτης που έχει DTS, αφού ο άλλος δέκτης που είχε Crypto 250 πουλιόταν για λίγους μόνο μήνες και τώρα έχει σταματήσει η πώληση του.

Από σημαίνει από την HDMI εκτός από την εικόνα HD στα ΜΚV περνάει και ψηφιακός ήχος DTS pass-through. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι συμβατό με dts γιατί από τις αναλογικές εξόδους δεν κάνει την αποκωδικοποίηση για να ακουστεί σε μια συμβατική τηλεόραση. Όμως από την HDMI παίρνεις ήχο dts για ένα πολυκαναλο ενισχυτή home cinema. Αυτό γινόταν και με τα αλλά λογισμικά αλλά προβληματικά, γιατί ξεκινούσε μεν σωστά, αλλά αν πατούσες παύση η μπροστά πίσω ο ήχος αμέσως χανόταν. Το dts δεν είναι μόνο θέμα λογισμικού αλλά και δικαιωμάτων, αν δεν αποκτήσουν τα νόμιμα δικαιώματα αυτό θεωρείται κλοπή.

Ωραία. Τώρα κατάλαβα τι γίνεται με το DTS. Ακόμα και έτσι θα φανεί χρήσιμο σε κάποιους. Τώρα για το λογισμικό AMTC, το δέχεται κατευθείαν το λογισμικό Strong 8110, έστω και μετονομασμένο; Γιατί μόνο λογισμικά που προέρχονται από την Strong δέχεται. Πρέπει να έχει κάποιον εσωτερικό κώδικα. Νομίζω ότι για όποιον θέλει να φύγει από τα Strong χρειάζεται και το άλλο λογισμικό που είπα. To λεγόμενο αντιStrong. Και αυτό της Strong είναι αλλά είναι το μόνο που δέχεται ξένο λογισμικό. Αν το έχεις καλό είναι να το ανεβάσεις και αυτό. Για κάποιο λόγο μπορεί κάποιος να θέλει να φύγει από τα Strong. Εγώ το service σκέφτηκα, αλλά αν το λογισμικό AMTC δεν έχει ελληνικά πάλι δεν περνάει για το αρχικό. Άρα δεν ξέρω αν θα χρειαστεί για αυτή την δουλειά. Σαν λογισμικό δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο από Strong και XORO.

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Ωραία. Τώρα κατάλαβα τι γίνεται με το DTS. Ακόμα και έτσι θα φανεί χρήσιμο σε κάποιους. Τώρα για το λογισμικό AMTC, το δέχεται κατευθείαν το λογισμικό Strong 8110, έστω και μετονομασμένο; Γιατί μόνο λογισμικά που προέρχονται από την Strong δέχεται. Πρέπει να έχει κάποιον εσωτερικό κώδικα. Νομίζω ότι για όποιον θέλει να φύγει από τα Strong χρειάζεται και το άλλο λογισμικό που είπα. To λεγόμενο αντιStrong. Και αυτό της Strong είναι αλλά είναι το μόνο που δέχεται ξένο λογισμικό. Αν το έχεις καλό είναι να το ανεβάσεις και αυτό. Για κάποιο λόγο μπορεί κάποιος να θέλει να φύγει από τα Strong. Εγώ το service σκέφτηκα, αλλά αν το λογισμικό AMTC δεν έχει ελληνικά πάλι δεν περνάει για το αρχικό. Άρα δεν ξέρω αν θα χρειαστεί για αυτή την δουλειά. Σαν λογισμικό δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο από Strong και XORO.

Πιο πάνω στο πρώτο σκέλος περιέγραψα μια διαδικασία πως θα μπούμε σε λογισμικό strong. Στο δεύτερο περιέγραψα πως θα βγούμε από το λογισμικό του strong.

Αν ακολουθηθεί η διαδικασία όπως την περιέγραψα επιστρέφουμε από εκεί που ξεκινήσαμε δηλαδή στο λογισμικό του AMTC. Από εδώ και πέρα χωρείς καμία μετονομασία μπαίνουν πλέον τα γνωστά λογισμικά ονομασίας «MTC_MSD7828_DH2836.AP»
Από κανένα λογισμικό strong δεν μπορείς να ξεφύγεις αν δεν ολοκληρωθεί όλη η πιο πάνω διαδικασία.
Το λογισμικό που ξεφεύγει από 8110 και πάει σε 8100 είναι και αυτό μέσα σε αυτά που ανέβασα αλλά μετονομασμένο, ας μην το περιπλέκουμε.. Από την στιγμή που κάποιος θα μπει στην διαδικασία τις μετατροπής σε strong πρέπει να ακολουθήσει πιστά και την διαδικασία εξόδου.