Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσ

Οι τελευταίες εκτιμήσεις είναι 2 τρις γαλαξίες.

https://www.scientificamerican.com/...times-more-galaxies-than-researchers-thought/

More recent deep-field studies conducted using Hubbleβ€”after NASA astronauts upgraded the observatory in 2009β€”and other telescopes enabled Conselice and collaborators to count visible galaxies out to distances of 13 billion light years. They were able to plot the number of galaxies of a given mass that corresponded to various distances away from Earth. The researchers then extrapolated their estimates to encompass galaxies too small and faint for telescopes to pick up. Based on this, they calculated that the observable Universe should contain 2 trillion galaxies.

"
Because the Universe as seen today is a snapshot in time, many of the galaxies included in the new estimate no longer exist.
They have merged into larger galaxies in the billions of years it took their light to reach Earth. So the current number of galaxies
is therefore expected to be much lower than 2 trillion.
"

ΠΑΝΤΩΣ ... ακομα και ετσι ... η τελικη εκτιμηση θα ειναι πολυ παραπανω απο 200 δις γαλαξιων.
Ομως ... δεν πρεπει να λαβουμε υποψιν μας οτι οι "αμετρητοι" πολυ μικροι πρωτογαλαξιες
εχουν συγχωνευθει απο τοτε σε καποιο πληθος σαφως λιγοτερων μεγαλων γαλαξιων ?
Μπορει να μην ειναι 2 τρις ... αλλα σιγουρα δεν θα ναι και 200 δις.
Υπαρχουν κατανομες σ'αυτα ... πως τις λενε ? ... κατανομες Gauss ? ... η καπως αλλιως ?

Μα ... αν υπηρχε βεβαιοτητα (ειτε για το οτι υπαρχουν ειτε για το αντιθετο) δεν θα μιλαγαμε τωρα, σωστα ?
Αρα ... ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ ... αρκουμαι στην πιθανοτητα. Την πιθανοτητα για να την κανεις βεβαιοτητα,
μονο ενας τροπος υπαρχει : ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ. Δεν ειναι πολυ πιθανο να ρθει να σε βρει η βεβαιοτητα κατακεφαλα.
Γιατι το πεδιο ερευνας σου ΔΕΝ ειναι η επιφανεια ενος πλανητη .... αλλα μια εκταση αρκουντως εξουθενωτικη.
Και μια υφη αρκουντως πολυσχιδης. ΕΣΥ ... θα την ψαξεις την (α)πιθανοτητα. ΑΝ ΘΕΣ .....

Υπαρχει βεβαια και η θεση .... "καθομαι στα αυγα μου, και αν με βρει η απιθανοτητα εχει καλως,
αν δεν με βρει ... απο δω παν και οι αλλοι". Που σημαινει, αρκουμαι στην "βεβαιοτητα" οτι ΔΕΝ υπαρχει αλλος.
Εγω δεν λεω ποσο επιστημονικο ειναι αυτο (που μπορει και να ειναι) εγω θα πω ΠΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ειναι αυτο.
Ειμαστε ΦΥΣΕΙ περιεργα οντα. Θελουμε δεν θελουμε, το αναγνωριζουμε δεν το αναγνωριζουμε ...
θα ψαχνουμε μεχρι να σβησει η ανθρωποτητα. Ε ... η πιθανοτητα εξακολουθει να παραμενει πιθανοτητα
(ουτε αδυνατοτητα, ουτε βεβαιοτητα).

Μια χαρά ψάχνουμε μέχρι τώρα.

Εγω εκανα μια ερωτηση ΠΡΙΝ ... !
ΑΝ δωσετε ικανοποιητικη απαντηση (οχι ακριβως αυτην που εχω στο μυαλο μου) .... ΟΝΤΩΣ ψαχνουμε καλα.
Ομως ΕΑΝ ο καθενας αρκειται στο να περιμενει τον αλλον να εκτεθει (με την πιθανοτητα του) ... ΔΕΝ παμε και πολυ καλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απα

"
Because the Universe as seen today is a snapshot in time, many of the galaxies included in the new estimate no longer exist.
They have merged into larger galaxies in the billions of years it took their light to reach Earth. So the current number of galaxies
is therefore expected to be much lower than 2 trillion.
"

ΠΑΝΤΩΣ ... ακομα και ετσι ... η τελικη εκτιμηση θα ειναι πολυ παραπανω απο 200 δις γαλαξιων.
Ομως ... δεν πρεπει να λαβουμε υποψιν μας οτι οι "αμετρητοι" πολυ μικροι πρωτογαλαξιες
εχουν συγχωνευθει απο τοτε σε καποιο πληθος σαφως λιγοτερων μεγαλων γαλαξιων ?
Μπορει να μην ειναι 2 τρις ... αλλα σιγουρα δεν θα ναι και 200 δις.
Υπαρχουν κατανομες σ'αυτα ... πως τις λενε ? ... κατανομες Gauss ? ... η καπως αλλιως ?

Καλύτερα να τα αφήσουμε αυτά στους ειδικούς γιατί σε ένα φόρουμ άκρη δεν βγαίνει.

Για παράδειγμα, όταν το φως κάνει 1 δις έτη να φτάσει από ένα μακρυνό γαλαξία σε μας, τότε όταν τον βλέπουμε αυτός μπορεί να μην υπάρχει πια. Αυτό όμως δεν έχει κάποιο νόημα για μας, επειδή απλώς για να πάμε πίσω να "τον βρούμε", θέλουμε ταξίδι άλλου ενός δις φωτός, ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός. Και σε αυτές τις ταχύτητες και αποστάσεις αλλάζει ακόμη και η έννοια του χρόνου. Οπότε πολλά πράγματα δεν έχουν νόημα.

Το επιστημονικό ερώτημα είναι: Πόσους γαλαξίες μπορούμε να δούμε σήμερα (ή σε 100 χρόνια) με τον εξοπλισμό που μπορούμε να φτιάξουμε σήμερα (ή σε 100 χρόνια); Αυτή τη στιγμή η καλύτερη απάντηση είναι 2 τρις γαλαξίες.

Από κει και πέρα, είναι πολύ δύσκολο, μάλλον απίθανο, να φτάσουμε ποτέ στον διπλανό *αστέρα* (!). Στον διπλανό γαλαξία δεν έχει κάν νόημα να το συζητάμε. Οπότε για την επικοινωνία με τους εξωγήινους, μικρή σημασία έχει αν είναι 2 τρις οι γαλαξίες ή αν είναι 200 δις ή αν είναι και 20 τρις...

Η δική μου παρέμβαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι θεωρώ την γη ιδανικό περιβάλλον.
Θερμοκρασία 10-30 βαθμούς , νερό , ατμόσφαιρα , μαγνητικό πεδίο προστασίας , μεσαία βαρύτητα.

Ρωτάω κάποιους βιολόγους ή εξω-βιολόγους
Υπάρχει περίπτωση η γη να είναι εχθρικό περιβάλλον επιβίωσης για την ζωή όπως την καταλαβαίνει η δική μας επιστήμη.?
Γιατί αν καταλήξουμε ότι η γή είναι η τέλεια φωλιά για κάθε «ζωή» τότε έχει απόλυτο δίκιο ο Χώκινς ότι καλό είναι να μην πολυφωναζουμε ότι είμαστε «εδώ ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Και μία σούπερ αφελής ερώτηση – έτσι για να κάνουμε κουβέντα .

Αν υποθέσουμε ότι σε 1 δις χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος και σε 1 δις χρόνια δεν έχουμε βρει η επικοινωνήσει με κανέναν έξω αλλά φυσικά θα υπάρχει τεράστια εξέλιξη.
Το σίγουρο είναι ότι ο ηλιος θα αρχίσει να διαστέλλεται καίγοντας τους πλανήτες. Αυτό είναι βεβαιότητα.
Θα είναι δυνατόν να κινήσουμε την γή "ολόκληρη" και να …φύγουμε με όλο τον πλανήτη μαζί σε αναζήτηση νέου λιμανιού (διατηρώντας την θερμοκρασία – περιστροφή γιατί όλα τα άλλα είναι ιδανικά) ???

Συγγνώμη που οι απαντήσεις μας δεν ικανοποιούν την αχαλίνωτη φαντασία σου.

Και γιατι πρεπει η ΔΙΚΗ ΣΟΥ φαντασια να ΜΗΝ ειναι αχαλινωτη, τι σε κραταει ? Απο την αλλη, τα ποστ μου θα δημοσιευτουν στο Arxiv.org ?
Εαν ΝΑΙ, τοτε να σταματησω να γραφω. Παντως, εκτος απο αδικαιολογητα επιθετικος (στην διατυπωση) ειναι και ολιγον πλανεμενος.
Πως σου ρθε στο μυαλο οτι ειναι αποκλειστικα ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ φαντασιας (εμπνευσης) .... αυτο που ρωταω ?

Θα είναι δυνατόν να κινήσουμε την γή "ολόκληρη" και να …φύγουμε με όλο τον πλανήτη μαζί σε αναζήτηση νέου λιμανιού (διατηρώντας την θερμοκρασία – περιστροφή γιατί όλα τα άλλα είναι ιδανικά) ???
Σε πρόλαβαν οι Κινέζοι με ταινία

Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

Σε πρόλαβαν οι Κινέζοι με ταινία

Το ξέρω .. την εχω δεί ... με εξαίρεση την ιδέα είναι βλακεία , αλλά η ιδέα μου έχει κολλήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέ

Καλύτερα να τα αφήσουμε αυτά στους ειδικούς γιατί σε ένα φόρουμ άκρη δεν βγαίνει.

Για παράδειγμα, όταν το φως κάνει 1 δις έτη να φτάσει από ένα μακρυνό γαλαξία σε μας, τότε όταν τον βλέπουμε αυτός μπορεί να μην υπάρχει πια. Αυτό όμως δεν έχει κάποιο νόημα για μας, επειδή απλώς για να πάμε πίσω να "τον βρούμε", θέλουμε ταξίδι άλλου ενός δις φωτός, ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός. Και σε αυτές τις ταχύτητες και αποστάσεις αλλάζει ακόμη και η έννοια του χρόνου. Οπότε πολλά πράγματα δεν έχουν νόημα.

Το επιστημονικό ερώτημα είναι: Πόσους γαλαξίες μπορούμε να δούμε σήμερα (ή σε 100 χρόνια) με τον εξοπλισμό που μπορούμε να φτιάξουμε σήμερα (ή σε 100 χρόνια); Αυτή τη στιγμή η καλύτερη απάντηση είναι 2 τρις γαλαξίες.

Από κει και πέρα, είναι πολύ δύσκολο, μάλλον απίθανο, να φτάσουμε ποτέ στον διπλανό *αστέρα* (!). Στον διπλανό γαλαξία δεν έχει κάν νόημα να το συζητάμε. Οπότε για την επικοινωνία με τους εξωγήινους, μικρή σημασία έχει αν είναι 2 τρις οι γαλαξίες ή αν είναι 200 δις ή αν είναι και 20 τρις...

Συμφωνω,
αλλα απαντησα σε μια ειδηση (απο ενα λινκ) και καπως νιωθω την αναγκη να το επεξεργαστω.
Ειδικος δεν ειμαι (το χω ξαναπει). Παντως, τα τηλεσκοπια μας ΠΑΝΤΑ θα βλεπουν παρελθον.
Το θεμα ειναι ΑΝ θα βρουμε εναν τροπο (στο πολυ μακρινο μελλον) να δουμε τι υπαρχει
ΣΗΜΕΡΑ σε αποσταση 13 δις ετων φωτος (φυσικα, ΔΕΝ θα στηριζεται σε φωτονικη πληροφορια).
Σημερα ... ειναι αδιανοητο αυτο.

Οσον αφορα το πληθος γαλαξιων ... ας περιμενουμε να μιλησουν οι ειδικοι.
Εγω παντως ειμαι (συναισθηματικα) ΥΠΕΡ του μεγαλυτερου πληθους (> 200 δις).

Τα έχουμε ξαναπεί 1000 φορές. Εμείς οι δυο μιλάμε τελείως διαφορετικές γλώσσες. Πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε κανά μακρινό γαλαξία σε καμμιά δεκαριά χρόνια παρά εμείς οι δυο να συνεννοηθούμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσ

Το ξέρω .. την εχω δεί ... με εξαίρεση την ιδέα είναι βλακεία , αλλά η ιδέα μου έχει κολλήσει.
Δεν μπορούμε να κουνήσουμε την γη ....είναι τέτοια η μάζα της και η ταχύτητα της που η ενέργεια που χρειάζεται για να να την μετακινήσεις σε άλλη τροχιά θα είναι ισάξια με την ενέργεια που χρειάζεται να την καταστρέψεις ....

Απάντηση: Re: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

Η δική μου παρέμβαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι θεωρώ την γη ιδανικό περιβάλλον.
Θερμοκρασία 10-30 βαθμούς , νερό , ατμόσφαιρα , μαγνητικό πεδίο προστασίας , μεσαία βαρύτητα.

Ρωτάω κάποιους βιολόγους ή εξω-βιολόγους
Υπάρχει περίπτωση η γη να είναι εχθρικό περιβάλλον επιβίωσης για την ζωή όπως την καταλαβαίνει η δική μας επιστήμη.?
Γιατί αν καταλήξουμε ότι η γή είναι η τέλεια φωλιά για κάθε «ζωή» τότε έχει απόλυτο δίκιο ο Χώκινς ότι καλό είναι να μην πολυφωναζουμε ότι είμαστε «εδώ ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Υπαρχουν βακτηρια (εδω πανω στην γη, νομιζω ονομαζονται ακραιοφιλα) που ζουν μεσα σε ... ΑΣΦΑΛΤΟ. Οπως σου το γραφω !!!
Οχι την στερεοποιημενη που εχουμε στους δρομους. Την αλλη, την υγρη και καυτη, που σχηματιζεται γυρω απο φυσικα ρηγματα
στην επιφανεια της γης, σε μικρες λασπωδεις λιμνουλες. Ξερεις ποσο "φιλικη" ειναι η ατμοσφαιρα (κυριως το οξυγονο) σ'αυτα ?

Και μία σούπερ αφελής ερώτηση – έτσι για να κάνουμε κουβέντα .

Αν υποθέσουμε ότι σε 1 δις χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος και σε 1 δις χρόνια δεν έχουμε βρει η επικοινωνήσει με κανέναν έξω αλλά φυσικά θα υπάρχει τεράστια εξέλιξη.
Το σίγουρο είναι ότι ο ηλιος θα αρχίσει να διαστέλλεται καίγοντας τους πλανήτες. Αυτό είναι βεβαιότητα.

Υπαρχει !!!
Αλλα ειναι τοσο συναρπαστικη (οσο και τραβηγμενη) που θα με κρεμασουν αναποδα.
Πρεπει να μαζεψω οσο credibility μπορω (τωρα, που ακομα τα κουκια ειναι μετρησιμα)
ωστε να το ξεφουρνισω .... be patient, for a while !

Τα έχουμε ξαναπεί 1000 φορές. Εμείς οι δυο μιλάμε τελείως διαφορετικές γλώσσες. Πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε κανά μακρινό γαλαξία σε καμμιά δεκαριά χρόνια παρά εμείς οι δυο να συνεννοηθούμε.

Kαι δεν μπορω να καταλαβω γιατι ? :nounder:
Tρεκας εισαι ... εχεις εφεση ... εχεις και το "μικροβιο".

Δεν μπορούμε να κουνήσουμε την γη ....είναι τέτοια η μάζα της και η ταχύτητα της που η ενέργεια που χρειάζεται για να να την μετακινήσεις σε άλλη τροχιά θα είναι ισάξια με την ενέργεια που χρειάζεται να την καταστρέψεις ....

Oχι, οχι ... δεν θα σπρωξουμε καμια μαζα (ουτε σκουληκοτρυπες και τα συναφη).
Αλλο πραγμα θα "γινει" (ΕΑΝ γινει ...).

Και γιατί να μην "σπρώξουμε" αν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια όλου του άστρου (μιλάμε γιά 1 δις χρόνια μετά)

Ας το αφήσουμε...

Eγω το αφηνω !
Αλλα οταν μπαινεις και γραφεις "συγνωμη που δεν εχουμε την αχαλινωτη φαντασια σου"
και με δεδομενο το τι εχεις δει απο Τρεκιαδα ... εγω τι να κανω ? .... τον χαζο ? :ears:
Δεν ειμαι εγω ο προσβλητικος (νομιζω) ...

Απάντηση: Re: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

Και γιατί να μην "σπρώξουμε" αν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια όλου του άστρου (μιλάμε γιά 1 δις χρόνια μετά)

Θα σου πω (... χωρις να αποκαλυψω αυτο που ΜΑΛΛΟΝ και οι δυο εχουμε διαβασει ως "σεναριο")
Γιατι σε 1 δις χρονια .... ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΗ για να υπαρξεις ... να διαβιωσεις και επιβιωσεις.
Θα εισαι "αλλου" !!! Η Γη θα ειναι μια αναμνηση (εαν θα ειναι καν). Τολμω να πω οτι η Γη θα ειναι αναμνηση
ακομα και σε μολις ... 1.000.000 χρονια απο σημερα. Η τωρινη μας εξελιξη ... ΠΙΑ ... ΔΕΝ ειναι γραμμικη.
Γραμμικα πηγαινε (ισως) απο τον αυστραλοπιθηκο στον Habilis και απο τον Erectus στον Νεατερνταλ.
Τωρα .... ακολουθει καμπυλη. Αλλοι λενε γεωμετρικη ... αλλοι λενε εκθετικη ! Θα δειξει ....

Τι <<ΑΚΟΜΑ>> μπορει να θεωρηθει καμπυλοτητα στο κοσμικο γιγνεσθαι (και δεν αναφερομαι στις Μαυρες Τρυπες).

Για να κλεινω εκκρεμοτητες .... voila ...
τροφη για σκεψη (ΟΧΙ για δημοσιευση σε εγκριτα περιοδικα .... Οk ? :rolleyes:)
στο ΑΝ εχουμε την γνωση και τα εργαλεια να ψαξουμε για ζωη και ευφυια .... στο ΟΛΟΝ (και οχι στο τμημα)

https://science.howstuffworks.com/space/aliens-ufos/could-dark-matter-spawn-shadow-life.htm